PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşaf illa çarşaf mı olacak? HIZIR EFENDİ K.S.

MAHMUDHOCA
31.01.2007, 21:09
Şehit Hızır Ali Muratoğlu Hocaefendinin 29/05/1995 tarihinde yaptığı bir sohbetini kelime kelime naklediyoruz:

Bize çok sorulan sorulardan biride illa çarşaf mı olacak? Başka şey giyilse olmaz mı?
Cilbab ne demektir, önce onu açıklayalım...
Ahzab suresi 59.ayette geçen celabiib kelimesi cilbab kelimesinin cemisidir.
Size Taç cilt=3 sayfa 167- 168 den hadisler okuyacağım.
Ma telbisühül mer'etü fevkal hımarı vel kamisı yestürul bedene küllehu

CİLBAB ÖYLE BİR ŞEY Kİ, KADIN ONU BAŞ ÖRTÜ VE GÖMLEĞİN ÜZERİNE GİYİYOR. VE BEDENİN HEPSİNİ ÖRTÜYOR.

Bu cilbab öyle bir şeyki baştan aşağı tüm vücudu kaplıyor..
Sen ise baş örtüsü ile dışarı çıkıyorsun.

Ebu Bekir r.a kızı Esma r.a üzerinde ince bir elbise olduğu halde peygamberin yanına geldi. Resulullah sav ondan yüz çevirdi. Ve Ya Esma! Kadın buluğa erince ( yüzüne ve ellerine işaret ederek) ancak şurası ve burası müstesna hiç bir yerinin görülmesi caiz değildir.

Şu delillerde vardır: Muhakkak kadının tüm bedenini örtmesi farzdır. Ancak elleri ve yüzü müstesna. Fitneden emin olunduğu vakit o kadının eline ve yüzüne bakmak caizdir. Bu maliki mezhebinin görüşüdür.
ŞAFİİ, HANEFİ VE HANBELİ MEZHEBİNİN GÖRÜŞLERİ İSE KADININ ELLERİNE VE YÜZÜNE BAKMAK FİTNEDEN EMİN OLSA BİLE HARAMDIR. ÇÜNKÜ ORALAR FİTNE YERİDİR. BU FETVE İHTİYATLI OLMAK İÇİN EN GÜZELDİR...

iŞTE ÇARŞAFIN FIKIH FETVASI BUDUR. OInun için Mahmut Efendi Hz çarşafı anlatmakta dili yaprak oluyor. 100 sene önceki nenelerimiz sağ olsada onlara sorsak. Onlar, biz sokağa çıktığımız zaman genç bile olsak ihtiyar şeklinde çıkardık derlerdi.

Hanımının sokakta mini etek giymesine müsade eden bir adamdan duymuştum. Yanında ki arkadaşına diyor ki, şu hanımlarımıza bak ki, sokağa çıktıklarında en kısa elbiselerini giyiyorlarda, bizim yanımızda pijama giyiyorlar.

BİR KADIN SOKAĞA ÇIKINCA ŞEYTAN ÖNÜNE GEÇER..SEN GÜZELSİN, ŞUSUN, BUSUN DİYEREK ONU ŞİŞİRİR. ALLAH Ahzab suresi 33.ayetinde buyuruyor ki, EVVELKİ CAHİLİYE ZAMANI GİBİ AÇILIP SAÇILMAYIN...

Bir müslüman kadın dışarı çıkarken şöyle yapayımda beğenileyim niyeti olursa işte o teberrüc olur. Ve dinimizde yasaktır. Efendimizin sav hanımlarına emir, bütün hanımlarada emirdir.

KIZLARIMIZ KADINLARIMIZ BEN DİNİMİZE GÖRE EV İŞİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİM DİYORLAR.
BİR ERKEK HANIMINA BEN SENDEN RAZIYIM DERSE, CENNET ONA VACİB OLUR. SORUYORLAR, BULAŞIK YIKAMAYA, EV SÜPÜRMEYE MECBUR MUYUM? İŞRAK NAMAZI, TEHECCÜT NAMAZI KILMAYA MECBUR MUSUN? bİR CEMAATE GİTTİN, İŞRAK NAMAZINI SANA SORDULAR..SENDE FARZ VEYA VACİB DEĞİLDİR.SÜNNETTİR DEDİN.KILAN KİŞİYE ŞU KADAR SEVAP VARDIR DİYE ANLATTIN. İŞTE İŞRAK YADA TEHECCÜT NAMAZINI KILMAYI BİLİYORSAN, O BULAŞIĞI YIKAMAYIDA DÜŞÜNÜRSÜN. NİYETİNİ BİLİRSEN YAPTIĞIN İŞLERDE ÇOK SEVAP ALACAKSIN.İŞTE EVİNİ SÜPÜRMEK, TEMİZ TUTMAK, SÜNNETTİR, MÜSTEHAPTIR.YAPMAKLA ÇOOOK SEVAP ALRSIN. ŞUURLU BİR MÜMİNE NERDE NE YAPACAĞINI İYİ BİLENDİR...

İsra suresi 37.ayette buyuruluyor ki, VE YERYÜZÜNDE MÜTEKEBBİRANE BİR HALLE YÜRÜME.. ŞÜPHE YOKKİ SEN NE YERİ YARABİLİRSİN, NE DE BOYCA DAĞLARA YETİŞEBİLİRSİN.

Şimdi hanımlar ayaklarını vura vura gidiyorlar. Kadının ayağına ses çıkarmayan ayakkabı giymesi lazımdır. Hoca efendi öyle yaparsak gülünürüz diyorlar. ALLAH SENİ BEĞENSİN. ALLAH SENİ SEVSİN. BÜTÜN DÜNYA BOZULSA SEN BOZULMA. AHİRETTE SULTAN OLACAKSIN. DÜNYADA ONLARDAN AYRI OL Kİ, AHİRETTE DE AYRI TUTULASIN.

BİR İNSAN DESE Kİ HOCA EFENDİ BU ANLATILAN EMİRLER DOĞRU, LAKİN BEN YAPAMIYORUM. YAPMAYA GAYRET EDECEĞİM.BUDA BİR KEMALDİR.

YANLIŞ FETVALAR VEREREK KİTAP YAZANLARLA MÜCADELEYE GEREK YOKTUR, HİDAYETİ YARADAN ALLAH'TIR. BİZ DOĞRUYU SÖYLEYECEĞİZ. KABUL EDENLER KENDİ KARLARINA, KABUL ETMEYENLER İSE KENDİ ZARARLARINADIR...

(ALLAH'IM! HER NE CİHETTE OLURSA OLSUN, NE TÜR GÜNAH VE HARAMA GİRMİŞ OLURSAK OLALIM, SEN BİZLERİ FAZLU KEMİNLE YARLIĞA..BİZİ AFFET..BİZE ACI...YAĞMURUN TOZU ALIP GÖTÜRDÜĞÜ GİBİ, DEJENERE OLMUŞLUĞUMUZU RUHUMUZDAN AKIT...
Rabbim şehit olmadan evvel bu sohbeti yapmış olan şehidimize tabi olup,
ahirette şefaat etmesine imkan verecek ameller yapmamızı nasib etsin. )

iNZiVa
31.01.2007, 21:34
amin
Allah razi olsun, Rabbim rahmet eylesin tüm sehitlerimize

ukubat
24.03.2007, 15:50
erkek sakalsız kadın çarşafsız olmaz...
efendi hz..kuddise sirruhu
sadaka ehlullah...

sahabeseyyid
25.03.2007, 11:53
Orjinal Yazarı ukubat
sadaka ehlullah...

Kesinlikle katılıyorum.Hatta Saidi Nursi hz.lerininde "çarşaf kadının kalesidir" dediğini biliyorum.Bu söz çok doğru eğer kadınlar bilseler,kendileriini birazcık olsun düşünseler,itiraz etmezlerdi.Eskiden Yunanlı soylu kadınlar kendilerini tamamen örten hatta yüzlerinide örten bir kıyafet giyerek dışarı çıkarlarmış bu onlarda seçkin olmanın ,alalade olmamanın işaretiymiş.Bencede kıymetli kadın kendini gizlemeli.Hiç elmasın açıkta bırakıldığını görmedik ama açılta ben çooook teneke gördüm..........
Artık özümüze dönsek yaaaaaa

DERİNSULAR
23.06.2007, 01:40
Orjinal Yazarı sahabeseyyid

Orjinal Yazarı ukubat
sadaka ehlullah...

Kesinlikle katılıyorum.Hatta Saidi Nursi hz.lerininde "çarşaf kadının kalesidir" dediğini biliyorum.Bu söz çok doğru eğer kadınlar bilseler,kendileriini birazcık olsun düşünseler,itiraz etmezlerdi.Eskiden Yunanlı soylu kadınlar kendilerini tamamen örten hatta yüzlerinide örten bir kıyafet giyerek dışarı çıkarlarmış bu onlarda seçkin olmanın ,alalade olmamanın işaretiymiş.Bencede kıymetli kadın kendini gizlemeli.Hiç elmasın açıkta bırakıldığını görmedik ama açılta ben çooook teneke gördüm..........

BİR DOST
20.09.2007, 21:09
Orjinal Yazarı ukubat
sadaka ehlullah...

leyal-i asera
21.02.2008, 13:51
ALLAH RAZI OLSUN GUZEL BIR KONU VE PAYLASIM

muhacir
21.02.2008, 14:11
MÜJDECİM,KURTARICIM, EFENDİM,BİRİCİK PEYGAMBERİM
SANA UYMAYAN ÖLÇÜ HAYAT OLSA TEPERİM.

[B]ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL BİR KONU VE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.EMEĞİNİZE SAĞLIK.

Tarifdunyasi
22.02.2008, 09:28
Çok güzel allah razı olsun dua edelimde çarşaf giymek isteyen bayanlar için Allah çarşaf giymeyi nasip etsin amin :-003 :-003

Dertli el-Halidi el-Kürdi
22.02.2008, 12:03
Rabbim razı olsun DeMa kardeşim..Rabbim okuduklarımızdan faydalanabilmeyi,amel edebilmeyi nasip eylesin.. --amiin..--

SoNSuZ-NuR
10.03.2008, 22:28
Orjinal Yazarı yar istanbul
Rabbim razı olsun DeMa kardeşim..Rabbim okuduklarımızdan faydalanabilmeyi,amel edebilmeyi nasip eylesin.. --amiin..--

SeYFuLLaH
11.03.2008, 01:36
Orjinal Yazarı leyal-i asera
ALLAH RAZI OLSUN GUZEL BIR KONU VE PAYLASIM

abdul
28.05.2008, 16:20
ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL BİR KONU VE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.EMEĞİNİZE SAĞLIK

ARAL
29.05.2008, 18:37
Orjinal Yazarı abdul
ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL BİR KONU VE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.EMEĞİNİZE SAĞLIK

_-HaSBiHaL-_
30.05.2008, 20:10
Çok güzel allah razı olsun dua edelimde çarşaf giymek isteyen bayanlar için Allah çarşaf giymeyi nasip etsin amin
Demissin kardeşim.Kul kesbeder Mevla halkeder.Ve kul gerçekten istiyorsa Mevla her isteğini ihsan eder.

ARAL
04.08.2008, 19:28
güncelleme

04.08.2008, 20:05

hımm hocam ben saidi nursi hz. böyle bir sözünü duymamıştım..aceba risalelerinde falan yazıyor mudur..??Biliyorsanız yazın diyicem ama siz yoksunuz..!

Bilen bir arkadaş varsa ve yazarsa sevinirm..

-konu içinde teşekkürler..-

vesselam..

üft@de
05.08.2008, 00:13
evet kardeşim risalede yazıyor benm yakın akrabalarım nurcu bir keresinde münakaşada bulunmuştuk onlar hizmet için başın açılabileceğini idaa ettiler bizde onlara islamda tavizin yeri olmadığını syledk bunun üzerine dayım risalei nuru açtı ve apaçık çarşafı anlatan bu parağrafı okudu böylece onların daha sylycek szleri kalmadı...

05.08.2008, 10:55
evet kardeşim risalede yazıyor benm yakın akrabalarım nurcu bir keresinde münakaşada bulunmuştuk onlar hizmet için başın açılabileceğini idaa ettiler bizde onlara islamda tavizin yeri olmadığını syledk bunun üzerine dayım risalei nuru açtı ve apaçık çarşafı anlatan bu parağrafı okudu böylece onların daha sylycek szleri kalmadı...

Allah razı olsun üftade kardeşim..

Peki orada açık olarak çarşaf mı yazılmıştı yoksa cilbab diye mi yazılmıştı..?
Birde mümkünse hangi risalede ve hangi sayfada olduğunu öğrenebilir misin..? (Zira bilirsek nurcu kardeşlerimize karşı güzel bir delilimiz olacaktır elimizde..)

vesselam..

üft@de
05.08.2008, 13:16
dertli kardeşim risalede çarşaf diye geçmişti.... sana bir sayfa vermek çok isterdim ama epey oldu hatırlamıyorum sadece hatırladığım kadarıyla temalar kitabındaydı...zaten onların çoğu biliyodur yazdığını ama hizmet aşkı onlar için daha önemli basıyo;) ne diyelim mevla en kısa zamanda hakikati göstersin onlara

GiRiFTâR
07.08.2008, 01:32
çarşaf olarak geçiyor..kaynak; lemalar kitabı 24. lema (tesettür risalesi )

07.08.2008, 10:23
Rabbim razı olsun MüCTeBa kardeşim ve üftade kardeşim..Çok sağolun..

BaZeK
12.10.2008, 15:46
Allah ßayram Hocamıza Gani gani Rahmet Eylesin Bizleri şefeatine nail eylesin gittiği yoldan gitmeyi nasip eyLesin.Çok güzel bi PayLaşım,senden de Allah Razı Olsun Kardeşim :-055
......

uKKAŞe
12.10.2008, 16:03
:-046

İHVAN
12.10.2008, 21:18
Allah razı olsun üftade kardeşim..

Peki orada açık olarak çarşaf mı yazılmıştı yoksa cilbab diye mi yazılmıştı..?
Birde mümkünse hangi risalede ve hangi sayfada olduğunu öğrenebilir misin..? (Zira bilirsek nurcu kardeşlerimize karşı güzel bir delilimiz olacaktır elimizde..)

vesselam..

bi arkadaşımdan duyduğuma göre yanılmıyosam tesettür risalesinde yazıyomuş.
sayfasını tam olarak bilemicem...

Fakirullah
12.10.2008, 21:49
Hükümler Konusunda Yumuşama Yapanlara sinir Oluyorum.Konuyu Okumadım ama Başörtüsüyle alakalı sanırım,KADIN BAŞINI AÇAMAZ KARDEŞİM.BİTTİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

ping_pong
14.03.2009, 09:47
çarşaf illa çarşaf olacak

irşad ekseni
20.03.2009, 15:50
:rolleyes::-032

SiNa
08.04.2009, 22:43

nurulmisbah
17.07.2009, 14:55
amin amin ALLAH razı olsun kardeşim bizlere bu güzel sohbeti ulaştırdığın için rabbim bizi doğru yolda ayırmasın inş.:-046

SiNa
01.08.2009, 09:58
Allah razı olsun İsmail..

Nurun Ala Nur
06.09.2009, 22:36
:-046:-055

Bir_Katre
06.09.2009, 22:40
Pinkfloyd kardeşim siz tessettür meselesini bence yanlış aktarmışsınız.
Tesettür'ün makbul olması için

- Elbisenin vücudu gösterecek tarzda ince olmaması,

- Nazar-ı dikkati çekecek kadar süslü ve renkli olmaması,

- Vücudun hatlarını gösterecek şekilde dar olmaması gerekir.

Buda demektir ki sadece çarşaf diye tasvir etmek bence yanlıştır.

Hz. Âişe'nin rivayetine göre, kız kardeşi Hz. Esma bir gün Peygamberimizin huzuruna gitti. Üzerinde altını gösterecek şekilde ince bir elbise bulunuyordu. Resulullah (a.s.m.) onu görünce yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince—yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz." (Ebû Dâvud, Libas 31)

Sahih-i Müslim'de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz, giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas,125)

Ve hadislerde önemli olan kısım anlatılmıştır.

Selam ve dua ile...

iNZiVa
06.09.2009, 22:58
bir katre kardesim, pink kardesimiz sehit hizir hocamizdan alinti yapmistir, kendi görüsleri degil.
Ayrica bu tesettür konusunu daha iyi arastirirsaniz, mezhep imamlarinin görüsleriylede karsilasirsiniz. Zira hanefi mezhebi haric diger tüm mezhepler yüzü kapatmanin dahi gerekli oldugunu söylemekteler. Hanefi mezhebine göre eger fitneden emin ise bir kimse yüzünü ve ellerini acabilir. Bu zamandada fitneden eminolunabilen biryer varmidir?

_HAYDAR_
06.09.2009, 23:02
bir katre kardesim, pink kardesimiz sehit hizir hocamizdan alinti yapmistir, kendi görüsleri degil.
Ayrica bu tesettür konusunu daha iyi arastirirsaniz, mezhep imamlarinin görüsleriylede karsilasirsiniz. Zira hanefi mezhebi haric diger tüm mezhepler yüzü kapatmanin dahi gerekli oldugunu söylemekteler. Hanefi mezhebine göre eger fitneden emin ise bir kimse yüzünü ve ellerini acabilir. Bu zamandada fitneden eminolunabilen biryer varmidir?
Allah razı olsun hocam...Ordan kırp , burdan kırp, tesettürü kuşa benzetmeyi başardık..Öyle bi zamandayız ki hanım kardeşlerimizin zaruri olmadıkça evden bile çıkmamaları gerekiyor....

Bir_Katre
06.09.2009, 23:18
Yorumlarınız için teşekkürler fakat ben bayan kardeşlerimin ellerinin ve yüzlerinin avret olmadığını biliyorum bu yüzden yüzün örtünmesi gerekmez diye düşünüyorum sizce el ve yüz avret midir? Örtünmesi gereklimidir bu yüzden?

iNZiVa
06.09.2009, 23:29
Bu isin sizcesi bizcesi yok kardesim, islam bize neyi emretmis ise odur.
Size mezhep imamlarinin görüslerini aktardim. Sizde bilirsinizki kendileri sünnet ve kuran isiginda bu bilgileri bize bildirmekte.

ARAL
07.09.2009, 00:02
güncelleme

Bir_Katre
07.09.2009, 15:32
Evet haklısınız ALLAH razı olsun...