PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram Ali Hocamızın Ders Notları

MAHMUDHOCA
31.01.2007, 21:25
Cennet-mekan Hocamızın talebesi olmakla şereflendiğim o mübarek derslerinden bazı notlar ;

__ Önce gönül gitti sonra Din gitti..

__ Gönül gitti Osmanlı bitti..

__ ALLAH'ın seçtiği bir kul olmayan gelip oturmaz bunun başına ;( Mektubat-ı Rabbani ) bunun içinde ki ilimler var ya ? insanda hiç bir derd, sıkıntı ve keder komaz..

__ Dün bir kitab vardı aradım aradım bulamadım sabaha karşı rüyamda dediler ki ; " şuraya baktın mı? aradığın ordadır.." keramet ehli değiliz ama bazen öyle denk geliyor..))

__ Meşayıhın ruhaniyetine sığınarak söylüyorum ; ALLAH'ı tasavvur vardır, ALLAH tasavvur edilir ama bu ; tasavvursuzluğu tasavvurdur..( idraksizliği idrak gibi..)

__ Bizim gavurların iman etmesi için evvela batının iman etmesi lazım.. ( çünki onlara göre ne varsa batıda var ille batı..)

__ O mantık ve felsefe kitaplarını okuduğun kadar divan da oku, divan da oku, divan da oku..

__ Kur'an'da Cenab-ı Hakk'ı tanıtan; en iyi bildiren İhlas suresidir..

__ Rabıtaya şirk diyenin kendisi şirktedir, müşriktir..

__ Mealle amel eden zındıktır..

__ Fuzuli'nin " Su Kasidesi " vardır, eğer imkanım olsa tüm talebelere ezberlettirirdim onu..Peygamber AS. öyle anlatılır..

__ " Ben bunu ne zaman okuyacam ?" diye kitap almak kafası kafa değil..ona sahip olmak şerefi yeter..sen kitap al ve ona şöyle bir bak, sen okumasanda o şeyin sende olduğu nimet yeter..

__ Tasavvuf var ya? İmam-ı Suyuti'nin dediği gibi herkese farz-ı ayndır..

__ Molla İlahi Hz. vardı cuma hutbesine çıkmadan evvel tam minbere kalkacağı sırada bi " Ya ALLAH " derdi, bütün millet strese girerdi..İşte ALLAH korkusuyla titreyenlerin " ALLAH " demesi böyle olur..

__ Hoca adam vakıf malı gibidir, gidişi vardır dönüşü yoktur hocanın..son derece vasıflı, donanımlı ve bu şekilde namluya girmiş mermi gibi olacak hoca..

iNZiVa
31.01.2007, 21:40
tipki senin gibi hocam :-(
Allah rahmet eylesin, bizleride sefaatine nail eylesin
ALlah razi olsun mahmudhocam

Hadimül harameyn
09.05.2009, 19:54
:-055:-055:-055 hocam inşallah kabriniz cennet bahçelerinden bir bahçedir .

ping_pong
07.07.2009, 14:36
Hoca adam vakıf malı gibidir, gidişi vardır dönüşü yoktur hocanın..son derece vasıflı, donanımlı ve bu şekilde namluya girmiş mermi gibi olacak hoca..

:-046

إسماعيل
17.07.2009, 15:21
:-046 BAYRAM HOCAMI COK ÖZLEDİM O COK ÖZEL BİR İNSANDI DAVA ADAMIYDI BU DAVAYA YUREGİNİ VERDİ ŞÜHEDA OLDU. MEVLAM BZLERE DE NASİB EYLESİN

MİRAC
17.07.2009, 18:53
:-046