PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mahmud efendi hz.lerinden incilerr!!

MAHMUDHOCA
05.02.2007, 22:21
BİSMİLLAH
Kur’an-ı kerim’de şöyle buyrulur:
“otağlar içinde sahiplerine tahsis edilmiş huriler var”
“Bu hurilerinde mehri vardır ki,onun hakkında:Meir-i hür-iyin kes-i mesaciddir”. (iri gözlü hurilerin mehri,mescitleri süpürmektir) diye varit olmuştur.

Mescitleri süpürmenin hakikatteki manası:Mevla teala dan gayrisini gönül sahasından süpürmek,temizlemektir.

MISRA:
Padişah konmaz saraya hane mamur olmadan.
İmaret-i dil ise taallukattan tahrip ile olur.

Molla cami hazretleri şöyle buyurur:”hak dostlarının sözlerini dinlemek,onları sevmeye sebep olur.Onlara muhabbet eylemek,seninle onların arasında bir nispet (bağ) hasıl eder.

Hazret-i resul buyurmuştur ki: “kıyamet gününde günahkar bir kul,amel hususunda müflis olduğu için ümitsizliğe düşer,Hak teala şöyle hitap eder:
__Falan yerdeki kulum,falan alimi bilir misin?Falan arifi tanır mısın?
__İzzet sahibi rabbim onu bilirim ve tanırım.
__Yürü git,seni onun hatırına bağışladım.”

Hak teala’nın kullarından birini mücerred bilmek ona ulaşmaya ve necata ermeye sebep olunca,onları sevmek,onların gidişatını benimsemek ve izlerini takip etmek necata ermeye çok daha fazla sebep olur.

Ebu ata abbas demiş ki”eğer ALLAH teala’nın dostlarının sevgi eteğine yapışmaya kadir olmaz isen,bari ALLAH dostlarının sevenlerin muhabbet eteğine tutun.çünkü onları sevenleri sevmek,aynen onları sevmektir.”

Hazret-i peygamber (sallALLAHu aleyhi ve selem),ibn mes’ud a(r.a)
“İslam’ın kulplarından en sağlamı hangisidir,bilirmisin? Diye sormuş o da,
“Bunu ALLAH ve Resulü daha iyi bilir”,diye cevap vermiştir.
Bunun üzerine ALLAH Resulü (s.a.v)
“Hak’ta olan dostluk,Hak’ta olan sevgi,Hak’ta olan buğz “buyurmuşlardır.ALLAH için dost ol,ALLAH için sev!

Bir başka hadis-i şerif’te şöyledir:
“Amellerin en üstünü ALLAH için sevmek,ALLAH için buğuz etmektir.”

ALLAH Teala’yı ve dostlarını sevmek için,Resulullah’ın (sallALLAHu aleyhi ve selem) şu duasına devam etmelidir:

“ALLAH’ım! Ben senden senin sevgini ve seni sevenin sevgisini isterim”.

Şunu arz edeyim ki size: Benim başımdan geçtiği İçin,anlıyorum sizin başınızdan geçeni.Biz önceleri az idik az olduğumuzdan hocamızla teselli oluyorduk.talebe artınca sanki bizim tarafımıza bakmıyor gelirdi hatırımıza.Halbuki öyle değildi.Sizinde hatırınıza böyle gelebilir.Sizleri bu vesveseden uzak tutmak istiyorum.Bir ihvanımız ki,haramlardan mekruhlardan kaçınıyor,tarikat derslerini güzel yapıyor,farz, vacip ve sair dinin emirlerini yerine getiriyor,biz onu seviyoruz!!!ALLAH teala ve O’nun sevgili resulü (s.a.v) de onu seviyor.
Kendimi methetmek için demiyorum.efendi babam buyurdu ki:( ali haydar efendi baba k.s)
__Mahmut!seni şöyle görüyorum.Bir şey emretsem sende onu yapsan.

Ben sizi altın gibi,gümüş gibi anlıyorum.anladığım gibi olun !!!.....

ping_pong
27.02.2009, 13:05
cok cok güzell bir paylasımdı Allah razı olsun :d