PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kefir içmenin hükmü..

CAN-I CAN
19.11.2007, 19:43
S.a.kefir içmenin hükmü nedir öğrenebilirmiyim...Haram olduğunu duydum ama ne derece doğru bilmiyorum...Abicim hocamıza sorarsanız sevinirim...Teşekkür ederim...Saygılar...

safahat
19.11.2007, 19:50
ve aleyküm selam CAN-I CAN kardesim,.
Tabii soralIm, Dragut kardesinki ile birlikte cevaplar HocamIz, bunuda ekleyeyim digerine insaALLAH.
ilgin icin tesekkürler, ALLAH c.c. razI olsun kardesim.

Hicret
19.11.2007, 21:19
kefir ne demek??? :-014

safahat
22.11.2007, 15:34
Orjinal Yazarı hicret
kefir ne demek??? :-014

hicret kardesim, Kefir hakkInda cok genis bilgi, Forumumuzun FIKIH ve ILMIHAL bölümüne yerlestirilmistir, oradan Kefirin ne olduguna bakabilirsin, hem bilmemek ayIp degil ögrenmemek ayIp, neden utanmissIn öyle? :-011

ilgin icin tesekkürlerhicret kardesim, böylece senin bu soruna cevap bularak, ben ve eminim diger kardeslerimizinde bilgilenmesine vesile oldun.
ALLAH c.c. razI olsun.

safahat
22.11.2007, 20:56
Hikmet Hocamızın Cevabı

Ve aleykümselam kardeşim,

Kefir son zamanlarda gündeme getirilen suallerden birisi, buradada karşımıza çıktı.
Kardeşim, Kefir bazı mayalanma işlemlerinden geçtikten sonra (burada teferruatına girmeyeyim)
içerisinde az miktarda olsa Alkol oluşan ve içeren Yoğurt veya Ayranımsı bir içecek türüdür.
Harammı değilmi? Önce sunu söyleyelimki, ihtiyatlı olmak ve takva anlayışına dayalı bir hayat tarzını sergilemek ve onu sergileyenleri ise saygı ile karşılamak gerekir.

Sarhoş edici olan her şey haramdır, bunun çeşidi ne olursa olsun!
Miktarına gelince: Çoğu haram olan şeyin azıda haramdır, Peygamber efendimiz:
“Süpheli olan her şeyden kaçınınız “ diye bizlere emretmiştir.
Malumunuzdurki şuurlu ve ihlaslı müslümanlar alışverişlerini yaparlarken dahi, artık
ellerindeki E-numaraları listelerini kullanmaktalar, buradada katkı maddeleri içerisinde aranan ve kaçınılan, Alkolün miktarı değil, kendisidir!
Allah’a emanet olunuz.

CAN-I CAN
23.11.2007, 12:50
Allah c.c. sizden ve hikmet hocamızdan razı olsun abim...Teşekkür ederim...

safahat
23.11.2007, 14:39
Amin cümlemizden CAN-I CAN kardesim,..
Hizmet görevimiz, sizlere hizmet etmek güzel bir sey..

Tekrar ediyorum, bilmeyen kardeslerimiz icin:

Kefir ile ilgili genis bilgi Forum sitemizin,
FIKIH ve ILMiHAL Bölümünde mevcuddür, bilginize kardeslerim..