PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi tefsirleri okuyorsunuz?

iNZiVa
19.12.2007, 14:56
Ömrü hayatımızda hangi tefsirleri okuduk, okuyoruz? Beğendiğiniz tefsirleri neden beğendiğinizi de dile getirirseniz insanlara faydalı olur.

*~*DeMa*~*
19.12.2007, 15:29
Ömer nasuhu bilmen, ruhul furkan, celaleyn, ruhul beyan Mahmut Ustaosmanoğluna ait tevsir M.HAMDİ YAZIR Ahmet davutoğlu içlerinde herkezin anlayıp faydalı olabileceği hem hangi ayetin ne sebeple indiğine dair hemde farklı konulara değinerek bilgilendiren ruhul furkanı bütün kardeşlerimize tavsiye ediyorum.......

ÖMER ÖNGÜT Tavsiye etmiyorum .....Hatırladığım bukadar...

SoNSuZ-NuR
19.12.2007, 15:45
bende ruhul beyan ve ruhul furkan tefsirlerinden çok yararlandım tavsiye ediyorum birde efendi hzlerinn KURAN-I MECİD TEFSİRLİ VE MEAL-İ AİLİSİ var yeni çıktı almanızı tavsiye ediyorum

GiRiFTâR
19.12.2007, 15:47
Arapçayı yeni öğrenenler için Celaleyn iyi bir geliştirici olacaktır.Ruh-ul Furkan ise günümüzde herkesin mutlaka okuması gereken ve her tabakadan insanın anlayabileceği muazzam bir tefsirdir.

RABITA
19.12.2007, 19:28
DÜNYADA BİR NUMARA RUHUL FURKAN TAVSİYE EDİYORUM İNŞ HER EVDE BULUNMASI VE OKUNMASI LAZIM.S.A.V. İŞARETİ ÜZERİNE ÇIKARILMIŞTIR RUHUL BEYANDA TAVSİYE İNŞ

Zeynelabidin
20.12.2007, 00:42
Es Selam

Taberi tefsirini okuyorum.
Tefsir okumaya başlayanlar için tavsiye edilmişti o zamanlar bizde uyduk.

AlikaN
20.12.2007, 11:38
Bende ruhul brkan aldım okumaya çalışıyorum..
Bana çok net ve açık geldi ben bile anlaya biliyorum,çok güzel tavsiye ederim...

hamza_yürekli
25.12.2007, 18:23
elmalılı hamdi yazır hocamızı okurum

ikra
26.01.2008, 18:09
Selamun aleyküm...
Ankettekilerin bi kısmını duymamıştım bile.Ama ben Mavdudi nin tefsirini okuyorum...cidden çok güzel,tavsiye ederim

ikra
26.01.2008, 18:10
ayyyy kusura bakmayın yanlış yazmışım Mavdudi değil Mevdudi
selametle

GiRiFTâR
26.01.2008, 19:12
Orjinal Yazarı ikra.
ayyyy kusura bakmayın yanlış yazmışım Mavdudi değil Mevdudi
selametle

Hiç tavsiye etmem.Zira bu kişi hakkında sitede de yazılar vardı.
Görüşleri hoş olmayan biri...

http://www.istikamet.eu/thema7829-Nedvi-nin-Mevd-di-ye-Reddiyesi-.htm

http://www.istikamet.eu/thema11668-Mezhepsizleri-tan-ma-yollar-.htm

Efendi Hazretlerimizin'de bu kişi hakkında "Merdudi" ifadesini kullandığını duydum...

ikra
26.01.2008, 19:21
hımmmm anlıyorum...yani bilemiyorum tabii ben henüz öyle çok büyük birisi değilim dolayısı ile ailem neyi tavsiye ederse onu okuyorum.yani tefsiri anlaşılır olduğu için ebn tavsiye etmiştim.Ama tabi siz öyle diyorsanız ben aksi bişey diyemem.Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim .Allah Razı olsun kardeşim

öMeR_FaRuK
26.01.2008, 19:49
Saygı değer bir hocamız eşliğinde hafdada bir gün herkezde farklı tefsirlerle 1,2 ayet okuyor tefsirine bakıyoruz yukarıda adı gecen tefsirlerde var yavaş çok zevli ilerliyor kuranı anlama noktasında faydalı tavsiye ederim

yiğit
28.01.2008, 07:59
Elmalili Hamdi Yazir hocamızı okuyorum tavsiye ederim.

ikindi-yağmurları
19.02.2008, 22:29
ruhul beyan tefsiri ve ruhul furkan tefsiri özellikle ruhul beyanla çok güzel sohbetler edilebilir

SeYFuLLaH
27.06.2010, 11:59
ruhul furkan

BİRİ
27.06.2010, 15:53
tam bir tefsir bitirmek nasip olmadı fakat bölük pörçük okudum bir çoğunu kıyas ettim sadece ruhul furkanda çok detaylarla anlatılmış konular ama karşıma çıkmamış tefsirde varsa hakını yemiyim.

üft@de
06.07.2010, 13:09
biz bu sene ruhul furkanı ders olarak yaptık seneye inş ibni kesir veya nesefi yapcaz

bekka
06.07.2010, 21:44
ruhul furkan tefsirini hoca arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz..
ruhul beyandan da baya bi istifade ediyoruz...
Rabbim amel etmey nasip eylesin...

siibeveyh
06.08.2010, 11:51
ruhul furkan ve diğer leri çok güzel biz bu sene safvetüttefasiri yaptık muhammed essabunini çok güzel tefsirlerin özü büyük bir hocamız tavsiye etti ve kendisi bizlere yaptırdı inşallah seneye de devam

nakşi gülü
19.10.2010, 16:56
selamünaleyküm kardeşim. ALLEME MUAHMMED SABUNİ EFENDİNİN TEFSİRİ hakkında birkaç bilgi verebilcen mi? bende RUHUL FURKAN okuyorum. kısa olarak da ALİ SABUNİ EFENDİNİN tefsirni önerdiler bana da.

nakşi gülü
19.10.2010, 17:03
ancak ŞİDDETLE BEN DERİM Kİ RUHUL FURKAN VE RUHUL BEYAN. İMKANI OLAN MUTLAKA RUHUL FURKAN OKUSUN. ÇOK NET VE ANLAŞILIR.
ALUSİ , TEFSİRİ KEBİR, NESEFİ, BEYZAVİ, RUHUL BEYAN VE DAHA BİR ÇOK TEFSİRLERDEN FAYDALANARAK YAZILMIŞ, BU ZAMANDA HERKESİN ANLAYABİLECEĞİ ÇOK ŞAHANE BİR ESER.
AYRICA BAZI ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ MAHMUD EFENDİ HAZRETLERİ K.S. KURAN-I MECİD MEALİ ÇOK ŞAHANE. MEAL OKUMAK İSTEYENLER MUTLAKA BUNU OKUSUN. NİYE DERLERSE ÇÜNKÜ KISA TEFSİRLİ BİR ŞEKİLDE YAZILMIŞ. 27 TEFSİRDEN ALINTI YAPILARAK HAZIRLANMIŞ. EHL-İ SÜNNETİN BAŞ MEALİ DİYEBİLİRİM. VESSELAM

Beyrut
19.10.2010, 17:06
Risale-i Nur okuyorum.Önyargısı olanlar için okumasını tavsiye ederim.Kulaktan dolma bilgilerle sakın hareket etmeyin.