Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftanın Konusu
Sayın üyelerimiz. Alınan karar sonucu haftanın konusu AHİRET KARDEŞLİĞİ olarak belli olmuştur.
Haftanın konusunda açılış tarafımızdan yapıldıktan sonra alıntı yapmaksızın herkesin kendi sözleriyle bilgi paylaşımı yapabileceği
böylelikle ilmimizi beraber genişleteceğimiz ümidi ile haftanın konusu tarafımızdan açılmıştır.
Bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyor bu konuların hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyoruz.
http://img163.imageshack.us/img163/5198/gl3or6.png
Selamün Aleyküm .....Biz, ahiret saadetine talibiz. Öyleyse ahiret kardeşliğidir beklediğimiz.
Bu dünyada bitivermeyecek bir kardeşliktir.
Nefes alıp veren, bize dua edecek, belki bir hayrı dokunacak
olana iyilik etmek değildir sadece kardeşlik dediğimiz.
Aynı zamanda asıl yurduna göç eyleyen bir kardeşimizin evladını emanet,
borcunu borcumuz gibi sırtımızda yük bilmektir. Çünkü Efendimiz s.a.v.:
- Yetimi büyütüp, terbiye edenle ben, kıyamet gününde şöyleyiz,
demiş, şehadet parmağıyla orta parmağını birleştirmiştir.
Mevlam hepimize hakiki kardes olabilmeyi nasip eylesin ins. AMIN
Ahiret Kardeşliği bu hafta ki konu için güzel bir tercihti.Rabbim vesile olanlardan razı olsun inşaAllah.
Küçüklükten beri yaptığımız bir espiri ile olaya farklı bir açıdan yaklaşmak gerekirse, gerçekten mantıklı düşünüldüğünde hepimiz birer kardeşiz.Çünkü hepimiz ilk insan olan Hz.Adem ve Havva annemiz ile gelen koldan, daha sonraları Hz. İbrahim' e dayanmış ve günümüze kadar Allah(cc)'ın izniyle uzanmıştır.
İsra Suresi 37. ayette belirtildiği gibi '' Yeryüzünde büyüklük taslayarak yürüme.Sen ne yeri yarabilir,ne de dağlarla boy ölçüşebilirsin.''
Her keze karşı mütevazi olabilmek, önemli bir konudur.
Lokman Hekim(RA); ''İki şeyi asla unutma; Allah'ı ve ölümü, iki şeyi de unut; yaptığın iyiliği, gördüğün kötülüğü.
Her hangi bir kardeşimize yapacağımız zerre tanesi kadar bir iyiliği bile küçük görmemeliyiz.Birlik ve beraberliklerle her şeyin daha kolay olacağını unutmayıp, istişarelere her zaman önem vermeliyiz inşaAllah.
Bilal bin Sa'd (RA) ;'' Senin dindarlığını arttıran dost, her karşılaştığında avucuna bir altın koyan dosttan daha hayırlıdır.'' buyurmuştur.
Selam ve Dua ile inşaAllah...
MuHuR_GoZLeR
25.02.2007, 01:04
Evet yorumlar oldukca güzel ...
Bana göre ahret kardeşliği iyi kötü herşeyi paylaştığın samimi bir dost hep beklenilen kardeşlik şçyle olmalı acizane nazarımda " hz ebu bekir sıddıkın rasullah (s.a.v) olan kayıtsız sartsız kardeşliği gibi "
Rabbim cümlemize hz sıddık gibi bir dost denk getirsin amin ecmain ....
Selam & dua ile
semenulcennet
26.02.2007, 20:13
Paylaşımlarınız için ALLAH razı olsun..Bende bu konu hakkında bildiğim bir kaç şey söylemek istiyorum ahiret kardeşi seçerken hem dünyada hemde ahirette birbirinin yaptıklarından sorumlu olucağını bu yüzden bizleri RABBİME yaklaştırıcak kişilerden seçmemiz gerektiğini vede yaptıklarımızın birbirini etkiliyceğini düşünüyorum bu konuda daha açık bilgisi olan bi kardeşimiz varsa yorum yapmasını isterim hepinizden allah razı olsun inş..
Allahim hepimize hem dünyada hemde ahirette hayirli bi kardes nasip etsin insallah.bize hayirlisiyla yardimci olsun hz.Ebu Bekir siddik gibi insallah!!!haftanin konusu olarak iyi bir secim oldugunu düsünüyorum insallah hepimiz bu konu hakkinda biseyler diyecegine eminim.Allaha emanet olun...
__EnSaR__
27.02.2007, 23:54
Selamunaleyküm..
Konu gercekten cok güzel.
"Allah icin ahiret kardesligi yapan, ahirette öz kardesinden daha faydali yardimlari ondan görür. Kim Ahiret kardesini ne kadar cok severse, Allahu teala da onu o kadar cok sever".
Hucurat Suresi 10. Ayet
Bismillahirrahmanirrahim
"Muhakkak müminler kardestirler. Kardeslerinizin arasini düzeltin ve Allahtan korkunki, size rahmet edilsin."
Dünyada ve Ahirette en güzel kardeslerden olmak dilegiyle.
Slm
iki sahabe var, birbirlerine söz veriyorlar hangi birimiz önce ölürse digerini rüyasinda ziyaret edecek.. ve birgün geliyor sahabenin biri vefat ediyor, bunun üzerine sahabe ölen kardesini rüyasinda azaba ugrar bir sekilde görüyor, soruyor senin halin niye böyle? diyorki bende felan kisinin emaneti var, onu evimin surasinda sakliyorum, o emaneti al ve sahibine teslim et, ve sahabe aynen dendigi gibi yapiyor ve ertesi gün yine rüyasinda o sahabeyi görüyor fakat busefer azab görmüyor..
aklimda böyle kaldi, sahabelerin isimlerini hatirliyamadim
HaKKaNiYeT
20.07.2008, 08:36
PAYLAŞIM İÇİN :-046HERKES AHİRET KARDEŞLİĞİNİ İSTER KARŞILIKLI GÜVEN SÖZ KONUSU OLDUĞU SÜRECE ÖRNEĞİN İKİ İNSANI ELE ALALIM.BİRİ DİĞERİ NE %30 DOSTLUKLA GÜVENİYORSA DİĞERİNİNDE AYNI DERECE DE DOSTLUKLA GÜVENMESİ LAZIM.NE ÇOK FAZLA NE DE ÇOK AZ:-038
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.