PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam-ı Azam'ın Tesbih Duâsı

Onur-61
17.01.2007, 19:18
İmam-ı Â'zam Hazretlerinin gece gündüz dilinden düşürmediği rivayet edilen meşhur tesbih duası şöyledir:

"Subhâne'l-ebediyyi'l-ebed. Subhâne'l-vâhidi'l-ehad. Subhâne'l-ferdi's-samed. Subhâne râfi's-semâi bi-gayri amed. Subhâne men beseta'l-arda alâ mâin cemed. Subhâne men haleka'l-halka fe-ahsâhüm aded. Subhâne men kaseme'l-erzâka ve lem yense ehad. Subhânellezi lem yettehiz sâhibeten, vela veleden. Subhânellezi lem yelid ve lem yûled ve lem yeküllehû küfüven ehad. Subhâne men yerânî ve ya'rifü mekânî ve yerzukunî velâ yensânî... "

"Ebed ve ebedî olan Allah'ı tesbih ederim. Bir ve tek olan Allah'ı tesbih ederim. Tek ve herşey kendisine muhtaç olan Allah'ı tesbih ederim. Semayı direksiz yükselten Allah'ı tesbih ederim. Yeryüzünü donmuş su üzerine yayan Allah'ı tesbih ederim. Mahlukatı yaratan ve onları çeşitlendiren Allah'ı tesbih ederim. Rızkı taksim eden, hiçbir canlıyı unutmayan Allah'ı tesbih ederim. Eş ve çocuk edinmeyen Allah'ı tesbih ederim. Doğurmamış, doğrulmamış ve hiçbir şey de kendisine denk olmayan Allah'ı tesbih ederim. Beni gören, yerimi bilen, beni rızıklandıran ve beni unutmayan Allah'ı tesbih ederim."

Eyyub-i
22.02.2008, 23:36
ALLAH RAZI OLSUN ABİ..ÇOK BÜYÜK DUADIR...BİR RİVAYETE GÖRE KİMKİ BU DUAYI EZBERLER VE HERGÜN OKURSA SEKARATTA İMAMI AZAM HZ.YARDIMI OLUNACAĞI SÖYLENİR...

SeYFuLLaH
23.02.2008, 12:18
Allah (c.c) razı olsun emeğinize sağlık.

SoNSuZ-NuR
24.02.2008, 13:14
Orjinal Yazarı SeYFuLLaH
Allah (c.c) razı olsun emeğinize sağlık.

BaZeK
28.09.2008, 21:46
Allah razı olsun...

Kadim_i sevda
28.09.2008, 22:06
Bu tesbihin fazileti konusunda efendi hazretlerimiz;
İmamı Azam efendimiz(rahmetullahi aleyh) rüyasında Allahu teala hazretlerini gördü ve ona sordu:
Yarabbi!Mahşer gününün sıkıntısından neyle kurtulabilirim Allahu teala hazretleri buyurdu ki her kim sabah akşam bu tesbihata devam ederse mahşer gününün sıkıntısından emin olur .

SoNSuZ-NuR
28.09.2008, 23:43
Rabbim razı olsun sağolasınız....

sahabe_hayranı
05.10.2008, 23:08
Allah (C.C) razı olsun. Emeğinize sağlık.:-038

yuka
16.07.2011, 14:17
ezberledim :(( bu ne ya böyle reklammı olur. "Subhâne'l-ebediyyi'l-ebed
Subhâne'l-vâhidi'l-ehad, Subhâne'l-ferdi's-samed

.::TuFeYL::.
16.07.2011, 20:51