PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarığı, inatlaşmak için sarmıyoruz’

ARAL
26.04.2008, 18:20
Mahmud Ustaosmanoğlu, sarıkla ilgili olarak Sohbetler kitabında şunları söylüyor: “Sarık sarmamızı inatlaşmak olarak anlayanlar var. Ali İmran Suresi’nde Bedir Muharebesi’nde yardıma gelen meleklerin sarıklı olduğu bildiriliyor. Eğer bu örf olsaydı melekler sarık takarlar mıydı? Resulüllah (SAV) namazda, seferde hep sarıklıydı. Miğferinin üzerinde bile sarık vardı. Ben sarık sarıyorsam kimsenin inadına sarmıyorum ki. Allah’ımın emri, Efendimiz’in sünneti olduğu için sarıyorum. Biz inatlaşmaya değil, husumetleri ortadan kaldırmaya, bilmeyenler için dua etmeye memuruz.”

إسماعيل
31.10.2009, 18:02
. Ben sarık sarıyorsam kimsenin inadına sarmıyorum ki. Allah’ımın emri, Efendimiz’in sünneti olduğu için sarıyorum. Biz inatlaşmaya değil, husumetleri ortadan kaldırmaya, bilmeyenler için dua etmeye memuruz.”

BİZİ KAFİRLERDEN AYIRAN EN BELİRGİN İSLAM NİŞANI SARIK İKEN BAZI MÜSLÜMANLAR NE KADAR HAFİFE ALMAKTALAR SARIĞI..

BEDiR
31.10.2009, 18:22
Ben sarık sarıyorsam kimsenin inadına sarmıyorum ki. Allah’ımın emri, Efendimiz’in sünneti olduğu için sarıyorum. Biz inatlaşmaya değil, husumetleri ortadan kaldırmaya, bilmeyenler için dua etmeye memuruz.”

:-046:-055

ARAL
13.01.2010, 22:22
güncelleme

arzuhalim
15.02.2010, 19:45
:-046

توحيد Eri
15.02.2010, 20:43
Kütüb-i Sitteden..

5196 - Muhammed İbnu Rükâne, babası radıyallahu anh'tan anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Bizimle müşrikler arasındaki fark, kalansuveler üzerindeki sarıklardır."
Ebu Dâvud, Libas 24, (4078); Tirmizi, Libâs 47, (1785).

5197 - Ebu'l-Müleyh babası radıyallahu anh'tan anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:
"Sarık sarın da hilminiz ziyadeleşsin!" buyurdular." Ravi devamla der ki: "Hz. Ali radıyallahu anh da: "Sarıklar Arapların taçlarıdır" buyurdular.
Hadis, Teysîr'de Ebu Dâvud'a nisbet edilmiş ise de, onda mevcut değildir. Camiu's-Sağîr'de mevcuttur (1, 555).

şamil basayev
16.02.2010, 15:47
“Sarık sarmamızı inatlaşmak olarak anlayanlar var. "

ALLAH akıl fikir versin ne diim
neyin inadı imiş bu kime inatmış :-059

Ben sarık sarıyorsam kimsenin inadına sarmıyorum ki. Allah’ımın emri, Efendimiz’in sünneti olduğu için sarıyorum. Biz inatlaşmaya değil, husumetleri ortadan kaldırmaya, bilmeyenler için dua etmeye memuruz.”

mübarek insan nede güzel cevaplamış ama...

MİRAC
16.02.2010, 21:21
:-046