PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : önemlidir lütfen dikkatedelim

ebu_ducane
28.05.2008, 15:12
Allah ın selamı öncelile hidayete tabi olanların üzerine olsun

kardeşlerim ben bundan yaklaşık iki ay önce bir olay yasadım şimdi burda paylaşmak istedim.

ben nişanliydim ve nişanlım yeni asya gurbunda bir vakıftı

bu şahsı çarşaf giymeye anca razı edebilmiştim bu nişanlim kendi apartmanlarında başka bir cemaate bgağlı kişilerce yemeğe çağriliyor.
ve yemekten sonra bunlaar çarşaf giymedikleri için munafık oldukları söyleniyor.

anca razı edebildiğim nişanlim bunlarla kavga ediyor tabi ardaki daha ayrıntılı diyaloglari bilmiyorum

ve sonra nisanlım benle konuştu cilbaba dil uzati hakretetti bende dayanamadım ağzıma gelenleri söledim ve nişan falan bişey kalmadi

şimdi önemli olan burda tatli birlisanla anlatmak evet katiliyorum size
içimiz yaniyor ama okşaya okşaya şefkat gösterek anlatmak inşallah daha iyi olur.
şimdi diyeceğim oki buiş nasip meselesi ben ordaki kardeşlerede kızmıyorum sadece daha şefkatli olamamız gerektiğine inanıyorum

aeo rabbim doğru yoldan ayırmasın

Dertli el-Halidi el-Kürdi
28.05.2008, 15:32
Ve Aleyküm selam..

Evet haklısınız yumuşak olmak gerek..Şimdi birinci olarak o yeniasya cemaatinden olan kardeşimiz yemeğe gittiği kişilerden kötü sözler işitti soğudu,ikinci olarak siz birbirinizle tartıştınız hem siz ona kötü şeyler söylediniz hemde o size anladığım kadarıyla.. Ve sonuç olarak hem nişan gitti hemde eski nişanlınız bizim gibi düşünen insanlara karşı farklı şeyler düşünmeye başladı büyük ihtimal..Ve oda sizin gibi yaşadıklarını başkalarına anlatacaktır ve sadece o kardeşimiz değil onu dinleyen herkes hem çarşaftan hem çarşaflılardan hemde bu fikir yapısına sahip olanlardan soğuyacaktır ve sevmiyeceklerdir onları..Aslından basit gibi görünen küçük bir yemekden neler çıkmış ortaya..
Tatlı dilli olmanın ne kadar farklı ve de güzel sonuçlar çıkartacak bir rota olduğunu anlamalıyız..

Ve bir bayanın çarşafı giymesi için sohbetlerde yoğrulması gerekir inancındayım..Öyle insanlarla birlikte olup,cemaatçe sohbetler dinleyip ehemmiyetini anlaması lazım..Böyle olması çok daha güzel olur diye düşünüyorum..Şayet meclis içerisindeyken sadece bilgilenmiyecek,hissedecektirde..Hissedincede zaten olay inşaAllahuTeala bitmişetir..

Biliyoruz ki biim yolumuzun temeli sohbetlerdir..Rabbim ayırmasın sohbet meclislerinden..--amiin..--

öMeR_FaRuK
28.05.2008, 15:41
Hayır gördüğüz şer
Şer gördüğümüz hayır ola bilir
Hakkınızda hayırlı olsun inşaAllah

abdul
28.05.2008, 16:06
Orjinal Yazarı ömer-faruk
Hayır gördüğüz şer
Şer gördüğümüz hayır ola bilir
Hakkınızda hayırlı olsun inşaAllah

dilemma
10.06.2008, 14:35
s.a nişanınız bozulmasına üzüldüm öncelikle belirteyim. ama bence çarsaf kişinin takvasına kalmış bi durum değermiydi acaba bu sebepten nişanlısınızı kaybetmeye...önemli olan bence ahlak güzelliği ,kişilik zaten hz. peygamberin en büyük sünnetide bu değilmi??neyse ben kendi görüşlerimi söyledim ikinci olarak biziimde çevremizdekide bazı çarsaflı kardeslerimiz;pardesülü diye diğer kardeşlerimize selam dahi vermiyolar...ve baska mevzularr sizinde belirttiğiniz gibi yumuşak dilli olunması gerekir hangi meselese olursa olsun...HOŞÇAKALINIZ ALLAH'A EMANET OLASINIZ... :-018

ZeVRaK
10.06.2008, 14:46
Orjinal Yazarı dilemma
ikinci olarak biziimde çevremizdekide bazı çarsaflı kardeslerimiz;pardesülü diye diğer kardeşlerimize selam dahi vermiyolar...

:-006 :-020

üft@de
22.08.2008, 23:04
bencede hakkınızda hayırlısı böyleymiş