PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cennet, MÜslÜmanlarin Tekelİnde DeĞİlmİŞ??

kaizen
07.03.2007, 13:58
KOPYALA YAPIŞTIR DEĞİLDİR

7 Mart sabahı saat 4 gibi televizyonda Star ana haberin tekrarını izliyorum. denk geldiğim haber şu: Cennet Müslümanların tekelinde midir? şok içinde haberi izliyorum. süleyman ateş bu başlıkla bir yazı yazmış ve ona da suriyeli birisi cevap göndermiş. haberin giriş cümlesi de aynen şöyle: Yıllardır İslam dünyasında tartışılan bu konu, bugünlerde gündeme iyice oturdu. Allah Allah dedim, bu konu ne zaman tartışıldı? haberi izlemeye devam ediyorum. S. ateşe milli gazeteden bir yazar da böyle birşeyin olamayacağını, cennete sadece müslümanların gideceğini söylüyor. Ateşin o yazara cevabı şöyle: Onun dedikleri beni bağlamaz, ben Kuran'a bakarım. Bir şok daha! Allah katında tek din İslam'dır. ayetini bile bilmeyen Kur'an tefsirleri olan bir insan bu süleyman ateş. Haber devam ediyor. Sokaktaki vatandaşa soruyorlar, alimlere sorulması gereken bu soruyu. kaldıki onlara bile sormaya gerek yok ama olay iyice cıvıklaşmış.

yorumlar aynen şöyle:

Vatandaş 1) Başörtülü, orta yaş üstü bir kadın. "öyle diyorlarsa öyledir" diyor gülümseyerek. Allah Allah ya. Rabbimizin ve Resulünün kelamını değil de neyi baz almaya başlamış bu millet.

Vatandaş 2) Görünüşünden ve tipinden İslam'a pek yatkın olmadığı belli olan genç bir bayan "önemli olan insan olmak" diyor. Herkes insan doğuyor zaten. O zaman herkes mi cennete gidecek? O zaman niye bu imtihan?

Vatandaş 3) Genç bir erkek "edison elektriği bularak çok büyük bir hayır yaptı, o da cennete girecek"diyor. Girer mi acaba bile yok. kesin bir tavırla girecek. Adeta fetva yarışması.

İletişim fakültesi, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunu olarak söylüyorum ki. Her biri birbirinden cahil ama burda 3. vatandaş önemli. Neden? Çünkü bu tip sıralanmış halk röportajlarında son röportaj o kanalın halka benimsetmek istediği görüştür. Çünkü sıralanan görüşlerin ilki ya da ikincisi unutulabilir fakat sonuncu görüş akılda kalır. Bu, görsel basındaki propaganda tekniklerinden biridir.

Sonra S. ateşe geri dönülüyor ve soruyorlar: Peki cennete girmek için ne yapmak gerekir? ateş de kendi iman şartlarını sıralıyor.

1) Allah'a inanmak

2) Ahirete inanmak

3) Güzel şeyler yapmak

Ateş bunları söylerken bir yandan da ekrana yazılıyor ki Ey millet! Siz de bunları kafanıza yazın der gibi. ne de olsa söz uçar yazı kalır.

ve haber bitiyor.

kumanda elimde ağzım açık 5 dakika falan öyle kalıyorum. sinirden bağıracak, üzüntüden ağlayacak gibiyim. nasıl böyle birşey olabilir? Şaka mı bunlar? Ne hale gelmiş bu millet. Bilmiyorlar mı ki Allah katında tek din İslam'dır.

ŞİMDİ GELELİM CEVABA!

Tabiki burda bunların yanlış olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü kalbinde zerre kadar iman olan bir insan Cennetin kapısında Lailahe İllellah yazdığını ve bir insanın bunu söylemeden ve buna inanmadan cennete giremeyeceğini bilir. Bir kafir, çanakkalede bizlerin yanında ingilizlere karşı savaşsa ya da dünyadaki bütün müslümanların hayatını bile kurtarsa Kelime-i Tevhid'i söylemeden ve inanmadan cennete giremez.

tekrar düşünmek gerekir. halk nasıl bu hale geldi? nerden nereye... önceden kafirlere karşı cihat ön plandayken şimdi bazı hoca(?)lar çıkıyor "kafirlerle amentüde ittifakımız var, gerisi teferruattır, teferruatları ön plana çıkarmayalım" ya da "Hz. Peygambere iman şart olmayıp bir kemal mertebesidir"diyecek kadar şuursuzlaşabiliyor. İftarlarda papazlara okutulan iftar dualarını ve Mardin'de düzenlenen dinlerarası diyalog toplantısında kafir bir erkekle müslüman bir bayanın evlendirilmesini ise hızlıca geçelim.

İşte bu kafir sevdalılarının döşedikleri kilometre taşları yüzünden bu millet neye uğradığını şaşırmış bir şekle geldi. Bir yandan bunlar, diğer yandan da ülkenin izlediği masonik politikalarla çocuklarımızın Kur'an Kursuna gitmesi engellendi. Televizyonun büyüttüğü gençliğin büyümüş hali de tabiki bu olacak.

son söz olarak şunu aklımızdan çıkarmayalım. Nur Suresi 62. ayetin başında belirtildiği gibi

[MÜMİNLER ANCAK ALLAH'A VE RESULÜNE İNANMIŞ KİMSELERDİR

iNZiVa
07.03.2007, 14:14
Allah senden razi olsun kaizen, cok önemli bir konuya degindin.
Malesef günümüzde böyle sapik mahluklar ve o mahluklardanda sapik görüsler türemeye basladi..
Allah onlari kahhar sifatiyla kahretsin diyorum..
Islami hiristiyanlastirma cabasindalar, ama ALLAH NURUNU tamamlayacak..

cyberyasar
07.03.2007, 14:51
Allah razı olsun kardeşim.Emegine sağlık.

aşk-ı musab
16.07.2011, 11:13
ALLAH c.c. razı olsun

http://www.youtube.com/watch?v=1NGWwXKKOjk

ALLAH c.c. ıslah etsin... bu video da çok ibdetlik bence

AHMEDİHYA
16.07.2011, 11:41
altyapı hazırlık çalışmaları bunlar ...

Hakkani
16.07.2011, 15:21
cevaplar çok gıdıklayıcı..

dört halife:

recep şaman ramazan.. :)

üft@de
16.07.2011, 17:08
kapalılar bile bilemiyor.... uzaklaşışımız içler acısı:(

aşk-ı musab
16.07.2011, 17:59
onlar kafası artı beyni kapalı olanlar... anamdan böyle gördük diyip kapananlar ....her kapalı kadın bir dğeil ki

MekansiZ
16.07.2011, 22:29
cok uzucu acaba gercekmi inanamadim :(