Orijinalini görmek için tıklayınız : Dövme
Ben Dövme Yaptımanın Hükmünü Soracaktım
İlginiz İçin Şimdiden
:-046
GiRiFTâR
16.09.2008, 18:12
Abdullah İbn Mesûd (r.a.) şöyle anlatır.
"Allah dövme yapan ve yaptıran, yüzlerindeki tüyleri yolan ve yolduranlar, dişlerinin güzel görünmesi için dişlerini törpületen ve Allah'ın yarattığını değiştirenlere lânet etsin." Bu söz Beni Esed kabilesinden ümmü Yakub denilen ve Kur'an'ı okuyup bilen bir kadının kulağına erişince bu kadın İbn Mesûd'un yanına gelerek ona: "Kulağıma gelen sözlerin ne anlama geliyor! Duydum ki sen, Allah dövme yapan ve yaptıran, yüzlerindeki tüyleri yolan, dişlerinin güzel görünmesi için dişlerini törpületen ve Allah'ın yarattığını değiştirenlere lânet etsin diyormuşsun" dedi. Abdullah İbn Mesûd: "Ben Hz. Peygamber'in lânet ettiği kimselere niçin lânet edemeyecekmişim! Bu Allah'ın Kitabında var" diye cevap verdi. Kadın: "Yemin ederim ki ben Mushaf'ın iki kapağı arasında ne varsa okudum, fakat bu söylediğine rastlamadım" dedi. Bunun üzerine İbn Mesûd: "Eğer okudunsa mutlaka görmüşsündür!; Zira Yüce Allah: http://hadith.al-islam.com/Bayan/MEDIA%5CB2.gif "Peygamber size ne emir verirse onu tutun, size neyi yasak ederse ondan da sakının! http://hadith.al-islam.com/Bayan/MEDIA%5CB1.gifbuyuruyor" dedi. Kadın, bunun üzerine: "Ben bu tip bir şeyi senin hanımının üzerinde görüyorum" diye söylendi. İbn Mesûd: "Git hele öyle mi bir bak!" cevabını verdi. Kadın Abdullah'ın hanımının yanına gitti, fakat öyle bir şey göremedi. Sonra Abdullah'a gelip: "Öyle bir şey göremedim" dedi. Bunun üzerine Abdullah: "Zaten böyle bir şey olsaydı onunla bir arada olmazdık!" şeklinde cevap verdi. Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 3966 (http://hadith.al-islam.com/Display/Hierarchy.asp?Src=1&AlmiaNum=3965)
mustmust
19.07.2009, 16:38
es-selamu aleykum, cevabınız için teşekkürler fakat cevabınızda geçen ve takıldığım bir noktayı sormak istedim, yüzlerdeki tüyleri alanlar ifadesinde, yanaklarda ve kaşların saçlarla birleştiği, şakaklarda çıkan tüyler ve iki kaşın arasındaki tüyler, bunlar görüntü itibariyle hoş olmuyor, bunları almakta sakınca var mıdır? burada geçen konuda bahsedilen bu mudur? kaşları gür olmayan birinin iki kaşının arasında çıkan koyu renk kıllar ve yanakların üzerinde gözlerin alt kesiminde çıkan kıllar dememle kastımı anlıyosunuzdur umarım...
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, Allah ilminizi daim eylesin, Allah sizden ve bu bilgileri size ulaştıranlardan razı olsun
Selam ve dua ile....
karaşahin
23.07.2009, 15:55
BİSMİHİ TEALA
Mesele iki cins içinde farklı hükümleri meydana getirmektedir.
Kadınların iki kaş arası ve yüzünün muhtelif yerlerinde çıkan kılları veya tüyleri alması eğer kadının fıtri olan güzelliğine zarar veriyor ve kadının kocasının kendisinden tiksinmesine sebeb oluyorsa bunların alınması caizdir.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta bu kılların alınması yabancılara güzel görünmek amacı ve modaya uyma gayesi olmayacak. Bunun dışında kadının kendisini güzelleştirmek amacıyla kaşlarını inceltmesi, kaşlarını yukarı doğru kaldırması hadisi şerifin yasak kapsamına girmektedir.
Erkek için ise sac ve sakalının düzgün görünmesi gerekir zira peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şeriflerinde: '' Başında saçı olan ona ikramda bulunsun/düzgün tutsun, bakımını-temizliğini yapsın'' (neylu'l evtar, c: 1, sh: 123) buyurmak suretiyle saç ve sakalın düzgün ve temiz bir biçimde olmasını emretmiştir.
Bunun dışında erkekin iki kaş arasında biten kılları alması genel kani olarak caiz görülmemiştir.
mustmust
26.07.2009, 13:18
Allah razı olsun, Allah ilminizi daim eylesin..
Selam ve dua ile....
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.