PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkınızı Helal Edermisiniz??

Artemistr
22.09.2008, 01:37
Selamun Aleyküm kardeşler
Var mısınız bir kampanya başlatalım ve bugüne kadar kime hakkımız geçtiyse helal edelim?unutmayalım ki çoğu zaman insanların hakkına girdiğimizde veya bizim hakkımız yendiğinde o çetin gün aklımızın ucundan bile geçmez.ama bu gerçekle er geç yüzleşeceğiz ve hiç ummadığımız haklar çıkacak karşımıza.belki kovaladığımız bir kedi,dalını kırdığımız bir ağaç ve en önemlisi de bilerek ya da bilmeyerek incittiğimiz ya da konuştuklarımızı duysalar incinecek insanlar.hepimizde var mutlaka hak.
ALLAH dili neden iki kalenin arkasına gizlemiş bir düşünelim.dudaklar ve dişler iki kule gibi sanki dilin önünde.küçücük bir et parçası belki dil ama bizim sonumuzu hazırlayan en kuvvetli parça.iyi yönde kullanırsak iyiye kötü yönde kullanırsak azaba erdirecek bizi.
unutmayalım ki biz hakkımız da hakkımız dersek affedici olamazsak bir gün bize de hakkım diyecek Yaradan var.hangimiz O'na layık kul olabiliyoruz,layığıyla şükrünü eda edebiliyoruz?
evet ne diyorsunuz?siz de var mısınız?

sevdamislam
22.09.2008, 01:47
Hz.Ali cennetle müjdelenen 10 sahabeden birisidir malumunuz...diğer sahabelerden biri bunu merak konusu yapmış ve Hz.Aliye gelip "ya Ali babamla aram bozuk bu gece sende kalabilirmiyim" demiş.Maksadı gece Hz.Aliyi gözleyip nasıl ibadet yaptığını anlamakmış.Gece boyunca rutin ibadetin dışında fazladan bir ibadeti olmamış

Hz.Alinin..Sabah kalktıklarında.sormuş misafir sahabe..

-Ya Ali sabaha kadar seni gözledim fazladan bir ibadetini göremedim senin cennetle müjdelenmenin sırrı nedir.........

-Hz.Ali:Vallahi benim ibadetlerimin senden bir fazlalığı yoktur,ama ben her gece yatarken herkese hakkımı helal ederim

-Ya Ali Vallahi işte sen bunun için cennetle müjdelenmişsin,demiş

Su Gibi
22.09.2008, 07:15
Ve aleykumusselam ve rahmetullah Artemistr kardesimiz ...Allahu Teala razi olsun...Yasadigimiz her an hakkini ister bizden...Herseye ve herkese hakkini verebilenlerden olmak gayret ve duasi ile insaAllah!

Kul hakkina tecavuz edenin durumunu anlatmak uzere Peygamber Efendimiz sav soyle buyuruyor;

"Benim ümmetim içinden müflis (yani iflas edip her şeyini kaybetmiş) kişi odur ki: Ahirette Allah'ın huzuruna namaz, oruç, zekat gibi ibadetlerini yerine getirmiş olarak gelmekle birlikte, bu kişi, öyle (günahlarla da) gelir ki, kimine sövüp saymış, kiminin kanını akıtmış, kiminin malını yemiş, kimine iftira etmiştir. İşte bu durumda onun ibadetlerinden elde ettiği sevaplardan alınıp bu hak sahiplerine dağıtılır. Eğer amelleri bu hakları ödemeye yetmezse, bu kişilerin günahlarından alınıp hak yiyenin günahlarına eklenir. Böylece (sevapları elinden gitmiş, günahları daha da artmış bir kişi olarak) kaldırılıp cehenneme atılır."

“Kıyamet gününde bütün haklar sahiplerine verilecektir...”

Unutmayalim ve soyle duada kalalim insaAllah!

Ya Rabbel Alemin!
Hangi mumine kendisini uzecek,gonlune agir gelecek bir soz soylemis,bir tavir takinmissak,Kiyamet gununde o kisiyi Sana kurbiyet eyle!O kisiyi,o sozden veya tavirdan muteessir oldugu kadar Sana yaklastir, yakinlastir...AMIN!

_-HaSBiHaL-_
22.09.2008, 16:24
:-046

nekre
22.09.2008, 20:05

şamil basayev
22.09.2008, 20:54
aahh aahh helal olsun kardeşlerim
RABBİM kul hakkından kurtularak kelime-i tevhidle huzuruna alsın...

SoNSuZ-NuR
22.09.2008, 22:19

nurulmisbah
22.09.2008, 22:24
hak meselesi çok önemlidir.ama dikkat etmiyoruz eğer birinizin kalbini kırdıysam hakkınızı helal edin benden taraf helal olsun:-055

Sükût
22.09.2008, 22:25
:-046Emeğinize sağlık.