PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Risale-i Nur’u Okumanın Zamanı Geçti!

karaşahin
20.10.2008, 18:17
BİSMİHİ TEALA

İlim talebi, yani ilim öğrenmek kadın ve erkeğe farzdır. İlimden murad; öğrenilecek şey nedir? İlmihaldir, yani ferd olarak kendi halimizi, cemaat ve cemiyet olarak bu insanımızın hal ve şanını öğrenmek…

"Ben doğru yolda mıyım? Benim cemaatim doğru yolda mı değil mi? Doğru yol bugünkü günde nedir? Başlangıcı nedir? Sonu nedir?”

Yani bu Risale okumanın zamanı geçti. Risaleden hiç bir fayda yok şimdi, kimseye fayda yoktur!

Yukarıdan gelen talimat.. talimat geliyor bana şiddetli.. bu risaleler bu bizim gençlerimizi bir miktar yaklaştırdı, lakin ondan öteye götüremiyor. Azıcık bir uyanıklık verdi lakin ondan öteye kuvveti yok.

Risale-i Nur'u ne için okur bunlar? Niye okuyor? Okuduklarından ne yapıyor, ne fayda buluyorlar?

İlim, amel içindir. Okudukları ilmi biliyorlar mı? Okudukları onlara ne gösteriyor? Yani mecliste oturup sabahtan akşama, akşamdan sabaha risale okuyup uyuklayıp durmak…

Bu mu Risale-i Nurun size verdiği gösterdiği ışık, işaret veya beşaret? Bu ise olamaz! İçinde bulunduğumuz hali bilmemiz mühimdir. İçinde bulunduğumuz hal iyi midir değil midir? Bunu bilecek. Bilmeyecek kimseler çok var şimdi.

Uyanan bir gençlik var. Uyanan bir okumuş sınıfı var. Uyanan düşünen insanlarımız var. Bunların yazıları var; bunların söyledikleri var. Bunların sözleri ve yazıları bir yere toplanıp okunması lazımdır...

Nasıl düştük bu vartaya? Veya nasıl düşürüldük? Bu milletimiz aldatıldı mı aldatılmadı mı? Risale-i Nur söylüyor mu bunu?

Kütüphanede kitapları var, Risale-i Nur var; isterse bin tane Risale-i Nur olsun, bu benim sorduğum sualin cevabını bulamazsan o okuduğunun on para kıymeti yoktur. Götür, efendim, kabrinin başına koy Said-i Nursi Hazretlerinin, "Sen oku burada" de kendine, yahut bize yol gösterecek adam gönder.

Bu millet bir vartanın içine düştü mü? Düştük mü yoksa dışarda mıyız? Vartanın içinde yani bir kuyuya düşmüş insana benzedi. Nasıl düşürüldük? ... Bu millet düştü mü umumi olarak bu vartanın içerisine? Mesela laiklik var. Laiklik bir vartadır. Laiklik milli töremizde olan bir şey değildir. Neye boyuna bize bunu veriyorlar? Bu Risale-i Nur bunu söylüyor mu? Söylemiyor. Laiklik kelimesi geçiyor mu Risalede? E ne anladık Risale-i Nurdan?!! Risale-i Nurdan ne anladık laikliği izah edemedikten sonra, efendim, laiklik kuyusuna.. o da kör kuyudur; içerisinde su olsa insan içer ve yaşar... kör kuyu da değil içerisine kanalizasyon suyu akan kuyu…

Bu vartaya biz nasıl düştük? Düştük mü düşmedik mi? Yukarıdan bana da şiddet geldi bu konuda dün akşam, bu nedir yukardan büyük zatlardan işaret geldi..

“Nedir bu; ben ne yapayım?” dedim.. Bir sürü gençler gidip geliyor, onlar Risale-i Nur talebesi, Amerika’da Gülen var, onun talebeleri onlardan bize bir şey gelmiyor.. Bu gençliğimizde bir hareketlilik yoktur, bir aksul-amel yoktur… Bu hareketlere karşı; karşı hareket! Bu Risale-i Nurdan bu gençler hislenip kendi hallerini biliyorlar mı, yoksa o Risale-i Nur talebesi veyahut Gülen Beyin talebesi birinci geliyormuş.. Bana ne; birinciymiş? Düştüğü vartalardan haberi olmayan adam nedir o? Bu başka bir tuzak. Söylendi. “Risale-i Nur başka tuzaktır.”

Risale-i Nur başta tuzaktır. Ses çıkarmadı 80 senedir T.C. ona; bıraktı. Uyutur mu uyandırır mı? Uyuttu. Mühim olan nokta... bu vartanın içine düşdük mü düşmedik mi? Düşüren kim? Bu vartanın içine bizi itenler, ne gibi sebeblerle nasıl bizi ittiler? Bunu Risale-i Nur söylüyor mu? Bize lüzum eden budur: “Vartanın içine düşdük mü düşmedik mi?” Düşdüysek, nasıl düşdük?

Bunu yazan şeyler var... uyanan gençlik var, uyanan kalem sahipleri var; güzel yazılar var.. takip ettik. VAKİT gazetesinden acaib makaleler geliyorki; bundan kitap yapıp bunlara okutmak lazım... Bir makale okudum dün gece, ondan yukarıdan emir geldi. Türkiye’de din Hükümetin kontrolunda diyor. Ne demek? Hükümetin başka bir işi yok mu; Milletin dininle uğraşmaktan başka? Bunu yap, bunu yapmama.. Milletin kılığıyla kıyafetiyle; inancıyla yaptığı ibadetiyle, zikriyle fikriyle uğraşmaya memur mudur bu devlet yahu?!

Türkiye’de din devletin kontrolundadır.. 85 senedir Türkiye’de Islam ismi yasaktır.. bir Islam mühesesi söyle.. yok.. Islam üniversitesi de.. Islam topluluğu de.. Islam cemiyeti de.. Islam medresesi de.. Islam hastanesi de.. Islam ticarethanesi de.. hepsi birden yeşil sermaye diyerekden topa tutuyorlar.. ne hakları vardır?? Risale-i Nurda bunlar varmı? Ne okursun be sen? Gazete deki yazı ondan mühüm oldu şimdi.. bu insanların yazılarını... okudumda.. 3 makaledir o.. ikisini buldum bir tanesini bulamadim ...

Bunların üzerine yürüyecek hiçbir kelime yok risalede. 1. lema 2. lema… Bunlardan bize bir fayda yok şimdi. Hiç fayda yok. Hiç.

Hastanın ihtiyacı olan basit bir hapdır. Onu vermıyor en ağırlarını veriyor, hastanın eli ayağı bağlanıp kalıyor. Risale-i Nur bu milleti uyutuyor demektir. Başka bir şey yok. Kaç milyon Risale var. Milyonları istemem. Anlayan insan isterim ben. Biri bu vartaya düşürüldüğümüzü göstersin Risaleden. “Sözler”dir, bilmem “hutbe”dir.. Bunlar beni doyurmuyor. Benim istediğim beni doyuracak ilimdir. Şimdi gideceğim yolu bana aşikâre edecek ilimdir benim istediğim. Fiildir.

Risale-i Nur’da bu yoktur. Yok, hiç yok. Çocuklar oturur ;orada toplanıp birisi okuyacak dinleyeceksiniz diyor. İster anla ister anlama. Ben de diyorum ki Hıristiyanlar da öyle söyler. Hıristiyanlar da bir araya toplandığında bir kimse sorarsa Papaza bu nasıl olur? “Sormayacaksın, inanacaksın!” Bu Hıristiyanların adeti. Sormadan nasıl? İlmin yarısı soru sormaktır. Cahil soru soramaz... Sende Nurcusun?

E ne faydası var? Bu vartadan kurtulmamız lazımdır. Nasıl kurtulacağız? Risale-i Nurdan göstersinler yerini bana... yok yok.. Risale-i Nur’u 1940’tan beri bilirim. 70 sene oluyor. Eskisi de aynı; yenisini de bilirim. Said Nursi Hazretleri hayattaydı o zaman.

Hasıl-ı kelam, şimdi ilimden bahsediyoruz; farz olan ilim. Cenab-ı Peygamber buyuruyor. İlim talebi, yani insanın kurtuluşunu ve saadetini kefalet altına alıp, ona kurtuluşuna ve istikbaline dair yol gösterecek ilim manasınadır o. E şimdi bakıyoruzki Risale-i Nurdaki ibareler, yazılar bu gençlerin hiçbirisi hiç birisini anlamazlar. Koyu Osmanlıca. Koyu Osmanlıca’yı çoktan kaldırdı köprüyü yıktı. Geçemiyor şimdi o tarafa. Ancak kayıklarla.. bir parça ordan buraya burdan oraya belki ipin üstünde geçen çocuklarda var şimdi okuturlar ya... demirin üstünden yol yok sokak yok.. ne okutacan be?

Neyi okutuyorsun sen? Okuma değil mühim olan. Ama bunu yapan kimse kolay okuma yazma.. be kolay okuma yazmayı çingene de yapar. Kolay öğrenip anlamayı sen bu harflerle yapabiliyor musun? Yapamazsın. Niye değistirdin bu harfleri? Kolay okumakla insan alim mi olur? Gazete okumakla insan alim mi olur... Gazete okumaylan insan alim mi olur. Şimdi bir köylüde versen oda okur.. şimdi ne oldu? Hiç bir şeyden anlamaz.. okur ama anlamaz. Okur-anlamaz sınıfı yetiştirdik biz. Boyunla uğraşıyorlar..

Kıbrıste bir üniversite açmadan yani maksat bir şey yoktur erişilecek bir gayemiz yoktur. Bir şey öğreteceksin öğretemiyorsun. Kalitesiz bir sürü üniversiteler açtık. Kalitesiz hesapsız mezun verdik biz. Peki bu adamlar ne halt edecek be? “Ne halt ederse etsin…”

3 makale vardı. Sonunu bitti dediğinden anladım. Aklı başında bir kimse.. aman ne hoş tahliller yapmış; ne güzel anlatmış. Diline sağlık, ömrüne bereket o adamın. Bunları kitap yapıp onlara okutmak lazım. Risale-i Nur’u müzehaneye… Müzehaneye...

Serbest hayat.. şimdi bu mektebleri kiz erkek ayırsan kimse gelmez.. kiz mektebleri ayrı erkek mektebleri ayrı yapsın bakalım kaç kişi gelecek? ... böyle okumamı olur.. milletin ırzını namusunu berbat ettiler..

Böyle bir muhitte yaşıyoruz.. Bunları ne ile terbiye edeceğiz? Kolay okullar.. ABC.. elif be olmiyacak.. sağdan sola olmiyacak.. sağı bıraktık sola taptık manasına o.. soldan başlar ya.. sağdan elif be..

Ya neler, neler.. Bunların hiç birisi Risale-i Nur’da var mı? Ben haşa, minel huzur, Allah benliğimize bırakmasın, lakin söyleyecek olursak Said-i Nursi’nin yazdığı kitapların beş defasını yazdırırım; hem de vakien, yani içinde bulunduğumuz hali göstererekten, kurtuluş yollarını göstererekten. Bunlarda şimdi yok. Çocuklar bize gelir, efendim “Nurcu talebeleri geldi deyince tepem atar zaten, Cumartesi ya da Pazar gelirler, “efendim görüşek”, ne görüşecekler. “Siz fikr-i Sabit sahibi kimselersiniz. Din-i sabittesiniz. Binaenaleyh, yani size ne söylesek “Yok”, “Risale’de böyle şey yok” “Onun için biz Şeyh Efendi ile görüşürüz” Şudur budur. Bundan ibaret. Niye sizinle olayım? Otursunlar bir çay içirin, çorba da içirin, “selamet” deyin hayırlan beraber olsun. Başka ne yapacaksın?

Hasıl-ı kelam yani ilim dediğimiz vakitte ferdi ve cemaati kurtaracak ilimdir, dünyada ve ahirette. Ara sıra latife kabilinden söylüyorum lakin hakikatin ifadesidir...

“Onun için bana şiddet geldi. Bu Risale-i Nur, çocukları ki müsaittir ve istikbalimizi yükleyeceğimiz insanlar bunlardır, bilemiyorlar, vakitlerini öldürüyorlar.. Zayi ediyorlar, en azından malayani sayılır, öğrenemiyorlar, bu cahilliği, bu vartanın içerisine nasıl düşürüldüler.. Ve hala ısrarla bu vartanın çıkmamızı ısrarla istemiyorlar.. Gayet büyük ısrar var.. İstemeyiz diyor.. Bu vartanın içinde kalacaksınız. Teklif bile edemeyeceksiniz bu laiklik meselesinin kalkmasını.. Bizim kaç bin senelik töremizde laiklik var mı?

Allahümme, La havle vela kuvvete illa billah...

Ve minallahi tevfik…
Tövbe Estağfirullah Ya Rabbi…
Estağfirullah el azim…

Mevlana Şeyh Nazım Hakkani, Lefke, KKTC

http://www.tasavvuf.info (http://www.tasavvuf.info)

Artemistr
29.10.2008, 11:05
:-046Paylaşımına saĞlık sAğoL

med_cezir_17
31.10.2008, 00:20
ilginç...

antikapitilist
01.11.2008, 21:09
Risale-i Nur’u Okumanın Zamanı Geçti!
okumanın zamanı hiç gelmediki zamanı geçsin
tarikat zamanı değil risale okuma zamanı diyen bu zat

iman konusunu bir arpa boyu geçememiş
bu zattın kitaplarını arayış içindeyken okumuştum
ama imana takılıp kaldığını gördüm
biliçlimi biliçsizmi bunu yaptığını bilmem ama

İmamı Gazali hz sadece kalplerin acayip halleri bölümünü terazini bir tarafına koysan külliyat risaleyi bir tarafa koydan İmamı gazali hz bir konu başlığı kadar ağır gelmez malesef

med_cezir_17
02.11.2008, 15:48
[quote=antikapitilist;121588]Risale-i Nur’u Okumanın Zamanı Geçti!

okumanın zamanı hiç gelmemiş diyorsunuz ama sizin hayatınızda zamanı gelmiş ve okumuşsunuz.(etkilenip etkilenmemeniz sizi ilgilendirir)ve neden arayışınıza o kitapdan başlamak istediniz?!
ne arayışındaydınız bilmiyorum ama,iman noktasında eksik olan bir insanın asrın mücedidi olarak sayılması bi tezat değil mi?ayrıca iman herşeyin temeli değil mi?!doğal değil mi ozaman herşeyde meselenin imana bağlanması?!zaten bilinçli mi bilinçsiz mi yaptığını bilmiyorken nasıl bu kadar eleştirebiliyorsunuz veya gereksiz buluyorsunuz?

antikapitilist
03.11.2008, 18:04
[quote=antikapitilist;121588]Risale-i Nur’u Okumanın Zamanı Geçti!

okumanın zamanı hiç gelmemiş diyorsunuz ama sizin hayatınızda zamanı gelmiş ve okumuşsunuz.(etkilenip etkilenmemeniz sizi ilgilendirir)ve neden arayışınıza o kitapdan başlamak istediniz?!
ne arayışındaydınız bilmiyorum ama,iman noktasında eksik olan bir insanın asrın mücedidi olarak sayılması bi tezat değil mi?ayrıca iman herşeyin temeli değil mi?!doğal değil mi ozaman herşeyde meselenin imana bağlanması?!zaten bilinçli mi bilinçsiz mi yaptığını bilmiyorken nasıl bu kadar eleştirebiliyorsunuz veya gereksiz buluyorsunuz?
ben arayış içindeyken İmamı gazali hz kalplerin acaib halleri kitabını arıyormuşum ki
ama risale nur o kadar gündemde tutuluyorki menfaat çevreleri tarafından

asıl kitaba ulaşmak dururken gereksiz kitapla beni meşkul etti zamanımı boşa harcadı ya çok insanlar gibi takılıp kalsaydım ne olacaktı imanı geçib ilerleyemezdim

zaten iman konusu alınan değil verilen bir nimettir
onuda Allah verir hiç bir insan başkasına iman veremez
iman imanın şartlarını kabül ettinmi tamamdır

ebu cehile Rasülümüz s.a.v ayı ikiye ayırdı gösterdi
ebu cehil emme ne siharbazmışsın be diye karşılık verdi

onun içindirki insanlara iman nasip değilse ne kadar delil gedirsen inanmazlar
Alimlere düşen görev iman verilenlere
Allah aşkını nasıl ulaşılcak onu öğretmek onun eğitimini vermek gerekir
İmamı gazali hz tarif ettiği yoldaki eğitimler gibi

öMeR_FaRuK
03.11.2008, 18:14
Antikapitilist kardeşim konulara cevap yazarken
daha dikkatli olursanız iyi olur saygı ve anlayış çercevesini taşırmayın
Üzmeyin üzülmeyin

HUZURA DOĞRU
03.11.2008, 20:44
İŞTE YİNE BAŞLIYORUZ....
MAKSAT AYNI BU SEFER ŞAHISLAR FARKLI....
NE ALIP VEREMEDİĞİN VAR NUR RİSALELERİ İLE ANTİKAPİTALİST. BU ÖFKE NİYE... LÜTFEN RİCA EDERİM BU BÖLÜM İNSANLARIN RİSALE-İ NUR'DAN FAYDALANMASI İÇİN AÇILDI. BURASI KAPIŞMA ALANI DEĞİL. BURASI ARENADA DEĞİL. RİSALE-İ NUR 50 DEN FAZLA DİLE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA VE ŞU ANDA BÜTÜN DÜNYA ONU OKUYOR. HERKES SENİN GİBİ MÜSLÜMAN BİR AİLENİN İÇİNDE BÜYÜMEDİ Kİ. DÜNYADA BİLMEM KAÇ MİLYAR İNSAN VAR. ACABA HEPSİ İMANLI MI Kİ ONLARA İMANI ANLATMAYALIM. SENİN KALBİNDE İMAN OLABİLİR(ELHAMDULİLLAH). AMA SADACE KANDİNİ DÜŞÜNME.

karaşahin
04.11.2008, 08:23
BİSMİHİ TEALA

Muhterem kardeşlerim;

Bir forum ortamında konuların açılmasının ana gayelerinden birisi (hiç değilse kendi açımdan İmam-ı rabbani'nin <kuddise sırruhu> dediği gibi ya faydalı olmak yada faydalanmaktır) eklenen yazıların içeriğinin doğru olup olmamasıdır.

Dolayısıyla şahışların üzerinden polemik yapmak uhuvvet anlayışımıza uygun düşmez. Eğer yazılan (eklenen) yazının içeriğinde ki fikirlerin yanlış veya doğruluğunu ispatlıyabiliyorsanız, içeriğin doğrularını veya yanlışlıklarını yazarak yazının içeriği hakkında konuşulması (yazılması) daha faydalı bilği alış verişinde bulunmak olacaktır.

Unutulmamalıdır ki bizim alimlerimiz bir fikri ortaya atandan daha çok, ortaya atılan fikrin doğru olup olmaması hakkında mütalaada bulunmuşlar, fikri söyleyen şahış hakkında konuşmaktan kaçınmışlardır. (Bunun sebebini iyi tefekkür etmek gerekir.)

Uhuvvetlik kurallarından birisi de '' Hata yapan müslümanın hatasının ne olduğu söylenir, kendisini kınamak veya terk etmek uhuvvet'e münafidir.''

Fi emenALLAH

selim3
04.11.2008, 09:04
Esselamü Aleyküm ALLAH Razı olsun Karaşahin kardeş çok mühim konulara değinmişsiniz hakikaten neden bu risalei nur okuyanlar hiç takva ve azimet yolunu seçmezlerde fetva ve ruhsat yönüne giderler diye anlamakta zorluk çekerdim. Demekki oku oku hiç birşey anlama olay bundan ibaret ALLAH uyanmak nasip etsin o kadeşlerimizede. Said Nursinin suçu yok aslında okuyanlar işlerine geleni alıyorlar lemalar 22 de olması lazım Said Nursi Hz leri Ahzap suresi 59. Ayeti açıklarken (kadınlar cilbablarını giysinler) bölümünü çarşaf olarak tefsir etmiş ancak çok az bir kısmı çarşaf giyer sorun okuduklarıyla amel etmemekten kaynaklanıyor. ve de günümüz mesellelerinin bi çoğunada değinmediğide aşıkar ALLAHA emanet olunuz

med_cezir_17
04.11.2008, 18:15
artık hiç bir yoruma cevap yazmanın mantıklı old düşünmüyorum...bir topluluğun hakkına girmek,sonradan helallik dilemek zor olsa gerek tir...

selim3
04.11.2008, 19:57
artık hiç bir yoruma cevap yazmanın mantıklı old düşünmüyorum...bir topluluğun hakkına girmek,sonradan helallik dilemek zor olsa gerek tir...

Kardeşim ne hakkkı yav senin dediğin topluluğun başı bozuk bi sefer kardeşim gerçekleri görmek o kadar zormu Şeriat kıldan ince kılıçdan keskin. Bir çizgiden kıl kadar çıkınca ne olur uzun zaman sonra bi vadiye dönüşür. Mesela diyalog neyin nesi sende cennetin anahtarımı varki yahudiyi hiristiyanı cennete koyuyorsun sen kendin girmen garanti gibi ya Kuranı ve Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi vesellemi kabul etmeyeni nasıl cennete korsun savunulacak bi tarafları yok taviz tavizi getirir. televizyonlarını gazetelerini okullarını görmüyormusun varmı şeriattan bir iz yok ee abiler yaptıysa vardır bi bildikleri karrdeş herşeyi Kuran ve Sünnetin terazisine koyacak ve ona göre tartacaksın. Yanlış nerdeyse söyleyeceksin bidat ehlinin gıybeti olmaz.:-025

Hakkani
04.11.2008, 20:15
Bu sözler kadar mucibi teessüf bir yazı görmedim... ilimsellikten uzak ve tutarsız.. ayrıca ara bozucu. Keşke böyle demeseymiş.. veya o sözleirni medyaya taşınmasına müsade etmeseymiş..vekeşke bu siteye konmasaydı..

Hakkani
04.11.2008, 20:21
Mahmud Efendi hazretleri, F.Gülen hocaefendi hakkında : Benim Ona karşı hüsnü şehadetim var" buyurmuştur.. daimi hizmetinde bulunan Muhammed Keskin* hocadan.. dileyen ona* sorsun.

Hakkani
04.11.2008, 21:11
KIBRISLI ŞEYH NAZIM’IN BİR TAKIM ZELLE-İ AKDAMI
(Sırat-ı müstakimden inhiraf ve ayak kaymaları)
Şeyh Nazım Efendi aslında mübarek ve temiz bir insan, fazıl bir şahsiyettir. Kendileri, tarikatın düstur ve adabıyla ameli sahada dine hizmet etmiş ve halende eden bir zattır. Biz Risale-Nur talebeleri, bu mübarek zattan; Risale-i Nur’un iman-ı tahkiki ve esasat-ı Sünnet-i seniyeye hizmeti hakkında hep senalı ve sitayişli sözler ve haberler duymakta idik Enaniyetli bir kısım ehl-i ilim ve ehl-i tarikat gibi meslek ve meşreb taassubu adına bilmeden aleyhte konuşmak, cahilane itiraz etmek ve Risale-i Nur’a dil uzatmak gibi abes şeyleri Şeyh Nazımımızdan duymamıştık. Biz Nur talebeleri Şeyhimizi Nur ailesinin bir büyüğü olarak kabul etmiştik, ona dualar ediyorduk.
Amma şimdi ne oldu ise oldu...

BU MAKAMDA HZ. ÜSTADIN BU GİBİ HADİSELERLE İLGİLİ ŞİDDETLİ BİR İHTARI

[..]yukardaki ulüvv-u cenap dusturuna ittibaan; ve avam-ı mü’minin’in şeyhlerine karşı hüsn-ü zanlarını kırmamakla imanlarını muhafaza etmek ve Risale-i Nur’un erkanlarının haksız itirazlara karşı haklı, fakat zararlı hiddetlerinden kurtarmak luzumuna binaen; ve ehl-i ilhadın iki taife-i ehl-i hakkın mabeyinlerindeki husumetten istifa ederek, birinin silahıyla, itirazıyla ötekini cerh edip ve ötekinin delilleriyle berikini çürütüp ikisini de yere vurmak ve çürütmekten ictinaben; Risale-i Nur şakirtleri bu mezkür “dört esas” a binaen, muarızlara hiddet ve tehevvürle ve mukabele-i bil misille karşılamamalı. Yalnız kendilerini müdafaa için müsalahakarane, medar-ı itiraz noktaları izah etmek ve cevap vermek gerektir…] (Kastamonu-envar neşriyat sh. 196)

“…İstanbul’da malum itiraz hadisesi ima ediyor ki: ileride meşrebini çok beğenen bazı zatlar ve hodgam bazı sofi-meşrebler ve nefs-i emmaresini tam öldürmeyen ve hubb-u cah vartasından kurtulmayan bazı ehl-i irşad ve ehl-i hak,Risale-i Nura ve şakirtlerine karşı kendi meşreblerini ve mesleklerinin revacını ve etba’larının hüsn-ü teveccühlerini muhafaza niyetiyle itiraz edecekler,belki şiddetli mukabele etmek ihtimali var.Böyle hadiselerin vukuunda,bizlere itidal-ı dem ve sarsılmamak ve adevete girmemek ve o muarız taifenin rüesalarını çürütmemek gerektir.”(Aynı me’haz aynı sahife)

Görüldüğü gibi,Hazret-i Üstad şu Kıbrisi şeyhin hadisesini sanki 46 sene öncesinden dört etrafıyla tarif edip gözler önüne koyuyor.

Şimdi Kıbrısi Şeyhin menfi iddialarına karşı cevaplarımız
19 adet başlıklarla sıraladığımız şeyhin menfi, hatalı, mütecaviz iddialarını burada ay-
nılarını tekrarlamadan hülasa meallerini kaydedip altında yine oldukça kısa cevaplar yazacağız. İddiaların şekil ve menfi içeriğine göre, sertçe def’edici cevapların gelmesi yadırganmamalıdır. Bu cevaplarımız, ihtiyar ve saf kalpli şeyhin zatına karşı değil, onu kandırıp kendi namlarına konuşturan sinsi mihraklara karşıdır. İşte başlıyoruz.
1. ve 2. numaralar: “Yukarıdan bana talimat geldi ki; Risale-i Nuru okuma zamanı geçmiştir. Şimdi onlarda hiç kimseye fayda yoktur?..>>
El-cevap: Önce, şu yukardan şeyh hz.lerine gelen ta’limat -Eğer olmuşsa- acaba bunlar melekimdir, şeytanımdır diye şeyh efendi şeriat ve sünnet-i seniye ve asfiyay-i ümmetin kaide ve kıstasların dan geçirip tarta bilmişmidir? Ben bunu hiç zannetmiyorum. Şeyhin sözlerinin 12. ve 13. maddelirindede, “şu yukarıdan gelen talimat” a ek olarak, “Büyük zatlardan şiddetlice gelen ta’limatta: “Risale-i Nur başta tuzaktır.” Başka bir yerde: “ Risale-i Nur bir vartadır.”yi-
ne başka bir yerde: “Risale-i Nur 80 yıldır bizi ve gençleri uyutmuştur.” demektedir.
Şeyhin bu şarlatanlı sözlerinden kesinlikle anlaşılıyor ki;şu “yukarıdan talimat geldi”dediği şeyler,Kur’ana,sünnete ve icma-ı ümmete muğayırdır,muhaliftir,tersdir.O halde olsa olsa,ya bir nezğa-ı şeytaniyedir,ya da sinsi din düşmanlarının,masonik mihraklarının bir telkinatıdır.
Eğer Risale-i Nurun okunmasının zamanı geçmiş ve bir faydası kalmamış ise,Kur’anın da-El-iyazübillah-zamanı geçmiş,faydası kalmamış demektir.Çünki Risale-i Nur,Kuranın iman,tevhid ve akideye bakan ayetlerinin en berrak,en nevvar,en halis ayineli bir tefsiridir.Kur’an-ı kerimin baştan sona Allah’ın Vucub-u vücud,tevhid,vahdet ve ehadiyetinin ispat,tesbit ve telkinini yapmaktadır.Yani,her şeyden evvel ,Kur’an-ı hakim iman ve akide dersini vermektedir.Onun bu dersi, ahkam-ı şeriat hakkında gelen ayatlerin hatimelerinde de Tevhidi bir fezleke ile bağlanmaktadır.Demek ki Kur’anın ve risaletin en başta gelen talimi ,irşad ve vazifesi,vucub-u vücud,tevhid ve imandır.Daha sonra,en az bin ayetiyle haşri, ahireti ve cennet ve cehennemi ders verir,ispat eder. Daha sonra Peygamber ve kitaplara imanın ders ve ta’limini telkin eyler.,daha sonra da Melaikeye ve ruhanilere ve onların vücud ve vazifelerine bakan,ders veren pek çok ayetleri vardır.Daha sonra ,kader ve cüz’-i ihtiyari ve Allahın ilim ve iradesi hakkında pek çok ayetleri vardır.
İşte ey şeyh efendi! Risale-i Nur Kur’anın mezkür ayetlerinin en yüksek bir tefsiridir,en berrak bir ayinesidir.Öyle ise,Kur’an-ı Mu’ciz-ül Beyan kainatta durduğu müdetteçe ve manevi hükümranlığı devamda kaldığı sürece,Risale-i Nur da okunacaktır,Kur’anla beraber kalacaktır. Kur’an-ı Hakim söndürülmediği müddetçe,Risale-i Nur’da sönmiyecektir.Çünki Risale-i Nur Kur’ana bağlıdır,onun malıdır,onun nurudur.Hal böyle iken ,Risale-i Nurun kesadına,sukutuna çalışmak,onun revacına karşı gelmek,-eğer aklı başında ise,eğer şuuru işliyorsa ,eğer sağı-solu fark etmeyen meczubinden değilse-hiç çaresi yok o,din düşmanlarının ,Kur’an muarızlarının tuzağındadır ve onların yanındadır.
Bunuda iyi bilesin ki ey Şeyh !Mazide dinsizliği din ittihaz eden laikçiler nurları okutmamak,yasaklamak için bin bir tuzak kurdular,binden ziyade mahkemelere sevkettiler,bin bir iftiralar ürettiler,21 defa müellifine zehir verdiler,25 sene menfalarda surundürdüler zindanlara attılar ne ettiseler ettiler;amma Risale-i Nuru söndüremediler.Tam aksine,onu söndürmek için üfledikçe parlattılar.Bugün elhamdülillah Risale-i Nur galibiyet ve zaferini ilan etmiştir.Siz şimdi kalkıpta onu kösteklemeye çalışanlara yardımcı pozisyonuna girseniz de ,ancak zararı,hüsranı kendinize verir,manevi ve uhrevi mesuliyeti siz çekersiniz,parlayan bir nura zarar veremezsiniz,veremeyeceksiniz.

Amma Şeyhin: “yukarıdan talimat aldım,dediler ki: “Risale-i Nur başta tuzaktır,vartadır;gençleri ve bizleri 80 senedir uyutmuştur”gibi sözlerine gelince, bütün dünya biliyor ve şehadet ediyor ki;hatta din düşmanları da itiraf ediyorlar ki ;ehl-i küfür ve nifak tarafından ,Hilafet-i islamiye merkezi olmuş olan Türkiye’de ekilmek istenen küfri tohumların ve onda yerleştirilmek istenen inkar-ı uluhiyet ve küfr-ü mutlak kanunlarının önünü kesen,yeşermeden kurutan,bel kemiğini kıran amil Risale-i Nurdur..

ve dördüncü maddeler:Şeyhimiz demiş ki:“Risaleler gençliğimize azıcık bir uyanıklık verdisede,öteye götüremedi.Öteye götürmeye gücü yoktur.(öyleyse)uyanan,okumuş bir gençlik var,düşünen insanlarımız var.Bunların yazdıklarını bir araya toplayıp okunması lazım..”ve 14. Maddede: aynı şeylerin tekrarıyla beraber,diyor ki:“uyanan gençliğin yazdıkları güzel yazıları,acayib makaleleri vardır.Bunları bir araya toplayıp gençlere okutmak lazım.Artık Risale-i Nurda hiç fayda yok.” Ve 16. Maddedenin sonunda : “üç makale vardı …güzel tahliller yapmış,onları okutmak lazım.Risale-i Nuru müzahaneye?!..”
Cevap: Ya Şeyh-i Kıbrisi ! bahsettiğin güzel ve acayip makaleler veya o “üç makaleler”nerededir,hangileridir,kimlerindir ve neyi güzel tahlil etmişlerdir? Bize de göstersene.Ya da sizin:<<Said-i Nursinin beş katı kadar kitap yazdım>> dediğin şeyleri.Bize gösteremezsen ,muhakkik birkaç alimi çağır ,onlara göster,Risale-i Nurla karşılaştırıp mukayese etsinler.Kaziye hakikaten dediğin gibi mi,değil mi,karar versinler .Eğer o muhakkik din alimleri de sizin gibi deseler ve icma-ı ümmet hüccetiyle karara bağlasalar,o zaman beraberce Nur risalelerini dürüp bükelim,dediğin gibi bir müzahaneye tevdi edelim.Amma eğer kaziye tam tersine tahakkuk ederse; o makaleleri abes vadisine defedip bırakmaya ne dersiniz?..
5. ve 6. maddeler: “ Risale-i Nurları okurlar, bir şey anlamazlar. Bunlar okuyup ta ne anlıyorlar? Ne fayda buluyorlar. İlim, amel içindir. Okudukları ilim onlara ne gösteriyor..? mecliste oturup sabahtan akşama, akşamdan sabaha risale okuyup, uyuklayıp durmak Risale-i Nur’un size gösterdiği ışık, işaret, beşaret bu ise olmaz.”
Ve 11. maddede : “ gidip gelen bir sürü gençler var. Bunlar Risale-i Nur talebesi?!. Bunlarda bir hareketlilik yok. Bu hareketlere karşı bir aksül-amel yok.”
Ve 19. maddenin son kısmı: “ …. Bunlar, ( yani nur talebeleri ) bilmiyorlar, vakitlerini öldürüyorlar, zayi ediyorlar. Öğrendikleri malayani sayılır… bu cahilliğe, bu bataklığın içerisine nasıl düştük.? Bu bataklıktan ısrarla çıkmamızı istemiyorlar.ılh?..” ( yani, zu’m-u meşihat-penahilerine göre, Risale-i Nur bir bataklık imiş..? yüz bin kere haşa sümme haşa!..)
Elcevap: Az yukarıda şeyhin Risale-i Nur için : “ Tuzak, varta” şimdide “ bataklık” gibi yakıştırmalarına müstehak olduğu kadar tokmaklı müskit cevaplar vermişiz, tekrar etmeyelim.
Amma şeyhin Nur talebeleri için “ onlar Risale-i Nur’u okurlar,bir fayda görmezler, bir şey anlamazlar. Meclislerde Risale dinlerken uyuklayıp dururlar. Risaleler, okuyucularına bir işaret, bir ışık, bir beşaret göstermiyor, onlara bir hareketlilik bir canlılık vermiyor ilim, amel içindir. ilh.” şeklindeki tefevvühleri için deriz ki: Ey şeyh efendi : Risale-i Nur talebeleri risaleden aldıkları feyiz, iman, şuur,tefekkür ve canlılık ile sahabelerin meslek ve meşrebini temsil ediyorlar. Berzahların dehlizinde dolaşanlar bu mesleği terk edip anlayamazlar. Hele Risale-i Nur’daki tefekkür sistemini ise, hiç ama hiç kavrayamazlar. Bilhassa Nurların kendi talebelerine telkin edip aşaladığı ihlâs sırrını ise, ey şeyhim siz onu anlamaktan çok uzaksınız. Sonra,“ ilim, amel içindir” diyorsanız siz amelden neyi kastediyorsunuz?.. Risale-i Nur kendi talebelerine ilmi de, ameli de öğretmektedir, takvayı öğretmektedir, dindeki amellerin mayesi olan ihlâs-ı etemmi aşılamaktadır. Riyakârlığı önlemektedir.
Evet, imandan sonra amel-i Salih gelir, amel-i Salih ise,ihlâs ile kemalini bulur. Bunlar da gerçek ilim ile, yani en başta tahkiki iman ilmi ile elde edilebilir. İşte bu ilmi de, hakiki manada Risale-i Nur vermektedir. Hem amel-i Salih in en başta gelenleri, namaz, zekât, oruç ve hacdır. Bunları Nur talebeleri yapmıyorlar mı ki, dil uzatıyorsunuz…
Hem hareketten gayen nedir? Memlekette kargaşa çıkarmak mı?. Ya da Menemen de olduğu gibi, hadise çıkarak birçok masumların zulme uğramalarına sebep olmak mıdır?.. sizce acaba amel ve hareket nasıldır, hangisidir? Söylermisiniz.

..Yalnız şeyhin konuşmaları içinde birkaç defa: “Risale-i Nur, düştüğümüz vartadan çıkış yolunu ve neden bu vaziyete düştüğümüzün sebeplerini ve ayrıca “ laik” liğin mahiyetini açıklayan, gösteren, bildiren dersleri var mıdır diye istifhamlı sormuş.
Bizde cevap veriyoruz ki; Ey şeyh efendi! Risale-i Nur’da her derdin dermanı, her müşkilin hallı, her çaresizliğin çaresi vardır. Yeter ki siz isteyin. Risale-i Nur’a aşina iki üç talebeyi yanınıza çağırın ve konuşturun,amma ve lakin samimiyetle dinleyin!..
Evet, Risale-i Nur şu ahir zaman asrındaki insanlığa Kur’an ‘ın nurlu bir dersidir, bir irşadıdır, bir rehberidir...
Şimdi her şeye rağmen, Şeyhimiz Risale-i Nur mevzuunda bizlerden iki-üç kişiyi çağırsa ve meseleleri samimice istifsar eylese, biz Şeyhimizi başımız üstünde tutar, ellerini öperiz. Vesselam.
29.12.2007- ŞANLIURFA
Abdülkadir BADILLI
--------------------------------

Badıllının bir çok sözlerini laf taşıma ve nemime kabilinden saydığım haysiyetle nakletmedim gereksiz ve maksadı aşar görüp kestim buraya almadım. Muhammed Hakkani

karaşahin
05.11.2008, 08:26
keşke bu siteye konmasaydı..

BİSMİHİ TEALA

Hakkani kardeşim ilk önce Mevlam (Celle celalühü) razı olsun. Bütün söylediklerinin altına imza atarım. Bu yazıyı neden koydum öyleyse. Aslında koyup koymama hususunda baya tereddüt ettim, daha sonra hepimizin bildiği meşhur bir kıssa var o aklıma geldi (acaba aynı şey bu gün de olacak mı diye merak ettim) hangi kıssa mı?

Hani zamanın birisinde adamın birisi bir çeşme yaptırır ve üzerine '' Bu çeşmeden müslümanlar içemez'' diye yazdırır. Bu yazıdan rahatsız olan insanlar adamı kadı'ya şikayet ederler. Kadı adamı çağırır ve nedenini sorar. Adam '' Kadı efendi size cevap vermeden önce bir kaç şey yapmanızı rica edebilir miyim?'' diye sorar. Kadı kabul edince '' Falanca yerde ki kilise'nin rahibini zindana attırın'' der. Kadı rahibi zindana attırınca orada ki bütün hristiyanlar ayaklanır ve kadı'nın kapısına dayanırlar. Kadı rahibi serbest bıraktırır. Adam '' Falanca yerde ki havra'nın hahamını hapse atın'' deyince hahamı da hapse atarlar bu sefer yahudiler ayaklanır haham serbest bırakılınca ''Falan caminin imamını hapse atın'' deyince bu seferde imam efendi hapse atılınca bir kaç gün geçer kimsenin kılı kıpırdamaz herkes '' Yapmıştır bir hainlik, suçu olmasa hapse atılır mıydı'' diye konuşur. Adam o zaman kadı efendiye '' Sebebini anladınız mı kadı efendi. Rahibi tutukladınız hristiyanlar ayaklandı, hahamı tutukladınız yahudiler ayaklandı, imamı tutukladınız kimsenin kılı kıpırdamadı aksine imamı suçladılar. O yazıyı bundan dolayı yazdırdım'' diye cevap verir.

Aslında sizin bu tepkinizi buradaki risale-i nur okuyan kardeşlerimden bekledim. Ama binlerce maalesef ki bırakın reddiye yazmayı bir tek satır bile itiraz eden çıkmadı. Bunu neyi gösterir bilir misiniz? Hani bizde bir ata sözü vardır '' Sukut ikrardan gelir'' demek ki risale okuyan kardeşlerim ve pm ile beni tehdit eden kardeşlerim bu güne kadar bir tek satır yazıpta cevap verdediklerine göre ne Bediuz- zaman'a (rahmetullahi aleyh) hazretlerine ya gerçekten bağlı değiller yada davalarını hakikaten savunmaktan acizler?

Bu o zaman ki durumun maalesef bu zamanın müslümanları arasında devam ettiğinin bir göstergesi değil mi?

Aslında bu yazıyı koyarken amacım buydu. Bu yüzden özellikle bunu yazan şahısın adını ve sitesinin linkini koydum. Ama ne burada ne de o sitede hiç bir itiraz yazısını göremedim.

Ahfa
05.11.2008, 08:55
bırak said nursiyi peygamber efendimize ve ehlibeytine nice hakaret edenlere ses çıkaramadık. bu bir kenara şu an nice mazlumlar feryat ederken ebu cehil gibi zalimler dünyanın altını üstüne getirirken hiçbirşey yapmayıp da daha nefsimiz acaba kaçıncı derece yok hangi yoldan gidersem refaha ulaşırım yok şu zat yanlış yok bu zat doğru diye oyalanalım biz. Kur an dahi alemlere öğütten ibaret. yalnızca bizi amelimiz kurtaracak. oysa bizimkiler sadece ilimden ibaret.

ARAL
05.11.2008, 08:57
MEVLA TEALA BUYURUYOR Kİ;DOSTUMA BUĞUZ EDENE BEN SAVAŞ AÇARIM..

yorum yaparken dikkatli olun kardeşler mazAllah küfre girersiniz doğru yapıyorum zannedersiniz ama bizim zanetmelerimizle olmuyor ...

kelimelerimizi biraz dikkatli seçerek yazalım unutmayalımki burda her cemaatten kardeşimiz bulunmaktadır senin cemaitin benim cematim olmaz o zaman nerde kaldı kardeşlik kardeş kardeşe düşmanlık yaparmı bunu hangi cemaat söyler işin dozunu kaçırmayalım......

[yazıcı]
07.11.2008, 12:07
es selamü aleyküm..

buram buram fesatlık kokan bir yazı.. ALLAHa sığınırız..

risalei nur ile bir nebze ilgilenmemiş şahıslar hemen karalama sevdasındalar..neden peki_?

malesef ki tam manasıyla nur talebesi değilim.. Kuranı azimüşşanın tefsiri olan bu nurlardan çok az bi kısmını müteala ettim RABBİMe hamd olsun kazançlı çıktım..

yazıyı ekleyen kardeşim ekleme amacınızı açıklamanız iyi olmuş RABBİM razı olsun..

ehli sünnet vel cemaat yolunda olan risale-i nurları tenkid ederken kul hakkına girdiğinizi unutmayın..
ilmiyle amel eden nice nur yolcusu var.. sizler (tenkid edenler) + ları değilde - leri görmek istiyorsunuz..bi güruh okumuş ama okuduğunu anlamamış diye okunan nurlara kabahat bulmak kadar saçma birşey olamaz..

yazan şahış nurları niye okuyorlar demiş cvp vereyim niye okuyorum Bu ahirzamanda herbiryerden gelen fitnelere -sizin gibi- karşı güçlü olabilmek için..imanım kavileşsin diye..
misal nurlarda namaz nasıl kılınırı değil namaz niçin kılınırı anlatır..nefsin tezkiyesi içindir..
nazım hakkani gibilerin derdi başkadır ALLAH ıslah etsin..

ayrıca yazısında sağdan sola doğru yazmaktan falan bahsetmiş.. yazıyı soldan sağa çevirenler malümdür..müsadenizle bu densiz adama körmüsün demek geldi içimden..

böylelerine kızmakta olmuyor acıyorum..

vesselam..

antikapitilist
08.11.2008, 16:46
İŞTE YİNE BAŞLIYORUZ....
MAKSAT AYNI BU SEFER ŞAHISLAR FARKLI....
NE ALIP VEREMEDİĞİN VAR NUR RİSALELERİ İLE ANTİKAPİTALİST. BU ÖFKE NİYE... LÜTFEN RİCA EDERİM BU BÖLÜM İNSANLARIN RİSALE-İ NUR'DAN FAYDALANMASI İÇİN AÇILDI. BURASI KAPIŞMA ALANI DEĞİL. BURASI ARENADA DEĞİL. RİSALE-İ NUR 50 DEN FAZLA DİLE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA VE ŞU ANDA BÜTÜN DÜNYA ONU OKUYOR. HERKES SENİN GİBİ MÜSLÜMAN BİR AİLENİN İÇİNDE BÜYÜMEDİ Kİ. DÜNYADA BİLMEM KAÇ MİLYAR İNSAN VAR. ACABA HEPSİ İMANLI MI Kİ ONLARA İMANI ANLATMAYALIM. SENİN KALBİNDE İMAN OLABİLİR(ELHAMDULİLLAH). AMA SADACE KANDİNİ DÜŞÜNME.
ben Allah için kızmaya Allah için sevmeye caba gösterenlerdenim

ben cumadan cumaya cami dolduran imanlı müslüman istemiyorum

ben sabah namazından sabah namazına cami dolduran imanlı müslüman istiyorum

senin ülkendekiler cennetle müjdelendilerdemi dış ülkelere yelken açıyorsun

bayramlarda kendi ülkesinde işşizlikden eve ekmek götüremeyen fakirler varken

meşhur yardım derneklerinin dış ülkelerine yardım etmesine kızıyorum

ben Allah doslarının bedava sohbetleri dururken

parayla bilet alıp dinci popcuların konserine giden surette imanlılara kızıyorum

iman Allah tarafında nasip olanlara verilen bir buyday tanesidir

nasip olan imanlı bunu toprağı çapalayarak zahmet çekerek yetiştirip

bu buydaydan manevi gıdasını alır ve yaşama hevesi bu olur

yoksa verilen buyday tanesini zahmetle işleyip çoğaltmasını bilmeyen müslüman

zaman için hava şartlarından vitnelerden tek tane olan buyday tanesini çürütür

onuda kaybeder

risale nurun buyda tanesi vermeye yetki olmadığı gibi Allah diyorki

Rasülüm s.a.v sen iman verici değilsin sen sade uyarıcısın diye buyuruyor

ama korkuyorumki dinci kapitilist amirikanın oyunlarından bir oyun bu amirika dini kullanıp halkı sömürdüğü gibi

türkiyedede bu oyunlar oynanıyor din sabır demektir surette imanlı insan bunu bilir sabreder

ama şuurlu imanlı zulme göz yummanın şeytana göz yummak olduğunu bilir gereksiz yere sabır göstermez hakkını arar enayilik yapmaz

selim3
08.11.2008, 20:18
doğrusun kardeş destekliyorum seni

HUZURA DOĞRU
11.11.2008, 15:02
HER İŞİN BİR GÖRÜNEN KISMI BİR DE HAKİKATI VARDIR. İŞİN GÖRÜNEN KISMINA BAKIP HAKİKATINI ARAŞTIRMAYANLAR İŞTE BÖYLE ANTİKAPİTALİST GİBİ YANILIR. SONRA BİRİLERİDE ONU DESTEKLER. SİZİN YAZDIĞINIZ YAZILARI OKUDUKÇA SADECE TEBESSÜM EDİYORUM. YAHU BUNLAR HİÇ Mİ BİR ŞEY BİLMİYOR DİYE İÇİMDEN GEÇİRİYORUM. ALLAH HAKİKATI GÖRMENİZDE YARDIMCINIZ OLSUN.
AMİN AMİN AMİN

Hakkani
11.11.2008, 15:16
Aslında bu yazıyı koyarken amacım buydu. Bu yüzden özellikle bunu yazan şahısın adını ve sitesinin linkini koydum. Ama ne burada ne de o sitede hiç bir itiraz yazısını göremedim.

evet benim anladığım, belkide kardeşlerin nasıl tepki vereceklerini merak etin.. ve beklediğin gibi olmadı. benim onlar hakkında edindiğim intiba; fazla muhatab olmuyuorlar, yani kavga etmek istemiyorlar yoksa üstadlarını savunmada hiç geri durmazlar..

ikinci husus bu sitede umduğun nitelikte fazla kimde yok. kendi forumlarına gir ve nasıl bir hattı müdafa ile kaşılaşacaksın gör : )

sahabe_hayranı
11.11.2008, 15:44
Konuyu açan kardeşimi bir kez daha uyarıyorum. Burası islamın değerlerine saldırma yeri değildir. Hele ki asrın müceddidi olan Sadi-i Nursi hazretlerine ve onun islam dünyasında çığır açan eserlerine laf etmek kimsenin haddi değildir. Kardeşler tekrar söylüyorum bir daha bu türde konu açıldığında bu kadar tahammül gösterilmeyecektir. Selametle...

antikapitilist
13.11.2008, 07:42
HER İŞİN BİR GÖRÜNEN KISMI BİR DE HAKİKATI VARDIR. İŞİN GÖRÜNEN KISMINA BAKIP HAKİKATINI ARAŞTIRMAYANLAR İŞTE BÖYLE ANTİKAPİTALİST GİBİ YANILIR. SONRA BİRİLERİDE ONU DESTEKLER. SİZİN YAZDIĞINIZ YAZILARI OKUDUKÇA SADECE TEBESSÜM EDİYORUM. YAHU BUNLAR HİÇ Mİ BİR ŞEY BİLMİYOR DİYE İÇİMDEN GEÇİRİYORUM. ALLAH HAKİKATI GÖRMENİZDE YARDIMCINIZ OLSUN.
AMİN AMİN AMİN

görünen köy kılavuz istemez

biz bu kadar biliyoruz sen çok biliyorsan

alttaki yazıları cevapla cevabı olmayan işte senin gibi kestirip atar güler geçer

sait nursinin şimdiki veliahdı olan her ne kadar şehlik bizde tarikat düzeni yok diyen bu cematlar

şimdiki şeyhleri fethullah gülendir
onunda biyokrefisini okursan
komünizimle mücadele derneği kurmuş ilk başlarda kafirle mücadele derneği dururken

dertleri aslında paylaşım değil
dertleri aslında hep bana hep bana
dertleri aslında Rabbana Rabbana değil

ben Allah için kızmaya Allah için sevmeye caba gösterenlerdenim

ben cumadan cumaya cami dolduran imanlı müslüman istemiyorum

ben sabah namazından sabah namazına cami dolduran imanlı müslüman istiyorum

senin ülkendekiler cennetle müjdelendilerdemi dış ülkelere yelken açıyorsun

bayramlarda kendi ülkesinde işşizlikden eve ekmek götüremeyen fakirler varken

meşhur yardım derneklerinin dış ülkelerine yardım etmesine kızıyorum

ben Allah doslarının bedava sohbetleri dururken

parayla bilet alıp dinci popcuların konserine giden surette imanlılara kızıyorum

iman Allah tarafında nasip olanlara verilen bir buyday tanesidir

nasip olan imanlı bunu toprağı çapalayarak zahmet çekerek yetiştirip

bu buydaydan manevi gıdasını alır ve yaşama hevesi bu olur

yoksa verilen buyday tanesini zahmetle işleyip çoğaltmasını bilmeyen müslüman

zaman için hava şartlarından vitnelerden tek tane olan buyday tanesini çürütür

onuda kaybeder

risale nurun buyda tanesi vermeye yetki olmadığı gibi Allah diyorki

Rasülüm s.a.v sen iman verici değilsin sen sade uyarıcısın diye buyuruyor

ama korkuyorumki dinci kapitilist amirikanın oyunlarından bir oyun bu amirika dini kullanıp halkı sömürdüğü gibi

türkiyedede bu oyunlar oynanıyor din sabır demektir surette imanlı insan bunu bilir sabreder

ama şuurlu imanlı zulme göz yummanın şeytana göz yummak olduğunu bilir gereksiz yere sabır göstermez hakkını arar enayilik yapmaz

selim3
13.11.2008, 07:51
:-055:-088:-038:-046

metehan
21.02.2009, 15:52
Oncelikle Risale-i Nur un imanda takılıp kaldığını tekrar edip duran arkadaslar ; sizde gunumuzde en onemlisi iman sahibi olabilmek degil mi? Cocukları topluyolar diye bir tabir var bide gulmekten oteye gecemeyecegim bir tabir . Gencliğini nerede harcadın diye sormayacak mı Mevla ? Verdikleri cevaptan sınıfta kalacak bu arkadaslar . Gencliginizi neden imandan ileri gidememis birinin pesinde harcadınız mı diyecek ? Bir cok kez vurguladığı gibi Bediuzzamanın bunlar benden diil benden bilmeyin ben aciz bir garip kulum vs. Peki madem imandan ileri gidememis yıllar yılı hapislerde neden yatmıs. Madem laiklige canak tuttu ( ki tutsa yasadıgı donemde el ustunde birisi olurdu) neden zulum gordu hapislerde , neden zehirledi , neden vekillere namaz kılmalrını gerektigine dair sahifeler yazdı ( vekiller namazı bırakmıstı) Ve bu kadar laiklige canak tutan birisi neden meclisin ortasında Ataturk e namaz kılmayan haindir dedi. Allah butun kardeslerimin niyetini kabul etsin kimsenin art niyetli yazdıgına inanmıyorum ama Gene Bediuzzamanın dedigi gibi ''kimsenin meslegini kötüleme benim meslegimde haktır de seninkide de ''dusturu ile bitirmek istiyorum . İmanda takılıp kalmış olan Bediuzzaman sayesinde iman kurataran biri oalrak ve bir cok arkadaşımın imanının kurtulduguna sahit olarak bu meslekte haktır derim diyecegim İnşallah ömrüm yettik ce . ( lutfen bunlar risale-i nurda var mı diye soran kardesim tekrar gozden gecirsin risale-i nuru )

selametle kalın

metehan
21.02.2009, 15:55
???

metehan
21.02.2009, 15:56
???

Münzevi
21.02.2009, 17:13
bu yazıyı yazmandaki amacı yazmışsın hepsinide okudum...
cemaatimize karşı bu tür yazılar yazarak kendi çapınızda eğlenmeye çalışıyorsunuz...
bir arkadaşımız böle yaparak cemaatin hakkına girdiğinizi ve dolayısıyla cemaatten hellalik istemenizin biraz zor olduğunu belirtmiş...sizide bir cehennem korkusu sarmış ki şunu yazmışsınız
Kardeşim ne hakkkı yav senin dediğin topluluğun başı bozuk bi sefer diyerek bir kez daha cemaatin hakkına girmişsinz sizin adınıza üzülüyorum...duam Allah sizlerin akıllarına iman suurunu versin...
"ben cumadan cumaya namaza giden cemaat istemiyorum ben sabah namazaından sabah namazına giden cemaat istiyorum" http://www.istikamet.eu/images/smilies/047.gifdemiş bir arkadaş...sormak lazım bu konudaki çalışmaları nelerdir öle lafla peynir gemisi yürümezzz anlatsın bakalım bize o derinnnn ve enderrr görülen çalışmalarınıda bizde feyizlenelim...savunduğu cemaatin çalışmalarında bahsetsin de bizde görelim...imanını kurtardığı kimselerden bahsetsinde bizde bilelim...
daha Allah,peygamber,Kuran nedir bilmeyen insanlar var beyfendinin isteklerine bak hele...oturduğunuz yer sıcak olunca boş boş konuşup bu tür konular açarak kendinize taraftar toplamaya ve milyonların temel taşlarını karalamaya çalışıyosunuz
maden ki cemaate bu kadar laf geliyor o zaman arkadaşlarım sizlere kendimi imanımın nasıl kurtulduğunu (sonsuz şükürler olsun) kısa öz ve samimi duygularımla anlatayımda biraz dinleyin...
ben daha ortaokuldayım...
ben daha Allah nedir bilmezken bana Allah'ı
ben daha Peygamber nedir bilmezken bana Peygamberi
ben daha iman nedir bilmezken bana imanı
ben daha Kur'an nedir bilmezken bana Kur'anı
ben daha namaz nedir bilmezken bana namazı
ben daha uhuvvet nedir bilmezken bana uhuvveti
.
.
.
öğreten RİSALE-İ NUR TALEBELERİDİR.
o yaşıma gelmişim sizin varınızı yoğunuzu ortaya koyarak savunduğunuz cemaat,tarikat veya topluluk hani nerde nerdeeeee bana onu söleyin o yaşıma gelmişim biride gelip elimden tutmamış...siz daha söylüyorsunuz Risale-i Nurlar iman konusunda takılı kalmış daha adamda iman yok ya siz neyden bahsediyorsunuz...şimdi Allaha çok şükürler olsun ki benim gibi birin,n elinden tutup bana Allahı Peygamberi Kur'anı öğreten bana imanı aşılayan bana rehber olan bana ışık tutan bir birileri var...herkes sizin kadar şanslı olmayabilir bnm annem babam sizin anne ve babalarınız kadar iman şuuruna sahip kimseler olmayabilir...velhasıl ben ne kadar bunları söylersem söylüyüm yaşayan bilir kardeşlerim işte size yaşadıklarımı aktardım...bunları buraya yazmakda öle kolay kolay bir şey değil....o günleri imanınızın kurtuluşunu ve o gün benim imanımı kurtaranları hatırlayıp bunları dile getirdiğinzde boğazınızın düğüm düğüm olmaması mümkün değil...kardeşlerim sizler cemaati sevmeyebilirsiniz sizler karşı olabilirsiniz fakat cemaat hakkında böyle şeyler yazarak cemaatin hakkına girmeyiniz bunun ödemenin bir hayli zor olacağını sizlere bir kez daha hatırlatmak isterim...unutmadan her zaman karşınıza böyle biri çıkarak sizlere o yada bu cemaati anlatmak zorunda kalmasın...sürçü lisan eylediysem affola kardeşlerim yanlış bir üslüpla sizlere yanlış bir şeyler söylediysem hakkınız helal edin
maksadımız iman ve ahirettir
selametle

selim3
23.02.2009, 11:04
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullah kardeşim Bediüzzaman Said Nursi Hz. lerine birşey diyen yok adam yazmış ALLAH Razı olsun. okuyanlara okuduklarını uyguladıkları sürece faydalı olur amenna. yalnız son zamanlarda çıkan şu DİYALOG meselesi neyin nesi bana açıklarmısın İSLAMDA, KURANDA, SÜNNETte varmı böyle birşey yo duymadım dinimizde şu vardır Emri bil Ma'ruf nehyi anil münker ile tebliğ hiristiyanla yahudiye ancak bu ikisini yapabiliriz bunun haricinde arkadaşlık dostluk dahi yapamayız çünkü onlar müşriktirler. Allah indinde tek din İSLAMDIR bu insanlarla biz nerde birleşebiliriz de diyalog kuralım bunları açıklasana güzel kardeşim. birde şu var SÜNNETİN terki bu alemler ONUN S.A.V, yüzü suyu hürmetine yaratıldı ALLAH ne buyuruyor Beni seviyorsanız Rasulüme uyun bırakın giyimi kuşamı namazların sünneti bile terk ediliyor. Büyük zatlar Büyük devletler sünnetlere de tam ittiba ederek büyük oldular yoksa kafire uyupta bizim gibi yerlerde sürünmediler. Sen kimi örnek alıyorsun? İmamı Rabbani Hz. ne Buyuruyor bütün sünnetleri yaptım bir tek sünnet kaldı oda Efendimizin S.A.V. torunları vardı onları severdi onlarla oynardı onu yapamadım. çocuklarına vasiyet ediyor ben ölünce onları mezarıma getirinde mezarımın başında oynasınlarda o sünneti de öyle yapmış olayım diyor. Fatih sultan Muhammed han Ömründe ikindi namazının sünnetini dahi terk etmemişki Fatih olmuş. AŞK lazım Aşk Muhammed S.A.V. aşkı olmadan ALLAH aşkına kavuşamazsın
ALLAHA emanet olun
ALLAH bu millete uyanmak nasib etsin.
Esselamü Aleyküm.

arzuhalim
14.02.2010, 14:09
binmisiz bir alemete gidiyoruz kiyamete yarin mahserde kuruldugunda bu cemaatin hepsiyle nasil helallik alicaksiniz bilmiyorum

arzuhalim
20.02.2010, 11:25
:-041 islam size din kardesinizi tekfir edin diyomu.
veya hangi ALLAH dostu diyor hicbiri hakikaten hicbiri demiyo ama nedense boyle dusunce sahiplerine sadece diyecegim söz sudur
ALDANANLARDAN olmayin kardeslerinizin acigini kapatin acmayinki sizinde aciklarinizcikmasin ahirette.

selim3
21.02.2010, 15:44
:-041 islam size din kardesinizi tekfir edin diyomu.
veya hangi ALLAH dostu diyor hicbiri hakikaten hicbiri demiyo ama nedense boyle dusunce sahiplerine sadece diyecegim söz sudur
ALDANANLARDAN olmayin kardeslerinizin acigini kapatin acmayinki sizinde aciklarinizcikmasin ahirette.

hayırdır kardeş biz kimseyi tekfir etmedik etmeyizde iyice oku bakalım varmı öyle tekfirlik bir kelimemiz ALLAH kuru iftiradan korusun. ALLAH c.c. kitabında buyuruyor "ey iman edenler iman ediniz." bunun tefsirine bi bak ondan sonra gel "ey sureta diliyle iman etmiş olanlar bütün zerrelerinizle iman ediniz denmek istenmiyormu". bir çok ayette amenü ve amilüssalihati imanın yanında salih ameli koyup ondan sonra cennetime girin geçer. ha demekki sadece kuru iman ettim olmuyor salih amelde lazım nedir bu salih amel ilki haramlardan artı mekruhlardan kaçınacaksın artı farzları yapacaksın vacibleride sünnetleride yapacaksın ki hakiki imana ulaşasın. Efendimiz S.A.V Hz. Ömere Sormuş beni ne kadar çok seviyorsun demiş malımdan evlatlarımdan çok seviyorum demiş ama canımdan çok seviyorum diyememiş. Efendimiz buyurmuşki beni canından da çok sevmezsen tam iman etmiş olamazsın imanın yarım kalır demiş ooda şöyle bir titremiş ondan sonra seni canımdanda çok seviyorum demişki gerçek imana ulaşmış sevginin isbatı nedir bilirmisin fedekarlıktır sevdiginin uğruna yapılan.
sen Rasüllullahı sevdiğini iddia ediyorsan senin ona olan tabiiyetlikteki fedakarlığına bakarız sünnetlere olan ittibanın azlığıda eşittir imanın zayıflığına delalettir.
birde demişsinizki açığını kapatın kardeşlerinizin tamam işte bizde aynen bunu yapıyoruz hatasını yüzüne karşı söylüyyoruzki düzelsin diye en güzel dost hatasını yüzüne karşı söyleyendir demiş iiimam Şafi Hz. leri :-055

arzuhalim
21.02.2010, 19:06
hayırdır kardeş biz kimseyi tekfir etmedik etmeyizde iyice oku bakalım varmı öyle tekfirlik bir kelimemiz ALLAH kuru iftiradan korusun. ALLAH c.c. kitabında buyuruyor "ey iman edenler iman ediniz." bunun tefsirine bi bak ondan sonra gel "ey sureta diliyle iman etmiş olanlar bütün zerrelerinizle iman ediniz denmek istenmiyormu". bir çok ayette amenü ve amilüssalihati imanın yanında salih ameli koyup ondan sonra cennetime girin geçer. ha demekki sadece kuru iman ettim olmuyor salih amelde lazım nedir bu salih amel ilki haramlardan artı mekruhlardan kaçınacaksın artı farzları yapacaksın vacibleride sünnetleride yapacaksın ki hakiki imana ulaşasın. Efendimiz S.A.V Hz. Ömere Sormuş beni ne kadar çok seviyorsun demiş malımdan evlatlarımdan çok seviyorum demiş ama canımdan çok seviyorum diyememiş. Efendimiz buyurmuşki beni canından da çok sevmezsen tam iman etmiş olamazsın imanın yarım kalır demiş ooda şöyle bir titremiş ondan sonra seni canımdanda çok seviyorum demişki gerçek imana ulaşmış sevginin isbatı nedir bilirmisin fedekarlıktır sevdiginin uğruna yapılan.
sen Rasüllullahı sevdiğini iddia ediyorsan senin ona olan tabiiyetlikteki fedakarlığına bakarız sünnetlere olan ittibanın azlığıda eşittir imanın zayıflığına delalettir.
birde demişsinizki açığını kapatın kardeşlerinizin tamam işte bizde aynen bunu yapıyoruz hatasını yüzüne karşı söylüyyoruzki düzelsin diye en güzel dost hatasını yüzüne karşı söyleyendir demiş iiimam Şafi Hz. leri :-055
yazilanlari sen oku bence goreceksin kardesim iyi oku ama ben konuyu baslatan hocamiza demedimki zaten dikkatini cekerim ben bir konuyu okurken digerlerinede goz atiyorum kim ne yazmis diye

arzuhalim
21.02.2010, 19:12

İmamı Gazali hz sadece kalplerin acayip halleri bölümünü terazini bir tarafına koysan külliyat risaleyi bir tarafa koydan İmamı gazali hz bir konu başlığı kadar ağır gelmez malesef
kusuruma bakmayin ben bunun icin demistim sizde okuyun ama yanlis anlamayin bende bir garip tasavvuf yolcusuyum bu yola bas koydum bu yolu sevdim ama o kardeslerimizide seviyorum allah icin

Dertli el-Halidi el-Kürdi
21.02.2010, 19:14
kusuruma bakmayin ben bunun icin demistim sizde okuyun ama yanlis anlamayin bende bir garip tasavvuf yolcusuyum bu yola bas koydum bu yolu sevdim ama o kardeslerimizide seviyorum allah icin

orada tekfire ait hiçbirşey yok

arzuhalim
21.02.2010, 19:19
NEYSE KARDES ben uzatmayam daha fazla ben haksizim sizi yanlis anladim

Dertli el-Halidi el-Kürdi
21.02.2010, 19:22
burda tekfir edici hiçbir anlam yok... İmana sahip olamamış yazılmamış, iman konusunu geçememiş yazılmış... İman konusunuda imanı olan yazar lakin sadece iman konusuna takılmış denilmek istenmiş.. Şuan siz böyle yaparak bu yukardaki büyük harflerle yazdığınız cümleyi sarfeden kardeşi yapmadığı birşeyle itham etmiş oluyorsunuz...

arzuhalim
21.02.2010, 20:00
kardes yarasi olan gocunur diyecem baskada bisey diyemeyecem sizin yuzunuzden ustadimin haci mahmud efendi hz lerimiz karalaniyo dikkat et siteye giren nedicektir bu konuda....

EnTe MaKsUuDİ
21.02.2010, 21:15
Risale-i nur yzarı Said Nursi hz. kendisi ilim sahibi ve saygı duyulacak büyük bir alimdir.

burada yorum yapan arkadaşlarımın tepkileri Said Nursi hz. değil, bugun onun yolundan gittiğini idda edip onun gibi yasamayan kişileredir.Kuran ı azimüşşan dururken risalei nur içinde bogulan kardeşlerimizedir.kendilerini hizmet yolunda görüp kendilerinin grubundan olmayanları hiçe sayan zihniyetleredir.resmi dairelerde calışabilmek için sünnet olan saklı önemsemeyen mecburende olsa bunun yanlış oldugunu düşünmeyenleredir.okullarda egitim vermek için farz olan tesettürü terk edip bunu FEDAKARLIK diye adlandıran kişileredir.

tepkimiz cemaatin tümüne değil,bu şekilde hareket edip etrefındaki temiz beyinleri de bu zihniyet üzere yetiştirenleredir.burada kimsenin hakkına girildiğini düşünmüyorum.

Her cemaatin kendi capında görevleri vardır.bizler ortaokuldaki, lisedeki cocuklara onlar kadar ulasamıyor olabiliriz.onların görevi onların imanı tazelemek kuvvetlendirmek, namaza alıştırmaktır belki (ben öyle düşünüyorum).bunu güzel bir şekilde de çogu nurcu kardeşimiz yapıyor.Rabbim emeklerinin karsılığını versin.her birimizi hakkıyla yasayan kullardan etsin

haktalibi
21.02.2010, 22:06
değerli kardeşim olumlu düşüncede olmak bu zamanda hepimizin üzerine farz.önyargılı olmamaya dikkat etmeliyiz.sana tavsiyem şu linke tıklayıp bir cemaatin başka bir cemaate nasıl bakması gerektiğini görmeni isterim.hemde o cemaate haksızlık yapılmışken.ve başka bir cemaat yüzünden bir adama tepkisini kendi ağzından dinlersen ihlasın ve samimiyetin ve hakkın ne demek olduğunu daha iyi anlayacağından emiinim.allah hepimize ihlas versin
http://www.iurtv.nl/tr/58/nurlaraitirazlaracevaplar.htm (http://www.iurtv.nl/tr/58/nurlaraitirazlaracevaplar.htm)
:-046

EnTe MaKsUuDİ
21.02.2010, 23:20
kardeşim sohbet dinlememe vesile oldunuz rabbim razı olsun.

ancak yukarıda da belirttiğim gibi ne Said Nursi hz. i nede yazdıgı Risale-i nur eserine karsı cıkmıyoruz zaten.İslamı temsil eden bir cemaat farzlardan taviz vererek yeni nesile örnek oluyor bu ne kadar dogru.

linkteki sohbette tartırken gözetilecek 4 seyden bahsedilmiş

1)müslümanın özelliği öfkesini yutmak: evet bu dorgu ancak seriate aykırı olan meselelerde Efendimiz sav öfkesini aşikar olarak belirtmiştir.

öfkemiz bunun içindir

2)birisinden hata görürsen onu görmezden geleceksin:

emribil ma'ruf nehyi anil münker nerede o zaman.sonra Efendimiz buyuruyorki.her kim bir(yanlışlık)görürse onu eli ile değiştirsin ona günü yetmez ise dili ile değiştirsin ona da gücü yetmez ise kalbi ile buğz etsin

gayretimiz de bunun için

kızıyorsak nefsimize ağır gelen bişey yok bizim davamız dini mübin islamın en dogru sekilde yasanması.bu da ancak bütün cemaatlerin birbiri ile kardeşce gecinmesiyle mümkündür.kardeşimse hatasının söyleyebilmeliyim.o da benim eksigimi söylemeli.
inşallah anlasılmıştır ne demek istediğim

selametle...

MİRAC
22.02.2010, 00:05
Risale-i nur yzarı Said Nursi hz. kendisi ilim sahibi ve saygı duyulacak büyük bir alimdir.

burada yorum yapan arkadaşlarımın tepkileri Said Nursi hz. değil, bugun onun yolundan gittiğini idda edip onun gibi yasamayan kişileredir.Kuran ı azimüşşan dururken risalei nur içinde bogulan kardeşlerimizedir.kendilerini hizmet yolunda görüp kendilerinin grubundan olmayanları hiçe sayan zihniyetleredir.resmi dairelerde calışabilmek için sünnet olan saklı önemsemeyen mecburende olsa bunun yanlış oldugunu düşünmeyenleredir.okullarda egitim vermek için farz olan tesettürü terk edip bunu FEDAKARLIK diye adlandıran kişileredir.

tepkimiz cemaatin tümüne değil,bu şekilde hareket edip etrefındaki temiz beyinleri de bu zihniyet üzere yetiştirenleredir.burada kimsenin hakkına girildiğini düşünmüyorum.

Her cemaatin kendi capında görevleri vardır.bizler ortaokuldaki, lisedeki cocuklara onlar kadar ulasamıyor olabiliriz.onların görevi onların imanı tazelemek kuvvetlendirmek, namaza alıştırmaktır belki (ben öyle düşünüyorum).bunu güzel bir şekilde de çogu nurcu kardeşimiz yapıyor.Rabbim emeklerinin karsılığını versin.her birimizi hakkıyla yasayan kullardan etsin
katılıyorum
ve risaleleri okuyan biri olarak
risale okuyupta kendi yaşayılarını sanki üstad öyle yaşıyormuş gibi gösterenlerede çok kızıyorum
kabul etmezsin yaşamazsın o ayrı konu
lakin bu islamı tam yaşamamasını üstada risaleye bağlamak çok büyük bir haksızlık
diğer yandanda
risale okuyan kardeşlerin tümünü aynı kefeye koyup yapılan tüm hataları risalelere ve üstada bağlamakta çok büyük bir yanlış
elbette her insan gibi risale okuyanda hata yapabilir onunda nefsi vardır
içlerinde olmamdan dolayı hata diyebildiğim yada bana öyle geliyor tek risaleye eğilmeleri ilmen açılım yapmamaları
mesela risale yanında hadis tefsir fıkıh ilmihal bunlarda olsa
çok mükemmel bir cemaat olurlar kanatindeyim
nacizane fikrimdir
ha birde tarihi çok dikkatimi çektide hayret ettim
..20.10.2008, 19:17..21.02.2010..
bu kadar zamandır bu kadar cevap hımmm

haktalibi
22.02.2010, 15:30
"KIPTİ ŞECAAT ARZEDEYİM DERKEN SİRKATİNİ SÖYLERMİŞ"
bu makale bundanda beter.kara cehalet kokuyor.bediuzzaman şimdi değil idamla yargılandığı ve 22 defa zehirlendiği dönem de laiklik ladini(dinsizlik)demektir der. ve bunu kendisinin kabul etmediğini o zamanda (şimdiki rahatlıkta değil) söyler.allah aşkına biraz okuyun sonra konuşun allah cümlemize doğruya iletsin
YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR

haktalibi
22.02.2010, 15:34
İNSAFINIZDAN DOLAYI MAŞAALLAH FAKAT şunu untmayalım ki içtihad içtihadı nakzetmez.ulema her zaman ihtilaf edebilir.imamı azama yapılan hucumlara bakın kimler yapmıştı ozaman buhariler nesailer ve daha niceleri ama zaman gösterdi kimin haklı olduğunu

HaKKaNiYeT
30.05.2010, 15:20
Antikapitalist demiş:

subhanallah.....

Hakkani
01.06.2010, 12:13
Bu konuya evvelce müdahele etmiştim sonra uzun süredir öylece kaldı şimdilerde baktım yeniden kızışmış..

Bazıları demişler: Said Nursi Üstad iman konusuna takılmış kalmış.." evet kitabının asıl konusu imandır yine evet gerçekten insan bazen okudukça sıkılmıyor değil.. ancak arkadaşlar bu bizim için böyle..

Sıkıldığımın iki sebebini şöyle tesbit ettim:

1. Fakir iman konusunda kitaptan öğrenilecek iman seviyesini inşallah çoktan geçti, dolayısıyla hasılı tahsil kabiinden okumalar bir noktadan sonra usangaçlık ve hevessizlik veriyor.
2. Benim feyzim kendi şeyhimdendir dolayısıyla o eserden feyz alamıyorum

Ancak iman ve islam itikadına dair meselelerde bir çok şüphe ve tereddütü olan kişilere çok faydalı bir eserdir, ilaç gibidir hasta olmayana ilaç verilmediği gibi.. anladınız işte.

HaKKaNiYeT
03.06.2010, 18:10
Evet HAKKANİ hocam güzel konuşmuş....

Beyrut
29.06.2010, 08:51
Şunu belirtmeliyim ki risale-i nur okumanın zamanı geçti diyebilen biri risale-i nurun yaptığı hizmetten bihaberdir.Ve laiklik bir vartadır üstadımız risalelerden bu varta nedir? sonucu ne olur? şeriat olmazsa bu halk nere gider? şeriatın gerekliliği? bunları hep açıklamıştır kendim biliyorum.Ama gel görki bunu diyen insan risaleden de bi haber. Ve risale-i nur ehli sünnet çizgisinden hiç sapmamıştır.
İman konusunu anlatır doğrudur risaleler ilk çıktığı zamanda Ömer nasuhi bilmen kuran okuyan görünce ağlıyor.Kuran okunuyor diye .Eve ağlıyarak gidiyor.Soruyo hanımı ne oldu bey.Sultanahmet camisine bekçiyi imam atadım.biraz kıraatı var camiler imamsız kaldı .Bu yüzden ağlıyormuş.böyle bir zamandan geliyoz ey cemaat? bunları söyleyip tarihi bilmemek büyük tutarsızlıktır.Ve bu zamanda iman hakikatleri sağlam olduğunu savunmakta gülünçtür.Arkadaşım wardı ateist oldu ve 5 vakit namazında biriydi.Bu kadar küfrün arttığı sokakta sarıkla gezeni çevirildiği yerde milletin imanı tamdır, iman hakikatlerinin doğru anlatılmasına ,risale i nura gerek yok diyebilirsek burda hata etmiş oluruz.Ve risalei nur sırf ımandan bahsetmez ağırlıklı iman hakikatleri vardır.
Ama şu mühim bir noktadır ki ahir zamanda bu ümmete ittifak yaraşır.Siz böyle diyerek nurcular ve tarikatçılar arasını açarsanız neye hizmet etmiş olursunuz siz düşünün.

Vesselam.