PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah-ın ilminin sonsuz olduğuna dair ayett-i kerimeler

semenulcennet
12.03.2007, 11:39
MEVLA TEALA-NIN İLMİNİ HİÇ KİMSENİN İLMİNİ KUŞATAMIYACAĞINA VE ALLAH-IN İLMİNİN SONSUZ OLDUĞUNA DAİR AYETİ KERİMELER VE MEALLERİ

__O ALLAH mahlukatının önlerindekini,arkalarındakini yaptıklarını,yapacaklarını,bildiklerini bilmediklerini,açıkladıklarını gizlediklerini,dünyalarını,ahiretlerini hulusa her şeyini bilir.Onun ilminden yalnız kendisinin dilediğinden başka,hiçbir şeyi(kabil değil)ihata edemez(kavrıyamaz)lar.

__Eğer yer yüzündeki her bir ağaç kalemler olsa,denizde,arkasından yedi deniz daha kendisine yardım edecek mürekkep olsa yine Allah’ın kalemleri tükenmez.Şüphesiz ki,Allah yegane galiptir,tam bir hükğüm ve hikmet sahibidir.(Lukman suresi 27)

Meleklerin suallerinden hasıl olan mahçubiyetleriyle,tesbihlerini ve vaki olan kusurlarına nedametlerini(pişmanlıklarını)kabul buyurduktan sonra,Mevla Teala Hazretleri Adem aleyhisselama hitaben şöyle buyuruyor:
Melaike-i kiram Hazeratı eşyanın isimlerini haber vermekten aciz olduklarını itiraf edince.Mevla Teala Hazretleri Adem aleyhisselamın onlardan üstünlüğünü ispat için ona:Ey Adem! Onlara meleklere ,isimlerini bilmekten aciz kaldıkları onların şu eşyanın similerini haber ver,buyurdu.O Adem aleyhisselamda onlara meleklere onların eşyanın isimlerini haber verince.Mevla Teala,meleklere:’’Muhakkak ben size,göklerin ve yerin gizliliklerini bilirim,sizin açıkladığınız ve gizler olduğunuz here şeyi de bilirim demedim mi?’’ buyurdu.

__İlimde üstün olan fazilewttede ileridir.Çünki Mevla Teala Hazretleri:
Hiç bilenlerle bilmiyenler bir olurmu?buyurmaktadır(Zümer suresi 9)
İlim cevher bakımından çok şerefli isede,tam ve mükemmel olması için ibadet ve amelle beraberliği şarttır,çünki ilim ağaç menzilesinde(yerinde)ise,ibadet onun meyvası durumundadır.Şeref,asıl temel olduğu için ağaca ait ise de,faydalanmak onun meyvasıyla olmaktadır.

semenulcennet
12.04.2007, 19:39
İnsan oğlu sadece keşfeder,asla ve hiç bir zaman icat edemez.

ARAL
14.10.2008, 19:55
:-046

Su Gibi
15.10.2008, 05:47
İnsan oğlu sadece keşfeder,asla ve hiç bir zaman icat edemez.

Allahu Teala razi olsun...

ÇARE
15.10.2008, 09:52

Ahfa
19.10.2008, 11:59

SoNSuZ-NuR
19.10.2008, 12:29