PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlmİn Fazİletİnİ Beyan Eden Bazi Hadİs-İ Şerİfler

semenulcennet
14.03.2007, 10:42
__Ebu Zer(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Ey Eba Zer! Allah’ın kitabından bir ayet öğrenmeye gitmen,senin için yüz rekat kılandan daha hayırlıdır.O ilimle amel edilsin, edilmesin yinede böyledir. (ihya şerhi ithaf 1/100)

__Hasan-ı Basri(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Bir kişinin ilimden bir bab mevzu öğrenmesi,ona dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.’’ (gazali ihya 1/58)

__Hazreti Ali’nin oğlu Hüseyin(r.a) den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Bir kimse islamı diriltmek için ilim talep ederken ararken öğrenirken kendisine ölüm gelirse, cennette onunla peygamberler arasında sadece bir derece vardır.’’ (ihya şerhi ithaf 1/100-101)

__Hazreti Aişe(r.a) den rivayete göre,Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:’’Kabe-i Muazzama’ya bakmak ibadettir.Anne ve babanın yüzüne bakmak ibadettir.Allah’ın kitabına bakmak onu öğrenmek ibadettir.’’ (el-mutteki,kenzu’l-ummal 12/212, 34714)

__İbn-i Mesut(r.a)dan rivayete göre de Resulullah(s.a.v):Bana bakmak ibadettir.’’buyurdu. (suyuti,fethu’l-kebir 3/267)

__Hazreti Enes(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:’’Alimin yüzüne bakmak ibadettir.Onunla oturmak ibadettir.Onunla konuşmak ibadettir.’’ (deylemi,firdevs 4/294, 6867)

__Muaz ibn-i Cebel(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)’’Ali’nin yüzüne bakmak ibadettir.’’buyurdu.

__’’ Ben ilmin şehriyim,Ali ise o şehrin kapısıdır.Her kim ilim isterse şehrin kapısına gelsin.’’buyurmuştur.

__Abdullah İbn-i Said(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:’’Ben ilmin şehriyim,Ebu Bekir,o şehrin temelidir,Ömer duvarıdır,Osman tavanıdır,Ali ise kapısıdır.Ebu Bekir,Ali ve Osman ahkkında ancak hayır söyleyin.’’

Artemistr
14.03.2007, 18:50
emegıne saglık

MAHMUDHOCA
14.03.2007, 20:05
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM EMEĞİNE SAĞLIK

semenulcennet
15.03.2007, 23:30
Amin cümlemizden inş hocam..

görkem
15.03.2007, 23:31
Orjinal Yazarı Artemistr