PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakal, bıyık üzerine....

mustmust
29.11.2008, 23:26
Selamunaleykum, Başlarken hepinizden Allah razı olsun, CEvaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sitenizden, Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi'nin vaazlarını indirdim, verilen linklerden, Sakal ve bıyık bırakmak üzerine olan vaazı dinledim ve Allah Hocaefendiden rzı olsun, çok etkilendim, iki haftadır sakalımı kesmiyorum, sünnet üzerine sakal bıraktım lakin aklıma takılan soru şu ki, Şu an İtalyadayım, ve üniversite öğrencisiyim, Burda sakal hiçbir sorun teşkil etmiyor ve fakat iki ay sonra Türkiyeye döneceğim ve orda öğrenimime devam edeceğim, sakal Türkiyede sorun teşkil edebilir ve bu durumda sakalımı kesmem gerekebilir. Hoca efendi, vaazında, sünneti tarif ederken, bir tutam sakalın olmasından en az bahsetmekte, ve kısaltmanın bile harama teşkil edebilecğini soylemekte... Bu durumda içim hiç rahat değil. Nasıl davranmalıyım, yani sakalımı kesmem gerektiği zaman? şimdi sünneti uyguluyorum fakat terk etmek de istemiyorum... Son olarak Ailemin de sakala tepkisi var, bu durumda onların da kesmemi istemeleri isteğini uygulamıyorum, bu durumda içim rahat değil ama sünneti uyguladığım için çok mutlu ve rahatım. Allah'ın izniyle onları ikna edebileceğimi düşünüyorum. Türkiyedeki diğer cemaatler ve inannan insanlar aklıma gelince birçoğunun sakalsız olduğu sadece kısa bıyık bıraktıgı aklıma geliyor, Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, burda diğer ehli sünnet cemaatleriyle bir huzursuzluk oluşturmak başlatmak istemiyroum... Sadce bu sünnetin terkindekidurum nasıl olacak, bunu merak ediyorum.
Allah razı olsun, Ahmet hoca çok etkili konuşuyor ve onun sünnet olarak anlattığı bir meseleyi nerdeyse farz olarak anlıyorum :)
Şimdiden Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Hepinizden Allah razı olsun

Selam ve dua ile.

ebu hanife
30.11.2008, 23:10
ve aleykum selam değerli kardeşim! allah sizlerdende razı olsun inşallah.
sünnete sevgi beslemeniz ve duyduklarınızla amel etmek isteyişinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
mahmud hoca'mızın anlattığı konu elbette yerinde ve sabittir.sakal hafife alınmayacak bir sünnet.ve müslümanın simgesi,süsü,güzelliğidir..
bü güzelliği yaşıyana ne mutlu.

malumunuz, fıkıhta bir kaide vardır."ZARURETLER, VACİBİ MUBAH KILAR" diye.elbette zaruret içeren durumlarda ,rabbimizin merhameti gereği, bize bir alternatif sunulmuştur..
ancak bunu suistimal etmemek gerekir.gerçekten zaruret olup olmadığını iyi tahlil etmek gerekir.
öyle bahaneyle,basit zaruretlerle, farzdan,sünnetten vazgeçmmek gerekir.
zamanımız da, hocalarından veya birilerinden esinlenerek, SAKAL BIRAKMAYAN kardeşlerimiz var.bu asla hoş olmayan bişey.efendimiz(sav)'in en önde gelen sünnetlerinden biri olan SAKAL, birilerini örnek alarak, elbette TERKEDİLEMEZ..
bunu asla kabul etmiyoruz.

eğer bir zaruret olduğunu düşünüyor ve buna kalben inanıyorsanız, sakalınızı kesmenizde bir mahzur yoktur inşallah...

Şahsım'a soracak olursanız; "BEN, nispeten SAKALIM ve tamamen NAMAZIM İÇİN ÖNCE OKULUMU ,SONRADA BİR SÜRÜ İŞ FIRSATLARINI TEPTİM ELHAMDULİLLAH"...
(bu kendi fikrim lakin)

"emperyalizm'in hükmünde yaşayıp, bazı gereklerimizi ve amellerimizi yerine getiremeyebiliriz elbet, o vakit ZARURET vuku bulur"

dua edelim.

mustmust
30.11.2008, 23:18
Sevgili din kardeşim, hocam, Ebu hanife, Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim Allah senden ve bu bilgileri sana ulaştıranlardan razı olsun, Allah ilmini daim eylesin...
CEvabın yeterli oldu ve gerekeni anladım... Şahsımın düşüncesi, hiç terketmemek bu sünneti, Lakin bunun uğruna birçok şeyi feda edebilirim. Sizin yaptığınız davranışı kıskandım, Bu uğurda gerekirse aynısını Rabbim bana da yaşatsın, yolundan ayırmasın yeter ki... (Hocaefendinin vaazında bahsettiği, traşlı yüzlü mecusileri duyunca, ve hele ki rasulullah (s.a.v) efendimizin yüzünü cevirdiğini öğrenince geçmiş günlerimden ve on anki kendimden utandım) Yardımınız ve bilgileriniz için müteşekkirim. İyi ki varsınız, İyi ki Allah-u teala böyle bir olanakla sizleri bizlere ulaştırıyor... Şükürler olsun, hamd olsun
Tekrar ve tekrar Allah razı olsun (özrümü kabul edin, sizlerde duydugum muhabbet ve heyecanla ne yazacagımı sasırıyorum)

Selam ve dua ile.

ebu hanife
30.11.2008, 23:59
değerli kardeşim! zaruretleri gözetmek, imanı zayıflatmaz inşallah.zaruretleri kullanabilirsiniz..

allah sizi yolundan ayırmasın.sizin gibi ilmi gözeten bir kardeşimiz olduğundan da biz, sevinçliyiz elhamdulillah.

ancak biz acizlerin ta kendileriyiz.
bize dua edin inşallah..

mustmust
01.12.2008, 11:16
Allah razı olsun, Siz aciziz diyorsunuz, siz öyleyseniz, be kendimi düşünmiyorum, Allah takva üzerine, ilim üzerine, kendi yolunda bir yaşamı nasip etsin inşaallah...
Dualarımdasınız, ve dualarınızı beklerim...

Selam ve dua ile, Allah'a emanet olun.