PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mukaddime

iNZiVa
20.01.2007, 22:55
İstikametin Mukaddimesi

Bismillahirrahmanirrahim.

Büyük bir karmaşa içerisinde ki dünyamızda hangi kesimin hangi dayanağa
bağlı olarak konuştuğu belli değil. Bunu fırsat bilen batının
zeki olarak bilinen ,ancak rableri katında hayvandan daha aşağı
olan şahsiyetleri, islami zedelemek için ellerinden geleni ardına
koymamaktadırlar.

Ancak Allah'ın seçkin kullari da ruh,kan,can,canan demeden onlara karşı ilmi,irşadi ve ictihadi çalışmalarından ödün vermiyorlar.Bizler de istikamet ekibi olarak bu kulların hizmetçileriyiz.Onların terbiyesi doğrultusunda, davalarında onların "men ensari ilallah"(Allah'a(onun dini için)yardımcım kimdir)dediklerinde."Nahnu ensarullah"(biz Allah'in yardımcılarıyız)[1]demekten geri durmayan askerleriyiz.

Işte bizde bu i-layi kelimetullah davasında o öncülere yardım için bu siteyi açmaya kasdeyledik. Evvela kainatın efendisinin tavsiyesi[2] üzerine istihareler yapıldı.Sonuç hayra delalet edince bu hizmete hadim olma sevinci ile kuran-i kerimi sitemizin tesir ve bekası niyeti ile hatmettik.Ve besmele hamdele salvele derken,Allah'ın "emr olunduğun gibi dosdoğru ol"[3] ayeti kerimesini ve "istikamet kerametten evladır" kelamı kibarını destur ederek sitemizi tesmiye ettik(isimlendirdik). Dış ile iç,kabuk ile öz,isim ilede müsemma arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu düşünce ile hepimiz site yöneticileri ve üyeler olarak istikamet üzere daim bir hayat sürmemiz temennisi içerisinde olduk.

Daha sonra sitemizde yayınlanacak olan sohbet ve yazıları için gerekli mercilerden izin aldık.Ve artık istikametin mustekim yolu açılmış oldu.Sitemiz hiçbir maddi karşılık beklemeksizin hizmet vermeyi amaçlamaktadır.Tek ihtiyacımız,dua ve desteklerinizdir.
Bir Kuran ifadesi ile rabbimizin bizi sapıtanların ve azab olunanların yoluna değilde sırati mustekime hidayet etmesi[4] duası ile... Hak teala yar ve yardimcimiz olsun.

İstikamet ekibi

[4]Fatiha suresi:1/6-7

mustafa_emre
20.01.2007, 23:37
amin allah razı olsun yazılarınız için

MüCaHiDDiN
21.01.2007, 00:19
Rahman hayırlara vesile kılsın inşaAllah...
Bizleri de selamette ve istikamette daim eylesin...

H@FIZ
21.01.2007, 09:13
Mevla teala bu çalışmalarımızda bizleri muvaffak kılıp ümmmeti muhammede bu forumu hayırlı ve faideli kılsın inşallah

DiLSuZ
21.01.2007, 11:09
Amin İnşaAllah

ebuducane
10.02.2007, 14:40
Allah razı olsun efendim...

Sofi_mavi
12.02.2007, 01:20
Amin.

Tüm Emeklerin Allah rizaSi icin olmaSi ve Sevgi Saygi Düzeyinden Cikmamasi dilegi ile Rabbim hayirlara Vesile eylesin inS..

Tüm Emegi Gecenlerden Allah razi olsun.

aHaVi
26.02.2007, 18:43
Amin ALLAH yardimcimiz olsun insallah...

semenulcennet
27.02.2007, 11:27
AMİN İNŞ ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİ GEÇENELERDEN İNŞ..

safahat
24.03.2007, 23:58
Allah c.c. Hayrlara vesile kilsin insaallah. Allah razi olsun.
kurulusunda ve sonrasinda emegi gecen ve gececek olan kardeslerimizden...

cyberyasar
26.03.2007, 10:00
Orjinal Yazarı aHaVi
Amin ALLAH yardimcimiz olsun insallah...

nura hasret
17.04.2007, 21:56
Tüm dualariniza Amiiiin diyorum ve cümlemize hayirli ve mübarek olmasini temenni ediyorum. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Koruyucu olarak Allah bize yeter.

aHaVi
17.04.2007, 23:36
Orjinal Yazarı nura hasret
Tüm dualariniza Amiiiin diyorum ve cümlemize hayirli ve mübarek olmasini temenni ediyorum. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Koruyucu olarak Allah bize yeter.

elhamdülillah amin insallah

MAHMUDHOCA
29.05.2007, 22:21
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAH BU SİTEYİ KORUSUN İNŞ BİZLERİDE BU SİTEYE LAYIK ETSİN İNŞ SELAM SEVGİ DUA İNŞ

AlikaN
29.05.2007, 23:18
Orjinal Yazarı MAHMUDHOCA
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAH BU SİTEYİ KORUSUN İNŞ BİZLERİDE BU SİTEYE LAYIK ETSİN İNŞ SELAM SEVGİ DUA İNŞ

Zeynelabidin
29.05.2007, 23:50
Orjinal Yazarı MAHMUDHOCA

http://img385.imageshack.us/img385/4360/stikameteu12rzamx2.png

ARAL
13.01.2008, 21:29
amin inşallah

HaKKaNiYeT
14.10.2008, 19:38
İstikamet mukkaddime videosu (http://ctunnel.com/index.php/1010110A/4e6c1f08cfd50ecc10a961bc5fee676b644988930a17b56261 0f0c2f2de45ad4e0f08bcb11dd375516812)

yapan kişiden ALLAH razı olsun,inş

safahat
03.05.2009, 10:54
İstikametin Mukaddimesi

Bismillahirrahmanirrahim.

Büyük bir karmaşa içerisinde ki dünyamızda hangi kesimin hangi dayanağa
bağlı olarak konuştuğu belli değil. Bunu fırsat bilen batının
zeki olarak bilinen ,ancak rableri katında hayvandan daha aşağı
olan şahsiyetleri, islami zedelemek için ellerinden geleni ardına
koymamaktadırlar.

Ancak الله'ın seçkin kullari da ruh,kan,can,canan demeden onlara karşı ilmi,irşadi ve ictihadi çalışmalarından ödün vermiyorlar.Bizler de istikamet ekibi olarak bu kulların hizmetçileriyiz.Onların terbiyesi doğrultusunda, davalarında onların "men ensari ilالله"(الله'a(onun dini için)yardımcım kimdir)dediklerinde."Nahnu ensarullah"(biz الله'in yardımcılarıyız)[1]demekten geri durmayan askerleriyiz.

Işte bizde bu i-layi kelimetullah davasında o öncülere yardım için bu siteyi açmaya kasdeyledik. Evvela kainatın efendisinin tavsiyesi[2] üzerine istihareler yapıldı.Sonuç hayra delalet edince bu hizmete hadim olma sevinci ile kuran-i kerimi sitemizin tesir ve bekası niyeti ile hatmettik.Ve besmele hamdele salvele derken,الله'ın "emr olunduğun gibi dosdoğru ol"[3] ayeti kerimesini ve "istikamet kerametten evladır" kelamı kibarını destur ederek sitemizi tesmiye ettik(isimlendirdik). Dış ile iç,kabuk ile öz,isim ilede müsemma arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu düşünce ile hepimiz site yöneticileri ve üyeler olarak istikamet üzere daim bir hayat sürmemiz temennisi içerisinde olduk.

Daha sonra sitemizde yayınlanacak olan sohbet ve yazıları için gerekli mercilerden izin aldık.Ve artık istikametin mustekim yolu açılmış oldu.Sitemiz hiçbir maddi karşılık beklemeksizin hizmet vermeyi amaçlamaktadır.Tek ihtiyacımız,dua ve desteklerinizdir.
Bir Kuran ifadesi ile rabbimizin bizi sapıtanların ve azab olunanların yoluna değilde sırati mustekime hidayet etmesi[4] duası ile... Hak teala yar ve yardimcimiz olsun.

İstikamet ekibi

[4]Fatiha suresi:1/6-7

:-025:-025Bu gayeler ve güzel hedefler için atılmış olan adımlar ve emekler
iSTiKaMeT'imizin 3.cü senesinde الله rızasına uygun şekilde bütün duyarlı üyelerimizin manevi tutum ve davranışları ile devam ediyor inşaالله.
bunun huzurunu yaşıyoruz..

Bu emeklere karşın iSTiKaMeT Yolunu şaşıranlar ve zorluk çıkaran üyelerimiz ise kul hakkına girmiş olacaklardır..
Mevlamız Celle ve Celaluhu iSTiKaMeT'li günlerde güzel çalışmalar eşliğinde bizleri tekrar tekrar buluştursun...amin...

MİRAC
03.05.2009, 11:22
Allah ve resulu razı olsun
Burada hizmette bulunan kardeşlerimizin emeklerinin uhrevi olması dileği ile
inş zamana uyarak istikametten ayrılmaması için rabbim yar ve yardımcımız olsun
Asra yemin olsunki
Muhakka insanlar hüsrandadır
Ancak o kimselerki İman edip salih amellerde bulundular ve birbirlerine HAKkı ve SABRı tavsiye ettiler.
inşAllah hangi asırda yaşarsak yaşayalım
iman,salih amel ,HAKkı ve SABRı tavsiye
Bu dördünü kendimize destür edinmemizi rabbim nasib etsin amin

ÇARE
08.11.2009, 11:16
Rahman hayırlara vesile kılsın inşaAllah...
Bizleri de selamette ve istikamette daim eylesin.:-055

TEKBİR
08.11.2009, 11:56
RABBİMİZ HAYIRLARA VESİLE KILSIN İNŞAALLAH BU GÜZEL ÇALIŞMALARI DAİM ETSİN .SAYILARIMIZI ÇOĞALTSIN

garibullah
28.01.2010, 17:54
İnşallahu rahman. Allah tüm kardeşlerimizden razı olsun

BEDiR
28.01.2010, 18:02
Rabbim Razı olsun Herkesten Şuna İnanıyorumki İhlas ile Yapılan Her fiil Bakidir İnşAllah Bizlerde Hem istikamet üzere Hemde İstikamet Forumda Rabbim kısmet ettiği Sürece Devam ediciyiz.....

Dualarımız İstikamet .eu ile Birlikte...:-055:-046

Ersavaş
04.12.2011, 15:36
Sayın inziva, yazıda belirtildiği'ne göre: "Daha sonra sitemizde yayınlanacak olan sohbet ve yazıları için gerekli mercilerden izin aldık." cümlesinde gerekli merciler'den kasıt nedir? Hukuki izin mi? Yoksa başka türlü bir izin mi? Sorulan soru site yönetimi için özel alan'a ilişkin ise cevaplanmaması'nı anlayışla karşılarım. Saygılarımla!

iNZiVa
05.12.2011, 13:31
5 sene önce makale ve sohbetler icin cübbelli hocadan ve mehmet talu hocadan izin alinmisti.
Hukuki izinle kastinizi anliyamadim.

Ersavaş
05.12.2011, 18:12
Ben de zaten, telif hakkına yönelik izin alındığını düşünmüştüm. Teşekkürler. Sayın inziva!

iNZiVa
05.12.2011, 21:16
baska türlü izindemi lazim. Hukuka aykiri bir ismi yaptikta haberimiz yok :)

Ersavaş
05.12.2011, 21:34
Ben zaten ilgili yazıların (hangi konu olursa olsun) izinsiz kopyalama-alıntı ve umuma açık yerde paylaşımına ilişkin telif hakkına yönelik soru sormuştum. Sizde zaten gereken cevabı vermiştiniz! Saygılarla.