PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : siyer:12 devamı..GÜZEL DOĞRU İYİ

ARAL
20.12.2008, 22:03
GÜZEL DOĞRU İYİ

İnsanllığın Ademden son adama kadar gayesi güzel ve doğru ve iyiden başka ne olabilir?

Mukaddes genç adam 25 yaşlarında henüz ilahi memuriyetten yalnız serpintiler aldığı

sırada mücerred insan olarak güzeli doğruyu iyiyi manada ve ve maddede nefsinde düğümlenmiş bir

örnektir ve artık ulvi hsticenin gözünde o insanların en güzeli

en doğrusu en iyisi...

evet (Hatice-tül kübra )büyük ve temiz hatice ona aşıktır. O öylesine doğru ki bakın bir iş ortağı

onun için ne diyor:”peygamberliğinden evvel Allahın rsuluyle müşterek bir işimiz var dı ben iş neticelenmeden

bir yere hareket zorunda kaldım bellibaşlı bir zaman içinde işi neticelendirmeye söz verdim fakat taahhüm

tamamiyle aklımdan çıkmıştı verdiğim sözü ancak vadesinden 3 gün sonra hatırladım hemen buluşma

yerine koştum. İleride Allah’ın Resulü olacak zat beni görünce ne kaşlarını çattı ne dik bir tavır yaptı

sadece müleyemetle dedi: “çok merak ettim ve üç günü burada geçirdim “

yine ileride saib isimli biri müslümanlığa kabul ederek peygamberin huzuruna çıkcağı zaman bütün etraf

bu zatı methe koyacaktır ozaman Allahın sevgilisi diyeceklerdi ki : “ saip’i ne diye methediyorsunuz;onu ben hepinizden

iyi tanırım ! ve saib vecd içinde atılacaktır : “sana feda olmak isterim ! seninle ticaret arkadaşlığı ettik hal bahsinde hatır

gönül dinlemez zerre kadar hırs ve

riya göstermezdin !

buluşma yeribe üç gün kalarak gelen ortağını aynı yerde üç gün bekleyen kainatın efendisinin

ahlakını anlayabilmel için işte on un ahlakına tevarüsten başka bir şey olmayan veliliğin

bir mensubuna ait vaka :

veli kendisine “birazdan gelirim “ diye söz verip ayrılan birini kar ve yağmur altında günlerce bekliyor :

”sen delimisin? Hala gelmeyeceğini anlamıyormusun?...

ne bekliyorsun kar ve yağmur altında?”

diyor ki veli :”eğer buradan ayrılacak olursam arkadaşıma yalancılık isnad etmiş olurum

onun için bekliyorum! Bu ahlak velinin değil velilikle beraber her şeyin asli

sahibi bizzat o’ nundur

büyük ve temiz hatice ona haber gönderiyor :”beni alsın alır mı?

Hadimül harameyn
14.09.2009, 21:32
:-046:-055