PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilmin Faziletini Beyan Eden Bazi Hadis-İ Şerifler

ARAL
14.02.2009, 22:34
Ebu Zer(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:Ey Eba Zer! ALLAın kitabından bir ayet öğrenmeye gitmen,senin için yüz rekat kılandan daha hayırlıdır.O ilimle amel edilsin, edilmesin yinede böyledir. (ihya şerhi ithaf 1/100)

__Hasan-ı Basri(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:Bir kişinin ilimden bir bab mevzu öğrenmesi,ona dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. (gazali ihya 1/58)

__Hazreti Alinin oğlu Hüseyin(r.a) den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:Bir kimse islamı diriltmek için ilim talep ederken ararken öğrenirken kendisine ölüm gelirse, cennette onunla peygamberler arasında sadece bir derece vardır.(ihya şerhi ithaf 1/100-101)

__Hazreti Aişe(r.a) den rivayete göre,Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:Kabe-i Muazzamaya bakmak ibadettir.Anne ve babanın yüzüne bakmak ibadettir.ALLAHın kitabına bakmak onu öğrenmek ibadettir.(el-mutteki,kenzul-ummal 12/212, 34714)

__İbn-i Mesut(r.a)dan rivayete göre de Resulullah(s.a.v):Bana bakmak ibadettir.buyurdu. (suyuti,fethul-kebir 3/267)

__Hazreti Enes(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:Alimin yüzüne bakmak ibadettir.Onunla oturmak ibadettir.Onunla konuşmak ibadettir. (deylemi,firdevs 4/294, 6867)

__Muaz ibn-i Cebel(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)Alinin yüzüne bakmak ibadettir.buyurdu.

__ Ben ilmin şehriyim,Ali ise o şehrin kapısıdır.Her kim ilim isterse şehrin kapısına gelsin.buyurmuştur.

__Abdullah İbn-i Said(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:Ben ilmin şehriyim,Ebu Bekir,o şehrin temelidir,Ömer duvarıdır,Osman tavanıdır,Ali ise kapısıdır.Ebu Bekir,Ali ve Osman hakkında ancak hayır söyleyin.

Artemistr
01.03.2009, 18:43
Paylaşım için saĞol Allah razı olsun

Vahdet_1
21.03.2009, 13:51
:-046