PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİrkaÇ Damla Kan

hadimifukara
25.03.2007, 03:43
Slm hidayete tabii olanların üzerine olsun...
Sevgili kardeşler geçenlerde kemik iliği bankası için kan vermek üzere maalesef kanTOPLAYAMAYAN istanbul üni.çapa tıp fakültesine uğradık...bu illetin tedavisinde kullanılan kanlar maalesef ya yurt dışından teemin edilebiliyor( ki maalesef ) yada yurt için den TEMEMİN EDİLEMİYOR.çünki hastanelerimizin elinde yeterli örnek yok.
Diyelimki gönüllü olarak kan vermek isteseniz bile maalesef kan veremiyorsunuz....Neden mi maalesef ilik bankasına kan teemini için kullanılacak malzeme için ödenek yok...
Buna rağmen yetkililer bizi güler yüzle karşılayıp sadece iletişim bilgilerimizi almakla yetindiler...
Belki bir gün ödenek tahsis edilebilirse bize ulaşıp (biz 2 arkadaşız şimdilik) vereceğimiz 2 tüp kanla hasta olan bir kardeşimizin şifa bulmasında vesile olmayıı ümid ederek bekliyoruz.....
Nedenmi yazıyorum kardeşler...Büyüklerimizin dediği ''Allah ne yokluğunu göstersin nede oralara düşürsün''2006 mayıs ayından beri hastanede tedavi olmakta olan bir arkadaşımızın yanında bulunuyor ve hastanede hastaların durumlarını yakinen müşahede ediyorum...Gencecik kardeşler çaresizlik içinde ''Ne yapalım abi kaderimizde bu varmış'' deyip ilgisizliğe mahkum ediliyorlar..
Ve ne mi istiyor (yalvarıyor, acizane çırpınıyorum)? yolunuz düşerse ve durumunuz müsaitse Lütfen birkaç damla kan vermek için (EN AZINDAN İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ VERMEK İÇİN) çapa tıp fakültesine uğrayıp bir form doldurmanız...
Kim bilir VEREBİLECEĞİNİZ BİRKAÇ DAMLA KAN belki birgün sevdiklerinizin şifa bulmasına vesile olur....

Mevla şimdiden amelinizi kabul edip sevgili kulum diyerek hitap edip nazar eylesin

iNZiVa
25.03.2007, 13:27
haklisiniz kardesim
yakin olan kardeslerimiz bu konuda duyarli olurlar insALLAH

hadimifukara
27.03.2007, 01:52
slm alykm..
26/03/2006 günkii deşifre programın da ilik bankasının kapatılacağına ve 1285 hastanın da maalesef kaderine teslim edileceğine dair bir haber izledim...
Lafa geldiğinde ufacık rum dan bahseden bizler maalesef o ufacık rum lar kadar olamamışız....Adamlar kendi memleketlerinde kurdukları kan bankası ile hem halkına hemde diğer ihtiyaç sahiplerine deva buluyorlar...
Elbette şifayı veren ve verecek olan Mevla Teala ama yattığımız yerden değil...Emrine icabeten arayarak çabalamamızla verecek...
Can kardeşim İMANDAŞIM lütfen ulaşabildiğimiz her kese ve her kapıya (sağlık bakanlığı, belediyeler, gazeteler,vs.) ulaşıp mail lerle telefonlarla mesajlarla bu konuya eğilebilecek herkesi harekete geçirmeye çalışalım....
Bana lazım değil demek bize yakışmaz....Bu gün onlara değen ateş yarın bize de değebilir...
Hem biz bir binanın tuğlaları gibi değilmiyiz?Sorarım size.....BİNANIN TUĞLALARINDAN BİRMİYİZ YOKSA O BİNANIN DIŞINDAKİ HERHANGİ BİR TAŞ MI?
ALLAH şimdiden razı olsun .....

semenulcennet
27.03.2007, 20:00
Allah razı olsun kardeş böyle bir konu açtığın için tabiki hiç bizim başımıza gelmiycek diye birşey yok her an herşey herkesin başına gelebilir ALLAH(C.C) dermansız dert vermesin inş. Herkesin bir gün bizimde başımıza gelebilir düşüncesinde olup bu konuya duyarlılık göstermesi dileğiyle şu bananecilik hastalığından kurtulup duyarlı olalım inş selam ve dua ile.