PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HZ İBRAHİM'İN VASİYETİ

ikra
20.03.2009, 18:54
HZ İBRAHİM'İN VASİYETİ

Rabbimiz Hz. İbrahimin Kuranda, ALLAHı birleyen bir muvahhid olduğunu şöyle haber vermiştir:

"Hani İbrahim babasına ve kendi kavmine demişti ki: Şüphesiz ben, sizin taptıklarınızdan uzağım. Beni Yaratan başka. İşte O beni hidayete yöneltip-iletecektir. Ve bunu (bu tevhid inancını) belki (insanlar ALLAHa) dönerler diye ardında kalıcı bir kelime olarak kıldı-bıraktı. (Zuhruf Suresi, 26-28)

Hz. İbrahimin tüm iman sahiplerine bıraktığı bu miras tevhid inancıdır. ALLAHın mübarek elçisinin bu mirası, onun sadece ALLAHın hoşnutluğunu kazanmak için yaşadığını, sadece ALLAHı dost ve vekil edindiğini ve sadece ALLAHtan korkup sakındığını bizlere göstermektedir. Hz. İbrahim, hayatı boyunca ALLAHı birleyerek ve Ona hiçbir şeyi ortak koşmadan yaşamayı kavmine tebliğ etmiştir. Bakara Suresinde Hz. İbrahimin vasiyeti şöyle haber verilir:

"Rabbi ona: Teslim ol dediğinde (O Alemlerin Rabbine teslim oldum demişti. Bunu İbrahim, oğullarına vasiyet etti, Yakup da: Oğullarım, şüphesiz ALLAH sizlere bu dini seçti, siz de ancak Müslüman olarak can verin (diye benzer bir vasiyette bulundu.)" (Bakara Suresi, 131-132)

Hz. İbrahimin hidayet önderliği kendisinden sonra soyunda da devam etmiş; oğulları Hz. İsmail ve Hz. İshak, torunu Hz. Yakup ve onun oğlu Hz. Yusuf ve onları izleyen aynı soydan gelen diğer mübarek elçiler de insanları din ahlakını yaşamaya, hikmetli öğütlerle ve vakarla davet etmeyi sürdürmüşlerdir. (Bakara Suresi, 133). ALLAHın izni ile, her kim Hz. İbrahimin vasiyetine uyar ve sadece ALLAHa kulluk edip, tüm hayatını Onun rızası için sürdürürse, ALLAHın hoşnutluğunu ve sonsuz mutluluk yurdu olan cenneti umabilir.

SiNa
20.03.2009, 19:51
:-046

uKKAŞe
20.03.2009, 19:55
:-055

ikra
20.03.2009, 20:56
:-046

:-055

sağolasınız kardeşler..Allah sizlerden de razı olsun inşallah kardeşlerim...

SiNa
16.04.2010, 20:44
neden bilmiyorum İbrahim as. bir başka seviyorum...:)

geçenlerde bir tarih programında İbrahim as. 'ın soyunun türk olduğu söylendi ...Galiba kan çekiyor:)

Su Gibi
17.04.2010, 00:02
Allahu Teala razi olsun...!:-055

Allahu Teala, inanctan yoksun ve medeniyetten uzak bir toplum olan Babil halkina gondermisti Ibrahim AleyhisSelami..
"Ibrahim"in kelime manasi da "Cemaat babasi" ....Nitekim kendisinden sonra gelen peygamberlerin babasidir O.

Cemaatinin "Allah'in dostu" anlmIna gelen "Halilullah" unvanina sahip Ibrahim AleyhisSelam, "Ulu'l-Azm" peygamberlerden biri.

Hz.Ibrahim'in "Halilullah" lakabini almasi Allah'a olan sevgi ve bagliligindan bilinir.
Bir rivayete gore de Hz.Ibrahim insanlara karsi cok comert oldugundan ve onlardan hicbir sey istemediginden "Halilullah" diye anilmis....

Kur'an-i Kerim'de Hz.Ibrahim degişik isim ve sifatlarla anilmis ve kendisinden ovgu ile bahsedilmis.

Kur'an'da da gecen sifatlarinin bazilari soyle;
Evvah;cok ah eden, Halim, Munib ;Allah'a siginan, Hanif, Kanit ;Allah'a kulluk eden,Sakir....
Peygamber Efendimiz SallAllahu Aleyhi ve Sellem de O'nun faziletini soyle ifade eder:
"Kiyamet gunu ilk elbise giydirilen kisi, Ibrahim'dir."

Buhari;, Enbiya, 8

"Bir gece bana ruyamda her zaman gelen iki melek,Cibril ile Mikail, geldi. Bunlarla beraber gittik nihayet uzun boylu birinin yanina vardik, semaya yucelen, boyunun uzunlugundan basini neredeyse goremeyecektim. O,Ibrahim AleyhisSelam idi."
Buhari, Enbiya, 8....

Su Gibi icin de en ozellerdendir Ibrahim AleyhisSelam...:-055
Kizini,Ayse'sini, O ve esi Sare buyutuyor Melekler Kabesi,Beytul Mamur'da...Rabbimiz sefaatcimiz kilsin ...Amin...:-055

MiM
19.08.2010, 12:42
......

el_ciHaD
12.10.2010, 09:39
İbrahim as. 'ın soyunun türk olduğu söylendi ...

http://www.aklimorfoz.com/wp-content/uploads/2009/04/peygamberimiz-soy-agaci.jpg

Deliliniz var mı peki? Ayet hadis rivayet yada adam akıllı tarih araştırması var mı?

SiNa
28.10.2010, 12:47
bunu söyleyen Tarihçi Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncudur.....Kaldıki İbrahim As. Urfa'dan Mekkeye gittiğini herkes bilir...söyleneni ve çok hoşuma gittiğini söyledim..böyledir kesindir demedim..derdinizi anlayamadım...İbrahim as. Mekke ye sonradan gitmiştir..Böyle olsun yada olmasın sizi rahatsız eden ne...?