Mollakasım
24.03.2009, 11:00
Muhterem Kardeşlerim, Şeyhinin silsile yoluyla değil üveysi yolla dağrudan Peygambermiz tarafından yetiştirildiğini(?) idda eden ve bildik tarikatlardan farklı olarak tarikatlarının insan ve sevgi üzerine bina edildiğini anlatan ve sonunda vahdeti vücutçu olduklarını itiraf eden bir müslümanla yaptığım müzakeremi tavsiye ve görüşlerinize sunuyorum:
Bismillahirrahmanirrahim
Bizleri Ehli Sünnet ve sahibi istikamet Meşayıhın ardına koyan ALLAH'a hamdolsun
ben: Saygın kardeş, bu bir tarikatmıydı ?
İNSANCA: TASAVVUF OKULU AMA BİLDİĞİN 12 TARİKATTEN DEĞİL YENİ BİR TASAVVUF OKULU.. BUNLAR SİZE BİRAZ TERS GELEBİLİR AMA YENİ BİR TARİKAT. YAŞAYAN BİR TARİKAT PİRİ
ben: yani silsile ile devam etmiyor, silsilesi yok?
İNSANCA: ÜVEYSİ MEŞREP BİR MÜRŞİT BENİM MÜRŞİDİM ZATEN YAŞAYAN BİR MÜRŞİT TARAFINDAN YETİŞTİRİLMİŞ DEĞİL YANİ
ben: üveysi nedir anlıyorum
peki nisbeti kime bağlı ?
İNSANCA: ÜVEYSİYİ BİLİYORSANIZ BENİDE ANLARSINIZ O HALDE
Saat 10:11, Salı günü gönderildi
ben: üveysi demek zahiri bir görüşme olmaksızın manevi bir yolla bir veya birkaç kuşak yukarda bulunan zatın himmet ve tasarrufuyla yetişmek hali..
peki ama burda yine bir üstadın varlığı söz konusu olmakta..
şu halde 12 tarikattan hangi cihetten farklı ? zira üveysilik yeni bir durum değil..
İNSANCA: ÜVEYSİLİKTE VEFAAT ETMİŞ BİR MÜRŞİTTEN İSTİFADE EDENLER OLDUĞU GİBİ DOĞRUDAN RESULULLAH IN MANEVİYATINDAN İSTİFADE ETMEKTE VARDIR
ben: yani sn. ... efendi doğrudan Rasulullahın maneviyatındanmı istifade etti ?
İNSANCA: BİZİM BİLDİĞİMİZ ÖYLE BİZE BİLDİRİLEN ÖYLE
ben: Ö..Ö.. 'ü bilirmisiniz ?
İNSANCA: DUYDUM AMA SADECE İSMEN
ben: şu halde sizce nasıl biri diyemiyeceğim..
ben söyleyim bu zatı muhterem de bizzat Allah tarafından yetiştirildiğini (!) savunmakta ve şeyhlik yapmaktadır.. savı hakikatı (!) açıklamak ve vazifesi türkiyedeki büyük cemaatleri tekfir etmek!!
İNSANCA: BEN MÜRŞİDİMDEN KİMSEYE KAFİR DEDİĞİNİ DUYMADIM
HATTA HEPSİNİN İSLAMA OLAN HİZMETLERİNDEN DOLAYI SAYGIYLA BAHSEDER. BENİM MÜRŞİDİMİN BİR SÖZÜ VAR; "KAFİR MÜRÜ EHİL OLMAYANIN ELİNDE! İŞİNE GELMEYENE VURUYOR BU MÜHRÜ!"
ben: şimdi bu yolun bazı esasları olmak gerekmiyormu ? birileri çıkıp ben de Rasulullah veya Allah tarafından yetiştiridim mürşid oldum" dese onda arayacağımız bazı nitelikler özellikler olmalı değilmi ?
İNSANCA: Ö.Ö. İÇİN YAŞLI VE BEYNİ SULANMIŞ DİYE BAHSETMİŞLERDİ ARKADAŞLAR BİRZAMANLAR AMA BEN ŞAHSEN TANIMIYORUM
BİZE MÜRŞİDİMİZ KONUSUNDA ÇOK İŞARETLER GÖSTERİLDİ YANİ BEN MÜRŞİDİM DEDİDE BİZ HEMEN KOŞALIM DEMEDİK RÜYALARLA BAZI ZAHİREN GÖRDÜĞÜMÜZ KERAMETLERLE BEN ŞEKSİZ ŞÜPHESİZ ONUN VARİSİ NEBİ OLDUĞUNA İNANCIM SONSUZ
ben: Hadisi şeriflerde varisi nebi için ulemadan bahsedilir.. tefsir hadis fıkıh alimi.. tamam ilim tahsili olmayan meşayıhın nisbi bir veraseti oluyor..
İNSANCA: VARİSİ NEBİYİ HERKES KENDİNCE AÇIKLAR
BEN ŞÖYLE BAKIYORUM BUNUN TABİRİNE
ben: benim dediğim peygamberin kendi açıklaması.. el ulema veresetül enbiya."
İNSANCA: RESULULLAH IN İZİNE BASA BASA YÜRÜYEN ONUN HALİYLE HALLENEN AHLAKIYLA AHLAKLANAN İNSAN VARİSİ NEBİYDİR
ALİMLER VARİSİ NEBİYDİR HADİS
ben: Evet bunun için kuvvetli ilim sahibi olmalı..
İNSANCA: İŞTE MÜRŞİTLERDE ALİMDİR VE BAHSEDİLEN VARİSİ NEBİ ALİMLER BUNLARDIR DİYORUM BENDE
ben: Alimler hep peygamberin izini araştırmış, ve bulduğunu söylemişler
mürşidin en temel vasfı şeriatı yaşamasıdır
haram mekruha çok dikkat etmesi
sünnete çok ehemmiyet vermesi
İNSANCA: YA MÜRŞİDİN VASFI RESULULLAH IN İİZİNE BASA BASA YÜRÜMESİDİR İŞTE. YÜRÜYEN KURAN OLMALARI RESULULLAH IN HALİYLE HA,LLENMİŞ OLMALARIDIR
ben: bugün yere göğe sığdırılamayan müteşeyyihler var, mesela kadınlara el öptürürler
İNSANCA: MUTLAKA VARDIR
ben: bu adam tek kelimeyle fasıktır, nerde kaldı şeyh olsun mürşid olsun
İNSANCA: AMA MÜRŞİDİN ESAS ÖZELLİĞİ YAŞAYAN YÜRÜYEN KURAN VE RESULULLAH IN AHLAKIYLA AHLAKLANMIŞ HALİYLE HALLENMİŞ OLMALARIDIR DEĞİLMİ?
ben: elbette
İNSANCA: ŞEYH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURUR SÖZÜNE İSTİNADEN SİZİN DEDİĞİNİZ DOĞRU AMA ŞU VAR
İNSANCA: MÜRŞİDİ BULUNCAYA KADAR KURANA VE SÜNNETE ŞERİATA UYGUNLUĞUNU ARAŞTIRIRSIN İSTİŞARELERİNİ İSTİHARENİ YAPARSIN
GÖNLÜN MUTMAİN OLUP BAĞLANDIKTAN SONRA
SEN ARTIK İRADENİ ONA TESLİM EDERSİN ŞEMSİ TEBRİZİ ŞARAP GETİRTTİ MEVLANAYA TESLİMİYET ÖLÇMEK İÇİN HACI BAYRAM ÇADIR KURUP ADAM KESECEĞİM DEDİ BİAT ETTİKTEN SONRA BUNLARADA RIZA ŞARTTIR
ben: anladığım kadarıyla sizin tarikatınız insan merkezli ?
insan sevgisi.. inasnaca dili..
İNSANCA: EVET İNSAN VE SEVGİ MERKEZLİ
ben: hangi kitapları okuyorsunuz tasavvufi yani
İNSANCA: ÇOK KİTAP OKUDUM..AVARİFULMAARİF
ben: tarikat olarak benimsediğiniz bir kitap ?
İNSANCA: SELÇUK ERAYDIN TASAVVUF VE TARİKATLER
TASAVVUF VE TARİKATLARDA USÜL
ben: biz İmamı Rabbani yi okuruz mesela
İNSANCA: KUŞEYRİ RİSALESİ İMAM RABBANİ VAHDETİ ŞÜHUTÇUDUR
ben: siz ?
İNSANCA: BİZDE BİRAZ DAHA VAHDETİ VÜCUT AĞIR BASIYOR
ben: İmam-ı Rabbani vahdeti vücudun aslında vahdeti şühut olduğunu anlatır ve isbat eder..
İNSANCA: ASLINDA VAHDETİ ŞÜHUTTAN GEÇİLİR(!) VAHDETİ VÜCUDA GEÇİŞ İÇİN
ben: İmama göre vahdeti vücut yoktur, bu bir yanılıştır
İNSANCA: O YÜZDEN MUHİDDİNİ ARABİYİ KAFİRLİKLE İTHAM ETM
İŞTİR (!)
ben: hayır asla. bu bilgiyi size nakleden İmama iftira etmiş
bilakis onu aklamaya çalışır ve bunu yaparken akla karayı seçer
İNSANCA: İMAM RABBANİ VE MUHİDDİNİ ARABİ DİYE KÜÇÜK BİR KİTAP OKUMUŞTUM YILLAR ÖNCE ONDA GEÇİYORDU
ben: tekrar ediyorum İFTİRA
İNSANCA: OLABİLİR BAŞKA YERDEDE OKUMADIM ZATEN
ben: biz mektubatın içindeyiz ve arapçasını okuyoruz
İNSANCA: ASLINDA ŞAHI NAKŞİBENİ HAZRETLERİDE ÜVEYSİ MEŞREP BİR ALLAH DOSTU VE VAHDETİ VÜCUT EKOLÜNÜN SAVUNUCUSUDUR(!)
AMA İMAM RABBANİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR
ben: Şahı Nakşibendin temel görüşü şudur: Görülen hissedilen idrak edilen hayal edilen vehmedilen ne varsa tamamı.. ALLAH, ondan başkadır
Allah ötelerin ötesidir
yani: Görülen hissedilen idrak edilen hayal edilen vehmedilen ne varsa asla Allah olamaz.
bu görüşün sahibi hiç vahdeti vucutçu olabilirmi ?
İNSANCA: İSMAİLAĞA CEMAATİNDENMİSİNİZ SİZ?
ben: Şahı Nakşibend hazretlerindenim inşallah..
İNSANCA: BU GÖRÜŞLER BİRAZ MAHMUT USTAOSMANOĞLU EFENDİNİN GÖRÜŞLERİ DE O YÜZDEN SORDUM (elhamdülillah)
ben: bu görüşler imamı Rabbani ile taçlanan Şahı Nakşibend hazretlerinin görüşleridir hakikatın kendisidir
Mektubatta İmam der: ben çok tarikatlarda mürşidliğe layık ggörüldüm lakin ben Şahı Nakşibend hazretlerinin bu sözüne meftun oldum ve kendime nakşibendi bir mürşid aradım
ben: Vahdeti vücudu kısaca tarif edermisiniz ?
İNSANCA: ALLAH VAR GAYRİ YOKTUR VAHDETİ VÜCUTTA!
ben: sencede yokmu başkası ?
İNSANCA: BENLİK VÜCUDUNDAN SIYRILIP ALLAH TAN GAYRİSİNİN OLMADIĞINI HAL OLARAK İDRAK ETMEKTİR LA MEVCUDE İLLALAH I HAL OLARAK YAŞAMAKTIR! Kİ DAHA DERİNİ BENİ AŞAR
ben: Allahtan başka ilah yok tamam, başkalıklar mahluk olaraktamı yok ?
şimdi bakış başka gerçek başka..hani dersin benim gözümde başka yok.. ama bu gerçek yokluğu göstermez
İNSANCA: MÜRŞİDİM DERKİ; "EHLİ HALİ NE TAKLİT ET NE İNKAR; RESULULLAH IN SÜNNETİNE UYMAKTIR EN BÜYÜK KAR!"
ben: Sünnette vahdeti vücut fikri varmı ?
İNSANCA: "VÜCUDUN ÖYLE BİR GÜNAHTIRKİ; BAŞKA HİÇ BİR GÜNAH BUNUNLA MUKAYESE EDİLEMEZ!" BU HADİSİ ŞERİFİ (?) DUYDUNUZMU?
ben: duydum ve hadis olarak değil, kibarı kelam
bu, kedine varlık vermek demk yani Allahın önünde benlik taslayıp ona karşı gelmek..yoksa bu varlığının yok olmasını gerektirmez
İNSANCA: VAHDETİ VÜCUTÇU LARDA BUNU ALLAH TAN BAŞKA İKİNCİ BİR VÜCUT YOKTUR DİYOR
ben: Allahtan başka varlık yok.. bu fikir iki manaya gelir: 1. alem yok (var olduğu meydanda) 2. alem ile Allah aynı şey.. haşa sümme haşa
sence hangisi ?
İNSANCA: ALEMDEDE NE VARSA ALLAH DAN GAYRI DEĞİLDİR
ALLAH EVVEL VE EZELDİR
ben: tamam işte O' ndan dediğinde iş düzelir
İNSANCA: SONSUZDUR Kİ SONSUZ A SONLU KOYMAK İMKAN DAHİLİNDE DEĞİLDİR
ben: asıl mesele alemi Allahtan bilmek
İNSANCA: Kİ VAHDETİ VÜCUT HAL İŞİDİRE. MANTIKLA VARAMASSIN. YAŞAMAK GEREKİR
ben: bak kardeşim şu halde bir görüş.. yani bakış açısı
demekki ralite değil
İNSANCA: YUNUS OLMAK HALLAÇ OLMAK İBNİ ARABİ OLMAK LAZIM
YANİ YAŞAMAK LAZIM
ben: realite mantıkla açıklanır
İNSANCA:BU KONUYU AKŞAM KONUŞALIM
ben: hay hay.. slm a
Bismillahirrahmanirrahim
Bizleri Ehli Sünnet ve sahibi istikamet Meşayıhın ardına koyan ALLAH'a hamdolsun
ben: Saygın kardeş, bu bir tarikatmıydı ?
İNSANCA: TASAVVUF OKULU AMA BİLDİĞİN 12 TARİKATTEN DEĞİL YENİ BİR TASAVVUF OKULU.. BUNLAR SİZE BİRAZ TERS GELEBİLİR AMA YENİ BİR TARİKAT. YAŞAYAN BİR TARİKAT PİRİ
ben: yani silsile ile devam etmiyor, silsilesi yok?
İNSANCA: ÜVEYSİ MEŞREP BİR MÜRŞİT BENİM MÜRŞİDİM ZATEN YAŞAYAN BİR MÜRŞİT TARAFINDAN YETİŞTİRİLMİŞ DEĞİL YANİ
ben: üveysi nedir anlıyorum
peki nisbeti kime bağlı ?
İNSANCA: ÜVEYSİYİ BİLİYORSANIZ BENİDE ANLARSINIZ O HALDE
Saat 10:11, Salı günü gönderildi
ben: üveysi demek zahiri bir görüşme olmaksızın manevi bir yolla bir veya birkaç kuşak yukarda bulunan zatın himmet ve tasarrufuyla yetişmek hali..
peki ama burda yine bir üstadın varlığı söz konusu olmakta..
şu halde 12 tarikattan hangi cihetten farklı ? zira üveysilik yeni bir durum değil..
İNSANCA: ÜVEYSİLİKTE VEFAAT ETMİŞ BİR MÜRŞİTTEN İSTİFADE EDENLER OLDUĞU GİBİ DOĞRUDAN RESULULLAH IN MANEVİYATINDAN İSTİFADE ETMEKTE VARDIR
ben: yani sn. ... efendi doğrudan Rasulullahın maneviyatındanmı istifade etti ?
İNSANCA: BİZİM BİLDİĞİMİZ ÖYLE BİZE BİLDİRİLEN ÖYLE
ben: Ö..Ö.. 'ü bilirmisiniz ?
İNSANCA: DUYDUM AMA SADECE İSMEN
ben: şu halde sizce nasıl biri diyemiyeceğim..
ben söyleyim bu zatı muhterem de bizzat Allah tarafından yetiştirildiğini (!) savunmakta ve şeyhlik yapmaktadır.. savı hakikatı (!) açıklamak ve vazifesi türkiyedeki büyük cemaatleri tekfir etmek!!
İNSANCA: BEN MÜRŞİDİMDEN KİMSEYE KAFİR DEDİĞİNİ DUYMADIM
HATTA HEPSİNİN İSLAMA OLAN HİZMETLERİNDEN DOLAYI SAYGIYLA BAHSEDER. BENİM MÜRŞİDİMİN BİR SÖZÜ VAR; "KAFİR MÜRÜ EHİL OLMAYANIN ELİNDE! İŞİNE GELMEYENE VURUYOR BU MÜHRÜ!"
ben: şimdi bu yolun bazı esasları olmak gerekmiyormu ? birileri çıkıp ben de Rasulullah veya Allah tarafından yetiştiridim mürşid oldum" dese onda arayacağımız bazı nitelikler özellikler olmalı değilmi ?
İNSANCA: Ö.Ö. İÇİN YAŞLI VE BEYNİ SULANMIŞ DİYE BAHSETMİŞLERDİ ARKADAŞLAR BİRZAMANLAR AMA BEN ŞAHSEN TANIMIYORUM
BİZE MÜRŞİDİMİZ KONUSUNDA ÇOK İŞARETLER GÖSTERİLDİ YANİ BEN MÜRŞİDİM DEDİDE BİZ HEMEN KOŞALIM DEMEDİK RÜYALARLA BAZI ZAHİREN GÖRDÜĞÜMÜZ KERAMETLERLE BEN ŞEKSİZ ŞÜPHESİZ ONUN VARİSİ NEBİ OLDUĞUNA İNANCIM SONSUZ
ben: Hadisi şeriflerde varisi nebi için ulemadan bahsedilir.. tefsir hadis fıkıh alimi.. tamam ilim tahsili olmayan meşayıhın nisbi bir veraseti oluyor..
İNSANCA: VARİSİ NEBİYİ HERKES KENDİNCE AÇIKLAR
BEN ŞÖYLE BAKIYORUM BUNUN TABİRİNE
ben: benim dediğim peygamberin kendi açıklaması.. el ulema veresetül enbiya."
İNSANCA: RESULULLAH IN İZİNE BASA BASA YÜRÜYEN ONUN HALİYLE HALLENEN AHLAKIYLA AHLAKLANAN İNSAN VARİSİ NEBİYDİR
ALİMLER VARİSİ NEBİYDİR HADİS
ben: Evet bunun için kuvvetli ilim sahibi olmalı..
İNSANCA: İŞTE MÜRŞİTLERDE ALİMDİR VE BAHSEDİLEN VARİSİ NEBİ ALİMLER BUNLARDIR DİYORUM BENDE
ben: Alimler hep peygamberin izini araştırmış, ve bulduğunu söylemişler
mürşidin en temel vasfı şeriatı yaşamasıdır
haram mekruha çok dikkat etmesi
sünnete çok ehemmiyet vermesi
İNSANCA: YA MÜRŞİDİN VASFI RESULULLAH IN İİZİNE BASA BASA YÜRÜMESİDİR İŞTE. YÜRÜYEN KURAN OLMALARI RESULULLAH IN HALİYLE HA,LLENMİŞ OLMALARIDIR
ben: bugün yere göğe sığdırılamayan müteşeyyihler var, mesela kadınlara el öptürürler
İNSANCA: MUTLAKA VARDIR
ben: bu adam tek kelimeyle fasıktır, nerde kaldı şeyh olsun mürşid olsun
İNSANCA: AMA MÜRŞİDİN ESAS ÖZELLİĞİ YAŞAYAN YÜRÜYEN KURAN VE RESULULLAH IN AHLAKIYLA AHLAKLANMIŞ HALİYLE HALLENMİŞ OLMALARIDIR DEĞİLMİ?
ben: elbette
İNSANCA: ŞEYH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURUR SÖZÜNE İSTİNADEN SİZİN DEDİĞİNİZ DOĞRU AMA ŞU VAR
İNSANCA: MÜRŞİDİ BULUNCAYA KADAR KURANA VE SÜNNETE ŞERİATA UYGUNLUĞUNU ARAŞTIRIRSIN İSTİŞARELERİNİ İSTİHARENİ YAPARSIN
GÖNLÜN MUTMAİN OLUP BAĞLANDIKTAN SONRA
SEN ARTIK İRADENİ ONA TESLİM EDERSİN ŞEMSİ TEBRİZİ ŞARAP GETİRTTİ MEVLANAYA TESLİMİYET ÖLÇMEK İÇİN HACI BAYRAM ÇADIR KURUP ADAM KESECEĞİM DEDİ BİAT ETTİKTEN SONRA BUNLARADA RIZA ŞARTTIR
ben: anladığım kadarıyla sizin tarikatınız insan merkezli ?
insan sevgisi.. inasnaca dili..
İNSANCA: EVET İNSAN VE SEVGİ MERKEZLİ
ben: hangi kitapları okuyorsunuz tasavvufi yani
İNSANCA: ÇOK KİTAP OKUDUM..AVARİFULMAARİF
ben: tarikat olarak benimsediğiniz bir kitap ?
İNSANCA: SELÇUK ERAYDIN TASAVVUF VE TARİKATLER
TASAVVUF VE TARİKATLARDA USÜL
ben: biz İmamı Rabbani yi okuruz mesela
İNSANCA: KUŞEYRİ RİSALESİ İMAM RABBANİ VAHDETİ ŞÜHUTÇUDUR
ben: siz ?
İNSANCA: BİZDE BİRAZ DAHA VAHDETİ VÜCUT AĞIR BASIYOR
ben: İmam-ı Rabbani vahdeti vücudun aslında vahdeti şühut olduğunu anlatır ve isbat eder..
İNSANCA: ASLINDA VAHDETİ ŞÜHUTTAN GEÇİLİR(!) VAHDETİ VÜCUDA GEÇİŞ İÇİN
ben: İmama göre vahdeti vücut yoktur, bu bir yanılıştır
İNSANCA: O YÜZDEN MUHİDDİNİ ARABİYİ KAFİRLİKLE İTHAM ETM
İŞTİR (!)
ben: hayır asla. bu bilgiyi size nakleden İmama iftira etmiş
bilakis onu aklamaya çalışır ve bunu yaparken akla karayı seçer
İNSANCA: İMAM RABBANİ VE MUHİDDİNİ ARABİ DİYE KÜÇÜK BİR KİTAP OKUMUŞTUM YILLAR ÖNCE ONDA GEÇİYORDU
ben: tekrar ediyorum İFTİRA
İNSANCA: OLABİLİR BAŞKA YERDEDE OKUMADIM ZATEN
ben: biz mektubatın içindeyiz ve arapçasını okuyoruz
İNSANCA: ASLINDA ŞAHI NAKŞİBENİ HAZRETLERİDE ÜVEYSİ MEŞREP BİR ALLAH DOSTU VE VAHDETİ VÜCUT EKOLÜNÜN SAVUNUCUSUDUR(!)
AMA İMAM RABBANİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR
ben: Şahı Nakşibendin temel görüşü şudur: Görülen hissedilen idrak edilen hayal edilen vehmedilen ne varsa tamamı.. ALLAH, ondan başkadır
Allah ötelerin ötesidir
yani: Görülen hissedilen idrak edilen hayal edilen vehmedilen ne varsa asla Allah olamaz.
bu görüşün sahibi hiç vahdeti vucutçu olabilirmi ?
İNSANCA: İSMAİLAĞA CEMAATİNDENMİSİNİZ SİZ?
ben: Şahı Nakşibend hazretlerindenim inşallah..
İNSANCA: BU GÖRÜŞLER BİRAZ MAHMUT USTAOSMANOĞLU EFENDİNİN GÖRÜŞLERİ DE O YÜZDEN SORDUM (elhamdülillah)
ben: bu görüşler imamı Rabbani ile taçlanan Şahı Nakşibend hazretlerinin görüşleridir hakikatın kendisidir
Mektubatta İmam der: ben çok tarikatlarda mürşidliğe layık ggörüldüm lakin ben Şahı Nakşibend hazretlerinin bu sözüne meftun oldum ve kendime nakşibendi bir mürşid aradım
ben: Vahdeti vücudu kısaca tarif edermisiniz ?
İNSANCA: ALLAH VAR GAYRİ YOKTUR VAHDETİ VÜCUTTA!
ben: sencede yokmu başkası ?
İNSANCA: BENLİK VÜCUDUNDAN SIYRILIP ALLAH TAN GAYRİSİNİN OLMADIĞINI HAL OLARAK İDRAK ETMEKTİR LA MEVCUDE İLLALAH I HAL OLARAK YAŞAMAKTIR! Kİ DAHA DERİNİ BENİ AŞAR
ben: Allahtan başka ilah yok tamam, başkalıklar mahluk olaraktamı yok ?
şimdi bakış başka gerçek başka..hani dersin benim gözümde başka yok.. ama bu gerçek yokluğu göstermez
İNSANCA: MÜRŞİDİM DERKİ; "EHLİ HALİ NE TAKLİT ET NE İNKAR; RESULULLAH IN SÜNNETİNE UYMAKTIR EN BÜYÜK KAR!"
ben: Sünnette vahdeti vücut fikri varmı ?
İNSANCA: "VÜCUDUN ÖYLE BİR GÜNAHTIRKİ; BAŞKA HİÇ BİR GÜNAH BUNUNLA MUKAYESE EDİLEMEZ!" BU HADİSİ ŞERİFİ (?) DUYDUNUZMU?
ben: duydum ve hadis olarak değil, kibarı kelam
bu, kedine varlık vermek demk yani Allahın önünde benlik taslayıp ona karşı gelmek..yoksa bu varlığının yok olmasını gerektirmez
İNSANCA: VAHDETİ VÜCUTÇU LARDA BUNU ALLAH TAN BAŞKA İKİNCİ BİR VÜCUT YOKTUR DİYOR
ben: Allahtan başka varlık yok.. bu fikir iki manaya gelir: 1. alem yok (var olduğu meydanda) 2. alem ile Allah aynı şey.. haşa sümme haşa
sence hangisi ?
İNSANCA: ALEMDEDE NE VARSA ALLAH DAN GAYRI DEĞİLDİR
ALLAH EVVEL VE EZELDİR
ben: tamam işte O' ndan dediğinde iş düzelir
İNSANCA: SONSUZDUR Kİ SONSUZ A SONLU KOYMAK İMKAN DAHİLİNDE DEĞİLDİR
ben: asıl mesele alemi Allahtan bilmek
İNSANCA: Kİ VAHDETİ VÜCUT HAL İŞİDİRE. MANTIKLA VARAMASSIN. YAŞAMAK GEREKİR
ben: bak kardeşim şu halde bir görüş.. yani bakış açısı
demekki ralite değil
İNSANCA: YUNUS OLMAK HALLAÇ OLMAK İBNİ ARABİ OLMAK LAZIM
YANİ YAŞAMAK LAZIM
ben: realite mantıkla açıklanır