PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftanın en güzel konusu ...

canyürekli
05.04.2009, 22:34
Kardeşlerim yeni açılacak haftanın en güzel konusu adlı yarışmaya sadece 5 konu katılacak kim erken eklerse ekleme sırasına göre sıralanacaktır açılması istenen konular çok kısa ve anlamlı kunulardan olacak bütün üye kardeşlerimizin katılımını bekliyorum 5 den sonraki konular sıralama sırasına göre ikinci haftaya eklenecektir onun için bütün kardeşlerimizin konu eklemesini istiyorum tüm konular yarışacak
çok kısa konuları seçelimki konular okunsun..

RACİ
05.04.2009, 22:56
http://kostenlosebilder.files.wordpress.com/2008/05/rose.jpg

Gençliğe Hitabe

Devlet ve milletinin 7 asırlık hayatında dört devre... Birincisi iki buçuk asır... Aşk, vecd, fetih ve hakimiyet... İkincisi üç asır... Kaba softa ve ham yobaz elinde sefalet ve hezimet... Üçüncüsü bir asır... http://www.minare.net/forum/Smileys/default/iccon04.gifın, Kur'ân'ında 'belhüm adal-hayvandan aşağı' dediği cüce taklitçilere ve batı dünyasına esaret... Ya dördüncüsü? .... Son yarım asır! .. İşgâl ordularının bile yapamayacağı bir cinayetle, madde plânında kurtarıldıktan sonra ruh plânında ebedî helâke mahkûmiyet... İşte tarihinde böyle dört devre bulunduğunu gören... Bunları, yükseltici aşk, süründürücü satıhçılık, çürütücü taklitçilik ve öldürücü küfür diye yaftalayan ve şimdi, evet şimdi... Beşinci devrenin kapısı önünde nur infilâkı yeni bir şafak fışkırışını gözleyen bir gençlik...

Gökleri çökertecek ve son moda kurbağa diliyle bütün 'dikey'leri 'yatay' hale getirecek bir çığlık kopararak 'mukaddes emaneti ne yaptınız? ' diye meydan yerine çıkacağı günü kollayan bir gençlik...

Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik...

Halka değil, Hakka inanan; meclisinin duvarında 'Hakimiyet Hakkındır' düsturuna hasret çeken, gerçek adâleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti Hakka kölelikte bilen bir gençlik...

Emekçiye 'Benim sana acıdığım ve seni koruduğum kadar sen kendine acıyamaz, kendini koruyamazsın! Ama sen de, zulüm gördüğün iddiasıyla, kendi kendine hakkı ezmekte ve en zalim patronlardan daha zalim istismarcılara yakanı kaptırmakta başı boş bırakılamazsın! ' diyecek... Kapitaliste ise 'http://www.minare.net/forum/Smileys/default/iccon04.gif buyruğunu ve Resûl emrini kalbinin ve kasanın kapısına kazımadıkça serbest nefes bile alamazsın! ' ihtarını edecek... Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin, aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrâkine sahip bir gençlik...

Bir buçuk asırdır türlü buhranlar içinde yanıp kavrulan ve bunca keşfine rağmen başını yarasalar gibi taştan taşa çalarak kurtuluşunu arayan batı adamının bulamadığı, Türk'ün de yine bir buçuk asırdır işte bu hasta batı adamında bulduğunu sandığı şeyi, o mübarek oluş sırrını, her sistem ve mezheb, ortada ne kadar illet varsa devasının ve ne kadar cennet hayâli varsa hakikatinin İslâmda olduğunu gösterecek ve bu tavırla yurduna, İslâm âlemine ve bütün insanlığa model teşkil edecek bir gençlik...

'Kim var? ' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım! ' cevabını verici, her ferdi 'benim olmadığım yerde kimse yoktur! ' fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir gençlik...

Can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nispetle usûle, stratejiye uygun bir gençlik...

Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar gözü keskin; ve gerçek kahramanlık mâdeniyle sahtesini ayırdetmekte kuyumcu ustası bir gençlik...

Bugün komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, demagog politikacısı, çıkartma kâğıdı şehri, muzahrafat kanalı sokağı, takma diş fabrikası, fuhuş albümü gazetesi, mümin zindanı mâbedi, temeli yıkık ailesi, hâsılı kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, destanlık bir meydan savaşı içinde ve bu savaşı mutlaka kazanmakla vazifeli bir gençlik...

Annesi, babası, ninesi ve dedesi de içinde olsa, gelmiş ve geçmiş bütün eski mümin nesillerden hiçbirini beğenmeyecek, onlara 'siz güneşi ceplerinizde kaybetmiş marka müslümanlarısınız! Gerçek müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi! ' diyecek ve gerçek müslümanlığın 'nasıl'ını ve 'ne idüğü'nü her haliyle gösterecek bir gençlik...

Tek cümleyle, http://www.minare.net/forum/Smileys/default/iccon04.gifın, kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı Sevgilisinin fezayı bütün yıldızlariyle manto gibi saran mukaddes eteğine tutunacak, ve O'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine lâyık bir muameleye tâbi tutacak bir gençlik...

İşte bu gençliği, bu gençliğin ilk filizlerini karşımda görüyorum. Şekillenmesi, billurlaşması için 30 küsur yıldır, devrimbaz kodomanların viski çektiği kamış borularla kalemime ciğerimden kan çekerek yırtındığım, paralandığım ve zindanlarda süründüğüm bu gençlik karşısında, uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür Allaha hamd etme makamındayım. Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim şudur: Tabutumu öz ellerinle musalla taşına koyarken, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymayı unutma ve bunu tek vasiyetim bil! http://www.minare.net/forum/Smileys/default/iccon04.gifın selâmı üzerine olsun...

Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!

Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es! ...

canyürekli
05.04.2009, 23:04
raci kardeş kısa olmasını tercih et bu da kalsın yine eklemeğe çalış..

RACİ
05.04.2009, 23:05
Yok abi bunu okunsun anlaşılsın yeter bana, maksadım yarışma filan değil zaten..

canyürekli
05.04.2009, 23:09
gine ekle o da kalsın :-059

canyürekli
05.04.2009, 23:18
ali haydar sende konunun başlığını ekle:-031:-031:-059

iCTeN
06.04.2009, 08:21
Böyle bir dostunuz oldumu ?

http://img64.exs.cx/img64/8913/3roses2ds.gifhttp://img64.exs.cx/img64/8913/3roses2ds.gifhttp://img64.exs.cx/img64/8913/3roses2ds.gifhttp://img64.exs.cx/img64/8913/3roses2ds.gif

*Daima düşünceli idi.

*Susması konuşmasından uzun sürerdi; lüzumsuz yere konuşmaz konuştuğunda ne fazla, ne de eksik söz kullanırdı.

*Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı.

*Kötü söz söylemezdi.

*Affediciliği tabii idi. İntikam almazdı. Düsmanlarını sadece affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer de verirdi.

*Kendisini üç şeyden alıkoymuştu; Kimseyle çekişmezdi, çok konuşmazdı, faydasız boş şeylerle uğrasmazdı.

*Umanı, umutsuzluğa düşürmezdi; hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı.

*Hiç kimseyi ne yüzüne karşı, ne de arkasından kınamaz, ayıplamazdı, kimsenin kusurunu araştırmazdı. Kimseye hakkında hayırlı olmayan sözü söylemezdi.

*Yanında en son konuşanı, ilk önce konuşan gibi dikkatli dinlerdi.

*Bir toplulukta bulunduğu zaman bir şeye gülerlerse O da güler, bir şeye hayret ederlerse O da onlara uyarak hayret ederdi.

*Gerçeğe aykırı övmeyi kabul etmezdi.

*Her zaman ağırbaşlıydı. Konuşurken çevresindekileri adeta kuşatırdı.

*Kelimeleri parıldayan inci dizileri gibi tatlı ve berraktı.

*Yürürken beraberindekilerin gerisinde yürürdü, ayaklarını yerden canlıca kaldırır, iki yanına salınmaz, adımlarını geniş atar, yüksek bir yerden iner gibi öne doğru eğilir vakar ve sükunetle rahatça yürürdü.

*Kapısına yardım için gelen kimseyi geri çevirmezdi.

*Her zaman hüzünlü ve mütebessim bir haletle dururdu, yüzünde daima ışıldayan bir parlaklık olurdu.

*Adet üzere sarf edilen hiçbir kötü söz ağzına almadı. Fakirlerle birlikte yerdi, öyle ki onlardan ayırt edilmezdi.

* Sade kıyafetler giyer, gösterişten hoşlanmazdı.

*Konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmez, bulunduğu mecliste ayrıcalıklı bir yere oturmazdı.

*Sabahları evinden çıkarken şöyle söylerdi: "İlahi doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa maruz kalmaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlığa uğramaktan sana sığınırım."

*Sıradan değildi; sıradan insanlar gibi yaşadı.

İŞTE O, KAİNATIN SULTANI PEYGAMBER EFENDİMİZ (sav)' Di.

http://img513.imageshack.us/img513/6901/glcl9sf4qr6.gif

~¤İsLaM¤~
06.04.2009, 12:29
AĞACA ASILAN ZEKAT
Fatih Sultan Mehmed han devrınde bir müslüman günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebıleceği fakir birini arayıp bulamadığı,bunun üzerine zekatının tutarı olan parayı bir keseye koyarak,Cağaloğlu nda ki bir ağaca asıp üzerıne de;MÜSLÜMAN KARDEŞİM,bütün aramalarıma rağmen zekatımı verecek kimse bulamadım.Eğer muhtaçsan hiç tereddüt etmeden bunu al..........dıye yazmış.........O HALLERDEN BU HALLERE NASIL GELDIK.

canyürekli
06.04.2009, 21:11
:-054:-054:rolleyes:KONU EKLEMEĞE DEVAM EDELİM........:-055

canyürekli
06.04.2009, 21:33
:-055

SeLaMeT
07.04.2009, 14:38
Ahirete Hazır Mısın?

Ömür bir gün son bulacak
Can bedenden ayrılacak
Kabir son geçiş olacak
Ahirete hazır mısın?

Mezar dolu yılan çıyan
Feryat etsen olmaz duyan
Aman kardeş hemen uyan
Sen ölüme hazır mısın?

Faydasız ameller ettin
Ömrünü boşa tükettin
Ne olacak ahiretin
Kıyamete hazır mısın?

Hiç secdeye gelmez başın
Akıtırlar gözden yaşın
Bu dünyada bitti aşın
Issız kabre hazır mısın?

Günaha pişman oldun mu?
Allah aşkıyla doldun mu?
Aradığını buldun mu?
Haydi dense hazır mısın?

Mahşerde başın kavrulur
Büyük bir mizan kurulur
Herkese sorgu sorulur
Hesap için hazır mısın?

Münzevi
07.04.2009, 15:49
Euzü billahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillahi Rabbil alemin
Essalatü vesselamu ala Rasülüne Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain

Müslüman olan kimsenin, Allah'ın (c.c) haram kıldığı şeylere bakmaması gerekir. Çünkü bakmak, şehveti celbeder ve insanı yavaş yavaş günah ve suç işlemeye sevk eder. Bundan dolayı Kur'ân-ı Kerim, lüzumsuz yere bakmamak hususunda mü'minleri uyarmıştır. Yüce Allah şöyle buyurmuştur:
"MÜ'minlere de söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar..." (Nur; 30)

Hz. Peygamber de (s.a v) bu hususta şöyle buyurmuştur: "Bakmak, şeytanın zehirli oklarından biridir. Kim, Allah korkusundan mahremi olmayan kimseye bakmayı terkederse, Allah ona öyle bir iman ihsan eder ki onun . tadını taa kalbinde duyar." (Hakim, Müstedrek)
Başka bir hadiste de şöyle buyurmuştur:
"Mutlaka gözlerinizi haramdan sakınmalısınız ve ırzlarınızı da behemehal korumalısınız. Aksi takdirde Allah, yüzlerinizdeki nuru çıkarıp sizi çirkinleştirir."

Gerçekten de bu hadis-i şerifin dünyadaki yansıması olsa gerek, sapık ruhlu yahut gözü sürekli haramda olan insanların yüzlerinden adeta Nur'ları alınmış gibidir.. Hani çağdaş tabirle antipatik dediklerimizden...

Halbuki kendini harama bakmaktan sakınan insanlar öylesine Nur ile kuşatılmıştır ki, ona eskaza nazar eden ikinci kez bakmaya güç bulamaz kendinde ve hiç şüphesiz ALLAHı hatırlar, gözünü ve ruhunu en mükemmel sakınan Fahr-i Kainat'ı (sav) hatırlar..

Bakınız kardeşlerim biraz akledelim Rabbimizin istediği gibi, gözümüzü haramdan sakınmak sadece günahı engellemiyor, göz zinasının zinaya dönüşmesine mani olmuyor; ötesine geçip, Allah'ın nazarıyla nazar etmek sıfatını yaşatıyor, ''Görüldüğünde Allah'ı hatırlatan'' o güzel kullardan olmaya araç oluyor.. Aslında kendimiz günaha girmemeye özen göstererek içinde bulunduğumuz kalkan, başkalarının günaha girmesini de engelliyor.. Görüntümüze aksediyor hassasiyetimiz ve bir sıfatı yaşamanın ilk olarak dünyadaki nimetlerini böylelikle tatmış oluyoruz.. inşaAllah yaşadığımız her mü'min sıfatı ile kendi cennetimizi inşâ ediyoruz..

Ne güzel söylemişler;'' Ehl-i küfür dünyayı inşâ için, ehl-i imansa cenneti inşâ için yaratıldı.. ''

İLAHİ_ASK
07.04.2009, 17:02
görevli arkadaşlar benim konumu silmenizi istiyorum arkadaşlara başarılar dileklerimi sunarım rabbi rahman razı olsun

canyürekli
07.04.2009, 22:06
ilahi aşk kardeşim sebebini yazman lazım konun çok güzel bence katılsın derim ama illa silinsin dersen sebebini açIklaman lazım açıklarsan silerim
..:-055ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM...:-055

canyürekli
09.04.2009, 21:49
Hz.Vahşi müslüman olmuştu ama peygamber efendimizle yüz yüze gelemiyordu… Amcasını şehit etmişti. Nasıl bakardı yüzüne! Mahcup, başı önünde yaşadı.
Öyle bir amel işlemem lazım ki beni affetsin, yüzüne bakabilsem derdi...

Ve bir gün peygamber olduğunu iddia eden Müseyleme adında birine karşı savaşa çıkılıyordu... Vahşi(r.a.) ''onu ben öldürmeliyim böylece Resulullah’ a karşı mahçupluğum kalmaz ''diye düşünüyordu... Bu savaş çıktığında Peygamberimiz(s.a.v.)vefat etmişti...

Nihayet sefere çıkılmıştı. Hiç kimsenin yaklaşamadığı Müseyleme’ye Vahşi çok yaklaşmıştı...

Sahabeler 'Vahşi biraz geri gel' diyorlardı... Ama Vahşi Onu öldürmeye kararlıydı...
Müseyleme’ye bir hayli yaklaştı ve mızrağını fırlattı... Müseyleme bir anda yere düştü...
Hz.Vahşi sevinmeye başladı;
Vurdum Onu...Vurdum onu...artık peygamberimi görebilecem...o gül yüzü görebilecem diye seviniyordu...
Bir anda ; [B]‘gördüm onu ’ diye haykırıp yere düştü...

Sahabeler başına toplandılar ‘kimi gördün, Vahşi’ diyorlardı…
Vahşi de ses yok...
Bir zaman sonra vahşi kendine geldi ve koşmaya başladı... Bir yandan da 'gördüm onu o gül yüzü gördüm' diye haykırıyordu... Sahabelerde arkasından koşuyor ‘nereye ya Vahşi’ diyorlardı...

Bir an durdu...

'Peygamberimizi gördüm ...O gül yüzü gördüm...yanında da...yanında da amcası Hamza vardı...bana tebessüm ettiler..beni affetmiş 'dedi...

Koşup Medine'ye gitmek istiyordu... bir an önce kabrine gitmek istiyordu...hıçkıra hıçkıra ağlıyor ve Medine’ye koşuyordu...

Evet gelmişti artık kabrin önüne... içeri girdi ve ‘artık o gül yüze bakabileceğimdedi..
Ağlıyordu... hemde ne ağlama...arkadaşları onu yalnız bırakmışlardı...

Vahşi kabrine bile giremezdi... ‘O gül yüze layık olmadan giremem’ derdi...
artık layıktı... bakabilecekti yüzüne...

mssab kardeşimizin konusu

ikra
09.04.2009, 21:57
oylamaları nezaman nereye yapıcaz....:-055

~¤İsLaM¤~
19.04.2009, 16:10
Bir gece ibadet etmek niyetiyle, Babamla birlikte
geç vakte kadar oturmuştum.Bir ara pencereden dışarıya
baktığımda, komşu evlerin karanlık olduğunu görerek :
- Baba, ne olurdu şu evdekilerde kalkıp iki rekat namaz
kılsalardı.Ölü gibi uyuyorlar
Babam
- Canım oğul, halkı çekiştireceğine,keşke sende uyusaydın.

canyürekli
19.04.2009, 16:22
Kardeşlerim yeni açılacak haftanın en güzel konusu adlı yarışmaya sadece 5 konu katılacak kim erken eklerse ekleme sırasına göre sıralanacaktır açılması istenen konular çok kısa ve anlamlı kunulardan olacak bütün üye kardeşlerimizin katılımını bekliyorum 5 den sonraki konular sıralama sırasına göre ikinci haftaya eklenecektir onun için bütün kardeşlerimizin konu eklemesini istiyorum tüm konular yarışacak

çok kısa konuları seçelimki konular okunsun..

.......KARDEŞLERİM HATANIN EN GÜZEL KONUSU 2 ADLI YARIŞMAYA KONUNUZU EKLEYİN YARIŞMAYI BAŞLATALIM..

canyürekli
20.04.2009, 19:51
:-055konularınızı ekleyin kardeşlerim .:-055

RACİ
20.04.2009, 20:25
abi ben size bıraktım siz benım konulardan ekleyın benım yerime olmazmı ?

ARAL
20.04.2009, 21:57
abi ben size bıraktım siz benım konulardan ekleyın benım yerime olmazmı ?

olmaz kendin eklemen lazım

RACİ
20.04.2009, 22:02
Ricam, canyürekli abi tarafından kabul edilmiştir ;)

ARAL
20.04.2009, 22:05
tamam ben canyürekli abiyle konuşurum o zaman:)

SeLaMeT
20.04.2009, 22:05
İSTİKLAL MARŞI

Korkma, bu sınıf toptan kalacak
Sınavlarda hep sana yardımcı olacak
Birler, ikiler karnede parlayacak
Onlar senindir hocam, senin eserindir ancak.

Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı baba
Kahraman evladına bir gül ne bu öfke bu ceza
Olsun senin uğruna bu canım feda
Haklıdır derslerden kalan öğrenci daima.

Ben ezelden beridir ZAYIF aldım zayıf alırım
Hangi hoca bana beş vermiş şaşarım
Ben her gün zayıflarla yatıp kalkarım
Yırtarım karnemi aileme göstermem atarım

Karnemin tamamını sarmışsa bütün birler
Benim iman dolu hocalarım sonra bana ne derler!
Evdekiler her gün beni kötüleyip üzerler
Bu zayıflar ne deyip üzerime yürürler

Arkadaş! Karneni zayıflara uğratma sakın
Biraz çalış bitsin bu alın yazın
Bundan sonra beş almak senin hakkın
Alışırsın beşlere belki yarın belki yarından da yakın

Aldığın birleri "not" diyerek geçme tanı
Düşün sınıftaki onlarca beş alanı
Sen tembel öğrencisin incitme yazıktır babanı
Verme karneni babana, verseler dünyaları

Kim bu beşlerin uğruna olmaz ki feda
Karneyi sıksan fışkıracak "bir" bir daha
Söylemese, karnemdeki birleri hocalarım babama
Etmese bir dolu karnemden beni herkesin yanında

Ruhumun hocalardan isteği beş almaktır emeli
Değmesin yazılıma hocaların kırmızı kalemi
Bu birler ki karnemin temeli
Ebedi karnemin üstünde benim inlemeli

O zaman annemle babam kırarsa kafamı
Her birimden dolayı yerim çehreme tokatı
Fışkırır sicim gibi gözlerimden göz yaşları
İşte o zaman hapis olurum çıkamam dışarı

Yok ol artık önümden ey şanlı karne
Dönsün artık karnemdeki bütün birler beşe
Yer verme karnede artık birlerle
Hakkındır senin de sevinmek karnede Hakkındır!

___TAMAMEN ALINTI __:-059

canyürekli
28.04.2009, 21:54
.......KARDEŞLERİM HATANIN EN GÜZEL KONUSU 2 ADLI YARIŞMAYA KONUNUZU EKLEYİN YARIŞMAYI BAŞLATALIM..

:-054:-054:-054

~¤İsLaM¤~
29.04.2009, 11:59

SeLaMeT
30.04.2009, 14:41

canyürekli
03.05.2009, 21:16

.......................