Orijinalini görmek için tıklayınız : Cennet hedef midir? Ödül mü?
Cennet hedef midir? Ödül mü?
hedef olurmu hiç Allahın kullarına bi nevi ödül gibi bişey..Hedefimiz RIZAULLAH
selamün aleyküm eyvahlar olsun hedef dedim bende ödül diye düşünürsem karşılık almak için ibadet ediyormuşuz gibi geldi düşünmeden hemen cevabladım yanlış yaptım işte forumun faydaları bu tabiki hedefimiz RIZAULLAH Allahım affetsin sizdende :-046
~¤İsLaM¤~
16.04.2009, 18:48
her ikiside :)RABBİM cümlemizi cennetine nasip eylesin inşaALLAH
her ikiside :)RABBİM cümlemizi cennetine nasip eylesin inşaالله
Amin...
karaşahin
22.04.2009, 14:36
BİSMİHİ TEALA
Cennet ALLAH'ın (Celle celalühü) müslüman kullarına ikram mahallidir. Müslüman ne Cennet'e gitmek için ibadet eder, ne de Cehennem'den kurtulmak için.
irşad ekseni
22.04.2009, 14:38
Allah cc razı olsun hocam aynen bende size katılıyorum:-055
AMİN..:-046
Amin.. Rabbim cümlemizden razı olsun..
ebu hanife
28.04.2009, 18:00
ne cennet tasası ve ne cehennem..
sadece allah'ın rızasındalar...
N. F
HaKKaNiYeT
28.04.2009, 19:04
hedef olurmu hiç اللهın kullarına bi nevi ödül gibi bişey..Hedefimiz RIZAULLAH
evet
İLAHİ_ASK
28.04.2009, 19:29
cennet hem hedef hemde ödüldür
Mollakasım
17.06.2009, 16:14
Ara gaye ve ana gaye olmak üzre gayeler (hedefler) iki çeşittir. Bir ana gayenin birden fazla ara gayesi olabilir ve bir ana gaye bir üstüne göre arada kalabilir. İslamda ana gayeye Gaye-i Aksa denir.
İnsanın gaye-i aksası Elbette Rabbisinin hoşnutluğu olmalıdır. Zira Gaye-i aksa en üst gaye ve üzerinde daha başkası olmayan gaye demektir. Madem cenneti kazanmaktan daha yüksek bir gaye Allahın rızasını kazanmaktır elbette Rızayı hedeflemek en üst bir gaye olacaktır.
Ancak burda insanın manevi konumu durumu etkilemekte.. zira insanlar himmetlerine göre gayeler edinmişleridir. Avam, nefsi emmare olup heva ve hevesinin boyunduruğundan kurtulamadığı için -nefsani hazlarının tatmin mahalli olması itibariyle- en fazla Cenneti ister, cennet bu durumda avamın gaye-i aksasıdır.
Havas ise nefsi mutmaindir ve kalbi Allahın marifeti ve sevgisiyle dopldoludur. Şimdi Havasın buna rağmen Cenneti istediği ve hedeflediği bilinmektedir ancak avamdan farkları var: Havas, cenneti Allahın rıza yurdu ve Cemalinin seyir mahalli olduğu için ister ve hedefler. bu durumda cennet Havasın ana gayesi değil ara gayesidir.
"Cennet hedef değildir" diyen kardeşlerimiz Cennet ana gaye değil demek istiyorlar.. "Cennet hemde hedeftir" diyen kardeşlerimiz ise -ya onu avam gibi ana gaye -yada havas gibi ara gaye görüyorlar.
Nurun Ala Nur
17.06.2009, 16:25
:-046
bence her ikiside..cennete gitmek için zaten önce Rabbimin rızasını kazanmamız gerktiğinin farkındayız...hedef, istek, arzu edilen,istenilen..hedefimiz o olsun isteyelim Rabbimde verir inşaAllah :-034
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.