PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soru: Namazın Sevabını Artıran Husular Neler ?

Mollakasım
25.04.2009, 17:10
Muhterem kardeşlerim. Malumunuz ahirette sevabı günahına baskın gelen kurtulacak.. şu halde zerre kadar sevaba çok muhtacız. Şimdi günde beş defa kıldığımız namazımız var elhamdülillah. Ancak namazdan namaza çok fark var. Herkesin bildiği gibi erkeklerin namazı camide cemaatle kılması evde dükkanda tek başına kılmaktan 27 yedi kat daha sevap...

Bunun gibi namazın sevabını artıran diğer hususları siz değerli kardeşerimin ifadelerine arz ediryorum; Hangi amel, hangi husus bize ne derce sevap kazandıracak ?

Buyurun ?

Mollakasım
25.04.2009, 17:15
Muhammed aleyhisselam :

İki müslümanın cemaat halinde namaz kılması, seksen kişinin ayrı ayrı namaz kılmasından Allah nezdinde daha sevimlidir.

Camiüssagir, İmam Süyuti

yokya
25.04.2009, 19:10
Muhammed aleyhisselam :

İki müslümanın cemaat halinde namaz kılması, seksen kişinin ayrı ayrı namaz kılmasından Allah nezdinde daha sevimlidir.

Camiüssagir, İmam Süyuti

Pekı bayan kardeşlerimizin namaz sevabını 80 kat arttıracak birşey varmı.
onlar cemaatle kılmıyor malumunuz.

SiNa
25.04.2009, 19:43
Enes Radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre;Ensar'dan olan Selime oğulları ,mescide uzak düşen evlerinden göçüp Peygamberimize (aleyhisselam)yakın bir yere konaklamak istediler.Efendimiz Medine'yi koruyan menzillerin ıssız bırakılmasını beğenmeyerek onlara hitaben;
-Eserlerinizi(yani attığınız adımların ecrini)hesaba katmazmısınız..? buyurdu...
Ebu Hüreyre Radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre;Rasulullah aleyhisselam şöyle buyurdu:
-Her kim namaz için mescide gider,dönerse ,her gidip gelmede Allahü Teala ona cennetteki konağını hazırlar...

Sırat'ül Mühtedin

Mollakasım
26.04.2009, 07:23
Pekı bayan kardeşlerimizin namaz sevabını 80 kat arttıracak birşey varmı.
onlar cemaatle kılmıyor malumunuz.
Şeyhimiz ve Hocamız Mahmud efendi hazretleri buyurdular :

Biz erkekler namazı camide cemaatle kılarız, hanımlarda ezanı dinleyip hemen akabinde seccade başına geçseler ve namazlarını kılsalar, erkeklerin kazandığının aynısını kazanırlar. Sohbetler

.:Ali'y-ül Murtaza:.
26.04.2009, 09:29
Kuran-ı Kerimde dikkatimi çeken cağrılardan biride
Rabbimiz, Namaz kılın dan ziyade
Namazı huşu biçimde,
Namazı dosdoğru kılmamızı
Emretmekte

yokya
26.04.2009, 09:34
Kuran-ı Kerimde dikkatimi çeken cağrılardan biride
Rabbimiz, Namaz kılın dan ziyade
Namazı huşu biçimde,
Namazı dosdoğru kılmamızı
Emretmekte
evet doğru
çünkü herkes namaz kılıyo ama doğru kılan az
kımının namazı yuzune çarpılır
kımının namazı cennetı getırır

Mollakasım
26.04.2009, 10:06
İşte bu forumun amacı namazı dosdoğru kılmanın gereklerini ayet hadislerle ortaya koymak. Bu kardeşiniz her bildiğimi bir kerede toptan yazmak yerine sizinle karşılıklı yazışmayı yeğledim. Buyurun fırsat sizin namazı mükemmelleştirecek ve Allah nezdinde kabulünü (sevabını) artıracak hususları delilleriyle kaynaklarıyla yazınız.

_ Abdest alırken misvak kullanmak namazın sevabını ciddi oranda artırmaktadır. (ilgili hadisi şerifleri inşaallah sonra yazarım)

yokya
26.04.2009, 12:44
İşte bu forumun amacı namazı dosdoğru kılmanın gereklerini ayet hadislerle ortaya koymak. Bu kardeşiniz her bildiğimi bir kerede toptan yazmak yerine sizinle karşılıklı yazışmayı yeğledim. Buyurun fırsat sizin namazı mükemmelleştirecek ve Allah nezdinde kabulünü (sevabını) artıracak hususları delilleriyle kaynaklarıyla yazınız.

_ Abdest alırken misvak kullanmak namazın sevabını ciddi oranda artırmaktadır. (ilgili hadisi şerifleri inşaallah sonra yazarım)
Evet hocam haklısın mükemmel bir namaz mükemmel bir abdestle başlar bence.
misvak konusunda bende bir hadis biliyorum ama inşalah doğrudur

"eğer ümmetime zor gelmeyeceğini bilsem beş vakit abdest alırken misvak kullamalarını isterdim"

inşalah eksik yada yanlış yazmamışımdır hocam.

sevdamislam
26.04.2009, 13:11
Huşu içinde namaz nasıl kılınır?

Huşu, 'saygı dolu korku' anlamına gelir. Namazı huşu içinde kılmak ise Yüce Rabbimizin huzurunda O'nun heybet ve azametini kalbimizde hissederek, O'na saygı dolu bir korku besleyerek bu ibadeti yerine getirmektir. Namazda, Alemlerin Rabbi olan Allah'ın huzurunda durduğunun bilincinde olan bir mümin, elbette ki bu güçlü heybet ve korkuyu içinde yaşayacak ve Allah'a bu korkusu ve saygısı ölçüsünde yakınlaşacaktır.

Namaz ibadetini hakkıyla yerine getirmek isteyen bir mümin huşuyu engelleyebilecek şeylere karşı önlem almalı, Allah’la konuşuyor gibi, fikrini namaza ve okuduğu Kuranı Kerime vererek kılmalıdır.Müslüman namazda okudukları surelerin manalarını bilmelidir.Kuran-ı Kerimin dilini bilmemek bunun mazereti olamaz. Müslüman o kadar da anlamayan ve hiç bir çaba göstermeyen sıradan bir kul, Müslümanlık da bu kadarcık emeğe değmeyen bir din olmamalıdır.namazda gereken dikkat ve konsantrasyonu sağlamaya azami titizlik göstermelidir.

Rabbimiz, Kendi huzurunda durduğumuzda, yalnızca O'nu anmamızı, O'nu yüceltmemizi ve bütün eksikliklerden münezzeh tutarak O'nu birlememizi buyurmaktadır. Namazı dosdoğru kılmak da tüm bunları gerçekleştirmek için büyük bir fırsattır. Nitekim ayette Allah Kendisini zikretmek için namaz kılınmasını buyurmaktadır:

Gerçekten Ben, Ben Allah'ım, Ben'den başka ilah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve Beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl. (Taha Suresi, 14)

Hz. Peygamber (sa) imanı, İslam’ı ve ihsanı tanımladığı bir hadisi şeriflerinde şöyle der:; "İhsana gelince o, Allah’ı görüyor gibi ibadet etmendir. Sen Onu görmüyor olsan da O seni görüyor ya!". Allah’ın huzurunda, Onunla konuşuyor ve adeta Ona tekmil veriyor gibi kılınmayan bir namazın faydası sadece, borcun üzerinden düşmesinden ibaret olabilir. Böyle bir namaz insan için MIRAÇ olamaz ve insan üzerinde müspet etkisini gösteremez.

alintidir...

Mollakasım
26.04.2009, 14:08
İmam-ı Rabbani Hazretleri:

Mükemmel bir namaz şu dört sınıf ahkamına riayet edilerek kılınmış bir namazdır:

_farzlar
_vacipler
_sünnetler
_müstehaplar

Bunların ötesinde namazın mükemmeliyetine tesir edecek bir şey yoktur. Huşu gerek Hudu bunların içine dahildir.

Öyleyse namazın ahkamını çok iyi bilip uygulamak gerekmekte.

irşad ekseni
26.04.2009, 16:12
Namazda tadili erkan vaciptir ve 5 yerdedir.
1-Kıyamdan rukuya gitmeden evvel ellerini bırakıp bir kere subhanallah diyecek kadar beklemek.
2-Rukuda tumaniyet üzere olmak
3-Rukudan dogrulunca secdeye gitmeden bir kere subhanallah diyecek kadar beklemek.
4-Secdede tumaniyet üzere olmak.
5-İki secde arasında bir kere subhanallah diyecek kadar durmak.buna celse denir.

Mollakasım
27.04.2009, 15:01
http://i0904.hizliresim.com/2009/4/27/1646.jpg

5716. İlim dindir ve namaz dindir. şu halde bakınız bu ilmi kimlerden alıyor ve namazı nasıl kılıyorsunuz. Zira kıyamet gününde bunlardan mesulsünüz. Camiüssagir

Mollakasım
27.04.2009, 15:56
http://i0904.hizliresim.com/2009/4/27/1938.jpg

5101. Sarıkla kılınan namaz farz olsun sünnet olsun sarıksız kılınan yirmibeş namaza muadildir. Sarıkla kılınan cuma namazı sarıksız kılınana yetmiş cumaya muadil olur. (İmam Süyuti İbni asakirden oda İbni Ömer rd.a.den) Sahih Hadis