PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman fetret değildir, Hiristiyanlar cehennemliktir

Hakkani
20.05.2009, 11:45
Birinci hata: Fetret zamanı ölen insanlar imansızda olsalar cennetliktir(!)
ikinci hata: Bu zamanımız (miladi 21.asır)fetret zamanı gibidir.(!)
Hatalı sonuç: Bu zamanda islamdan habersiz ölen yahudi hiristiyanlarda cennetliktir.(!)

Bu zaman fetret devri değildir olamazda

Bu zaman asla fetret devri olamaz, zira fetret devrine fetret denmesinin sebebi, Allahın kitabının tahrif edilmiş, dininin hakikatı yeryüzünden silinmiş ve dolayısıyla insanlar isteselerde menkul bir hidayete ulaşamayacak durumda olamalarına binaendir. Bu insanları dinî evamirden mesul tutmak teklif-i malayutak olacağından mazur sayılmışlardır..

Bu zamanı fetretten ayıran unsurların başlıcası:

1. Yukarda vasfedilen keyfiyetin bu zamanda olmadığı aşikardır çünü en başta Kuranı Kerim elhamdülillah sapasağlam eldedir ve dünyanın her yerinde ulaşılması edinilmesi mümkündür. (zaman yaşlandıkça Kuranı Kerimin tazeliği artar)

2. Bu zamanda müslümanlar İmanı doğru öğretecek kadarda olsa, kalabalık halde ve dünyanın her yerinde bulunmaktalar.

4. Zamanımızda iletişim araçlarının yaygın olması ve her evde bu vasıtadan bulunması İslamı ve Haz. Muhammed aleyhisselamı işitmedik bir köşe bir nefer bırakmamıştır.

5. Kuranı kerim bütün insanlığa gönderilmiş ve hükmü kıyamete kadar baki kalacak. halbuki evvelki peygamberler kendi kavimlerine hassaten gönderilmişlerdi.

6. B.Said Nursi'nin bu manayı intac edecek bir beyanı yoktur. Bu çıkartım okuyanın hatalı görüşüdür. Yada ahir zamandan kastettiği şimdiki zamandan çok sonrasıdır.. İman ve islamın dünyadan silinmeye yüz tuttuğu kıyametin arefesi zamanıdır.

Allahu A'lem

Hakkani
20.05.2009, 11:50
nurhanali´isimli üyeden:
İşitmek ile bilmek arasında fark yokmudur. Misal;Bütün dünyada müslümanlar terörist olarak lanse edilmektedir.Bu keyfiyette terörist bildiği bir dine neden mensub olsun ki!
(Şahsınızı tenzih ederim samimiyetinizi kabul ediyorum.)
Bu hamur çok su götürür Bir ingiliz müslüman olduktan sonra demişti islam olmadan evvel müslümanları tanısaydım müslüman olmazdım belki de haklıdır.

Ancak inkar edilmez bir gerçek var: İslama ulşamak isteyen ulaşır. hidayeti arayanın bulmak imkan ve umudu vardır. ancak birisi aramıyor ve içindeki küfrüyle yetiniyorsa buna 'islam ol' diyen çıkmadığı için mazur olacağını kimse idda edemez.

Demişler şimdilerde durum müşkil bir hal aldı, islam terör dini gibi tanıtılıyor.. Ya peki bundan 300, 500 sene öncesi avrupanın hali çokmu farklıydı.. Müslümanlar tarihin hangi çağında barbar olarak tanıtılmamış.. hangi zamanda Muhmammed Aleyhisselama iftira atılmamış ve çirkin yaftalar takılmamış ?? Eski zamanlarda iş daha da zordu..

Adı geçen ingiliz müslümanın o sözünü ne zaman duysam aynı tepkiyi veririm: İman, senin benim kazanımım (kesbî) değildir, Allahın lütuf ve ikramıdır. "Şöyle olsaydı iman etmezdim.." sözü çok hatalıdır. Hem kadere iman bazında hemde şükür bazında. Doğrusu şöyle demektir: "müslümanlar yaşayışlarıyla avrupalı sefihlere benzemişler, dine davet keyfiyet ve cazibesinden uzak bulunuyorlar.."

Olsun, buda kafirin küfründe sebatına mazret değildir, düşünmesi gerekir neden geldim nereye gidiyorum.. beni kim niçin var etti..

Hemde unutmamlı her kalpte bir Rahmanın vaizi melek ve bir de şeytan olur. rahmanın vaizi buna Hakkı ve hakikati fısıldarda bu belki rahmete değil şeytanına meyleder onu tercih eder.

"fe elhemeha fücuraha ve takvaha ** Allah Ona takvasınıda fücurunuda ilham etti."

Son söz: Allah insanlık aleyhine huccetini tamamlamıştır.. müsterih olun.

SiNa
29.06.2009, 08:17
:-046

Mollakasım
02.07.2009, 15:54
Zaman fetret değildir, Hiristiyanlar cehennemliktir
Aynen katılıyorum. el hakk doğrudur.

HaKKaNiYeT
02.07.2009, 15:58
ALLAH(Celle Celalüh) Razı olsun.inşaALLAH

ALLAH akıl fikir versin bu insanlara,kuran varken fetret devri olur mu hiç?subhanALLAH

irşad ekseni
08.07.2009, 00:15
:-046:-055