PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an'dan Peygamber Duaları/Hz ŞUAYB

ZeVRaK
31.03.2007, 00:52
"Rabbim, bana; anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın saliah bir amelde bulunmamı ilham et.Ve beni rahmetinle SALİH KULLARININ ARASINA KAT" (neml Sûresi 16/19)

ZeVRaK
31.03.2007, 00:56
Ya Rabbi sensin ilah,senden başka yoktur ilah.Sübhansın,bütün noksanlardan münezzehsin.Yücesin,Doğrusu kendime zulmettim,yazık ettim,Affını bekliyorum Rabbim!"
Enbiya/87

ZeVRaK
31.03.2007, 00:57
Ya Rabbi bana senin tarafından tertemiz,hayırlı bir zürriyet ihsan eyle.Şüphesiz ki sen duaları işitip icabet edensin "

Al-i İmran-38.ayet

ZeVRaK
31.03.2007, 00:58
"Ya Rabbi, beni nefsime hakim kıl ki gerek bana gerek ebeveynime ihsan ettiğin nimetlere şükredeyim. Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim. Bir de lütfedip beni salih kulların arasına dahil eyle."
bu dua Neml süresi 19. ayette geçiyor.

MuH@©i®
31.03.2007, 09:50
14:35. İbrahim şöyle demişti: "Rabbim! Bu şehri güvenli kıl; beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut."

36. "Rabbim! O putlar çok insanları saptırdı; bana uyan bendendir, bana karşı gelen kimseyi Sana bırakırım; Sen bağışlarsın, merhamet edersin."
37. "Rabbimiz! Ben çocuklarımdan kimini, namaz kılabilmeleri için Senin kutsal evinin yanında, ziraata elverişsiz bir vadiye yerleştirdim. Rabbimiz! İnsanların gönüllerini onlara meylettir, şükretmeleri için onları ürünlerle rızıklandır."
38. "Rabbimiz! Doğrusu Sen gizlediğimizi de, açığa vurduğumuzu da bilirsin. Yerde ve gökte hiçbir şey Allah'tan gizli kalmaz."

39. "Kocamışken, bana İsmail ve İshak'ı veren Allah'a hamdolsun. Doğrusu Rabbim duaları işitendir."
14:40. "Rabbim! Beni ve çocuklarımı namaz kılanlardan eyle. Rabbimiz! Duamı kabul buyur.
41. "Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, anamı babamı ve inananları bağışla." *

safahat
31.03.2007, 10:09
ALLAH C.C. RAZI OLSUN,
ANLAMAYI VE YASAMAYI NASIB ETSIN.. amin