PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okuyunca elim ayağım titredi...

ZeVRaK
04.04.2007, 23:41
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) aldığı bir kararla 2006-2007 öğretim yılında daha demokratik olma yönünde bir çalışmala başlattıklarını ve baş örtülü öğrencilerin de bundan böyle serbestçe okullarına giredileceklerini açıkladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan YÖK başkanı şunları söyledi: "Okullara ve üniversitelere başörtülü kızlar serbestçe girebilecektir. Başörtülü avukatlar, başörtüleriyle duruşmalara katılabilecektir. Başörtülü memureler tesettür kıyafeti ile çalışabilecektir. Olur mu böyle şey? demeyin. Tabiî olur. İngiltere’de nasıl oluyorsa Türkiye’de de olur."

Bir gazetecinin, "Efendim böyle bir şey uygarlığa aykı değilmidir?" sorusu üzerine Yök Başkanı şöye devam etti: "Bırakın şu hezeyanları! İngiltere’de uygarlığa aykırı olmayan şey bizde niçin olacakmış...

Kimse bu konuda Fransa başörtüsünü yasakladı demeye yeltenmesin. Fransa’nın bütün üniversitelerinde, bütün yüksek okullarında, bütün Katolik liselerinde başörtüsü serbesttir. Orada, Müslümanların özel İslâm kolejleri amaçlarına izin verilmiştir. Fransa’da başörtüsü sadece resmî devlet liselerinde yasak edilmiştir ve bu yasak hukuka, demokrasiye, insan haklarına aykırıdır."

Bir sabah uyandığınızda bu haberle karşılaşsaydınız kendinizi nasıl hisseder, ilk ne yapardınız?

ALINTI

görkem
05.04.2007, 01:19
inşallah birgün böyle günler de göreceğiz... ne yazıkki okuldaki arkadaşlarımın birçoğu peruk takarak dersi bırakın okula giriyolar!!!

safahat
05.04.2007, 06:24
Zevrak Kardes HayrlI sabahlar, selamunaleyküm !

Allah razI olsun !

30 saniye boyunca cok mutlu ettin, yazInIn sonunda hayal kIrIklIgIna ugrattIn !

..Rabbimiz insaallah bir gün gercekten hepimizi bu hususta mutlu eder , amin.

MESUT UCAKAN´NIN "YANLIZ DEGiLSiNiZ" ADLI 2 ADET FiLMi VAR
HERKEZiN iZLEMESiNi TAVSiYE EDERiM:

inancInI yasama Hürriyeti elinden alInmIs KIzlarImIzIn sabIrlarInIn karsIlIgInI rabbim insaallah en güzel sekilde verir... :-003

semenulcennet
05.04.2007, 09:33
İnş bunu birgün okumak nasip olur Rabbim o günleri bize gösterir inş.

görkem
05.04.2007, 11:11
Orjinal Yazarı semenulcennet
İnş bunu birgün okumak nasip olur Rabbim o günleri bize gösterir inş.

inşAllah

Dertli el-Halidi el-Kürdi
05.04.2007, 11:34
Sevinsem mi sevinmesem mi,doğru mu yalan mı,kaynağı nedir bu haberin diye düşünerek okurken birde ne göreyim; son cümle beni hayal kırıklığına uğrattı.Oysaki bi an mutlu olmaya başlamıştım.

paylaşım için teşekkürler.Güzeldi.....

hadimifukara
05.04.2007, 13:30
HADDDİİİ BE .....yoksa onlarda mı yobaz oldular ......Yaşasın bengibi düşünen cici yobazlar
:)

gurbetkusu
05.04.2007, 13:48
herkes yaptigini bir gün bulacak, bu dünyada olmasa bile öbür dünyada....allah yar ve yardimcimiz olsun insallah...

H@FIZ
05.04.2007, 16:27
Allah razı olsun arkadaşlar. Ama birde şu zamanda okullar bu haldeyken bir kapalı hanım kardeşiminiz bir üniversitede okuma durumu pekte iç açıcı gelmiyor...