Orijinalini görmek için tıklayınız : İstikameeeeetttt buraya :) Yeni sorumuz fırından çıktı da :)
_HAYDAR_
16.08.2009, 07:39
http://dl6.glitter-graphics.net/pub/512/512216zcgk8utbuf.gif
Hımm :rolleyes: Bunlar bizim üyeler olmalı :-033Sanırım bu haftanın sorusunu istiyorlar:-059Pekiii !!! Geliyor..!!!
SORU:
BİSMİHİ TEALA...
Allah (c.c.) İbrahim (a.s.)'a hangi sebeple dostum demiştir..???Dostluk Peygamberlik rütbesinden daha üstün müdür????:-034
Herkese kolay gelsin ...:-032
Rabbimiz (cc) Ibrahim (as)i,cömertliginden dolayi dost edinmistir...Ibrahim as okadar comertmiski evinin dort bir tarafindada kapisi varmis gelen misafirler hangi taraftan gelirlerse o kapidan girsinler icin...ve hic bir sofrasina yanliz oturmazmis mutlaka misafir alirmis disaridan
HIMM YİNE ENTERESAN SORULARDAN BİR TANE DAHA
İBRAHİM (AS) HALİLULLAHTIR ÇÜNKÜ KENDİ MANTIĞI İLE MEVLA'YI BULMUŞ VE YAŞADIĞI HAYAT BOYUNCA HİÇ KENDİNE ALLAH(CC) DEN BAŞKA RAB TANIMAMIŞTIR...
AYRICA CÖMERT OLMASI SEHA SAHİBİ OLMASI HASEBİYLE HALİLULAH DENİLMİŞTİR,
NİTEKİM AYETİ KERİMEDE ŞÖYLE GEÇER
ESTEIZUBİLLAH
İYİLİK YAPAN BİR İNSAN OLARAK KENDİSİNİ ALLAH'A TESLİM EDEN,İBRAHİM'İN ALLAH'I BİR TANIYICI DİNİNE TABİ OLAN KİMSEDEN DAHA GÜZEL DİNLİ KİMDİR?
ALLAH İBRAHİMİ BİR DOST EDİNMİŞRİR (NİSA 125)
AYRICA ÇOK MEŞHUR BİR KISSASI VAR EHLİNCE MALUMDUR
BİR GÜN KOYUNLARINI OTLATMAKTA İKEN CEBRAİL (AS)GELİR VE ŞU TESBİHATI SÖYLER
SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VERRUH
İBRAHİM (AS) BU TESBİHAT ÇOK HOŞUNA GİDER YENİDEN SÖYLEMESİ KARŞILIĞINDA ELİNDEKİ BULUNAN SÜRÜNÜN ÜÇTE BİRİNİ ONA VERECEĞİNİ SÖYLER
CEBRAİL (AS) TEKRARLAR
SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VERRUH
İBRAHİM (AS) TEKRAR SÖYLEMESİ KARŞILIĞINDA SÜRÜNÜN YARISINI VERECEĞİNİ SÖYLER
CEBRAİL (AS) YİNE
SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VERRUH DER
İBRAHİM (AS) BİR KERE DAHA SÖYLE SÜRÜNÜN HEPSİ SENİN OLSUN DER
CEBRAİL (AS) YİNE
SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VERRUH DER
SADECE BU TESBİHATI SÖYLEMESİ KARŞILIĞINDA SÜRSÜNÜN HEPSİNİ VEREBİLİYORSA HEM PEYGAMBERLİK HEM DOSTLUK MAKAMINA ERİŞMİŞTİR
BUNLARI YAZARKEN ÇEKİNEREK YAZDIM ACİZANE FİKİRLERİM İÇERİĞİNİ RABBİMİZ BİLİR...
DOSTLUK PEYGAMBERLİK RÜTBESİNDEN ÜSTÜNMÜDÜR SORUSUNA GELİNCE :
DOST PEYGAMBER OLMAK ELBETTE ÜSTÜN BİR ÖZELLİKTİR
AYNEN EFENDİMİZE HİTABEN HABİBULLAH
MUSA (AS) HİTABEN KERİMULLAH DENİLMESİ GİBİ
DOST- PEYGAMBER OLARAK AYIRIRSAK ELBETTEKİ PEYGAMBERLİK MAKAMI ÜSTÜNDÜR..
HÜLASA
ALLAHÜ ALEM
_HAYDAR_
19.08.2009, 19:15
güncelleme
_HAYDAR_
20.08.2009, 15:26
_HAYDAR_
21.08.2009, 22:12
_HAYDAR_
23.08.2009, 21:14
SORU:
BİSMİHİ TEALA...
Allah (c.c.) İbrahim (a.s.)'a hangi sebeple dostum demiştir..???Dostluk Peygamberlik rütbesinden daha üstün müdür????:-034
CEVAP:
İbrahim Aleyhisselam her hususta Allah'a yöneldiği için dostluk hakkını kazanmıştır.Allah'ın İbrahim'e olan dostluğu ise ona yardım etmesi ve ondan sonra gelenlere kendisini imam kılmasıdır.
Bir rivayete göre , İbrahim Aleyhisselam lokmayı eline alıp,kafire verirken,Allah "Ya İbrahim:Benim ve senin düşmanını yediriyor musun ? der. Hz. İbrahim de "Ya Rab keremi senden senden öğrendim" demesine karşılık Allah'ın dostu olmuştur.Yahut hefsini Nemrud'un ateşine , malını mşsafşrlere ve evladını Hakkın emri üzerine kurban etmeye hazırlandığı için bu ismi kazanmıştır. Yine denişmiştir ki "İbrahim Aleyhisselam'a Allah'ın dostu ismini melekler vermişlerdir.Bir gün İbrahim Aleyhisselam koyun beklerken,insan suretinde yanına gelmişler ve kendisi ile yemek yemek istemişlerdir. Onlar da "nedir onun parası" diye sormuşlar.Hz : İbrahim "Şu yemekten ancak para verirseniz yiyeceksiniz " dedi. Onlar da "nedir onun parası" diye sormuşlar. Hz İbrahim "Evvelinde besmele,sonunda Elhamdülillahtır."demiştir.Melekler " sen hak dostu olmaya hak kazanmışsın " dediler.
Yine haberde geçer ki: "İbrahim Aleyhisselam ovaları dolduran koyunlarını beklerken.insan suretinde bir melek gelir "SUBBUHUN,KUDDÜSÜN,RABBİL MELAİKETİ VERRUH" der,Hz. İbrahim bu tesbihi tekrarlar "Şu gördüğün malın yarısı senin olsun " der,Melek bu cömertliğine karşı şaşırarak der ki" Sana layıktır,Allah'ın dostu olmak" dediler.Nemrud'un tuzağına konulup ateşe atılacağı zaman , havada Cebrail gelip "Ya İbrahim benden bir dileğin var mıdır? der. Hz. İbrahim "senden dileğim yok,yaratanım benim halimi bilir,istememe lüzum yoktur. "Hz. İbrahim bu teslimiyetinden dolayı Hakk'ın dostu olma şerefine ulaşmıştır.
Şifa sahibi "Dostluk nübüvvetten daha kuvvetli olduğunu söyler,nübüvvet ise bazen düşman sahibi olabilir,nitekim Allah sizin ailelerinizden ve evlatlarınızdan bazısı size büyük düşmandır" buyuruyor.Dostlukla düşmanlık bir arada birleşmez. Hz Peygamberimiz bir hadislerinde Ashabına hitaben "sizin sahibiniz Allah'ın dostudur." Buradaki dosttan murat kendilerini kasdetmişlerdir.Başka bir hadis şeriflerinde de şöyle buyurdu: " Benim Allah'la beraber bir zamanım var ki Rabbimden başka o zamanda benimle Allah arasına kimse giremez..
irşad ekseni
02.01.2010, 15:03
:-aro:-055:-055
rahmet sağanağım
18.02.2010, 11:40
:rolleyes::-088:-aro
aşk-ı musab
22.06.2011, 22:54
:)....
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.