Orijinalini görmek için tıklayınız : Hilali gören varmı ?
eğer hilal görülmediyse yarın (cuma günü) nasıl Ramazan olabilir ? zira Efendimiz s.a.a demiş "hilali görünce tutun görünce bayram edin göremezseniz Şabanı otuza tamamlayın.."
Yarın Şabanın 30 u mu yoksa ramazanın biri mi ? Bir olmasının şartı hilalin görülmesi ??:-065:-083
şaban bu sene 29 çekiyo 29 çektiğinden dolayıda bir şüphe yok kardeşim
şaban bu sene 29 çekiyo 29 çektiğinden dolayıda bir şüphe yok kardeşim
Muhterem kardeşim Efendimizin hadisi şerifi şu:
" Hilali görünce oruç tutunuz, göremezseniz şabanı 30a tamamlayınız. "
şimdi sen şabanın 29 çektiğini neyle anladın ?
BİZ MIZRAKLI DERSİNDE YEVMİ ŞEK BAHSİNİ YAPARKEN NOT OLARAK ALDIK ŞABAN 29 ÇEKİNCE ŞÜPHE KALMIYO DİYE ZATEN HADİSTEDE 30 A TAMAMLAYIN DİYO ŞABAN 29 ÇEKİNCE 30 A TAMAMLAMAYA GEREK KALMIYO
VE BU NOTTA FATİHTE Kİ ÇÇOK MEŞHUR BİR FIKIH HOCAMIZDAN KENDİSİ BİZAT FIKIHLA İLGİLENİR...
ŞABANIN 29 ÇEKTİĞİNİ TAKVİME BAKIP SİZDE AANLAYABİLİRSİNİZ
Demekki takvime baktınız ? zaten meselede bu değilmi ya! Efendimiz takvim yapın bakın dememişki.. hilale bakın demiş.. bu takvimler değilmi milleti kavga ettiren.. geçen gün istanbulda cezairli bir müslüman la karşılaştım dedi bizim hesaba (takvime) göre Şaban bu sene otuz çekiyor.. hadi buyur burdan yak ?
o zaman takvim yokmuş ki o zmn namaz vakitlerindede kıbledede güneş yönergesine bakıyolarmış resulAllah ta hilale bakın demiştir ama bu benm görüşüm oluyo tabi:)
neyse biz hocamızdan öyle not almıştık bilmiyorum
HİLAL CUMARTESİ GÖRÜNDÜ.YENİ GÖRDÜM CEVAP VEREMEDİM NE YAZIKKİ...
HİLAL CUMARTESİ GÖRÜNDÜ.YENİ GÖRDÜM CEVAP VEREMEDİM NE YAZIKKİ...ee ? sonra ne yaptın oruca pazar günümü başladın ?
Nurun Ala Nur
27.08.2009, 08:46
:-032
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.