Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram Ali Hocamız için duygu ve düşüncelerinizi alalım..
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerimiz,
Bundan üç yıl önce şehid edilen çok değerli Bayram Ali Hocamız şunları söylemişti;
http://img17.imageshack.us/img17/5782/bayramhoca.jpg
"Bayram hoca bugün var yarın yok olabilir, sende bugün varsın yarın yok olacaksın.
Ölüm haktır. Niyazımız o ki Allah ölenlerin yerini boş bırakmasın. " (amin)
Bugün Bayram Ali Hocamız bedenen biz sevenleri arasında değil ama manen 10 binlerin, onu tanıyan herkezin gönlünde yerini almıştır..
Mekanı Cennet olsun ..
İşte bizlerde inşaAllah onun şehadetinin 3. sene-i devriyesinde istikamet Forum üyeleri olarak Hatim indirdik ve Radyomuzda onun için Hatim duası
yapacağız.
Duadan önce kendisi ile ilgili konulara değinip, hayatından kesitler sunmaya çalışacağız.
03.Eylül Perşembeyi Cumaya bağlayan gece TR saati ile 23.30 da
Bütün kardeşlerimizi bu anlamlı proğrama davet ediyoruz.
Şimdi değerli üyelerimiz,
Bu proğramda sizlerinde Bayram Ali Hoca için gönlünüzden geçen duygu ve düşüncelerinizi dualarınızı ve var ise diğer satırlarınızı Radyomuzda sizin sesiniz olarak okuyacağız.
Şu andan itibaren Radyomuzda o gün okunmak üzere duygu ve düşüncelerinizi PM ile bana iletebilirsiniz..
Allahu Teala razı olsun
istikamet yönetim
TAMAM MI ?
Unutma tez geçer zulmün ezası,
Sabretmeyi bileceksin tamammı?
Yiğide ar olmaz bahtının kazası,
Hakka teslim olacaksın tamammı?
Geri dönmek yoktur güneş doğmadan,
Rahmet nuru karanlığı boğmadan,
Hakikat yoluna boyun eğmeden,
Gerekirse olacaksın tamammı?
Yenilirmi inanmışın imanı,
Böyle bir gerçeğin olmaz gümanı,
İnşaallah başlarsa hesap zamanı,
Haklarından geleceksin tamammı?
Yolumuz her zaman Allah yoludur,
Bu yoldaki ölüm oğul balıdır,
Hak haklının en mukaddes malıdır,
Vermezlerse alacaksın tamammı?
Çevirirmi ahını Allah öksüzün,
Pek basittir devrilmesi köksüzün,
Her kim olsa haksızlığı haksızın,
Suratına çalacaksın tamammı?
Uyuşukluk şifa bulmaz illettir,
Korkaklık en adi en pis zillettir,
Adalet ne güzel ne hoş nimettir,
Hep doğruyu bulacaksın tamammı?
Yalana hayır! Gerçeğe evet!
Mücadele şarttır kalsanda tek fert,
Birde ötesi var buranın elbet,
Nasıl olsa öleceksin tamammı?
Alıntı
Allah’ın insana ihsan ettiği en büyük emsalsiz nimet aşktır.
{ Aşk sabırla bir araya geldiği zaman delemeyeceği hiçbir dağ yoktur.
{ Aşk; başka bir şeyin sevgisini Allah’ın sevgisine üstün tutmamaktır.
{ Aşk hangi vücutta karar kılarsa orada Hakta başka ne varsa yakar yıkar
{ Aşk kimde karar kılarsa onun namazı beş vakit değil o ki daima Namazdadır.
{ Aşkın gıdası Allah’tır.
{ Aşkın çömleğinde kaynayıp kaynayıp pişene helal olsun.
{ Aşk tekellüm ve tesennüm ile değil teneffüs edilerek yaşanır.
{ Aşk yaratıldığında sabır dünyayı terk etmiştir.
{ Aşığa ölümle tehdit nafiledir.
{ Müslüman balta gibi olmalı. Ağaçların çokluğu onlara zarar vermez.
Dava adamı devamlı hedefe bakacak cambazlar iplerinde marifet gösterdiklerinde daima ileri bakarlar. Aşk yere bakmamalı yere bakan cambazın düşmesi çok yakındır.
{ Vücudun kaçta kaçı sana ait söyler misin?
{Ecdadın Fatih’in damarları kesilse kan yerine şeriat damlardı.
{ Bugün ortalıkta yiğit Müslüman değil, yitik Müslüman kaldı.
{”Her millet kendi hazırladığı ölümle ölür der” ikbal.
{ Güneşten kim ne kadar istifade ederse o kadar olgun olur.
{Biz Muhammed Mustafa’nın (sav) çocuklarıyız Bizans’ın değil. Ama şu memleketin mazlum insanı çeşitli entrikalarla Bizans’ın çocuğu yapılmak isteniyor. Bunca yıl Muhammed Mustafa’nın (as) evladı oldun da ne kaybettin? Seni üç kıtaya sahip kılan kim?
{Şu an memlekette silahsız haçlı seferleri yapılmaktadır.
Avcılar kuşu avlamak için ıslık çalarlar. Kuşta ıslığa doğru giderse kendini helak eder. Dünyada bize ıslık çalıyor.
{ Davan için çalışacaksın. Allah’a güveneceksin İbrahim (as) için ateş yakılınca bir karınca ağzına su alarak mancınık kurulan yere yönelir. Biri bu hale gülerek karınca ile alay eder. Sen ne oluyorsun ki? Götürdüğün bu su, ateş söndürebilir mi? Deyince karınca cevap verir. Ateşi söndürmek Allah’a aittir.
Benim görevim ise ateşi söndürmek değildir. Ben bana düşen görevi yapıyorum. Benim görevim su taşımaktır.
{ Ölüme hazır olmayanların yaşamaya hakkı yoktur.
{ Varlığımıza kast edip bize şirin gözükmelerine aldanma. Avcı yem saçarsa bunu acımasından, cömertliğinden saçmaz, kuş avlamak için yapar.
{ Aşkın 500 kanadı var. Her kanadı arşın üstünden yerin altına kadar her yeri kaplar.
{ Aç adam sofraya gittiği gibi Muhammed Mustafa’ya (sav) gitmeli. Deli olan onun delisi olmalı.
{ Bugün gülecek vaktimiz yok.
{ Sen O’nu muhafaza etki O’da seni muhafaza eylesin
{ Aşk ölüm ile ikiz kardeştir.
{ Aşk insana istemeyi bile unutturur.
{ Aşk hayatın umdesi ve nişangâhıdır.
{ Aşkını kâfi gören âşık değildir
{ Unutma! Aşkı yaşayanı aşk korur
{ Aşkta korku yoktur. Korkak âşık olamaz.
{ Aşkla varamayacağın hiçbir şey ve ulaşamayacağın yol yoktur.
{ Aşkın dışında bir gerçek arama. Ona dalmayan onu bilmez.
{ İnsan aşkına kapıldığı bir şeyi kendinden bilmeli.
{ Yine unutma! Sevmeyi bilmeyen ölmeyi bilmez.
{ Zayıfız diye me’yus olma. Kuşların en zayıfı ebabil kuşudur.
{Söylenen söz atılan ok gibidir, onu geriye çevirmeye güç yetmez.
{ Diken olacağın yerde sakın gül olma!
{ Aklınız hamalınız değildir. Not alınız, hatırda kalmaz satırda kalır
{ Unutma sen! Bir devenin yükü ağır olur
{ Her zafer bir kurban ister
{ Bu memleket kanla alındı parayla değil!
{ Yiğit olan bir gün, korkaklar ise her gün ölür
{ Biz bu davanın gübresi olabilseydik, şimdiye kadar çoktan bu dava çiçek verirdi.
{ Dert vardır gelir geçer, dert vardır deler geçer. (atasözü)
{ İnsan kendi cellâdını alkışlar mı hiç?
{ Hayatta satın alabileceğin en pahalı şey dürüstlüktür.
{ Şu hayatta birkaç kişiyi kurtarabilirsek ne mutlu
{ Ahireti anlaman için ölümü düşün. Beraber olacağın âlimleri iyi dinle
{ Abdestten sonra abdest suyundan içmek kabız olmanı önler o yüzden içilmesi iyidir
{ Bir kişiye borç verip sonra ondan her hangi bir şeyinden faydalanman caiz değil. Yani arabasını alsan bir yere gitsen, bir şeyini alsan faiz olur. İmam-ı Azam (rh) borç verdiği kişinin kapısına vurdu ve geri çekildi. Gölgesinde bile durmadı evin. Caiz değildir buyurdu.
{ Damla deryadan haber verir. Kıvılcım ateşten haber verir.
Bakış zinadan haber verir. Yağmur selden haber verir.
Soğuk kıştan haber verir. Sıcak yazdan haber verir.
Yani her şeyin bir başlangıç noktası vardır. Bitiş noktasında vardır elbet.
{ Yağmurun düştüğü tüm yerler ne kadar varsa o şekilde fitne görüyorum buyurdu Peygamber (sav)
{ Bir köpek, bir kuş bulur, bütün köpekler üşüşür leşe,…
{ İnönü döneminde bir Halk partili milletvekili mezarlıkların yanından geçerken bir yasin bilen okusun der. Okuyan yok. Fatiha okuyun? Oda yok. Bildiğiniz süreleri okuyun? Bilen yok. O zaman diyor ki; Ellerinize birer taş alın el ve ayaklarınızı kullanarak yürüyün ki insan değil hayvanların geçtiğini sansınlar bari.
{ Osmanlı döneminde yaşı kaç olursa olsun tarikata başlandığı zaman ki yaşını söylüyorlardı. Çünkü hayat o zaman başlardı ondan.
{ Erken yatın, erken kalkın. Uyuyamıyorsan tespih çek, namaz kıl, Kur’an oku. O zaman şeytan uyutur. Ne zaman Kur’an okusak, namaz kılsak şeytan elli dereden su getirir.
{ Sarık, külah, hırka insanı şeyh etmez. İlim almak, istemek, yaşamakla Mevla verir.
{ Oturduğumuz daireye çıkmak için merdivenleri tek tek çıkıyorsun. Mevla’ya da aynı şekilde yaklaşabilmemiz için ilerlememiz lazım. Durduğun yerde ne daireye çıkarsın ne de Mevla’yı bulursun. Sonra da uzun kulaklı olursun. Ona göre düşün ve bul.
{ Bir yerlerde iç kıyafetin, herhangi bir şeyin reklâmını yapıyoruz. Mevla’nın varlığını, birliğini anlatmıyoruz. Neden? Niçin? Niye? Çünkü tam manasıyla AŞK kalbimize yerleşmedi de ondan…
{ 3 damla kutsaldır:
- Kan damlası => Şahadettir
- Ter damlası => Berekettir
- Göz damlası => İbadettir.
Alıntı
Şehid Bayram Ali Öztürk Hocamızın, şehadetinden günler önce Rize yaptığı ve şehadetini haber (http://www.blogcu.com/kanal/haber) verdiği va’zu nasihatini gönül gözüyle görüp, gönül kulağı ile dinlemeye buyurun:
Bazı sözlerimi yüreğimin yarasıyla söylüyorum, yanlış anlamayın! Bir de böyle bir hastalığımız var: Diyelim meselâ sen veya ben, kim olursa olsun hani kahrıyla konuşuyor, yürek acısıyla konuşuyor, dinleyen ise diyor ki “Aaa! İşte hoca niye o kelimeyi söyledi” vesaire… Sen ne diyorsun Allah aşkına ya! Ben sana hasretimi ve ızdırabımı dile getiriyorum sen bana hâlâ diyorsun ki “Bu şiirin vezni ne, kafiyesi ne?” Acem’in dediği gibi “Ben ne söyliyem sazım ne çalıyor.” Sözüm bir türlü gidiyor, sazım bir türlü gidiyor… Öyle olmayacaksın.
Şurada birinize ani bir rahatsızlık gelse, ölse, hepimiz ağlarız. Gülerken de beraber güleceğiz, ağlarken beraber ağlayacağız. Biz hâlâ, öbürünün kusurunu araştıracak şekilde birbirimize komplo kuracaksak, o zaman hayat bitti demektir. Karşı tarafa, al bizi ne yaparsan yap demektir bu.
Bak Hızır Efendi rahmetliyi İsmailağa’da vurdular, şehid ettiler. Bana göre İsmailağa’da Muhammed Mustafa şehid edilmiştir. Hoca, Peygamber vekili olan bir insandır; hocanın vurulması peki nedir? Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in vurulması yerine geçer.
Bakın, o olaydan sonra yine ciddi bir tedbir alınmış değil. Bu ne demek oluyor, “Ey Hızır Hoca’yı vuranlar bizde çok şehid olacak adamlar var, gelin kimi istiyorsanız; Bayram Hocayı mı al, vurun götürün.” Zaten Hızır Efendi hedef değildi bendim hedefte, bendim hedefte.
18 Mayıs tarihli Zaman Gazetesi ve Vakit Gazetesi’ne bakın. Hızır Efendiyi içeride vurdular, ertesi gün gazete aynen şöyle yazıyordu: “İsmi B ile başlayan hoca vurulacaktı, yanlışlıkla adı H ile başlayan hoca vuruldu.” Kim o?
İsmailağa’da son yıllarda sürekli Efendi’nin emri ile bu fakirin sesi çıkıyor, dolayısıyla cemaatte uyanma gibi haller berildi; Elhamdülillah. Eee, namlunun ucunda ben! 600 Dolar verdim çelik yelek aldım, ben ölsem kim benim hukukumu arayacak ki; hiç kimse aramayacak. Bu şartlarda çalışıyoruz anla! Bir kişi, bir Allah’ın kulu çıkıp da “Ne yapıyorsun, ne ediyorsun, ne oluyor, sıkıntın var mı, derdin var mı?”… soran eden yok. “Bu dava garip geldi garip gidiyor ama bu davaya gönül veren gariplere ne mutlu” diyor Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem.
İmâm-ı Rabbânî’nin bir mektubu var, dava uğruna çekilen çile ve zahmetlerin ne anlama geldiği hakkında. Zaten onu duyduktan sonra, önümde Amerika mı var, yerli düşmanlar mı var, katiller mi var, hiç birisi gözüme gelmiyor, yeter ki ruhun teselli olsun, tatmin olsun. Allah’ın izniyle bir başım değil bin başım Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem yoluna feda olsun. Ama bu demek değil ki deli olalım yani, tedbirli de olmak gerekiyor. Biz bu canı da yolda bulmadık, tedbir takdire mani değildir. Ehl-i Sünnet vel cemaat öyle söyler. Ben tedbirimi alırım ama takdir eğer bizim vurulmamızı gerektiriyorsa, e ne yapalım orada Mevlâ’nın da bildiği bir şey var demektir, mecburen kaza ve kadere boyun eğeceğiz.
Ben senin için öleceğim, sen benim için bir ah çekmeyeceksin, vefakârlık bu mu? Sana bu kadar kendimizden feda edeceğiz sen yine hâlâ benim hakkımda ileri geri konuşacaksın… Yook, yook, o zaman Bayram hoca gidecek ahirete haberiniz olsun. Allah imana, İslâm’a zeval vermesin. Allah anadan babadan öksüz ve yetim bırakır ki, bırakıyor da zaman zaman, anneden ve babadan öksüzlük de vermesin ama asıl öksüzlük işte böyle savunmasız kaldığımız andır.
Dünkü sohbetin konusu, “Muhammed Mustafa nasıl savunulacak”… Hep Peygamber Efendimizi işte böyle mübarek günlerde, “İşte Peygamberimiz şöyle, Peygamberimiz böyle” vesaire vesaire. Güzel de, güzel de, şu anki gelişen dünyada Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i nasıl savunacağız peki, bunu kim anlıyor Allah aşkına! Böyle kıyısından köşesinden, tavanın ucundan, döşemenin bilmem arasından bahseder gibi Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i bir iki ezgi, ondan sonra bir iki enstürmantel parça vesaire, ne yaptık; Efendimiz’in doğum gününü kutladık, çüşşş! Ne oldu ya bu? Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem gitarla, davulla, zurnayla kutlanacak ondan sonra gerisi yok! Bu iş mi yani? Asıl gerisi mühim, hadi onu yaptın eyvallah; ama Muhammet Mustafa bu kadar değil ki, peki bütün dünya şu an Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e çullandı… Danimarkalı ***in birisi kalktı Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e terörist dedi, peki miting meydanlarında havlamaktan başka ne yapabildik; hiçbir şey. Hep kadın olduk biz, kadın olduk kadın, dünyada erkek aramayın!
Erkek, aşkının gereği olarak sevdiğine canını feda edendir peki. Abdülhamid Han zamanında Avrupa’da bir tiyatro oynanıyor, tiyatro oyununda Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e hakaret sahneleri var. Abdülhamid Han dedi ki, hatta o son dönem çalkantılı bir dönem olmakla birlikte; “Size 24 saat zaman tanıyorum. 24 saat içinde o tiyatroyu oyundan kaldırın. Yoksa bütün ordularımla üzerinize geliyorum!” Ve neticede adamların abdesti kaçtı, biliyor musun?
Şimdi bu adam resmen, affedersiniz ama, gene yüreğimin yarasıyla söylüyorum; Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i esir aldılar vicdansızlar, her türlü hakareti yapıyorlar. Peki; hani Muhammed Mustafa’nın erleri ve yiğitleri, hani nerede? Muhammed Mustafa karıların eline kaldı.
İsrail Suriye’ye saldırdı. Golan tepeleri var Suriye’de, ben gittim oraları gördüm, çok güzel, tepeler araziler çok çok verimli, adamlar yer işgal etti vicdansızlar, aynen şunu söylediler; “Muhammed Mustafa öldü, kadınları ve kızları arkada bıraktılar bize.” Hadi ye bakalım bu lafı, insansan eğer. “Ben hâlâ gezmeyi düşünüyorum, hâlâ giyinmeyi düşünüyorum, hâlâ eğlenmeyi düşünüyorum” git ya git... Bu laflardan, sizi tenkid anlamayın ha, ona göre… Siz bunlardan olsaydınız eğer, bu kafadan olsaydınız buraya gelmezdiniz; siz dertlisiniz, ben ortamı size tasvir ediyorum, önce teşhis sonra tedavi…
Dağda ağaçlar oluyor, eğer o ağaçlar kendi haline bırakılırsa onun meyvesi acı olur, ama sen eğer o acı ağaca bir aşılama yaparsan o acı elma acı armut ne oluyor; bal oluyor bal, bal oluyor bal! Bak ağaca bile bir ilgi gösterdiğinde ağacın meyvesinin acılığı tada dönüşüyor. Peki çoluk çocuğun, ondan sonra benim kardeşlerim vesaire bunlar odundan daha aşağı gitti ki, oduna veya saksıdaki çiçeğe gösterilen alakayı bunlara göstermiyorsun? İlgi göstermezsen yarın bunlar olur acı meyveli bir ağaç! Ne işe yarayacak bu ağaç? Bir iş görmez keser odun yaparlar, insan ise odun bile olmaz, peki ne olacak bu insan?.. Allah-u Teâlâ eğer uyuyorsak uyanmaya bizleri muvaffak eylesin, eğer öldüysek tekrar dirilmeye bizleri muvaffak eylesin!
Burada ben konuşmuyorum, ben burada Cenâb-ı Hakk’ın ve Peygamberimizin vekili gibi konuşuyorum; hani vekili olmaya layık değilim ama konuştuğum sözler âyetin ve hadisin dışında değil, belki bir daha da hayatında böyle bir söz duymayacaksın! Demin dediğim gibi ben toprağın altına gideceğim, o zaman bunları hatırladığın zaman “Ah ben bu kafayı ne yapayım, 9. kattan atlasaydım da yanlış karar almasaydım” diye kafanı şu elinle kayaya vuracaksın ama artık... Hayat, hayat, hayat o kadar acayip ki, dönsen de artık dönemeyeceksin. Artık belki bir itin birisi sana nasip olacak, o it yüzünden de ölünceye kadar belki çekeceksin biliyor musun? Allah böyle gafletlere maruz kalmaktan muhafaza eylesin.
… Allah doğrudan senin kafana bu tenbihleri sana ilham edebilirdi ama Allah-u Teâlâ araya esbab koyuyor. Allah güneş olmadan da sıcak verebilirdi, bulut olmadan da yağmur verebilirdi ama Allah-u Teâlâ araya sebepler koyuyor. Ağaç olmadan da meyve verebilirdi Allah Celle Celâluhu. Baba olmadan da Allah-u Teâlâ çocuk verebilir; İsâ Aleyhisselâm’ın babası kim?.. Mevlâ araya ne yaptı, esbab koydu! Demek ki sende bir cevher var… Mevlâ bizden hala vazgeçmedi, vazgeçmedi, vazgeçmedi! “Rabbim baybay! Benden buraya kadar” öyle mi? Allah-u Teâlâ iyilikten ve güzellikten ayırmasın, yanlış karar almaktan hepimizi muhafaza eylesin.
Yollar ikiye ayrıldı artık aziz kardeşim, tercihini yap. Cenâb-ı Hakk buyuruyor ki, “Biz doğru yolu gösterdik” diyor, “Dileyen artık cennete gitsin dileyen cehenneme gitsin” diyor. Cenâb-ı Hakk bunu söylerken de, “Yapın tercihinizi gidin. Ben, nasıl giderseniz kabul ediyorum” demiyor Allah-u Teâlâ.
“İster cennete gidin ister cehenneme gidin ama burnunuzu sürteceğim” diyor. Başka bir Allah bulduysan bana da söyle bende seninle beraber geleyim! Ama bulamayacaksın, bulamayacaksın! Beni darıltabilirsin, beni küstürebilirsin ama Muhammed Mustafa’yı küstürme, Muhammed Mustafa’yı küstürme! Yarın, ahirete imanın varsa ki var, yarın “Tut elimden Ya Rasulallah!” dediğin zaman, Rasulallah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, eğer bu yamuklukla ahirete gidersek, sana diyeceği bir kelime var: “Ben seni tanımıyorum, yürü!” Yanında da Hazreti Aişe validemiz olacak. Hazreti Hatice validemiz olacak, “Anacığım, anacığım..” “Benim senin gibi evladım yok, sen kimsin!” diyecek sana icabında.
Neye güveniyorsun peki, ha neye güveniyorsun peki; parana mı, puluna mı, anana mı, babana mı? Bak şu yukarıdaki dağ emir bekliyor haberin olsun, şu deniz beş metre kalksa Çayeli bitti. Bende senin gibiysem, bende icabında bu kafayla gidersek biz, Allah göstermesin…
Rize’de bu kadar afetler oluyor, dereler taşıyor, ne bileyim evleri alıp götürüyor… Allah-u Teâlâ her adım başında kendisinin neye kadir olduğunu gösteriyor, sen nasıl kalkıyorsun peki şuna tavır koyuyorsun ya, sen nasıl Kur’ân’a kin kusuyorsun ya, sen nasıl kalkıp tefe koyuyorsun, rafa koyuyorsun; şöyle diken üstünde duruyorsun ya. Bak depremler hala kalktı mı; kalkmadı, gidiyor geliyor, gidiyor geliyor. Birkaç kişinin hürmetine Mevlâ tutuyor. Rize’yi var ya, Allah Rize’yi çoktan yıkacaktı. Rize çoktan yıkılacak ama işte burada birkaç mazlum kul var Mevlâ onlarla tutuyor Rize’yi. Göreceksiniz, Allah göstermesin, yine bunu yüreğimin acısıyla söylüyorum, hadi bir daha kursan da kuramayacaksın haberin olsun, kursan da kuramayacaksın, mümkün değil artık! En büyük musibet nedir bilir misiniz siz, en büyük musibetten ibret almamaktır, musibetten ibret almamaktır! Allah bir insanın aklını aldıktan sonra Allah-u Teâlâ mucizede gösterse, yook, para etmiyor, para etmiyor. Şuradan Rusya, vicdansız bir kalkışırsa bu tarafa, Türkiye’nin bir ay savunacak gücü yok, bir ay, bir ay Türkiye’nin kendini savunacak gücü yok! Bir hafta 15 gün içerisinde iş bitti, Türkiye gitti! Ondan sonra Rus sana saldırdığı zaman Bayram Hocayı hatırlarsın… Allah buralara gelmekten hepimizi muhafaza eylesin.
Bayram Ali Öztürk Rha.
Alıntı
HZ. MUHAMMED’E (S.A.V.)
Dünya ve Ahiret Efendimiz,
Bir ulülemr idin, emrine girdik,
Ezelden biatlı Hakanımızsın,
Er idin sayende murada erdik,
Dünya ve Ahiret Sultanımızsın.
*
Unuttuk İlhan’ı, Kara Oğuz’u,
İşledik seni göz bebeğimize
Bağışla ey Şef’i kusurumuzu,
Bin küsur senelik emeğimize
*
Suçumuz çoksa da sun’umuz yoktur,
Şımardık müjde-i sahabetinle.
Gönlümüz ganidir, gözümüz toktur,
Doyarız bir lokma şefaatinle.
*
Nedense kimseler anlamaz eyvah!
O kadar saf olan dileğimizi,
Bir Ümmi isen de ya Rasulallah
Ancak sen okursun yüreğimizi.
*
Suları tükendi gülabdanların
Dinmedi gözümüz yaşı merhamet
Külleri soğudu buhurdanların,
Aşkınla bağrını yakmada millet.
*
Gelmemiş Türkçede “Kıys” ü “Hassan”’ın
Yok, bizde ne “Bürde” ne “Muallâka”
Yolunda baş veren Al-i Osman’ın,
Lal ile yazdığı Tarihten başka.
*
Ne kanlar akıttık hep senin için,
O Ulu Kitabın hakkı için, aziz,
Gücümüz erişsin ve erişmesin,
Uğrunda her zaman döğüşeceyiz.
*
Yapamaz Ertuğrul evladı Sensiz,
Can verir cananı veremez Türkler.
Ebedi Hadim-ül Harameyniyiz
Ölsek de Ravzanı Ruhumuz bekler
FAHRETTİN GICIMAN PAŞA
Ahmet Eker
01.09.2009, 12:48
Onu kelimelerle anlatmak yeterli olmaz belki ama Hocamızın hayatını anlatan belgeseli onu çok iyi tanımayan kardeşlerimiz için eklemek istedim. ALLAH (c.c.) bedelini canıyla ödediği aşkı hürmetine Hocamızın mekanını cennet eyleye (AMİN).
BAYRAM ALİ ÖZTÜRK HAYATI (BELGESEL) MUTLAKA DİNLEYİN ! ÇOK ETKİLEYİCİ (http://video.google.com/videoplay?docid=2153216293350867957&ei=FPicStRymtD4BsOtucMO&q=bayram+ali+%C3%B6zt%C3%BCrk)
ALLAH CC RAZI OLSUN AHMET EKER KARDESIM
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerimiz,
Bundan üç yıl önce şehid edilen çok değerli Bayram Ali Hocamız şunları söylemişti;
http://img17.imageshack.us/img17/5782/bayramhoca.jpg
"Bayram hoca bugün var yarın yok olabilir, sende bugün varsın yarın yok olacaksın.
Ölüm haktır. Niyazımız o ki Allah ölenlerin yerini boş bırakmasın. " (amin)
Bugün Bayram Ali Hocamız bedenen biz sevenleri arasında değil ama manen 10 binlerin, onu tanıyan herkezin gönlünde yerini almıştır..
Mekanı Cennet olsun ..
İşte bizlerde inşaAllah onun şehadetinin 3. sene-i devriyesinde istikamet Forum üyeleri olarak Hatim indirdik ve Radyomuzda onun için Hatim duası
yapacağız.
Duadan önce kendisi ile ilgili konulara değinip, hayatından kesitler sunmaya çalışacağız.
03.Eylül Perşembeyi Cumaya bağlayan gece TR saati ile 23.30 da
Bütün kardeşlerimizi bu anlamlı proğrama davet ediyoruz.
Değerli üyelerimiz,
Bu proğramda sizlerinde Bayram Ali Hoca için gönlünüzden geçen duygu ve düşüncelerinizi dualarınızı Radyomuzda sizin sesiniz olarak okuyacağız.
Şu andan itibaren Radyomuzda o gün okunmak üzere duygu ve düşüncelerinizi PM (Özel Mesaj ile) ile bana iletebilirsiniz..
Allahu Teala razı olsun
istikamet yönetim
Bayram Ali Hocamızın sevenleri, neredesiniz kardeşlerim?
Radyomuzda okunmak üzere iki satırlık bir dua, duygu ve düşünceleriniz yokmu?
Bekliyoruz Özel Mesajdan inşaAllah..
mustmust
02.09.2009, 02:35
:-046
RABbim Rahmet eylesin. kendimize örnek alacağımız çok muhterem biri Marul ekmek yiyerek hafızlık yapmış aff ALAHım aff :-003Her kezin dınlemesini tavsiye ederim
Onu kelimelerle anlatmak yeterli olmaz belki ama Hocamızın hayatını anlatan belgeseli onu çok iyi tanımayan kardeşlerimiz için eklemek istedim. ALLAH (c.c.) bedelini canıyla ödediği aşkı hürmetine Hocamızın mekanını cennet eyleye (AMİN).
BAYRAM ALİ ÖZTÜRK HAYATI (BELGESEL) MUTLAKA DİNLEYİN ! ÇOK ETKİLEYİCİ (http://video.google.com/videoplay?docid=2153216293350867957&ei=FPicStRymtD4BsOtucMO&q=bayram+ali+%C3%B6zt%C3%BCrk)
ARKADAŞLAR MUTLAKA DINLEYIN DINLEYELIMDE ALLAHA KUL DAVA ADAMI HIZMET EHLI NASL OLUNURMUŞ ÖRNEK ALALIM DINLERKEN BEN KENDIMDEN UTANDIM:(:(
Nurun Ala Nur
02.09.2009, 06:54
Allahu teala Merhum Bayram Hocamiza Rahmet etsin.
Allahu teala cumlemize hoca Efendimizin sefaatine nail etsin.
Sehitler olmez Merhum Bayram hocamizda yasiyor,
Onu oldurduk sananlar ne kadar yanilgi icindeler.
Aksine Hocamizi sehitlik makaminla dahada yucelttiler.
Ben cok uzgunum ki boyle degerli Mubarek insani goremedim diye, Cok buyuk kaybimiz hocamin kaybi Islam aleminin kaybi. Osmanlinin halifesi , insanligin medari iftihari Hocamiz Efendi hazretlerinin olene kadar hizmetinden cikmamis. Efendi hazretleri bile kendisine sen Istanbulun gunesisin Bayramim demis.
Ben soyliyecek kelime bulamiyorum genc yasta sehit olan
Merhum Ali Ozturk hocamizi unutmayalim Alimin olumu Alemin olumu. Kayibimiz cok derin, Ona layik olabilmemiz ilime asik olmamiz ilmi yaymamiz lazim ilim yolundan kitap yolundan ayrilmazsak Hocamizin ruhu sad olucaktir.
Allah rahmet eylesin Mekani cennet olsun bayram efendi hocamizin ruhuna EL FATIHA..
Kardesler neden bi iki kisi haric kimse duygularini bir kac satira dökmüyor?
Sevmeye gelince hepiniz bizden daha cok seviyorsunuz, ama biraz ugras vermeye gelince, herkez tembellesiyor. Yarin Radyoda okunacak bu satirlar, ama daha dogru dürüst elimize yazi bile gecmedi. Fayda saglamak istiyorsaniz, en azindan böyle faydaniz olsun.
Sevmeye gelince hepiniz bizden daha cok seviyorsunuz, ama biraz ugras vermeye gelince, herkez tembellesiyor. Yarin Radyoda okunacak bu satirlar, ama daha dogru dürüst elimize yazi bile gecmedi. Fayda saglamak istiyorsaniz, en azindan böyle faydaniz olsun.
Allahu Teala razı olsun, derdimin tercümanı oldun Adminim..
Evet kardeşerim, Bayram Ali Hoca nın belgeselini bari izleyin,
belki bir kaç satır duygu düşünce ve duanıza vesile olur..
BİR BAYRAM SABAHI AÇTI GÖZLERİNİ DÜNYA'YA. DOĞUMU YAŞAMI VE ÖLÜMÜ'DE ADI GİBİ BAYRAM OLDU. DAVA İÇİN CANINI ORTAYA KOYDU. AŞK İÇİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL TANIMADI. KENDİSİNE BİR FETVA İÇİN ÖNÜNE 22 TRİLYON KOYULDU AMA TEREDDÜDSÜZ REDDETTİ. İSTESEYDİM ALTIMA SON MODEL MERCEDES CEKERDİM DEDİ AMA YAPMADI. KAZANDIGI BÜTÜN PARASINI KİTAPLARINA HARCADI GÖNÜL DOSTU HAK YOLCUSU HOCA'MIZ. BİLDİĞİM 20 BİN CİLT BÜYÜK VE SAYISINI BİLEMEDİĞİM KADAR CİLT OLMAYAN KİTABI VARDI. HOCA'MIZ ŞEHDET ŞERBETİNİ İÇTİ HEMDE SON DAMLASIN KADAR. ALLAH BİZ ACİZ, KORKAK, GÜNAHKAR KULLARI ŞEHİD HOCA'MIZIN ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
_HAYDAR_
02.09.2009, 13:35
Bayram Ali Öztürk...Diğer adı Mektubatçı Bayram Hoca...Bir diğer adı da .....!!!!
Evet, diğer adıda Şehit Bayram Hocamız...
Adı her aklımıza gelişinde gözyaşlarımıza engel olamadığımız İsmailağa cemaatinin "Geceleri ağlayan,Gündüzleri ağlatan hocası Şehit Bayram Hocamız"
3 Eylül günü hain bir saldırıda sakalı ve cübbesi kana boyanan islam aleminin mümtaz şahsiyeti..
Dinleyenler bilir,,,ne güzel söylerdi....;
Ümmeti Muhammed olan efrada
Ey keremler kânı merhamet buyur
Hızır ile İlyas'ı gönder imdada
Ey keremler kânı merhamet buyur......
Bu dizeleri şuan yeniden hocamızın sesinden dinleyebilmek için nelerimi vermezdim....??
Ben ve benim gibi binlercesi...Hepimiz hocamızın ardından yetim kalan birer çocuk gibiyiz....Bizler belki hocamıza layık olamayız ama, bu dünyada böyle birini tanımak, sevgisini kalbimize yerleştirmek sanırım hepimizin başına gelebilecek en güzel şeydir.....
Bu gece hepimiz için hüzün gecesi olacak ama , şuan hocamızın ruhaniyetinin aramızda olduğunu bilmek, kendisi için ayırdığımız bu geceden haberdar olması bizlere mutluluk olarak yetmeli...
Bu gecede burada bu amaçla buluşmamızda emeği geçen tüm kardeşlerimden Mevlam razı olsun....
karaşahin
02.09.2009, 14:05
BİSMİHİ TEALA
(Bir kaç defa istanbul'a gittiğim de onun sohbetlerinden aldığım notlar)
Bayram hocamızın Sohbetinden notlar (http://www.ismetiyye.com/hocalarimizdan-sohbetler/bayram-hocamizin-sohbetinden-notlar/msg812/#msg812)
Onun dilinden selamlama:
Ey... Canlar canı uğrunda can vermeyi cana minnet bilen ecdadın yanık sevdalıları. Ey... Kendisini ellerden, yağan karlardan, esen yellerden, havadaki turnalardan, su içtiği kurnalardan, yerdeki karıncadan kıskandığım ALLAH’ın mühür gözlüleri. Ey... Karanlık günlerine ışık olsun diye Islama aşık olan ALLAH’ın meleklerden kıskandığı, onlara karşı iftihar ettiği miski amber kokulu kullar. Ey... Elinin kınası kurumadan mehmedini son defa gören, üç günlük Aişelerin Fatımaların nesli necibi, çocukları gazi torunları. Ey... ALLAH’ın yumruk kadar kalbine fokur fokur kaynağan yanardağ misali iman aşk koyduğu ümmeti merhume. Ey... Doğuştan asker doğan serhatten serhate bir kuş gibi uçan ufuklarla yarışıp, çağlarıda bir o cephede bir bu cephede tahtari velliye çeviren Osmanlının Torunları. Ey... ALLAH’ın davasına gözyaşlarını mürekkep kirpiklerini kalem yapan karanlık gecelerin yıldızları.
Din kimliktir arkadaş,
Din şahsiyettir arkadaş.
Yaşanırsa kimliğin var demektir
Yaşanmıyorsa kimlik bitmiştir.
—Kafiri seven varya, o onlarla beraberdir (Hadisi Serif)
Bir insan batıya uymak niyetiyle, bir tek çekirdek bile yese, bunun dinde imanı gitmiştir.
—İnandığınız gibi yasamıyorsanız, bu sefer yasadığınız gibi inanacaksınız.
—Davranış ve hareketler insanların şahsiyet ünitelerini oluşturuyor. Nasıl bir hareket var o şekilde bir itikadı yapılanma var.
Sultan 1. Abdul... Kanunnamesinden:
Müslümanin giymiş olduğu çarık sarı çarık olacak, Yahudi ve hiristiyanlarin giymis oldugu çarık ise yesil veyahut ta lacivert rengi olucak, niye? Hatlar belli olacak. Hak batıla karışmayacak.
Müslüman hamama gittiği zaman giyeceği takunyanın, kayısının süsü farklı, Yahudi ve hiristiyanın ki farklıydı. Müslüman, hiristiyan ve yahudinin giydiği takunyayı giymeyecek. Müslümanin banyo almis oldugu musluk farklı, Yahudi ve hiristiyanin banyo almış olduğu musluk farklı olacak, hatlar belli olacak. Şimdi sapla saman bir birine karıştı
Aşk kimde karar kılarsa; onun namazı beş vakit olmaktan çıkar,her vakit namaza dönüşür
Avrupa da ki ilimden hedef; İyi vatandaş yetiştirmek.
İSLAMDA Kİ İLİM DEN HEDEF; İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR.
Eğer kalp hakikaten tasfiye olur, nefis de tezkiye olursa; İnsan,
Bütün insanlara merhametli olur.
Amerika; beni dinlediğin müddetçe insansın,
Beni dinlemezsen su yerine senin kanını içerim diyor.
Sen bana mahkumsun diyor. Çünkü senin gelişmen yarın benim sonum demektir.
İlk fırsatta vurucam seni diyor.
Biraz daha Türkiye ye ihtiyaçları var.
Cenabi Hak Bir Kulunu Severse Dünyayi Ona Küstürür.
ALLAH Diyen Aldanmaz, yolda da Kalmaz, beşere de Muhtaç Olmaz.
Kefenin Cebi Yok.
Dünya Sevgisi İnsani Sarhoş Eder.
Sesini Değil, sözünü Yükselt.
Çiçekleri Büyüten, gök Gürültüsü Değil Yağan Yağmurdur.
Dünya Yılan Gibidir. Dışı Yumuşak Güzel, içi Zehirlidir.
ALLAH'ın seçtiği bir kul olmayan gelip oturmaz bunun başına ( Mektubat-ı Rabbani ) bunun içinde ki ilimler var ya? insanda hiç bir derd, sıkıntı ve keder komaz..
aslında evet doğru söylemişsiniz inziva abi ...
ama bazen duygular sözlere dönüşmüyor keşke bende bir kaç kelam hocamız hakkında birşeyler yazabilseydim..hiç öyle bir yeteneğim yoktur..
biz hocamızı görmeden,sohbetlerini videolarda dinleyen kendi adıma, biriyim...
sohbetinde bulunmak o feyiz deryasından yudumlamak isterdim..
Hocamızın ruhu şad olsun..arkasında onca ilim ve bi okadarda çok seven bıraktı..
Vefatının yıl dönümünde hocamıza hatmi şerifeler göndermek ve onu dualarımızla yad etmek çok yerinde bir karardı..
emeği geçenlerden ALLAH razı olsun..
Bayram ALi hocam...
(bir çivi bir nalı bir nal bir atı bir at bir komutanı bir komutan bir orduyu bir ordu bir milleti ve bir ülkeyi kurtarır derdin)
Bir milleti ve bir ülkeyi kurtarabilmek için ömür boyu mücadele verdin anlatmaktan ve tebliğ etmekten bıkmadın usanmadın
bizler ise bir ordu bir ülke kurtarabilme çabasından öte bir nal kurtarma çabasında olan bir çivi olamadığımızı anlayabildik mi acaba??
büyük yaşadın büyük öldün!!!
ilmi ile amil olan alimlerin mürekkepleriyle allah yolunda şehid olan kulların kanları tartılacak o din gününde.. AALİMlerin mürekkepleri şehidlerin kanlarından ağır gelecek...
bayram hocam.. senin mürekkebin mi tartılacak yoksa kanınmı...Herhalde her ikiside
SON damlasına kadar akan kanın ve son nefesine kadar damlayan mürekkebbinle bize şefaat edermsn???
benden bu kadar inşAllah beğenirsiniz
yazan= üft*de (üft*de)
Arkadaşlar...
konu açılış yazısı burada, buyurun okuyunuz..
[/URL][URL]http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490 (http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490)
Allah cc raziolsun sizlerdende kardeşlerim...bayram hocamızı altmak kelimelere sığmaz...ayaklı kutup hane diyebilirim..Allah cc rahmetiyle nazar etsin inş...şefeatinede nail eylesin.....
sahabe_hayranı
02.09.2009, 17:14
Onu şehid edenlerin amacı onu ve onun gibi alimleri müslümanlara unutturmaktı ama bilmedikleri bi şey vardı ki insanların kalbine taht kuranları öldürmek, onları unutturmaz aksine daha da çok özlem duymalarını sağlar. Bu proğramlar özlemimizi bir nebze olsun gideriyor. Böyle bi proğramı hayzırlayanlardan, fikir sunanlardan, katkıda bulunan herkesden. Allah (C.C) razı olsun.
şamil basayev
02.09.2009, 17:24
SAYGI DEĞER HOCAM'IZA
Yine böyle bir gündü hocam
Sizde bir başka idiniz o gün bizlerde
Neler oldu nasıl oldu bilinmez
Acı çektik o an hepimiz taa gönülden.
Ne siz anlayabildiniz sebep ne
nede biz
Gözlerimize yaş gönlümüze ızdırap indi
Garip bir sessizlik hissettirdi kendini ardından
Neden, neden,neden diye belirsiz sorular...
Aslında davet varmış size çook öte bir yerden
Gel diyormuş ben çağırıyorum gel
Bekleyenler varmış sizi hasretle
Vuslat ne zaman diyenler
Bizler bilemedik,meğerse resul çağırmış.
Birileri sevinmiş kendini bilmezlerden
Oysa ki siz onlardan daha çok sevindiniz
Ne bilsinler bilemezlerki sizi
Öldürdük,başardık,yok ettik derler
Bilmezlerki şehitler ölmezlerler.
Ve yine öyle bir gündeyiz hocam
Daha farklıyız ama bu defa
Sizde farkettiniz değilmi sizsiz olmuyor
Yapamıyoruz olamıyoruz sizin gibi
Siz;belkide bizlere kırgın
Bizse,gönlümüzde yas ve hüzün...
beceremiyorum ben bu şiir işini inziva kardeşimi ve sizleri kırmamak ve hocamıza hürmeten yazdım
olmamışsa yayınlamayın lütfen
saygılar...
bu arada programın saati benim için geç dinleyemeyeceğim galiba inşaALLAH katılabilirim
gayet güzel oldu kardesim ben bukadarini beklemiyordum :) yüreginize saglik
Arkadaşlar...
http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490 (http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490)
Allahu Teala razı olsun..
Devam ediyoruz katılmaya..
Yarın akşam Radyomuzda okunmak üzere mesajlarınızı alalım..:-055
şamil basayev
02.09.2009, 20:15
:-038 :-062 :-062
Alıntı:
Abdulmecid Nickli Üyeden Alıntı http://www.istikamet.eu/images/styles/spring/buttons/viewpost.gif (http://www.istikamet.eu/showthread.php?p=209347#post209347)
Arkadaşlar...
http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490 (http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490)
Hocamızı sağlığın da tanımak nasip olmadı ,şehadet şerbetini içtikten sonra tanıdım....Hayatını okuyup ,öğrendikçe,sadece tek şey düşündüm...Hoca dediğin böyle olmalı....Aşkla şevkle yanmalı....Konuştuğu anda imanın tadını ,o aşkı ,hissttirmeli muhatabına...Ve ilimde yükseldikçe meyve veren ağaç gibi mütevazi olmalı...Hiddet ve celali de eğitici olmalı,tebessümü nükteside...Ve her şehire değil,her mahalleye ,her sokağa bir Bayram Hoca olmalı ki,güzide vatanımız pisliklerden arınsın,Asrı saadeti yeniden yaşayamasakta ,o istek ,o arzuyla yanan nesiller çoğalsın..Güzel yaşadı,ölümü de güzel oldu...Zahiren bize acı versede ,Peygamberlikten sonraki ,en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştı...Asıl bayramı şimdi yaşadı...
Bayram Hocam ....
Bayramınız mübarek olsun...
Değerli üyelerimiz..
http://www.istikamet.eu/showthread.php?t=44490
Kareşler Dikkat!
3.9. Perşembe günü saat 13.00 den sonra gelen mesajlarınız Radyoya alınmayacaktır, ne yaparsanız o saate kadar yapınız..
çünki bu saaten sonra Radyo proğram hazırlıkları için çalışmalarımız başlayacaktır.
http://www.istikamet.eu/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 750x170.http://www.istikamet.eu/bayramhoca.jpg
إِنَّ ٱللَّهَ ٱشۡتَرَىٰ مِنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ أَنفُسَهُمۡ وَأَمۡوَٲلَهُم بِأَنَّ لَهُمُ ٱلۡجَنَّةَ*ۚ يُقَـٰتِلُونَ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ فَيَقۡتُلُونَ وَيُقۡتَلُونَ*ۖ وَعۡدًا عَلَيۡهِ حَقًّ۬ا فِى ٱلتَّوۡرَٮٰةِ وَٱلۡإِنجِيلِ وَٱلۡقُرۡءَانِ*ۚ وَمَنۡ أَوۡفَىٰ بِعَهۡدِهِۦ مِنَ ٱللَّهِ*ۚ فَٱسۡتَبۡشِرُواْ بِبَيۡعِكُمُ ٱلَّذِى بَايَعۡتُم بِهِۦ*ۚ وَذَٲلِكَ هُوَ ٱلۡفَوۡزُ ٱلۡعَظِيمُ
Açıklama; Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat`ta, İncil`de ve Kur`an`da Allah üzerine hak bir vaattir. Allah`tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O`nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. (111) (Bu alış verişi yapanlar), tevbe edenler, ibadet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah`ın sınırlarını koruyanlardır. O müminleri müjdele!)
Kardeşlerim, Bayram Ali Öztürk Hocamızla ilgili Duygu ve Düşünceleriniz için Allah razı olsun,
Radyomuzda bu akşam değerlendirilecektir inşaAllah..
Şu andan itibaren mesaj alımı kapanmıştır..
Bu akşam tek yürek olalım..Radyomuzda buluşalım!!
Selam Sevgi ve Dua ile..
FETİHMESCİDİM
03.09.2009, 15:51
SELAMUNALEYKUM İSTİKAMET AİLESİ OLARAK KATILMAYI ÇOK İSTERDİM AMA MALESEF KALBİMİZ BURDA OLACAK TABİKİ HÜZÜNLÜYÜM HOCAMLA ÇOK ZAMANIMIZ OLDU ÇOK DERSLERDE ÇOK NASİHAT ALDIK AĞZINDAN S.A.V. İMAMI RABBANİ K.S. OSMANLI VE SULTANIMIZ EFENDİ HAZRETLERİMİZ AĞZINDAN DÜŞMEZDİ.HOCAM RAHTSIZDI AMA KİMSEYE DERT YANMAZDI.TARİHİ OSMANLIYA İMAMI RABBANİ EFENDİ HAZRETLERİMZE ÇOK ÖNEM VERİRDİ.HOCAMIN SOHBETLERİ İSTİKAMET AİLESİNDA PAYLAŞTIK YİNEDE PAYLAAŞCAĞIZ İNŞ HOCAMI SEVEN ÇOKTU AMA YANINDA OLAN ÇOK AZDI VEFATINDAN SONRA HERKES TALEBESİ HERKES TANIDIĞI OLDU.KÖTÜ GÜNÜNDE PARMAKLA GÖSTERİLECEK ŞEKİLDE BAZI KİŞİLER YANINDA OLDU.VEFAT ETMEDEN ÖNCE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜM EVLADIM BENİ ALACAKLAR DEDİ YARIM SAAT TELEFONDA GÖRÜŞMEMİZ OLDU PAZAR SOHBETİNDE BULUNMAMI İSTEDİ.OGUNDE SİYAH SARIK VARDI YANIMDA YARASINI SARAMADIK KAPATAMADIK MALESEFFF ÇOK KONUŞMAYA GEREK YOK KENDİSİ GEREKENİ KONUŞTU AYAKLI KÜTÜPHANEMİZ BAYRAM HOCAM HERZAMAN ŞEHİDLİK HADİSİNİ OKUMADAN GEÇMEZDİ.
sehit bayram hocamız seni anlatmak ne mümkün.o heycanını o çoşkunu anlatmak
ne mümkün…aşkın zekatı can vermektir diyordun o yolda şehadet şerbetini ne
güzel de içtin.şimdi senin yokluğunda senin sohbetlerinle teselli
oluyorum.ve her dinleyişimde sanki yenilemiyorum yeni bi heyecan geliyor
bana .evet zaten şehitlerimiz olmasa ne yaparız biz.kimi örnek alırız.çünkü
her şehit bir adımdır zafere ve her şehit bir umuttur kutlu yere…üzülmeyin
kardeşlerim aslında bu islamın zaferidir.çünkü şehit varsa zafer yakındır ve
zafer inananlarındır.evet bizler de birer bayram hoca olmak zorundayız çok
çalışmalıyız çok…ancak o zaman bize de böyle bir şehitlik nasip olur
allahım bız kaınatı askı ıcın yarattıgın efendımızı gormekle
sereflenemedık.amıne olup onu doguramadık hatıce olup ona hıraya yemek
tasıyamadık fatıma olup parcası olmadık hasan huseyın olup onunla oyun
oynayamadık ebu bekr olup magarada yanında olamadık alı olup yatagında
yatamadık allahım bız peygamberlerın ummetı olmak ıstedıgı o guzele ummet
olduk.onu goremedık ashabını goremedık ama efendımızı hatırlatan askla onu
ve ashabını gormus gıbı anlatan bızı onlara hayran bırakmana vesıle olan o
guzel ınsan hz ebubekırın dedıgı gıbı nasıl yasarsanız oyle olursunuz nasıl
olursenız oyle hasr olursunuz ve nasıl hasr olursanız oyle hesap olunursunuz
sozunde anlattıgı yasadıgı gıbı can veren bayram hocamızla tanışmayı bıze
nasıp ettın ve ılmınden askından faydalandırdın…hamdolsun.yarab yarın
kımsenın kımseye faydası olmadıgı o gunde o kutlu sehıdın sefatıne bızlerı
naıl eyle
Muhterem Müslümanlar, Allah’ın bahtiyar kulları, Muhammed Mustafa’ya sav
kurban olan cemaati müslimin, damarlarında Hz Hatice’ nin, Hz Aişe’ nin, Hz
Fatıma’ nın kanını taşıyan Allah’ın bahtiyar kulları, Yavuz Sultan Selim’ in
öksüz ve yetim torunları…!
Sizi böyle kış ver yaz demeden sohbetlere devam ettiğinizi görmek dünyada
cennet hayatı yaşamış olduğunuzu gösteriyor. Herkesin bir davası var,
benimde var, sizinde var. Her türlü çilelere ve engellere rağmen yine devam
ediyorsunuz ya sizden Allah cc. memnun, Resulullah sav memnun, erenlerde
memnun.
Biraz evvel Salatü Selam getirdim. Resulullah’ a salatü selam getirin
deyince hepimizin selatü selam getirmesi lazım.
Resulullah’ a salatü selam getirince, kabrinin başında bulunan melek hemen o
salatı alıp Resulullah’ a ulaştırıyor.
esSelamu Aleykum ve Rahmetullah
Bayram hoca bugün var yarın yok olabilir, sen de bugün varsın yarın yok olacaksın.
Ölüm hak"tır. Niyazımız o ki, Allah ölenlerin yerini boş bırakmasın. " Amin...
SU Gib kardeşimizden;
Öğüt veren ve insanlari Allah'in dinine davet eden,kalpleri paslandiginda parlatan o zati muhterem hak dunyasinda..Mekani Cennet olsun...
Meleklerin kanatlarinca yuksek bir maneviyati ve hayati olan,kalbini samimi imanin susledigi bir musluman,Allah Azze ve Celle korkusuyla donanmis bir iman,ilimle bezenmis bir takva,olgunluk ve sabirla beslenmis bir ilme sahip,hakikatleri soyleyen,yollari,yurekleri aydinlatan,herkesin rizasini kazanmis,goren,zikreden parlak bir onder...
Ihlas isigina,amel meyvesini katik etmis,hikmet pinarlarinda susuzlugunu gidermis,necat denizlerinde yuzmus,yakin ruzgalariyla ferahlamis kullarindan eyle ya Rab O'nu...
Onlar ki,olumsuzluk kadehinden yudumlamis,Senin ikramin ile Ars'in altinda golgelenmektedirler..."O gun bazi yuzler aydinliktir"...Allah yolunda devamli tozlandigindan kiyamette aydinlik olacaktir onlar...
Rab Teala ,Bayram Hocamizi da,cumlemizi de arzu ettigmiz yuce mertebelere eristirsin...
Allah Celle Celaluhu O'ndan razi olsun...Sehit Bayram Ali hocamizi rahmetiyle kusatsin..Mekani Cennet olsun...Amin!
InsaAllahu Teala,mesaji gondermekte gec kalmamisimdir..Yuregimde dilimde duasi eksilmedi tum gece bu dahi kafidir insaAllahu Teala O zati muhteremin yuceliklerde yer bulmasina..Amin!
:-055
herkes hemen sımdı hocamız ruhuna bır kelımei sehadet gonersın lutfen.....Allah razı olsun
Ne yalan söyleyeyim, o kadar çok yakından tanımıyorum fakat yüzüne baktığımda; İslamiyet ve ehl-i sünnet adına yaptıklarının ve bu uğurda canla-başla mücadele ettiği aşikar ve bu ResuL ve iLim aşkı gözlerinden o kadar çok belli oluyor ki, bunu hissedemeyen bir insan niye taşır ki o sol taraftaki organı, hiç anlamam doğrusu.
Allah ondan razı ve makamı cennet olsun.
Esselamü aleyküm ya hocam..
SAMED_ALİ
03.09.2009, 23:54
RABBİMMMM,Bizleri hocamızın şefaatine nail eyle,ben bayram hocamızı hep medresede hocamdan dinledim.her zaman hizmet,şehitlik dedimmiydi BAYRAM ALİ HOCAMIZDAN,HIZIR HOCAMIZDAN. bahsederdi.RABBİM bu davaya onlar gibi sahip çıkmayı efendi hazretlerine layık mürid olmayı nasip etsin.
SAMED_ALİ
04.09.2009, 00:15
RABBİM,bu davayı hocam nasıl anladı nasıl yaşadıysa bizede yaşat.bazen ilim alırken imtihanlara maruz kalıyorum tamam herşey bitti olmuyo olmayacak diyordum.kursda hocam efendi hz.lerinden bayram hocamdan bahsederdi.o an kendimden utanır kızardım sen ne yapıyosun şehadet şerbeti içene kadar bayram ali hocamız gibi hızır hocamız gibi rahle başında şehit olana kadar rahle başından kaldırma beni rabbim diyorum.şuan programınızı dinledikçe hocamız hakkında bilmediklerimi öğrenince diyorumki rabbim hocam gibi şehadet şerbeti içenlerden cennetde peygamber efendimizle hocamızla olanlardan olmayı nasip et ne olur mevlam.ne olur mevlam hocamız gibi sana gelenlerden olmayı nasip et.
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.