PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hınzır gribi aşısı yaptıracak mısınız?

Hadimül harameyn
23.10.2009, 21:56
Kamuoyununda çok tartışılan bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hadimül harameyn
26.10.2009, 17:57
...

MİRAC
28.10.2009, 00:48
Bu millet salakmı yav

uKKAse
28.10.2009, 08:42
Bu millet salakmı yav
kuş gribi,kene,bedava doğum kontrol hapları,avrupada amerikada yasaklanan ilaçların türkiyeye inatla kabul edilmesi kullanılması,türkan saylanın hizmet aşkı:-034
bu millet tabiki s..... değil sadece uykuya düşkün uyandığında tam olarak ne olduğunu anlamayacak durumda olacak. türk olarak uyanamayacağımız kesinde:rolleyes:

Panzehir
28.10.2009, 09:00
ya daha oncekı kışlarda butun eczanelerın camlarında grıp aşısı dıye çok yazı dıkkat cekıyordu sımdı ıse aşı tuttu bu sefer televızyon aynasında mıllete ılla aşı ılla aşı ..

Tıbyan
28.10.2009, 10:13
Büyüklerimiz eşek demekten haya edermiş, hınzır ismini bereketsizlik getirir diye hiç zikretmezlermiş. Şimdi bizler ne çok duyar, okur olduk. Çocuklarımızın ağzında.

Bu sebeple bu gribten diğer insanlar gibi bahsetmeyelim inşallah. Biz "necis giribi" yada bir kardeşimin ifadesiyle "do gribi" yada "h1n1 virüsü" gibi ifadelerle lisanımızı ve gönlümüzü güzele alıştıralım inşallah her daim.

mustmust
28.10.2009, 12:21
:-046

MİRAC
28.10.2009, 12:34
Millet açın gözünüzü
bakın oyun içinde oyunlara kanmayın
islam ümmetini yok etmek için maddi manevi çembere almışlar
Müslüman uyanık olur
Kimse kimseye zorla birşey yaptırmaz ,yaptıramaz
birde burda olan kardeşlerimizi uyarmak istiyorum biz hadi neyse lakin ilkokula giden çocuklarımız var
ne olur Allah için onlara söyleyin öğretmenleri ile konuşun müdüre çıkın
sakın sakın bu aşıyı yaptırmayın
Müslümanı feyzini nurun yolu mideden yani bedenden geçer
baktılar millet ırak,filistin vesilesi ile azda olsa uyanmaya başladı
Boykot vs bunlar hemen bir tuzak hazırladılar kanmayın
Allah biliyorki onların dediği gibi o hastalığa yakalansam bile rabbim o pisliği bu bedene sokmasın inş amiiin

Turkiye
28.10.2009, 13:41
selamun aleykum sevgili mirac siz nereden biliyorsunuz grip asisinda necis hayvandan bir maddemi var nereden duydunuz ben ve 2 cocugum da asi olacagiz ben cayiyorum boyle soylenenleri duyunca yarin bizede vuracaklar ne yapsam?

Tıbyan
28.10.2009, 16:52
Kardeşler Ankara'da h1n1 virüsü çıkan kişiler oldu, okullar tatil oldu. Bir hafta geçti okullardaki talebelerin bazısının bu virüsü taşıdığıyla ilgili, evde tedavi yapıyorlardı. Henüz salt bu gribten ölen bir vaka duymadık. Genelde zatürre ile birleşince ölüm vakası gözüktü.

Avrupa'daki kardeşim " siz Türkler çok büyütüyorsunuz":)) diyor. Dışarıdan gelen aşılara kesinlikle güvenmiyoruz, onun yerine temizliğe ve vitamine dikkat etsek ve bu ara çok Kur'an okusak Rabbim bizleri koruyacaktır. Nelerden korumuyor ki, O'nun koruması bizi ayakta tutan. Dua edelim inşallah.

Turkiye
28.10.2009, 17:24
selamun aleykum tibyan kardes ben turkler buyutuyorsunuz diye bir soz kullanmadim ben de turkum ve muslumanim elhamdulillah ama ben fikir almak istedim din kardeslerimden benim icin degil iki erkek evladim icin endisem bizlerde burada kucuk cihat yapiyoruz ben astim oldugum icin riziko gurubu oldugum icin vurmak istiyorlar ben kararsiz kaldigim icin yazdim siteye ailem gibi goruyorum bu siteyi sagol fikrin icin

MİRAC
28.10.2009, 18:39
vealeykümselam
şimdi burda sanırım bu acize birkaç kelam yazmak düştü
öncelikle türkiye kardeşim yaban memleketinde olduğunuz için sizlere rabbim yar ve yardım etsin diyorum
ayrıca hastalığınızada rabbim şafi ismi ile tecelli etsin inş
şimdi..
ben oraya içimden nasıl ne şekilde geliyorsa aynen yazdım
çünkü gerçekten türkiyede bu oyunlar beni ziyadesi ile üzüyor
bu vakte kadar türkiyede olan aşıların hiçbirini yapmamaya gayret ettim ve ettiridm (elimden geldiğince hükmümün olduğu kadar)
birde ben grip aşısını yazmadım
orada dikkat ederseniz konu başlığı grip aşısı değil
bir diğer konuda sanırım bu kişisel
teslim olma noktasında ben inanıyorumki temizliğe dikkat eden hiçbir müslüman bu hastalığa yakalanmayacaktır
çünkü temizlik imandandır
bu hastalıktan maade temizliğe dikkat edilmeyen,islamın kuralları dışında o kadar şey varki ...herneyse bu sizin özgür iradenize kalmış siz bilirisniz
sizi bilemem ama burası türkiye
neler oluyor neler ben ne bu aşıya nede birbaşkasına hiçbirine güvenmiyorum ve o aşıya evet demiyorum
haa abi korkmayın yav:)bu acizide rabbim o hastalıkla imtihan ediyor
neyse bu aciz derki yapmasın kimse ...herkez özgürdür...

Tıbyan
28.10.2009, 20:24
selamun aleykum tibyan kardes ben turkler buyutuyorsunuz diye bir soz kullanmadim ben de turkum ve muslumanim elhamdulillah ama ben fikir almak istedim din kardeslerimden benim icin degil iki erkek evladim icin endisem bizlerde burada kucuk cihat yapiyoruz ben astim oldugum icin riziko gurubu oldugum icin vurmak istiyorlar ben kararsiz kaldigim icin yazdim siteye ailem gibi goruyorum bu siteyi sagol fikrin icin

Hay Allah :) Özür dilerim, yanlış anlaşılır şekilde yazmışım. Ben Avrupa'daki kardeşime sordum, bu grib hakkında ne diyorsun diye. O da bana "siz Türkler büyütüyorsunuz "dedi. Yani genel olarak tv ler vs. büyütüldüğünden bahsetti. Rabbim cümlemizi zahiri ve batını hastalıklardan korusun.

Hadimül harameyn
30.10.2009, 19:51
...

Su Gibi
31.10.2009, 01:31

Ve aleykumusselam ve rahmetullah!Esim ve oglumuz da,yuksek derecede alerjileri oldugundan, illaki asi olmasi gerekenlerden..Ve New York'ta yasiyoruz...Biz asi olmadik.....Kesinlikle hicbir sekilde hicbir asi olmayin sizler de...Turkiye'ye disaridan gelen ilaclari da kullanmayin...
Burada en pahali alerji ilaci Turkiye'de sudan ucuz...Niye?...
Yabanci markali hersey ayni sekilde, kullanilmamali...Bu tip ilac ve yiyeceklerle Turk milletini,bon yaptilar...Cocuklarimizin zeka gelisimi,basari oranlari ne kadar dustu farkinda misiniz...?Farkediniz lutfen...!
Hijyene dikkat edin,vitamin ve mineralli dogru gida maddelerini tuketin,bol bol bitkisel caylar icin...KUR'AN'dan ala sifa kaynagi yok,O'ndan Azze ve Celle baska siginilacak da,asla O'na siginan zelil olmaz..Bunu hatirda tutun ve asidan da kafirin ilacindan da gidasindan da uzak olun insaAllah!
Peygamber efendimiz SallAllahu Aleyhi ve Sellem "tedavi olunuz "buyuruyor ama "haram ile degil" ...!Bu ilaclar da supheli olduguna gore ...!!!

Nurun Ala Nur
31.10.2009, 04:09
:-055

Aleykumu selam Turkiye kardesim.
Ben bugun grip asisi oldum. Ve sordum bu asinin swan flue asisi oldugunu.
Normal grip asisi oldugunu soylediler.
O asiyi sadece cocuklara ve hamilelere yaptiklarini soylediler.
bende astim hastasiyim bizler malum gripi daha zor atlatiyoruz.
Isterseniz asinin icerigini tetkik edin kafaniza yatmazsa normal grip asisi olun.
Insanlar ustunde oynanan politikalar savaslar Allahin halife yarattigi insanlari goz gore gore kullaniyorlar.
Onlar para icin iktidar icin dunyaya hakim olmak icin sebep cok fakat cozum yok.
Allah bu insanliktan cikmis mahlukatlari desem mahlukatlarin vebali olacak ustumde siz uygun neyi layik gorurseniz diyin ALLAH C.Celaluhu islah etsin.
yok islah olmazlarsa kahru perisan etsin. AMIN INSAALLAHU TEALA.

uKKAse
31.10.2009, 11:25
Büyüklerimiz eşek demekten haya edermiş, hınzır ismini bereketsizlik getirir diye hiç zikretmezlermiş. Şimdi bizler ne çok duyar, okur olduk. Çocuklarımızın ağzında.

Bu sebeple bu gribten diğer insanlar gibi bahsetmeyelim inşallah. Biz "necis giribi" yada bir kardeşimin ifadesiyle "do gribi" yada "h1n1 virüsü" gibi ifadelerle lisanımızı ve gönlümüzü güzele alıştıralım inşallah her daim.
tıbyan kardeşim senin şu tepkini daha öncede almıştım "o hayvanın ismini anmayalımda hınzır diyelim berektsizliktir"ama ne acıdırki ismini bereketsizlik diye anmaktan çekinirken soframızda başköşedeki gıdalarda,o berektsizkiğinden korkup adını söyleyemediğimiz hayvanın etinden yağına herşeyini tüketiyoruz,içimize sine sine yiyoruz.o zaman demezlermi adama bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.!keşke lafza takılırken büyüklerimizi örnek aldığımız gibi icraate gelincede onların uygulamalarını örnek alsak.en basiti yoğurt,bakın yoğurtta jelatin katkısı kanıtlandı ama hala ne yapıyor hanımlar,hazıra koşuyorlar çünki zahmetsiz,yahu katkı var içinde diyoruz cvp koskaca bir sukut evlatlarını onlarla büyütüyorlar sofralarını onlarla süslüyorlar janbonu sosisi masalardan eksik olmuyor kısacası yerken sorun yok ama ismi zikredilirken bereketsizlik gelir.peki büyüklerimiz öylemi yapıyordu.?bu kadar dikkat etseydik beğenmediğimiz bir avuç yahudi için avrupada amerikada helal gıdalar üretiliyor(onlarda domuz yemiyor),sizce bizlerde koskoca müslüman bir ülke olarak bunu başaramazmıydık.?türkiyedeki jelatin ihtiyacının yüzde sekseni müslüman olmayan ülkelerden karşılanıyor,zaten böyle devam edersek artık türkiyede domuz jelatinide üretilebilir dışarıya bağımlı kalmayalım diye.!kısacası olayın özünede hassasiyet bekliyoruz tüm kardeşlerimizden...

إسماعيل
31.10.2009, 11:38
Hınzır diyelim bu hayvana

Hadimül harameyn
01.11.2009, 10:43
:-034

Hadimül harameyn
04.11.2009, 19:03
:-034

Hadimül harameyn
12.11.2009, 15:54
:-033

Wuslat
12.11.2009, 17:02
Hayır yaptırmıyacağım:)
Birkaç amerikan şirketinin kasasını doldurmak için her sene çıkan safsatalardan bir tanesi de budur...

Her sene gripden ölen insanlar olmuyor muydu?..
Zatürre tedavisi görürken vefat ediyor ve hadumul kardeşimin tabiriyle :)hınzır gribinden öldü diye yaygara kopartılıyor:-059:-059

Ailede 3 tane doktor olduğu halde hiç birimiz bu aşıyı olmayacağız. Kimseninde bu olayı ciddiye almamasını tavsiye ederim açıkçası...

Hadimül harameyn
12.11.2009, 20:11

Birkaç amerikan şirketinin kasasını doldurmak için her sene çıkan safsatalardan bir tanesi de budur...

Zatürre tedavisi görürken vefat ediyor ve hadumul kardeşimin tabiriyle :)hınzır gribinden öldü diye yaygara kopartılıyor:-059:-059

Ailede 3 tane doktor olduğu halde hiç birimiz bu aşıyı olmayacağız. Kimseninde bu olayı ciddiye almamasını tavsiye ederim açıkçası...

bilemiyorum wuslat kardeşim son duyumlarıma göre bu virüs uçakla atılmış diyorlar bende kararsız kaldım artık

Wuslat
13.11.2009, 14:40
bilemiyorum wuslat kardeşim son duyumlarıma göre bu virüs uçakla atılmış diyorlar bende kararsız kaldım artık

HEP DE UÇAKLA ATIYORLAR DEĞİL Mİ HADÜMÜL HARAMEYN KARDEŞİM:)
KENELERİ DE ÖYLE ATMIŞLARDI. ACABA KENDİ GÖZLERİYLE ŞAHİT OLAN VAR MIDIR?:) BİRİLERİ BİR ŞEYLER ATIYOR ORTAYA, BİZİM İYİ NİYETİMİZDEN İSTİFADE EDENLER. BİZLERDE HER ZAMANKİ GİBİ İNANIYORUZ.

Bu duyumlarda aşıya istedikleri ilgiyi göstermediğimizden kendileri çıkarmış olamazlar mı acaba? Kimseyi çok fazla etkilemek istemem herkesin kendi doğruları vardır mutlaka ama biz aşı olmayacağız inşaALLAH...

katipoğlu
13.11.2009, 15:56
sevgili dostlar,bunlar batının ilaç satma,uydurma senaryoları,benim kayınbıraderim Almanyada yaşıyor,bütün halk sokaklarda,3 çeşit aşı varmış,en düşüğünü halka enjekte edeceklermiş,ama basını dışarıya haber sızdırmıyor,halk istemiyor,
şimdi bizde daha önce kuş gribi,çin gribi vb bir sürü grip çıkarttılar,şimdide domuz gribi,yarın at,eşek gribi olacak,bunlar hep senaryo,
grip senelerden beri iyi bakılmadığı ,vucut dirençsiz kaldığı halde zatürreye çevirip ölümcül olabiliyor,bunu yeni bir isimle adlandırıp milleti tedirgin ediyorlar,MEVLAM bizleri her türlü hastalık ve beladan korusun,AMİN

Hadimül harameyn
13.11.2009, 20:55
sevgili dostlar,bunlar batının ilaç satma,uydurma senaryoları,benim kayınbıraderim Almanyada yaşıyor,bütün halk sokaklarda,3 çeşit aşı varmış,en düşüğünü halka enjekte edeceklermiş,ama basını dışarıya haber sızdırmıyor,halk istemiyor,
şimdi bizde daha önce kuş gribi,çin gribi vb bir sürü grip çıkarttılar,şimdide domuz gribi,yarın at,eşek gribi olacak,bunlar hep senaryo,
grip senelerden beri iyi bakılmadığı ,vucut dirençsiz kaldığı halde zatürreye çevirip ölümcül olabiliyor,bunu yeni bir isimle adlandırıp milleti tedirgin ediyorlar,MEVLAM bizleri her türlü hastalık ve beladan korusun,AMİN
Amin
kimse inanmıyor ama medya insanların aklında acaba sorusunu çok güzel bırakıyor

sahabe_hayranı
13.11.2009, 21:49

Wuslat kardeşime katılıyorum. Ben işim gereği hergün yüzlerce hastayla karşı karşıya geliyorum. Şu ana kadar aşı yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum. Elhamdülillah dikkat ettikten sonra hiçbir şey olmuyor. Kardeşimiz de söylemiş zaten virüs farklı hastalıklarla birleşince ağırlaşıyor. Bağışıklık sistemi zayıf insanların üzerinde etkili oluyor. Hergün beş defa abdest alan birine virüsün bulaşması çok zor bulaşsa bile etkilemez. Unutmayalım ki H1N1 virüsünün normal gripten tek farkı çabuk bulaşabilmesi bunun dışında normal gripten bi farkı yok. FARKLI BİR TEDAVİSİ DE YOK. Müslüman aklını kullansın....