ZeVRaK
15.04.2007, 23:22
Hz. Muaz nebe suresinin (sura üflendiği gün takm takm kabirlerden kalkıp mahşere geleceksiniz) mealindeki 18. ayeti kerimenin tefsirini peygamber efendimize sormuş ve şu cevabı almıştır;
• kıyamette ümmetim 12 sınıf olarak haşr edilecektir
1. Kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu hasr edilecek olan, ZEKAT VERMEYEN kişiler,
2. Domuz suretinde haşr edilecek olan NAMAZA GEVŞEKLİK GÖSTEREN kişiler,
3. Ağzından kan gelerek haşr edilecek olan ALIŞ-VERİŞTE YALAN SÖYLEYİP ALDATAN kişiler,
4. El ve ayakları kesik haşr edilecek olanlar komşularına eza (eziyet) edendir,
5. Leşten daha pis kokan halde haşr edilecek olanlar ALLAH (cc) u Tealadan korkmayıp gizlice günah işleyenlerdir,
6. Dili kesik haşr edilecek olanlar yalan söyleyen yalancı şahitlik yapan kişiler,
7. Dilsiz haşr edilecek olanlar haklı bir şahitliği yapmayan kişiler,
8. Avret yerinden irin akarak haşr edilecek olanlar zina eden kişilerdir,
9. Karnı ateşle haşr edilecek olanlar haksız yere yetim malı yiyen kişilerdir,
10. Yüzleri kızarmış gözleri yerinden fırlamış, dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş, dudağı karnına, karnıda uyruğuna sarkmış bir şekilde haşr edilecek olanlar İÇKİ İÇEN kişilerdir,
11. Cüzzamlı baraslı haşr edilecek olanlar ana babasına asi olan kişilerdir,
12. Yüzü dolunay gibi haşr edilecek olanlar sırat köprüsünü şimşek gibi geçip iyi işler yapan namazı cemaatle kılan ve günaha tövbe edip ölenlendir.
ALLAH bizleri Yüzü dolunay gibi haşr olunacak,sıratı şimşek gibi geçecek mü'min kullarından eylesin....
• kıyamette ümmetim 12 sınıf olarak haşr edilecektir
1. Kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu hasr edilecek olan, ZEKAT VERMEYEN kişiler,
2. Domuz suretinde haşr edilecek olan NAMAZA GEVŞEKLİK GÖSTEREN kişiler,
3. Ağzından kan gelerek haşr edilecek olan ALIŞ-VERİŞTE YALAN SÖYLEYİP ALDATAN kişiler,
4. El ve ayakları kesik haşr edilecek olanlar komşularına eza (eziyet) edendir,
5. Leşten daha pis kokan halde haşr edilecek olanlar ALLAH (cc) u Tealadan korkmayıp gizlice günah işleyenlerdir,
6. Dili kesik haşr edilecek olanlar yalan söyleyen yalancı şahitlik yapan kişiler,
7. Dilsiz haşr edilecek olanlar haklı bir şahitliği yapmayan kişiler,
8. Avret yerinden irin akarak haşr edilecek olanlar zina eden kişilerdir,
9. Karnı ateşle haşr edilecek olanlar haksız yere yetim malı yiyen kişilerdir,
10. Yüzleri kızarmış gözleri yerinden fırlamış, dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş, dudağı karnına, karnıda uyruğuna sarkmış bir şekilde haşr edilecek olanlar İÇKİ İÇEN kişilerdir,
11. Cüzzamlı baraslı haşr edilecek olanlar ana babasına asi olan kişilerdir,
12. Yüzü dolunay gibi haşr edilecek olanlar sırat köprüsünü şimşek gibi geçip iyi işler yapan namazı cemaatle kılan ve günaha tövbe edip ölenlendir.
ALLAH bizleri Yüzü dolunay gibi haşr olunacak,sıratı şimşek gibi geçecek mü'min kullarından eylesin....