Orijinalini görmek için tıklayınız : istikametin yeni sorusu....
Şeytan hz Ademe secde etmediği için cennetten kovulmuştu,hz Havva yı kandırmak için cennete geri nasıl girebildi?
karaşahin
01.12.2009, 10:05
Şeytan hz Ademe secde etmediği için cennetten kovulmuştu,hz Havva yı kandırmak için cennete geri nasıl girebildi?
BİSMİHİ TEALA
Soruya soru ile cevap verilmez ama bu seferlik bu fakire musamaha gösterirsiniz inşeALLAH.
Peki şeytanın (aleyhi'l-lanet) hz. Havva'yı (aleyhi's-selam) kandırması için cennete girmesine gerek var mı?
yok tabiki hocam cevabı ben biliyorum,ama arakadaşlarımdan istiyorum ....
ŞEYTAN YILANI KANDIRDI. YILAN DA ŞEYTANI DİLİNİN ALTINA ALIP CENNETE GİRDİ DİYE BİLİYORUM.
Bir_Katre
01.12.2009, 16:08
Heryere girebilen vesvese ile kandırdı H.z Havva'yı da.
Mollakasım
01.12.2009, 16:57
hmm bu soruyu bende bilmiyorum ve cevabını da merak ediyorum ?? bakalım nolacak !?
Ene-Zerre
01.12.2009, 17:10
Bu durumun keyfiyetini bilmeye hiç gerek olmadığı gibi,bu soruya gelecek cevaplar da zaif İsrailiyat bilgileridir.Bizim bu durumu bilmemiz bize hiçbirşey kazandırmayacaktır.
Rab Teala'nın bu keyfiyeti bildirmemesindeki bir hikmeti şöyle anlıyorum:
Şeytan hiç ummadığınız anda,pusuda sizi bekler.Babanız ve annenizi de hiç ummadığı anda,ummadığı sözlerle Cennette aldatmıştır.Siz de yeryüzünde Cennet gibi temiz bir hayat yaşasanız da,yeryüzünde Cenneti kurmak isteseniz de şeytan hakkında dikkatli olunuz!
Eger şeytanın aldatma keyfiyeti zikredilseydi zahiri olan beşer fikri bu noktada takılabilirdi.Bu kendi kanaatim..Dileyen red ya da itiraz eder..
Allah en iyi bilendir.
Vesselam.
şeytanın cennete girişi ve hz.HAVVA'ya yaklaşması konusunda sahih hadislerde ve kur'an ı kerimde fa?zla bilgi yoktur...
konuyla ilgili şu açıklamalar vardır...
HASAN BASRİ hz.leri şöyle söylemiştir: YÜCE ALLAH ın vermiş oldugu kudret ile şeytan yerden göğe veya cennete vesvese ile ulaşabilmiştir...
yılan tabiri ise yılan gibi zehirli vesvesenin şeytanın bu kuvvetinden kinaye oldugu yılanın ta kendisi olmadığıdır...
bazı tefsircilere göre 2.bir açıklama ise:ADEM ve HAVVA,bazen cennetin kapısına yakın gelirler şeytan ise bunları gözetir ve yaklaşırdı vesvese bu şekilde meydana geldi...
şeytanın cennetten kovulması onun dışarıdan vesvese ulaştırmasına engel olmayacagından bu konuda zıtlık söz konusu degildir....
kaynak:HAMDİ yazır,kur'an dili diyanet islam ansiklopedisi...
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.