PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eti* markası el değiştirmiş doğru mu ?

Hakkani
08.07.2010, 20:20
Eti gıda markası satılmış ve dini hassasiyeti olan kişilere geçmiş ve artık rahatça yenebiliyormuş? bu konuda malumatı olan varmı doğrumu bu?

Dertli el-Halidi el-Kürdi
08.07.2010, 21:03
1- eti dışındakiler rahatça yenilebiliyor muydu ki! eti de el değiştirince rahatça yenilebilir olsun.?
2- el değiştirmesi sadece verdiğimiz paranın nereye gittiğini değiştirir, etiyi yiyenler yine yediğinde aynı tadı alabilmesi için muhtevanın değişmemesi lazım ve el değiştirince muhtevada değişmiş midir.?

ali bakkal
09.07.2010, 08:49
Ben, Eti markasının satıldığını duymadım. Fakat zaten önceden de müsbet insanlardaydı diye biliyorum. bundan 7-8 sene önce komşu esnaftan birinin Eti fabrikasını ziyareti sırasında edindiği izlenim de o yöndeydi. Eti fabrikasının içinde bir mescit mevcut ve namaz vakitleri geldiği zaman bu mescitte ezan okunmaktaymış.Çalışanlarının namaz kılması da serbest, hatta teşvik edilir durumdaymış.

Eti; Firuz Kanatlı adında bir iş adamının kurduğu ve şu anda kendisinin "Yönetim onursal başkanlığını yaptığı", Yönetim kurulu başkanlığını şu anda oğlu Firuzhan kanatlı'nın yaptığı bir markadır. Şu bir kaç ay içersinde satılmadıysa benim bilgilerim bu doğrultudadır.

09.07.2010, 09:53
Fakat zaten önceden de müsbet insanlardaydı diye biliyorum.

evet zaten bizim halkımızın br ürünü idi ve müsbet insanlardaydı ama bizim üzerinde durduğumuz nokta bu değil ve bu sebeple yukarıdada 2 soru sordum. Yani demek istediğim bir ürünün muhtevası için maalesef kişilerin kendisi çokta etki etmiyor ve ciddi anlamda hınzır şüphesi barındıran bir üründür, bu artık çok yaygınlaşmış bir bilgidir...

Etinin el değiştirmesi ile ilgili bazı bilgilerim var lakin kesin sunabileceğim bir delil yok ve bu delili bulmakda zor, zira eğer bilgilerim doğru ise, bu bilgilerin gizli tutulmasının bazı önemli sebepleri var...

Dediğim gibi el değiştirmesi bizi ilgilendirmez, zira eskidende eti alındığında paramız yalnış bir yere gitmeyecekti, şimdide gitmez Allahın izniyle ama önemli olan muhtavasıdır, etinin eski muhtevası devam ettiği sürece yemememiz çok daha hayırlı olacaktır kanaatindeyim...

Vesselam...

Hakkani
09.07.2010, 21:00
Muhterem Dertli ve muhterem Ali bakkal kardeşelre teşekkür ederim. eti yi ben sevmiyordum ve almıyordum evde görsem yemiyordum ancak haklının hakkını da vermek lazımdır. şimdi bir firmanın ürününde eğer domuz mehtevalı katkı varsa bu büyük bir meseledir ve yüksek sesle dile getirilmesi lazımdır ancak eğer böyle bir şey yoksa p zaman bunu telaffuz etmek kul hakkına girer iftira olur.

Şimdi dertli kardeşimiz eti için domuz şüphesini telaffuz etti. bu şüpheyi doğuran bulguları da açıklaması lazımdır diye düşünüyorum. halbu ki üzerinde baktın hiç bir ürünlerinde domuz ve domuzdan elde edilen katkı maddesi olmadığını yazmışlar..

madem öteden beri müsbet insanlar elindeydi bakın işte buna sevindim. benim tek kuşku duyduğum nokta askerliğim esnasında ülkerin askeiryeye girmesi yasaklanırken etinin serbestçe satılmasıyıd.

sanırım asekeriyenin istihabrarı kadar bizim istihabrat etmemiz mümkün değil. işte bu yğüzden ben etiyi sevmez ve almazdım.. ancak bu yorumlar beni etkilemedi değil..

ali bakkal
10.07.2010, 08:05
madem öteden beri müsbet insanlar elindeydi bakın işte buna sevindim. benim tek kuşku duyduğum nokta askerliğim esnasında ülkerin askeiryeye girmesi yasaklanırken etinin serbestçe satılmasıyıd.Selam aleyküm Hakkani hocam.
Evet askeriyede ülker marka ürün bulunmazken (çok az rastlanırken), eti markası bulunmaktadır. Kanaatimce bunun sebebi 1982 yılında OYAK ile ETİ markalarının anlaşma imzalamaları sonucu ortak olmalarındandır. Her kişi ve kurum gibi askeriye de, askeriyenin daha fazla kazanması için kendi ortaklıkları da bulunan ETİ markasını satmayı tercih etmeleri gayet normal bence! Dikkat ettiyseniz ülker satmadığı ve yeşil sermaye düşmanı olduğu iddia edilen askeriyede ne hikmetse Nestle de satılmamaktadır. Bunun sebebi Nestlenin yeşil sermaye sahiplerinin elinde olmasından kaynaklandığını sanmıyorum. Ben askerde iken kantinden birçok ülker ürünü satın aldığımı gayet iyi hatırlıyorum ayrıca. Tabi ordunun ilk tercihi Eti markası olacaktır ve Eti markasında bulunmayan ürünlerde marka gözetilmeksizin ürünün kalitesiyle orantılı olarak tercih sıralaması vardır. benim getirdiğim kanaat bu yöndedir.
Şu bilgileri, bulduğum bir internet sitesinden alıntı yaparak sizlerle paylaşırsam sanırım anlatmak istediğim şeyi daha iyi izah etmiş olurum:

1961 yılında Firuz Kanatlı tarafından kurulan Eti, yıllar içinde hızlı bir büyüme kaydetti. OYAK`ın atılım yaptığı 1980`li yıllarda Eti ile ortaklığı gündeme geldi. Askeri kantinlerde en çok satılan ürünün bisküvi olacağından hareket eden OYAK, 1982 yılında Kanatlı ailesi ile ortaklık yoluna gitti.

Eti`nin bisküvi ve kek üretimini yapan Tam Gıda`nın yüzde 29`unu OYAK aldı. Eti Pazarlama`nın ise yüzde 26`sı OYAK`a geçti.

Bu ortaklık iki tarafın da işine geldi. Kanatlı ailesi, bisküvi ve kraker ürünleri için en büyük pazar olan askeri kantinlerde tek satıcı olma özelliğini garanti altına almış oldu. OYAK ise zaten tüketim grafiği giderek yükselen bu ürün gruplarının üreticisi durumuna geldi.

Kanatlı ailesinin OYAK ile olan ilişkisi uzunca bir süre sorunsuz yürüdü. Eskişehir`deki tesislerde üretilen bisküvi ve kekler, Türkiye`nin en ücra köşelerindeki askeri kantinlerde tek marka olarak satıldı.

10.07.2010, 20:37
biraz düşündükten sonra yazıyı kaldırma kararı aldım......

10.07.2010, 23:14
Aslında biraz araştırsak ülkemizde gıda maddelerinde olsun kometik sanayiinde olsun ne kadar büyük bir kaos içerisindeyiz görülecektir... Gımdes'i ve Gıda raporu sitesini takip edenler az çok bilir... Bu Etiye özel bir durum değil yani... Dua edelimde Helal sertifikalı ürünlerin sayısı artsın...

şamil basayev
17.08.2010, 22:40
yanlışlık oldu af ola..:-041