Orijinalini görmek için tıklayınız : YENİ SORU-DOSTLUK-
Arkadaşlar bu haftaki sorumuz DOSTLUK ve İSLAM kardeşliği...
Dostluk,arkadaşlık kardeşlik nedir nasıl olmalıdır üzerinde konuşalım tartışalım...
yazılanlardan kendinizde olan kusurları görür yada yazdıklarınızla bizlerin kusurlarını eksikliklerini gösterilbilmeniz ümidiyle buyrun dostluktan bir dem vuralım...:-032
Dost.....
Arkamdan koruyan ,yüzüme söyleyendir.....
Yanlışımı gördüğünde herkesden önce söyleyendir....Dostumun eleştirisi benim için uyarıcı mahiyetindedir...
Çünkü Dostum benim aynamdır...
dostum hal dilimden anlayandır...Hz.Ali (r.a) diyorki...Hakiki dostluk iyilik gördüğünde artmayan ,kötülük gördüğünde eksilmeyendir...
aslında konya ilgi çekmek için her gün güncellememeli
_saatçellemeli :)
bir günecelleyelim bakalım belki saatçellemeye gerek kalmaz...
Benim için arkadaşlık tabiri şunu anımsatıyor; Beraber iş görebilcek derecede anlaştığımız, dürüst olan kimse.
Dostluk tabiri ise; arkadaşlık kavramıyla beraber, zevkle vakit geçirebilceğim, yanlışımı gördüğünde yüzüme söyleyip arkamdan çekiştirmeyecek biridir.
Kardeşlik tabiri ise; dostluk kavramıyla beraber, dertleriyle dertlenebileceğim ve derdimi anlatacağım karakterde, “Müminler bir binanın tuğlaları gibi birbirlerine kuvvet verirler.” (Buhari) kaidesine binaen her anımda yanımda istediğim kişidir.
Acizane birşeyler söylemek istedim katkım olduysa ne mutlu.
Selam ve Dua ile.
aşk-ı musab
20.09.2010, 17:28
dostluk ebu bekir gibi olmaktır , bence her daim yanında olmaktır.
arkadaşlık bana göre dostluktur herkesle arkadaş olunmaz.
arkadaş olduğum kişi bana ahireti hatırlatmalı her konuyu ona danışmalıyım ..
iyi kötüyü bana hareketleri ile göstermeli . doğruluktan beni ayırmamalı ...inşaALLAH(c.c) niye dostluklar kurmaya
Abdullah bin Revâha
20.09.2010, 18:38
http://img254.imageshack.us/img254/5848/745zg1.jpg
Dost edineceğin kimse günahları terk edenlerden olmalı.. Çünkü günahları terk edemeyen, dünyada dert, ahirette vebaldir. "Kişi sevdiği kimseyledir." Günahları terk etmeyen arkadaş günahını bulaştırır.
Dost;Hayrı bilir hayra yol gösterir, şerri bilir serden sakındıran kimsedir..
Dost;Sır ve ayıbını gizleyendir eğer gizlemesini bilmezse dost değilidir..
Dost; gözüne ve gönlüne hoş gelmeli.. takvasıyla, edebiyle, muhabbetiyle içini ısıtandır.. günahlardan sakınmana vesile olandır..
Dost olan iki kişi birbirlerine bakarak hayırda yarışandır...
Herkes arkadaş olabilir ama herkes dost olamaz...
katılımları için tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum...
rdeyha kardeşime katılıyor ve şunu eklemek istiyorum...
dost:güvendiğin ve sana güvenendir seni sorgulamayandır...
dostsa seni tanımıştır nerde neyi neden yaptığını bilendir...
sözleriyle seni yaralamayn seni yormayandır...
Dostlukk, hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız, dostluğun kavramını iyi biliyoruz ama acaba kendimiz dost olabiliyor muyuz?
ÇARE abi soru içinde soru sormak var değil mi?
dostluğun kavramını iyi biliyoruz ama acaba kendimiz dost olabiliyor muyuz?
istediğin kadar abim...
Abdullah bin Revâha
21.09.2010, 17:25
Dostlukk, hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız, dostluğun kavramını iyi biliyoruz ama acaba kendimiz dost olabiliyor muyuz?
Öncelikle. Esselamün Aleyküm..
Haklısınız sayın vuslat
Göz kendini görmez, Akıl ise kendini idrak eder, Başkasını idrak eder,kedisinin sıfatlarını idrak eder..
Mesela; kendini abid, kadir olarak idrak eder... ilave olarakta kendini bildiğini idrak eder..
Tabiki başkasında mükemmelliyet bekleyen kişi mükemmel olamaz.. Gerçek dost yeri geldiğinde kusurlarınıda görmeyendir..
Kimse kusursuz olamaz..Çünki herkes bir nefis taşıyor.. Zaten eğer kendisinde mükemmelliyet yoksa karşısındakinden bekliyorsa bu bencilliktir..
Buraya dostluk hakkında paylaşımda bulunuyorsak ve böyle dostluk istiyorsak, kendimizinde hakiki dost olma gayreti içinde olmamız lazım.. Gayretini nasıl idrak edersin mesela, her gece başımızı yastığa koyduğumuzda "acaba arkadaşlarım ve çevrem benden razımı" diye inceden düşünen insan ve arkadaşları ona dil ile ikrarla itirafta bulunuyorsa "Seni Allah için çok seviyorum arkadaşım" diyorsa, işte bu iyi arkadaş olma yolunda ilerleyendir.. kendini bilip böyle dostuklar bekleyen insan bencil olamaz..
Hiçbir şey karşılıksız kalmaz..
"Hiçbiriniz kendisi için sevdiğini (istediğini) (Müslüman) kardeşi için de sevmedikçe iman etmiş olamaz". (H.Ş)
"Sevmek, seven kişinin kendisine uygun olan şeye meyletmesidir.
Allah c.c hakkı hakkikati idrak edip, kalp, gönül gözümüzün hakkıyla açılanlardan ve çok ince anlayışlı olanlardan olmayı nasibi müesser eyleye cümlemize.. AMİN!..
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.