Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Soru-Ümmetin İhtilafı
Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berakatüh
Evet Güzel Abilerim ve Kardeşlerim Yeni Konumuz: Ümmetin İhtilafı
Sual 1: Ümmetin ihtilafı size ne düşündürür? Akibeti hakkındaki fikriniz nedir?
Sual 2: Bu konudaki ihtilafı gidermek için çözümleriniz nelerdir?
Sual 3: Bütün cemaatlerin ve tarikatların tek çatı altında birleşmesi mümkün müdür? Eğer Değilse Fikriniz Nedir?
Sual 4: Müslüman süluk ettiği yolu tek doğru yol görmesi doğru mudur? Bir başka cemaatte ufak bir hata ( bir vacip terki,bir sünnet terki ) Gördüğünde Sapık bir fırkaymış gibi bakması,düşünmesi ve anlatması doğru mudur? Bu gibi durumla karşılaştığımızda ne yapmalıyız? Tutumumuz ne olmalı ?
Sual 5: Biz Müslamanların Medar-ı ittifak(birleşme sebebi) olan şeyleri mi nazar etmeliyiz,gündeme getirmeliyiz yoksa medar-ı ihtilaf(ayrılık sebebi) mı?
Sual 6: Hayatınızda bu konu ile yaşadığınız veya duyduğunuz (müspet(olumlu) veye menfi(olumsuz) olabilir) kesitler var mı? Varsa nelerdir?
Sual 7: Gerçek Ümmetin ihtilafı nasıl olmalıdır? Bu ümmet nerede ihtilafa düşerse '' Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır '' kaidesine nail olabilir?
Çok faydalı birşey olacağını düşünüyorum.Kolay Gelsin.Selam ve Dua ile.
NOT: LÜTFEN TEK BİR SUALE ODAKLANMAYALIM KARDEŞLERİM.
4. ve 5. sorulara verilecek cevapları merakla bekliyorum :D:d
Ayrıca, soru düzeni intizam üzere hazırlanmış, ellerine sağLık gurban : )
Bende 7 soruya senin vereceğin cevabı kardeşim :)
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh...
keşke ayrılık gayrilik olmasa değilmi?
Ayrılıktan anladığım fikirde düşüncede uyum sağlamada itaat etmede birlikten ayrılıkmaktır,yani seninki yanlış benimki doğru mantığıyla,yada ben yanlış yolu tercih ediyorum hareketiyle...akıbeti ALLAH bilir...
bence yol bir hedef bir olduktan sonra hangi kapıdan gittiğinin önemi olmasa gerek...kimisi kestirmeden gider kimisi dolanarak...
Ehli sünnet adımlarıyla yol aynı yere çıkıyor değil mi? HAK YOLUNA...
ben ve benimki düşüncesinden geçmekle yada kestirmeden gidene veya dolanarak gidene saygı duymakla...
Sual 3: Bütün cemaatlerin ve tarikatların tek çatı altında birleşmesi mümkün müdür? Eğer Değilse Fikriniz Nedir?
Bu mümkün görünmüyor ama ALLAH dilerse neden olmasın...
Sual 4: Müslüman süluk ettiği yolu tek doğru yol görmesi doğru mudur? Bir başka cemaatte ufak bir hata ( bir vacip terki,bir sünnet terki ) Gördüğünde Sapık bir fırkaymış gibi bakması,düşünmesi ve anlatması doğru mudur? Bu gibi durumla karşılaştığımızda ne yapmalıyız? Tutumumuz ne olmalı ?
Herkezin doğrusu kendine göredir,Hak olan doğru tektir...
emirlere farzlara vaciplere itaat,sünnetlere riayet etmekten HAKKIN yolunu tutp iyiliği emr kötülükten nehy eden her yol HAK doğrusudur...sünnet yada vaciblerin terkiinin hükmü nedir bilmiyorum,fakat sapkın gözüyle bakılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum...
cübbeli hocanın sohbetini dinlemiştim mubarek zat şöyle diyordu:''namaz kılan kılmayanı,örtülü olan örtüsüzü kendinden aşağı görürse ondan beter günaha girer zira bu kibirdir ALLAH kibirlilleri sevmez''
Alimler hocalar vesileler yanlış yapabilir yanlış söyleyebilir kusursuz ve günahsız peygamberleri biliriz...
tutumuza gelince ayıp örten düsturumuz olmalı...biz açık edenlerden değiliz değilmi?
Sual 5: Biz Müslamanların Medar-ı ittifak(birleşme sebebi) olan şeyleri mi nazar etmeliyiz,gündeme getirmeliyiz yoksa medar-ı ihtilaf(ayrılık sebebi) mı?
illaki ittifak...
ama şuda var eger halkın bazı kesimi yanlış olan kişinin yolundan gidiyorsa ve oda yanlış olanı yapıyorsa illaki yanlışı göstermeliyiz...bunun yollları var sanırım kişiye mal ederek olabilir,yada kırmadan yapıcı olarak gösterebilriz... cemaate mal etmek haksızlık gibi geliyor bana...
Sual 6: Hayatınızda bu konu ile yaşadığınız veya duyduğunuz (müspet(olumlu) veye menfi(olumsuz) olabilir) kesitler var mı? Varsa nelerdir?
tanık olduğumuz olaylar çok gerek cemaat gerek partizan zihniyetiyle yasanmış kırılmış kırmışlıklra çok tanık olduk...üzüldükte...keşke olmasa dedik...
Sual 7: Gerçek Ümmetin ihtilafı nasıl olmalıdır? Bu ümmet nerede ihtilafa düşerse '' Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır '' kaidesine nail olabilir?
ehli söylesin...:) bizden bukadar...
inşaALLAH...
Çok teşekkür ediyorum abim iştirakin için Allah cc razı olsun
aşk-ı musab
20.09.2010, 18:39
1.si ayrı düşünüyorsa iştihare(yani bir araya gelip sorunlara fikir yürütmeleri ve ortak bir karar kılmaları) etmeleri gerekir.akibeti ise pişman olurlar ( kendi dşünceleri ile devam ederse yanlış yapar o bu evrende tek değildir beşeri olarak bazı şeylere muhtaçtır.islamda istihare etmemizi emrediyorsa yapması gerekli yapmıyorsa pişman olur)
2.si de iştiharedir yani birlikte oturup görüşülmesi ve sorunun çözülmesidir
3. bütün kapılar ALLAH'a gidiyor ve sünnetten vazgeçilmiyorsa ayrı olmalarıda sorun değildir ki mezhep olayına cvptır bu .
4.eğer doğru KURANI KERİM DOĞRUSU İSE HİÇ SORUN OLMAZ.bana göre bu doğru diye birşey olmazz .eğer bi cematte aklına yatmayan bir şey varsa cemaat önderlerine sorması gerekli veya iyice araştırmalı taaki tatmin olana kadar .
5.soruya biraz düşünmem gerekli: D
6. evet var cemaat ve mezhep olaylarında çok görüyorum
7. her daim ni şekilde islam kurallarına bi göz atmalı ve iştihare etmeli diye düşünüyorum
Çok teşekkür ediyorum efendim. İştirakınız için Allah azze ve celle razı olsun.
Bismillah,
Cevap 1 : Ümmetin ihtilafı bana mükemmel donatılmış ordunun, bölüklerinin ayrı hareket etmesini ve birbirinden destek almamasını andırır.Düşman ortadır ama bir kol sağa gider bir kol arkaya bir kol sola vs. Mükemmel Donatılmış Ordu hakiki gücünü kaybeder.Rabbim muhafaza eylesin.Rabbim Asrı Saadetteki birliği bir daha yaşamayı ve bil hassa görmemi nasip eylesin :)
Akibeti Hakkındaki Fikrim ise La Ya'lemu gaybe illallah Amma zannımca herşey iyiye gidiyor. Üstadın ihtarı kulaklarımda çınlıyor.
'' Ümitvâr olunuz.Şu İstikbâl İnkılâbâtı içinde en gür Sadâ İslam'ın Sadâsı olacaktır..! ''
Cevap 2: Çözüm Önerilerim birkaç tane;
Evvela: Medar-ı ittifak meseleler nazara alınmalı. İtikadî bir takım bozukluklar yoksa ameli bir kaç eksiği ( farz olmamak kaydıyla ) şahsı ihtarla beraber örtmeli. Biz ifşa merci'i olmamalıyız.
Saniyen: Farklı yoldan süluk edenlerle irtibata geçilmeli.Ve muhabbet kurmalı.Tabiri caizse onu öcü gibi sapık fırkaymış gibi görmemeli.İrtibata geçip yanlışı neyse özele indirip yüzüne karşı söyleyip düzeltmeye çalışılmalı.Bunun şahsen cemaatimizde faydasını çok gördük.Cüz'i de olsa bu iş külliyete dökülebilirse zannımca aradaki hayali düşmanlık kalkacaktır.
Salisen: Mürid Kendi cemaatini tek doğru cemaat görmemeli .Nasıl görmeli En doğru yol görmeli.Fakat Tek doğru görmek rabbim muhafaza eylesin diğerlerini cehenneme yollamak gibi müslümanı tekfir etmek tehlikesi var.Bu da zaten ihtilafa medar oluyor.
Cevap 3: Mümkün müdür bilemem ama çağımız zihniyetinde sanmıyorum.Ama ayrı yolda da olsak aynı kapıya çıktığımızdan diğer Sâlîklere saygı ve sevgi duymalıyız diye düşünüyorum. 50 sene sonra ne olur ancak Allah bilir.
Cevap 4: Doğru Değildir. Ufak bir hata gördüğünde bir sünnet terki mesela o cemaatin öndekileriyle istişare yapılmalı ve konu görüşülmelidir.Kimse diğer cemaatin arkasından çekiştirmemeli.Yıkıcı değil yapıcı olmalı.Böyle bir şeyle karşılaştığımızda o müridin süluk ettiği yolu en doğru yol benimsediğini aklımızdan çıkarmayarak usulünce uyarmalıyız.Eğer aksi bir durum olursa karşıdaki anlattığımızı anlamak ve uygulamak istemeyecektir.
Cevap 5: Kesinlikle ittifak.Amma Velakin ihtilafta itikadî bir mesele varsa kesinlikle gündeme getirilmeli.Şu anlaşılmasın ki Sapık adamları bağrımıza basalım.Adı üzerinde sapıksa zaten birliğine ihtiyacımız yok.Tebliğimizi yapar geçeriz.Bizim birliğine ihtiyacamız olanlarla medar-ı ittifak meseleleri gündeme getirmeliyiz.
Cevap 6: Müspetler;
1.Mesela Bir nakşî abime cemaatimizi tanıttığımda çok şaşırdı.Dedim bizde de çarşaf var.Bizde de sarık var. Cevapları ard-ı sıra '' Hadi ya! '' idi.
2.Bir başka Nakşî abime Yazı hizmetinden bahsettiğimde, bizim cemaate sizden gelen gidenlerin olduğunu duyunca kanı ısındı.Ve dedi bende o sevabı almalıyım. Yazı yazıp Kur'ân hattını korumalıyım.
Menfîler;
1. Karşılaştığımız insanların Said Nursî haşa neredeyse sapık diceklerdi. Bunlar hiç hoş değildi.Bir ehl-i sünnet alimine bu tarz yakıştırmalar medar-ı ihtilaftır.
2.Bazı ehl-i sünnet hocaların Tv'ye çıkıp Arayı kaynaştıracağı yanı sıra duyduğu, emin olmadığı şeyleri söyleyip ve asılsız olması hasebiyle aradaki ihtilafın daha da açılmasıdır.
Cevap 7: Ümmetimin ihtilafı (ayrılığa düşmesi) rahmettir hadisi mutlak, yani her konuda ihtilaf rahmettir demek değildir. İslamiyet insanları bir ve beraber kılmak için gelmiştir. Ayrılıkları desteklediği asla düşünülemez. Bu hadis bazı ihtilafların rahmet olduğunu bildiriyor; ama şu hadis-i şerif de bizleri fırkalara ayrılmamak noktasında ikaz ediyor:
“İsrail oğulları yetmiş iki millete ayrılmışlardı. Ümmetim ise yetmiş üç millete ayrılacaktır. Bunlardan biri hariç hepsi Cehennem’de olacaktır. Ashab: “O millet kimdir?” Diye sordular da: Rasûlullah (s.a.v.)’de şöyle buyurdu: “Ben ve ashabım hangi milletten isek o milletten ve dinden olanlardır.” (Tirmizî)
Hem Kur’an-ı Kerim de müminleri ayrılmamaya, sımsıkı birlikte olmaya çağırır:
“Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’ân’a) sımsıkı sarılın ve parçalanmayın!” (Âl-i İmran, 103)
Hadisteki rahmet olduğu söylenen ihtilaf, asli konularda değil, teferruattaki konularda müsbet ihtilaftır.
Bu konuda Alimlerden Sübkî “Asıllarla ilgili konularda ihtilaf şüphesiz dalalettir ve bu Kur’anında işaret ettiği gibi her fesadın sebebidir.” der.
Alimlerden Hattabi de şöyle der: “Ahkamla (amelle) ilgili çeşitli manalara gelebilen esasa dair olmayan konularda ihtilaftır ki, Allah bu ihtilafı alimler için bir rahmet ve ikram kılmıştır. “Ümmetimin ihtilafı rahmettir” hadisle kastedilen de budur.” (İmam Nevevi, Şerhi Müslim, c, 11, s, 92, İhyaut Turasil Arabi, 1392)
Keza bu konuda bazı alimlerde hadisdeki “ümmetim” lafzıyla kastedilenin bütün ümmet olmayıp, müctehid alimlerin ihtilafı” olduğunu söylemişlerdir. (Bkz: Abdurrauf El-Münavi, Feyzül Kadir Şerhi Camiüssagir, c, 1, s, 209, Mektebetüt Ticariyetil Kübra, Mısır, 1356 )
Bu hadis-i şerifin nasıl anlaşılması gerektiğini Üstad Bediüzzaman şöyle izah eder:
Eğer denilse: Hadîste, “Ümmetimin ihtilafı rahmettir” denilmiş. İhtilaf ise, tarafgirliği iktiza ediyor (gerektiriyor).
Elcevap: Hadîsteki ihtilaf ise, müsbet (olumlu) ihtilaftır. Yani: Herbiri kendi mesleğinin (yolunun) tamir ve revacına sa'yeder (çalışır). Başkasının tahrib ve ibtaline değil, belki tekmil ve ıslahına çalışır. Amma menfî (olumsuz) ihtilaf ise ki: Garazkârane, adâvetkârane (garaz ve düşmanlıkla) birbirinin tahribine çalışmaktır; hadîsin nazarında merduddur (reddedilmiştir). Çünki birbiriyle boğuşanlar, müsbet hareket edemezler.” (22. Mektûb)
Yine Üstad Hazretleri müminlere, ihtilaf ve ayrılıklardan sakınmaları için şu ikazları yapar:
“Ey ehl-i îman! Zillet içinde (aşağılık içinde) esâret altına girmemek isterseniz, aklınızı başınıza alınız! İhtilâfınızdan (ayrılığınızdan) istifâde eden zâlimlere karşı “Mü’minler ancak kardeştirler” kal‘a-i kudsiyesi (kudsî kalesi) içine giriniz, tahassun ediniz (sığınınız). Yoksa, ne hayâtınızı muhâfaza ve ne de hukūkunuzu müdâfaa edebilirsiniz.
Ma‘lûmdur ki, iki kahraman birbiriyle boğuşurken, bir çocuk ikisini de dövebilir. Bir mîzanda (terâzide) iki dağ birbirine karşı muvâzenede (dengede) bulunsa, bir küçük taş, muvâzenelerini bozup onlarla oynayabilir; birini yukarı, birini aşağı indirir. İşte ey ehl-i îman! İhtiraslarınızdan ve husûmetkârâne (düşmanca) tarafgirliklerinizden, kuvvetiniz hiçe iner.” (22. Mektûb)
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühu : )
Öncelikli olarak akıbetini hakkında net bir yorum getiremem fakat ihtilaf kelime manasıyla zaten insan içine hiçte olumlu bir hava yansıtmadığıda aşikardır.
Anlaşmazlığın genellikle zararlı sonuçları bilindiği üzere, ümmetin de içinde bulunduğu / bulunacağı herhangi bir ihtilaf bizleri sapkınlığa sürükleyebilir düşüncesindeyim.
Burada ümmetin ihtilafından ziyade, ümmeti ihtilafa sürükleyebilecek nedenler üzerinde münazara etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Zira; ümmet şu son yüzyılda epey ayrılıklar yaşamakta ve sanki müslim-gayrimüslim havası verilmekte gibi. Ümmet kendi içinde depremler yaşarsa, daha nice anlaşmazlıklarda boğulur ve bu da kötü hezeyanlara sebep olur düşüncesindeyim..
Bizler hakiki ümmet anlayışını dimdik ayakta tutabilmek adına ne tür mücadeleler vermemiz gerekiyor ve bu mücadeleler sonucunda da manevi fethi kazanabilecek grupta yer alabiliyor muyuz? Esas bunun muhayyelini bizler fikretmeliyiz..
Öncelikli olarak çözüm konusu, SAYGI olmalıdır. Ama neye saygı duyulmalıdır? Kişiye, benliğine, karakterine ve her şeyden de öte DÜŞÜNCESİNE saygı duyulmalıdır.
Biliriz ki, kişiyi bize yansıtan / tanıtan / akılda bırakan ilk izlenimleri düşüncesidir. Nasıl düşündüğünden ziyade neyi düşündüğü daha önemlidir.
Nitekim; ümmetin varacağı salah kapısı M yolundaysa, buna birtakım insanlar B kapısından giderek varırlar, diğer birtakım insanlarda C kapısından giderek varırlar. Burada önem arz eden şu olmalıdır; hangi kapıdan vardığı değil, M kapısına ulaştığı..
Hz. Cüleybib zamanında zina etmek için Efendimiz'in (sav) yanına gelerek O'ndan izin istemiştir, bir nevi zina yapabilme ruhsatı :)
Ancak Efendimiz (sav) onunla guselce konuşup derdini-tasasını dinleyince O'na himmet göstermiş ve Cüleybib'i o düştüğü çukurdan çıkarmıştır ve artık Cüleybib dosdoğru yolda ilerlemiş ve artık Hakk Yolu'nu bulmuştur.
Şimdi bakacak olursak, Cüleybib'in burada gittiği yol aslında hiçte iyi gözükmüyor fakat vardığı yol ise mükemmellik derecesi bile az gelir ölçüde.
O yüzden çözümler sunarken, GENİŞ olmalıyız, karşılıklı düşünüm ve münazara ortamını germeden tatlı bir sonuca bağlamalıyız.
Fikrimce malesef hayır fakat sanırım Osmanlı Devleti'ndeki Ümmetçilik anlayışını tekrardan getirilmeye çalışılırsa eh belki...
Ancak ben şu aşamada böyle birşeyin olacağını sanmamaktayım. En doğrusunu ALLah (c.c.) bilir.
Müslüman eğer inandığı şey doğrultusunda ilerleyebiliyorsa, bırakın karışmayın ilerlesin (Ancak ilerlediği güzergah ALLah'a (c.c.) itaatte aykırı bir norm taşımamalıdır)
Cemaatler arasında sıkça karşılaşılan durumlardan biride, Efendimiz'e (sav) benzeme durumudur. Aslında bunu gusel bir ortama dökersek daha verimli sonuçlar alabileceğimize inanıyorum.
Cemaatten birinin hareketi, diğer cemaatin hareketine ters düşüyorsa bunu tüm cemaati bağlayarak, cemaatin geneline mal edilmesi elbette yanlış bir tutum olması gerekir. Zira; burada içki içen bir müslümanın sarhoş halini, diğer tüm müslümanlarında sarhoş olabileceğiyle paralel bir hale sokmuş olunuyor..
Halbuki, onun sarhoşluğu bireyseldir ve genele yayılmamalıdır.
Bizler millet olarak şu son zamanlarda hele, kulaktan dolma haberlere çok itibar eder olduk. Haberin kaynağı belli olmayan, asılsız asparagas haberlerle parçadan bütünü yaralamaya çalışıyoruz.. Halbuki bilmiyoruz ki; ufak çiziklerin bütüne zarar vermeyeceğini..!
Bu soruyu komik buluyor ve elbette ittifak, birleşmeyi nazara getirmenin akiLane oLacağı kanaatindeyim. Nitekim birlikten kuuvet doğar. Ancak bu birlik içerisinde de zaman zaman kurtçuklar olabilir, bunlarıda elimizden geldiğince ayıklamamız gerekmektedir. Yoksa bu kurtçuklar, birlik ve beraberliğe zarar vermesinden ziyade, çirkin bir görüntü oluşturabilir.
Ama gene de her zaman müslümanların acısıyla-tatlısıyla birlik ipini sımsıkı tutmaları gerektiği ve bu ipin ucunu hiçbir kuvvetin kışkırtmalarına boyun eğmeksizin bırakmamaları gerektiği ve de her ne olursa olsun bizi ALLah'a (c.c.) ulaştıracak en gusel yolun ümmetçe-kardeşçe bir hal üzere sürüp o yol üzere bir hayat yaşamamız gerektiğine inanıyorum..
Ayrılmak çok kolay, bir kalemde siler-atarsın,
Birleşmek, kardeş olmak güçtür, bir kalemde silip-atamazsın (AKUSTİK)
Benim buradaki düşüncem yahut bu hadisten / ayetten anladığım kadarıyla, ümmetin ihtilafı burada, olumlu bir manaya taşınmalıdır. Nitekim; misal bir yere İslami bir konu aşılanması gerekiyor, bunu bir zümre doğruyu başka bir açıdan, diğer bir zümre başka bir pencereden, diğer bir cemaatte farklı bir perspektifle değerlendirmiş olsun.
Ancak şunu unutmayın ki; anlatılan konu ve varılacak nokta İSLAMİYETİN aşılanacağı bilgisidir. Yalnız görüyoruz ki, zümre / cemaatlerin hep farklı yollarla ihtilafa kendi içinde ihtilafa düştükleri fakat vardıkları yol neticesinde de rahmet nazarına nail oldukları görülüyor..
İşte bu müspet bir ihtilaf vesilesidir, zannımca..
Kısacası yola çıkacakken araçlarımız farklı olabilir lakin amacımız birse NO PROBLEM :)
NOT:LÜTFEN TEK BİR SUALE ODAKLANMAYALIM KARDEŞLERİM.
Tek bir suale değil, tam 6 suale odaklandım :D:D
Bu soruyu komik buluyor ve elbette ittifak,
Kardeşim o sorunun Amacı soru sorarak neye hizmet ettiğmizi düşündürmekti. ;)
Allah razı olsun kardeşimİştirakın için. yazdıklarından çok istifade ettim. Teşekkür ederim.
HaKKaNiYeT
20.09.2010, 23:40
NOT: LÜTFEN TEK BİR SUALE ODAKLANMAYALIM KARDEŞLERİM.
Ümmetin akıbeti:...''EVET ÜMİTVAR OLUNUZ!!!ŞU İSTİKBAL İNKILABİ İÇİNDE EN GÜR SADA İSLAMIN SADASI OLACAKTIR. ''(bediüzzaman)
Meşreblerde ittifak lazım olmadığı gibi caiz de değildir.”(bediüzzaman)...her cematin birleşmesi mümkün olmadığı gibi caizde değildir...farklı musluklar olmalı,,ama sonuçta akan su aynı.
kişi benim meşrebim en iyi en güzel yol diyebilir...ama başka meşreblerin kötülüğünü ve çirkinliğini ima ederek tek güzel yol tek hak yol benim yolum diyemez.
vs...
aslında bu soruların belki hepsinin cevabını üstadımız ihlas risalesinde ve hutbe-i şamiyede söylüyor.
Allah cc razı olsun iştirakınızdan dolayı.Teşekkürler efendim.
Es selamu aleyküm değerli kardeslerim.
Yaşadığımız şu dönemde Rabbimizin (azze ve celle) kulları ve Resulunün (s.a.v.)
ümmeti biz müslümanlar için en çok önem arzeden ve üzerinde durulması ferd ferd hepimize şart olan
bir konuya bu güzel Forum sitemiz istikamet'de değinen ve bu güzel paylaşım imkanını bize sunan
Nurulhidayet kardesimize hepimizin adına teşekkür ediyorum.
Benzeri konuda ÇARE kardesimizde Temmuz ayında bir imkan sundu kendisinede teşekkür ederim,
orayada iştirak edelim inşaAllah.
Allah c.c. bu mevzularda müsbet gayret gösteren her kardesimden razı olsun.
en kısa zamanda elbetteki ÇARE kardesimizinde
bu önemli hususda açtığı '' DOSTLUK '' soru konusunada iştirak edeceğim.
Yüreğimizi yakan bu ayrımcılıklar, ümmet şuurunun kardeşliğinin yara almış olması sizler gibi benide derinden üzmektedir,
bu gibi konular ve faaliyetler bizi inşaAllah tekrar ısındıracaktır bu güzel mekâna.
Şimdilik sizi aşağıdaki imzamın içeriği ile başbaşa bırakıyorum canlar!http://www.istikamet.eu/images/smilies/033.gif
Allaha emanet olunuz,
Selâm Sevgi ve Dua ile
Teşekkürler Güzel Abim.Allah cc razı olsun iştirakınız için.
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.