Orijinalini görmek için tıklayınız : Istikamette bir ilk..Sohbet kutumuzda haftalik fikih konulari islenecek
Esselamu aleykum kardesler
Istikamette, muhacir kemal hocamizin tavsiyesi ile bir ilk yapmak istiyoruz.
Bundan sonra 3 günde bir Sohbet kutumuzda (boxda) belirli bir konu hakkinda müzakere, soru cevap yapilacaktir. Konu birgün önceden belirlenerek Sohbet kutusunun üstünde duyurusu olacaktir insaAllah. Sizlerde ona göre sorularinizi hazirlar, merak ettiklerinizi hocamiza yöneltirsiniz.
Ilk müzakeremiz cuma aksami (Yarin) basliyacaktir. Konumuzda taharetlerle ilgili olacaktir.
Simdiden hocamizi terletecek sorular hazirliyabilirsiniz :)
Türkiye saati ile 21.30 da olmasini uygun gördüm. Ancak sizlerin tavsiyesi varsa bunuda göz önünde bulundurabilirim.
Hocamiz vakit ayirarak, bizim icin emek verecektir. Bu yüzden devam etmesini istiyorsaniz, katilim göstermenizi isterim. Deger bilenlerden olalim. Olmayinca elimizdeki hocalarida kaybederiz.
online fetva diyebilirmiyiz..:)
Enver Hasan
21.10.2010, 22:42
Değerli kardeşlerim genelde yıllardır dinimizin ibadet taharet ve bazı itikat bölümleri okunmakta öğretilmektedir bu itibarla bu bölümlerle ilgili din kardeşlerimizin epeyçe bilgileri vardır genelde okunmayan öğretilmiyen kardeşlerimizce meçhül olan ahkamı ilahiye islamın %90 nına tekabül eden muamelat: nikahtan mirasa kadar olan bölümleri soru cevap şeklinde din kardeşlerimize öğretmeye aşılamaya çalışılınırsa çok daha hayırlı ve makbül olur özellikle hocalarımızın bu bölümlere yönelmesi kardeşlerimize aşılamaya çalışmaları büyük önem arzetmektedir büyük mesüliyet vardır bu bölümler müslümanlara gizli ve meçhül kalmamalıdır aksi halde bunun hesabını ahiretde hiç kimse veremez.selamun aleykum.
Et tuhuuru şatr'ul-iimaan
Temizlik imanın yarısıdır.
isabetli olmuş.taharet her gün en az 5 kere lazım.en evvela bunu en doğru biçimde bilmek lazımdır.sırayla enver hasan beyin dediklerine gelmelidir.sırayla.
Aleykümselam inziva
Fıkıh sohbetleri hayrlı olsun inşaAllah,
Forum sitemizde bu şekilde bir faaliyetin faydalı olacağına inanıyorum.
Box / kutu.. falan değildeSohbet Paneli diyelim biz forumun bu kısmına arkadaşlar, sabit bir adı olsun buranın;
istikamet Sohbet Paneli
Aleykümselam Enver Hasan Hocam, Haklısınız, Evlilikle ilgili bilgiler ve meseleler elbetteki çok önemli,
son zamanlarda hızla yükselen boşanma oranlarına baktığımızda bununda ne kadar hayati ve gerekli olduğunu düşünmeliyiz.
inşaAllah sırası ile o konularda ele alınacaktır tabiiki.
Tavsiyem;
Arkadaşlar Sohbet Panelimizde inşaAllah gerçekleşecek olan bu güzel ilm sohbetlerinde kurallara ve uyarılara riayet edelim, aralara sık sık yazılarla girip sohbetin akışını rahatsız etmeyelim inşaAllah, bunun vebali vardır.
Hocamız müsaade ettiğinde buyurup yazalım sorumuzu.
Mevlâ Tealâ hepimizden razı olsun
Selam sevgi ve dua ile.
Enver Hasan
22.10.2010, 22:37
s.a Evet kardeşlerim taharet ,ibadet , itikat gibi konularda elbetde önemlidir her müslüman bu konularıda yeterince bilmelidir fakat senelerdir sadece bu konulara islami eğitim ve öğretim odaklandığı için diğer konular genelde ilmen amelen müslümanların hayatında olmadığı için konuya dikkat çekmek istedim allah hepizden razı olsun islami bütünüyle yeterince öğrenip yaşamaya cümlemizi muvaffak kılsın ve sorular sorulmaya başlansın inşaallah hayırlı ve bereketli olacaktır.muvaffakıyetler düa eder muhabbetlerimi arz ederim.
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.