Orijinalini görmek için tıklayınız : Azrail (a.s)
Azrail(a.s) size gelse ve yarın canınızı alcagını söylese son 24 saatinizi nasıl değerlendiniz?
cyberyasar
24.01.2007, 23:30
Selamun Aleykum.azrail gelince heralde derin bir sancı kaplar içimi...yapmaya zamanım olduğu vakit yapamadıklarım yada yapmadıklarım gelir aklıma heralde ve son bir şans 24 saat Allahımın bana vermiş oldugu zamanları boşa harcadıysam 24 saat nolurki ama son çare ibadet eder dua ederdim.Kul hakkı yediysem onları telafi etmeye çalışırdım....Ya Zevra kardeş Allah razı olsun ...Ama cevap vermek çok zor....Düşünmek vs vs
Azrail geldiğinde acaba hangi surette gelicek diye düşünürüm helal alabildiğim kadar helallik almaya çalışırım kaza namazlarından eda edebildiğim kadarı eda eder çokça zikir yapardım heralde. yada donar kalırdım pişmanlıklar içinde ;(
Sahabe-i Kiram'a ertesi gün ölecekleri söylense onların hayatında hiç bir değişiklik olmazmış.
Çünkü onlar hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışırlarmış.
Mevlam bu anlayışla yaşamayı cümlemize nasip etsin.Amin...
Düşünmek korkutuyor… Bir günü ne sığdıracağım, yeteli olur muydu… çok çok ağlardım. ;(
En iyisi gelmeden çaresine bakmayı isterim. Allah cümlemizi hayırlı ameller yapmayı nasip etsin.
Rabbimin bu şekilde önceden bildirdiği ya da rüyasında gösterdiği Allah dostları olduğu gibi bizlere de, daha önceden bildirilmese bile, en azından hissedebilecek kadar ihlaslı mümin ve mümineler olabilmeyi nasib eder inşaAllah.
Hayatta en korktuğum şeylerin başında ani ölüm diyebilirim.Sakarat yani ölüm anında ŞEYTAN , en sevdiğimiz ya da anne babamız kılığında bile geldiğinden, son nefesimizde imanımızı çalabilmek için türlü oyunlarla bizleri aldatmanın yollarını deneyecek.İşte bura da inşAllah, müridinin imdadına Mürşit'i yetişecek ve son nefeste kelime-i şehadet'i telkin edecek.
Rabbim Şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerine sağlık sıhhat versin, bizlere de O'na layık müridler olabilmeyi nasib eder inşaAllah...
semenulcennet
11.03.2007, 18:56
Orjinal Yazarı H*FIZ
Sahabe-i Kiram'a ertesi gün ölecekleri söylense onların hayatında hiç bir değişiklik olmazmış.
Çünkü onlar hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışırlarmış.
Amin :] inş hazırlıklı olanlardan eylesin rabbim pişman olucağımız şeyler yaptırmasın inş..
Allahim yarabbim cümlemize o güne hazirlikli gitmemizi nasib et..
amin..
:]
Amin insaallah
mahmuddd
26.03.2007, 20:55
Orjinal Yazarı H*FIZ
faydali işlerle uğraşırdım...
Bu konuyu çok düşündüm.
Bunun la ilgili hiç sevmediğim bir sanatçınının 1 dörtlüğü vardı. onu yazayım.
"Ölüm geldiği zaman bağırıp çağırma,ortalığı velveleye verme, bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın.Çünkü o geldiği zaman sen çoktan gitmiş olacaksın"(Böyle bişeydi sanırım.)
Fazla düşününce insan strese giriyor ben denedim.
sonunda şuna karar verdim.
"LA İLAHE İLLALLAH,MUHAMMEDÜN RESULULLAH" diyecek kadar zamanı ve diyebilmeyi nasip etmesini isterim..
Selam ve dua ile...
BİR DOST
15.09.2007, 00:22
BİR AN DÜŞÜNÜR ÜZERİMDE EN ÇOK KİMLERİN HAKKI VAR İSE HELALLİK ALMAYA KOŞTURURDUM.VE SONRA OTURUR RABBİMDEN HATA VS LERM İÇİN AF DİLER.SON NEFESİMDE İMANLA GÖÇMEK İÇİN NİYAZDA BULUNURDUM HER HALDE. TABİKİ BUNLARI YAPACAK GÜCÜ KENDİMDE BULABİLİRSEM Kİ AZRAİL (AS) GELİP DE HABER VERİNCE İNSANIN PANİĞİ NASIL OLUR YAŞAMADAN BİLİNMEZ SANIRIM. RABBİM O GUNDE YAR VE YARDIMCIMIZ OLUR İNŞALLAH.
Zeynelabidin
15.09.2007, 04:16
Es Selam
Güzel bir soru kardeşim. Aslın da bunu hep düşünmek lazım.
Ama biz ne dersey diyelim o anki bürüneceğimiz ruh hali için de şimdi söyleceklerimiz
pek bir anlam ifade etmeyebilir.
Ama kardeşlerimizin belirttiği gibi bir hazırlık yapmak fikri ilk akla gelen.
Ama çok büyük kuvvetle tahmin ediyorum kişu an tasavvuır edemeyeceğimiz bambaşka bir ruh haline gireriz
Ömrümüz boyunca kapısına bile yaklaşamadığımız başka bir hayat !
Ve belki hiç aklımıza gelmeyen şeyleri yapabiliriz ya da belki bir şey yapacak halden uzak bir başka ruh halin de,
bize kapalı olan perdelerin açılmasına mütekaip bir
başka halde bulunabiliriz. Zamanın ve mekanın sınırlarını dışın da bir ruh hali olacağını sanıyorum.
İnsanın fenası ve en büyük ızdırabı ve en büyük özlemi olan beka
kapısından bir nebze içerde hissettiğimiz bir ruh hali.
Doğrusunu ancak Allah (cc) bilir.
Zevrak Kardeşim tebrik ediyorum tefekkür etmeye son derece
musait bir soru ile sorumuşsunuz bize.
Mevla razı olsun.
Orjinal Yazarı ZeVRaK
Allahim yarabbim cümlemize o güne hazirlikli gitmemizi nasib et..
amin..
:]
Amin insaallah
selamün aleyküm bütün herksesten helalık alırdım mevlam neyle gelirsen gel kul hakkıyla karşıma gelme diye buyurdu
belki çıldırmış diyeceksiniz ama hiç üzülmem hatta nihayet sonunnda diyecek kadar sevinebilirim. son 24 saatimde de hiç birşey yapmam 20 yıldır yapmadığım ya da bitiremediğim şeyi 24 saatte mi yapacağım. yapayalnız tefekküre dalarım herhalde. tek korkum nerede ne sebeple öleceğimdir. gerisinde de Allah kerim sonuçta yanına gidiyorum. inşallah nefsimin yaptıklarının gafletimin bedeliyle değil de sürekli tutunmak istediğimDOST ile karşılaşırım
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.