PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İbadet maksatmıdır vesilemidir ?

Hakkani
25.01.2011, 08:24
Müşavere konusu bu: İbadet araçmıdır amaçmıdır ? Ne der, bu konuda ne bilrisiniz ?

iNZiVa
25.01.2011, 12:31
ibadet maksat olurmu
bence vesiledir Allah rizasini kazanmaya. Karsiliginda cenneti vaad ediyor.

MiM
25.01.2011, 12:40
maksada ermeye vesiledir..

SiNa
25.01.2011, 13:22
Bizler mü'minler olarak amacımız rıza-ı İlahiyi kazanmak ve cennette Cemalullahı görmektir..Sadece ibadetler ile bunu elde etmek mümkün değil..
Bu Mevla'nın lütfu keremi ile olur...
İbadet ise Mevla'nın lütfuna mazhar olabilmek için vesiledir...Cenabı Hakk Maide suresinde
"Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve O'na yaklaşmaya vesile arayın ve yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz." buyurmaktadır.....

Hakkani
25.01.2011, 16:46
Arkadaşlar ittifakla ibadetin vesile olduğunu söylüyorsunuz.. Ya peki şu ayeti kerime ibadetin bir gaye ve amaç olduğunu söylemezmi :

"Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etmeleri için yarattım ?" Bu ayete göre ibadet insan ve cinlerin varoluş gayeleri değilmidir ?

Beyrut
25.01.2011, 19:40
Burada birşey iltibas ediliyor.

Yaratılış gayemiz tabii olarak ibadettir ve Allah'ı tanımaktır.

Amma velakin Cenab-ı Allah'ın rızası yolunda bir vesiledir.

Abdullah bin Revâha
25.01.2011, 21:38
Burada birşey iltibas ediliyor.

Yaratılış gayemiz tabii olarak ibadettir ve Allah'ı tanımaktır.

Amma velakin Cenab-ı Allah'ın rızası yolunda bir vesiledir.

CezakAllah-u hayr..
İnsan… Yaratılmışların en şereflisi… En mükemmeli… En yücesi… En sorumlusu... Ve özünden koptuğunda ve sorumluluğunu unuttuğunda en korkunç olanı!
İslam dini, diğer mahlukattan farkımız olarak "sorumluluk" ibadet duygusu taşıması olduğunu belirtmiştir.. İbadette maksadımız vardır buda rabbimizi tanıyarak olacak bir vesiledir..Hz. Ali'nin (a.s) çok ünlü olan şu hadisine istinat etmişlerdir: “Men arefe nefsehu feqad arefe Rabbehu” “Kendini tanıyan ancak Rabbini tanır.”
Neden ilim öğreniyoruz maksat, kendimizi tanıyıp, rabbimize dost doğru bir kul olabilmek.. ee dost doğru kul olmak nerden geçiyor ilimden, maksadımız ne amel etmek... Hem maksat hem vesile...
Yani amelimiz mevlamıza en güzel şekil de ulaşabilecek bir vesiledir...

Cehalet ve şeytan ordusunu kalpler memleketinden dışarı çıkar ve onların yerine ilim, hikmet ve rahman ordularını yerleştir. Bizleri bu dünyadan kendinin ve dergâhına has kullarının sevgisiyle al. Ölüm anında ve ondan sonra bizlere rahmetinle davran. İşlerimizin sonunu saadetle eş kıl! Âmin, Ya Rabbelâlemin…

SiNa
26.01.2011, 00:08
Arkadaşlar ittifakla ibadetin vesile olduğunu söylüyorsunuz.. Ya peki şu ayeti kerime ibadetin bir gaye ve amaç olduğunu söylemezmi :

"Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etmeleri için yarattım ?" Bu ayete göre ibadet insan ve cinlerin varoluş gayeleri değilmidir ?

Burdaki ibadetten kasıt nedir namaz oruç vs. mi..?

Bizler ibadet denilince namaz kılmayı oruç tutmayı tesbih çekmeyi anlıyoruz...

Bunlar mü'minlerin uygulaması gereken ibadetler halbuki Mevla ;
İnsanlar ve cinler buyuruyor genel hitab ediyor...demek ki ibadet kavramı bizim anladığımız şekilde değil....

Nurun Ala Nur
26.01.2011, 08:04
Ibadet Allahin rizasini kazanmak icin vesiledir.

Hakkani
14.06.2011, 11:22
Burdaki ibadetten kasıt nedir namaz oruç vs. mi..?

Bizler ibadet denilince namaz kılmayı oruç tutmayı tesbih çekmeyi anlıyoruz...

Bunlar mü'minlerin uygulaması gereken ibadetler halbuki Mevla ;
İnsanlar ve cinler buyuruyor genel hitab ediyor...demek ki ibadet kavramı bizim anladığımız şekilde değil....

Siz güzel şeyler söylüyorsunuz..
lütfen ilminizden biraz daha saçın konuyu biraz daha açın!

Hakkani
14.06.2011, 11:29
Bende acizane namazın maksat olduğunu -düşünmüyor- biliyorum.

İmamı Rabbani haz. Mektubatta namaz için bu ifadeyi kullanır: Namaz diğer vesilelerden farklı olarak maksat makamında kaim en büyük bir vesiledir. Bir yönüyle vesile diğer yönüyle maksattır.