PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri Bu Konuya Açıklık Getirebilir mi? Birçok yerde bu video dönüp duruyor...!!

gurabe
30.06.2011, 21:36
http://video.mynet.com/saadbinebivakkas/Cubbeli-Ahmet-Hoca-dan-SOK-sozler/1162535/

_-HaSBiHaL-_
01.07.2011, 12:38
Dinledim bunların hepsinin açıklaması var.haftaya inşaallah cevaplarını yazarım şuan vakim yok.Bunu hazırlayanlar zannımca darul harpçiler olsa gerek.

gurabe
02.07.2011, 10:31
Kim Oldugunu bilmiyorum ama ortalıklarda dönüp dolanıyor...

Hakkani
02.07.2011, 17:39
1. Rasulullah şu an burdadır biiz işitiyor görüyor:

Bu ruhaniyet meselesidir ruhaniyet mekanla sınırlanmaz.

2. Perdeyi araladı Rasulullahı gördü:

Bu bir rivayettir idda değildir. doğrusu vahyin iniş şekli öyle değildir. tenkidde haklılık var

3. Rasulullah cebrailden üstündür:

evet üstündür

4. Efendi hazretleri Azrail as.ı geri çevirdi:

Olabilir demekki ecel vaktinde gelmemiş, bir cilve-i Rabani gereği tekrim ve izaz için gelmiş.. Bu hazreti şeyh efendimizin yüksek kerametidir. keramet haktır

5. "Bela okumayız biz" ve "Allah belalarını versin" :

_ yani, müslümanlara günhlarından ötürü bela okumayız ancak islamla kasıtlı uğraşan iflah olmaz islam düşmanlarına bela okuruz Rasulullah da okumuştur. s.a.s. demekki çelişkili görünen sözler bağlı oldukları kayıtlarıyla birlikte değerlendirilirse çelişki olmadığı anlaşılacak.. BUnun misali Kuranda da vardır. Mesela "kim zerre iyilik ederse karşılığını görecek" ve " onların tüm amelleri iptal edilşmiştir asla karşığını göremeyecekler" bu iki ayet islam muhaliflerince Kurani çelişkiye! misal getirlir ancak ayetlerin bağlamları çelişkiyi yerin dibine sokar

_-HaSBiHaL-_
06.07.2011, 21:10
Videoyu dinleyerek yazayım dedim ama açılmadı aklımda kalanlara cevap yazayım inş.
Rüyasında Peygamber efendimizi gordüğünü aynı efendi hazretlerine benzediğini söylüyor.Ama peygamber efendimiz Efendi hazretlerinin aynısıdır demiyor.Sonuçta görülen bir rüya anlatılmış.Birde insanın tasavvufu kabul etmesi gerekirki bazı şeyleri kabul etsin.Tasavvufu kabul etmeyen tasavvufi şeyleride elbette kabul etmeyecektir.
Efendi hazretleri sohbetler birinci cildinde şu olayı anlatır.
Bir seferinde şeyhim Hacı Ali Haydar Efendi Hazretlerine dedim ki;''Bana bir dua, bir yol öğretinde Efendimizi (sav) rüyamda görebileyim.''
Buyurdular ki;''Mahmud senin işin denizin içinde yağmur duasına çıkan balıklar misali oldu.''Onu görmem Rasulullah (sav) efendimizin varisi olması hasebiyle Rasulullahı görmem gibi olduğundan böyle buyurmuştu.Tarikat ehli bir zat Medine-i Münevvereye gitmiş.Orada Allah'a dua ederek Rasulullahı(sav) görmeyi murad etmiş.Zuhuratında Ravza-ı Mudahharanın yarılıp her defasında şeyhinin çıktığını görmüş.Bunun üzerine mürid şeyhine;''Ben seni değil Rasulullahı görmek istiyorum.''demiş. Şeyhide ona; ''Ben Rasulullahta fani oldum.Beni görmek onu görmektir evladım.'' diye cevap vermiş.
(339-340. syf)

Bu perdeyi kaldırma mevzusunu ben kitapta okumuştum peygamber efendimizi anlatan bir kitapta yazıyor yanlış hatırlamıyorsam şahidin nübüvve adlı bir kitaptı.Kainat hürmetine yaratılan zatın böyle bir hal sahibi olması çok normal.Daha ne incelikler var okumadıkları bilmedikleri onları öğrendikçe insan hayretten hayretlere düşüyor.Cübbeli hcamızın anlattığı mevzu peygamberimizin değerini anlatmak bakımından devede kulak misali kalır.Kainatın onun hürmetine yaratıldığını unutmamak gerekir.
Tam ne konuştuğunu hatırlayamıyorum.Video açılsında hele bir daha dinleyeyim...

üft@de
06.07.2011, 22:32
evet hepsinin cevbı var

AHMEDİHYA
06.07.2011, 22:37
1000 saati aşkım sohbet kaydım var diyordu cübbeli hocam bula bula bunları mı bulmuşlar hatalı diye

Dertli el-Halidi el-Kürdi
06.07.2011, 23:11
o kadar sohbet içinden ille bunları bulmak için gece gündüz uğraşıyorlar mı ne...

Tarifdunyasi
07.07.2011, 11:19
o kadar sohbet içinden ille bunları bulmak için gece gündüz uğraşıyorlar mı ne...

evet uğraşıyorlardır video değişik sohbetlerden toplanmış hazırlanmış fitne için.