PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram hoca sohbet

MuH@©i®
27.01.2007, 20:37
Ayetler:Meryem 85-98 risale-i kudsiye sayfa:35

Kamu müminleri kendinden efdal,
Gerek bilmek ki ola sülük eshel,
İbade hüsn-üzan et ol mükemmel,
Aziz gör kendi aybın olma echel,
Hakir bil kendini hakka gidelim
cemal-i ba kekmale seyredelim.

Muhterem müminler!Allah’ın bahtiyar kulları.Allah’tan başka rab bilmeyen Rasülüllahtan başka peygamber bilmeyen Osmanlının yetimleri.Mevla bilmediklerimizi duymaya,dıyduklarımızı yaşamayı nasib eylesin. Duyupta “semi’na ve eta’na”(işittik ve itaat ettik)deyip onu gözlerine,kulaklarına,ellerine,ayaklarına tatbik edip neticede ger iki alemde yüzüz ak olanlardan eylesin.Bunun aksi olan dinleyip Yahudi ve hristiyanlar gibi”semi1na ve asayna”(işittik ve isyan ettik)dinledik ama yine nefsimizin kulu olacağız.çalıp oynayacağızve buraya dolu dolu gelipboş olarak çıkanlardan eylemesin.Muhtereme kardeşlerim.Bir müjde ile sohbete başlamak istiyorum.Allah sizlere kıymet verdi.
“Her nefis sevdiği şey üzere haşr olunacaktır.O kimse sevdikleri ile beraberdir.Onun ameli ona hiçbir şey fayda vermeyecektir”(H.şerif)Her insanın kalbinden neye karşı kime karşı sevgisi varsa kıyamete onla beraber gidecek.Eğer kalbinde kasaya,iğneye,ipliğe,yatağa,yorgana vs. dine islama düşmanlık varsa bilesin ki kabirden kalkmak onlarla olacak.Şöyle dua etsem kim benim duama amin der?Ya rabbi bizi mahşer de asna ve rasülüne düşman olanlarla haşret ve onlarla hesaba çek.Bu duama kimse amin demiyor.Öyle ise böyle kimselere niye uyuyoruz?Tv,gazinoyu,sinemayı,tiyatroyu,model kitaplarını,gazeteleri sevdiğiz kadar acaba Allah’a ve rasülüllaha karşı sevgimiz var mı?İşte kişi sevdikleriyle beraber olacak.Ona ameli hiç bir şey fayda vermeyecek.Sen istediğin kadar ilim tahsil et.Secdeye rükuya git Dizlerin seccadede otururken iz bağlasın.istediğin kadar oruç tut.Geceleri kaim ol ne olursan ol.Sen Allah ve Rasülünün düşmanlarını seviyorsan onlarla berabersin.sana amellerin fayda vermeyecek.Siz bu tehditten berisiniz sizi tenzih ederim.

Siz Allah ve rasülüne muhabbet eden kimseler olmasaydınız burada ne işiniz olurdu.Sen çarşaf zırhını sırtına aldın.İslam’ın kavgasını veriyorsun Allah bu şerefi Aişeye,Fatımaya değilde sana verdi ve koca sultanın yanında topladı.
Zevke sefaya paydos.İslamiyet boğulmkta olana can simidi astımlı hastaya oksijen,iltihaplı hastaya antibiyotik,komaadkine serum olarak anlayalım öyle bilelim.Dünyadan sen istifade et. Osenden istifade etmesin.Dünya senin bineğin olsun.Sen dünyanın bineği olma.Bosna herseği dünya sevgisi mezarlığa dönderdi.Top sahaları kabir oldu.40-50-60 yaşını bekleme.İhtiyarlıkta bu işler olmuyor.Olsa da damak tadı vermiyor.Onun için anımızı en son anımız kabul edelim. Enes bin Malik anlatıyor:Rasülüllah hurma lifinden bir yatakta yatıyordu sağ yanına hasırın izleri çıkmıştı.Hz .Ömer Rasülüllahı bu durumda görünce ağlamaya başladı.Rasülüllah (s.a.v.) sordu. “Niye ağlıyorsun ya Ömer?”O da;Ben ağlamayayımda kim ağlasın.Bizans Rum kisranın padişahları ahım şahım yataklar da yatarlarkensenin bu halde olmana kalbim tahammül etmiyor.Rasülüllah da (s.a.v.)Ömer..Ömer..!Dünya benim neyime,sen bu dünyada garip bir yolcu gibi ol.,dünyaya kıymet verme.Bizde dünyaya metelik vermeyen Rasülüllah(s.a.v.)ın ümmetti olduk Elhamdülillah.

………….

Her Hakki istikamet.eu ya aittir... izinsiz kopyalanmasi yasaktir

MuH@©i®
21.02.2007, 12:07
Said bin Saâda sahabeden bir zat geldi ona sordu. Sizin zamanınızda elek var mıydı?Unu ne ile elerdiniz?O da: elek yoktu buğdayı değirmende öğütüp önümüze koyup ona üflerdik.Üzerindekileri giderir ekmek yapardık. Hz.Aişe validemiz buyuruyor ki;Rasülüllah(sallallahüaleyhivesellem)Fırancalı(h asundan)undan yapılmış ekmek yemeden ahrete gitti.Hafza validemiz buyurdu;Rasülüllah(sallallahüaleyhivesellem)ın yatağı hurma lifinden idi.Rasülüllah(sallallahüaleyhivesellem)bana geldiğinde ikiye katlayıp yatırırdım.Bir kere geldiğinde 4 kere katlayımda daha rahat yatsın dedim.O gece Rasülüllah(sallallahüaleyhivesellem)rahat uyudu.Sabahtan,”yahu siz benim altıma ne koydunuz?”Hafsa valide de;siz rahat uyuyasınız diye 4 e katladık.”keşke öyle yapmasaydınız, o yatak benim teheccüdümü yedi.”Hz.Aişe valide anlatıyor.Ensardan bir hanım geldi.Rasülüllah8sallallahüaleyhivesellem)in yatağını görünce yüreği pare pare oldu.Gitti evinde bir yün yatağı getirdi.Rasülüllah(sallallahüaleyhivesellem) onu görünce”Ya Âişe.onu evden çıkar.Âişe validemiz başka birisi gelirde onun altına sereriz diye çıkarmadı.Rasülüllah (sallallahüaleyhivesellem)tekrar o yatağı görünce sitemli olarak “onu evden çıkart! Ben isteseydim Rabbim bana dağları altın gümüş verirdi”

Bunlar haram değil.Hangi şey senin ahretine zarar veriyorsa onu yapma.Nakşi ben hazretleri diyor ki;Dünya sevgisi ile,hırsla,gadapla,abuk subuk konuşmalarla pişen yemeğide yemek bize câiz değil.Böyle yapılan yemekleri biz yiyoruz ama sonra onlar bizi yiyor.Şâhı nakşibend hazretlerinin müridelerinden 2 kişi abdest suyunu hazırladı.Fakat huzuru kalple hazırlamadılar.Şah-ı nakşibend hazretleri bunu anladı.Eline sopa alıp peşlerine düştü.Senin benim kalbimde neler neler var.Bir alet olsa da bizim kalbimizde olanların grafiğini çıkarsalar neler görünürdü neler.

……..

H@FIZ
25.02.2007, 19:11
Allah razı olsun. Rabbim şefaatlerine nail eylesin