+ Konuya Cevap Yaz
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 1 ve 1

Konu: BEYAZ LAHANA TURŞUSU

  1. #1

    Standart BEYAZ LAHANA TURŞUSU



    BEYAZ LAHANA TURŞUSU

    MALZEMELER
    3 kg turşu bidonu (pet turşu bidonu)
    1 küçük beyaz lahana turşuluk
    yarım baş sarımsak
    4 adet kadar sivri acı biber


    SUYU İÇİN
    1,5 bir buçuk kg su
    1 çay bardağı üzüm sirkesi
    3 yemek kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)


    YAPILIŞI
    Öncelikle suyunu hazırlayın suyunu sirkesini tuzunu bir tencereye koyun kaynasın bu turşunun özelliği suyunun kaynak oluşu turşunun çok beklemeden hemen oluşu
    kışı beklemenize gerek yok lahanayı normal şekilde doğrayın şişeye doldurun üzerine biberleri ikiye bölerek koyun acı istemeyen koymayabilir veya acısını çoğaltabilir sarımsaklarıda küçük doğrayın koyun kaynayan suyuda üzerine dökün kapağını kapayın bir sofra bezine sarın bir gün öylece dursun kaynak su turşuyu çabuk ekşitiyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun...
    Konu Tarifdunyasi tarafından (11.02.2010 Saat 10:33 ) değiştirilmiştir.
    Elhamdü lillahi kable külli ehad, vel hamdü lillahi ba’de külli ehad, elhamdü lillahi alâ külli hâl...

    Allahümme bariklena fi Recebe ve şağban ve belliğna Ramazan
    (Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl,ve bizi Ramazana kavuştur AMİN)

+ Konuya Cevap Yaz

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok